04

utorak

kolovoz

2020

Koga treba neutralizirati umjesto lustracije?




Rat za neovisnost (nije Domovinski rat) je Hrvatskoj nametnut, kontroliran i kao takav je Hrvatsku ostavio s neriješenim problemima.




Hrvatska, ostavljena sa izmiješanim kadrovima, jugo-četničkim i nazovi domoljubnim, nesposobna stvarati nesposobna je bez pomoći američkih službi postojati kao demokratska država.

Mreža kontrole stanovništva, koje je ionako mentalno bliže neradu i ležernosti za nadoknadu nego radu i trudu, od službi do materijalne raspodjele stvara i raspodjelu vlasti. Sve samo ne demokracija.

Pozadina (tajna policija, sigurnosne službe, ...) upravlja nakaradno šeretskim političarima. U Hrvatskoj ne postoji "normalan" političar. Karikature ljudskog postojanja. Glupo i bezobrazno. Takvi niti stvaraju niti održavaju politiku (još iz titovih komunističkih vremena). Čemu onda lustracija?

Lustrirati ruske agenete ne možete, jer ruski agenti uspijevaju zbog mentaliteta nacije (prodane duše, neradnici i nepismeni balabani). A svi generali, partizani, osloboditelji ... Gdje su sad branitelji?

Treba "pomesti" agenturu (sve službe). Narod prepustiti sebi (preživljavanju). Osloboditi tržište rada i tržište roba (osloboditi ih udbina zagrljaja). Političari (koji se bezobrazno nadmeću u gluposti) ne treba lustrirati. Takve voda odnese kad oslobodite tržišta rada i roba.
...
Ali bespredmetno je razglabati o problemima za koje treba koristiti mozak. Većina ionako ima problema s tvorbom prostih rečenica.



Oznake: Rat za neovisnost, nametnuti rat, jugo-četnički kadrovi, tajna policija, šeretski političari, lustracija, neutralizacija, američka pomoć, neradnici, prodane duše, balabani, nepismeni, udbin zagrljaj, sloboda tržišta roba, sloboda tržišta rada, tvorba prostih rečenica

10

srijeda

listopad

2018

Blogovijesti



Komunjara (u regionu)


Javno nezadovoljstvo Hrvata izborima u BiH ima potpuno krive osnove.
Izbor K(o)mšića (koji se trudi svojim izjavama potpomoći nezadovoljstvo) je problematičan. Ali ne stoga što su za njega glasali bošnjački glasači, već stoga što je on komunjara.
Izbor komunjare u Predsjedništvo (koje je po Ustavu BiH tročlano; Srbin, Hrvat i Bošnjak) je problematično.
Vokabular i iskazane zamisli su komunjarsko-orjunaške, titoističke. Koncept države (BiH) je koncept jugoslavenske države (SFRJot) i jugoslavenske SR BiH (republika u republici).
Poseban animozitet prema hrvatskom, vjerski animozitet prema katoličkom. Što posebno uzbunjuje (preostale Hrvate u BiH).
Ali, birali su ga Bošnjaci-muslimani (Hrvati su uvjereni kako će Komšić štetiti Hrvatima) očito ne shvaćajući kako je komunjara veća šteta za njih nego Hrvate.
Hrvati imaju alibi, nisu ga birali. S pozicije člana predsjedništva, Komšić ne može ozbiljno naštetiti nikome (tko mu ne vjeruje) u BiH, ali biranje komunjare ukazuje na nepostojanje razbora o uzrocima raspada socijalističke Jugoslavije.

Cjelokupni koncept društva na eksperimentalnim osnovama samoupravnog socijalizma utemeljenog na naučnim osnovama (horde revolucionara koje su pridonosile razvoju i napretku socijalizma), federalnim osnovama, bratstvu i jedinstvu (unitarno jugoslavenstvo), partijskom monopolu (koje je polučilo jednoumlje), vojnoj i policijskoj državi (diktatura (proletarijata)), planska privreda i uravnilovka ...
Svi elementi su prisutni kod Komšića (ipak je on pri*lupi pravničić, kakvi su nas s povlaštenih položaja u jUgoslaviji odveli u siromaštvo i rat).
Nesposobnost izići iz okvira titoističkog poimanja države i društva teško optužuje političke takmace kao nesposobne razotkriti sve slabosti jednog nakaradnog sustava (koji je Komšića kreirao kao izrazito nesposobnu, vrlo opasnu beznačajnu osobu).

Takve osobe stvaraju smetnju na nepredvidiv način. Hrvatima je to najmanji problem (neće im smetati jer se u njega ne uzdaju).
Ustrajavanje hDza (BiH), ali i onog u RH na preobučenim komunjarama (ili komunistima, socijalistima) bez razumijevanja društva i oblika uređenja društva rezultiralo je smjenama nedemokratskih, anacionalni, ateističkih častohlepnih, vlasti žednih kadrova koji (kao i za vrijeme tita) nastoje nametnuti narodu svoju viziju društva (pljačka, palež, razbojstva, ubojstva, prekrajanje granica, tajnovita vojna i policijska djelovanja, ...).
Ne postoji politička snaga koja bi društvo vratila izvornim načelima: rad, vjera i domovina.




Strategija velikog miša

Medijska kampanja (zauzimanje javnog medijskoga prostora) promoviranja beznačajnih, iskompleksiranih osoba (Pernar, Komšić, Kerum, Josipović, Mesić, Pusić, Matić, Glavašević (ml.), Glavaš. Vrdoljak, Taritaš, ...) ima zadaću prikazati trenutno isturenog (pLenkovića) kao kompetentnu i vrlo sposobnu osobu (iako je riječ o krkanu epskih razmjera, intelektualnoj ništici, guzičaru i moralnoj nakazi).
Svojedobno su Račan, Mesić, Sanader, Kosor, Josipović, Milanović imali podjednak tretman. Osobe koje nemaju kvalitete potrebne za obnašanje odgovornih funkcija.
U demokraciji, odgovornost javnih djelatnika se svodi na poštivanje demokratske volje. Nitko od navedenih nije imao tu odgovornost. Ostalo je (loša) povijest.





Ni lustracija, ni promjena izbornog zakona

Hrvatska (i Hrvati) nema(ju) na horizontu ozbiljnu političku snagu koja bi preuzela liderstvo u demokratizaciji društva, koje bi smjenom kadrova u sva tri stupa vlasti dovelo do promjene u odnosu prema vlasništvu i načinu stjecanja imetka.
Hrvatsku (i Hrvate diljem svijeta) neće spasiti lustracija i promjena izbornog zakona. Spasit će ih promjena načina stjecanja imetka i promjena odnosa prema vlasništvu.
Sadašnji model državnog monopola na sve materijalne pogodnosti podobnika iznjedrio je sustav koji nam je poznat kao udbaški (tajna policija).
Zadaća tajne policije nije preusmjeravanje tijekova novca i čuvanje povlaštenog status državnih uzurpatora.


Oznake: BiH izbori, nezadovoljstvo, komunjara, Hrvat u Predsjedništvu, eksperimentalne osnove, društvo, partijski monopol, titoističko poimanje, preobučene komunjare, medijska strategija, uvećanje miša, odgovornost, demokracija, lustracija, promjena izbornog zakona, poštivanje vlasništva, tajna policija, udba

21

četvrtak

rujan

2017

General Glasnović prozvao kodnim imenima saborske zastupnike koji u korist srpsko-jugoslavenske strane aktivno sudjeluju u ratu protiv Hrvatske



General Glasnović je u Hrvatskom saboru prozvao kodnim imenima zastupnike koji su sudjelovali i sudjeluju u specijalnom ratu protiv Hrvata i Hrvatske, u organiziranju i sprovođenju političkih ubojstava, u ometanju djelovanja države.
Svi prozvani kadrovi su kosovsko-udbaški, suradnici su srpsko-bošnjačko-jugoslavenskog političko-kriminalnog miljea.


U Hrvatskom saboru sjede aktivni protivnici Republike Hrvatske.

General Glasnović je prozivku izvršio na temelju opsežne autentične dokumentacije.


SOA odavno posjeduje tu dokumentaciju, ali je nije koristila niti dostavljala na uvid javnosti.
Svi prozvani su izbornim sustavom (preko propusta izbornoga zakona i preko izbornih komisija (krivotvorenjem izbornih rezultat) dobili saborske mandate.

Prozvani (kodnim imenima) moraju snositi kaznenu odgovornost.
Način na koji će biti udaljeni s državnih funkcija i kazne koje će snositi djelomično bi se riješile lustracijom, djelomično kaznenim zakonom koji bi posebnim točkama obuhvatio komunističko-jugoslavenske reakcionarne snage (ostaci jugoslavenskih službi), koje provede specijalni i politički rat, udruženi su u zločinačku organizaciju koja svoje ciljeve ostvaruje zlouporabom državnih funkcija zločinačkim djelovanjem.



Oznake: general Glasnović, prozivka, dokumenti, kodna imena, aktivni agenti, saborski zastupnici, specijalni rat, politička ubojstva, Soča, ipropusti izbornog zakona, krivotvorenja izbornih komisija, lustracija, nadopuna kaznenog zakona, ostaci jugoslavenskih službi

07

utorak

ožujak

2017

Hrvatska pokora - zašto nije bilo lustracije



Kako je moguća okupacija?


Problem hrvatske novovjeke vlasti proizlazi iz naravi osoba koje teže obnašati tu vlast.
Hrvatski politički korpus u Jugoslavijama je služio jugoslavenskoj ideji.
Dvojako su nastupali: kao poltroni i sluge određene politike, te kao nasilnici (branitelji jugoslavenstva) koji su krvavim tragom obilježili jedno vrijeme.

(Pozicionirajući tu političku nakupinu, primjećuje se kako su posrednici između nadvlasti (a svaka nadvlast je okupatorska) i potčinjenih bilo kakvoj vlasti (u slučaju nadvlasti riječ je o okupiranima).)


Krvavi režim iznjedrio je nepomirljive častohlepne osobe željne vlasti (po bilo koju cijenu) (kao izvora materijalnih dobara).
Teoretski (podjela na političke lavove i političke lisice, kako sociologija politike dijeli političke struje), sustavno i ustrajno, korak po korak, Hrvatska je iznova okupirana (istim) kadrovima koji nisu odustali od negativne uloge u političkom i sveukupnom životu (danas) države.

Podjednako to ukazuje na (kako je glavni motiv te političke grupacije materijani probitak) sustavnost antihrvatskog finaciranja i sustavno blokadu institucionalnog progona takvih osoba.
Zbog tog nije bilo lustracije (a svaki pokušaj vodi kvazipovjerenstvima i političkim nagodbama (njih samih sa sobom) o neprogonu takvih kadrova).

Hrvatska je iznova okupirana uz pomoć istih kadrova koji su nas držali u komunističkom ropstvu i jugoslavenskoj okupaciji. Njihova jedina zadaća je služeći se svim sredstvima osigurati svoju političku poziciju (bez obzira na posljedice). Zbog toga je Plenković na vlasti, a Povjerenstvom misli produžiti okupaciju.




Stari Zagreb



i Zagreb 71.

Oznake: novovjeka vlast, narav, hrvatski politički korpus, politička nakupina, izvor materijalnih dobara, politički lavovi i lisice, motiv, lustracija, okupacija istim kadrovima

05

subota

studeni

2016

Slučaj(ni) Plenković



Huda jama, politika pomirbe, titov krvavi režim, stratišta, lustracija, ... izazovi za mladotitistu (polupravnika, krkana) plenkovića spasonosnim uhićenjima hrvatskih branitelja u Orašju prestaju biti stvarnost (vraćeni su u paučinom opletenu čahuru zaborava).

Tko je (slučajno??) politički profitirao!?

(Podjednako su branitelji, generali bili višestruko politički iskorišteni u vrijeme račanove, sanaderove i milanovićeve vladavine. Hrvatska se ne smije profilirati kao zemlja koja štiti ratne zločine (reče jOsipović i zaboravi masakr na Bleiburgu i Križnom putu (vrijeme je za mirnodopske zločine).)





Oznake: Huda jama, pomirba, krvavi režim, stratišta, lustracija, mladotitoist, uhićenja, orašje, paučina zaborava, slučajnost

16

utorak

kolovoz

2016

Mili bože, je li to moguće ... ?




Objavljene su izborne liste za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.
Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, nakon provjere ispravnosti, službeno je (u zakonskom roku) objavilo važeće izborne liste stranaka, koalicija i nezavisnih lista koje sudjeluju na predstojećim parlamentarnim izborima.
(Umjesto uobičajene poruke (Svima želim mnogo uspjeha) ipak se moram (vrlo nezadovoljan) kritički osvrnuti na trenutno stanje ...)

Nitko (uz čast pojedinačnih iznimki) nije ponudio liste (dokazanih)(sposobnih)(prepoznatih)(poznatih) koje odgovaraju trenutku (prvi izvanredni parlamentarni izbori)(dugotrajna kriza koja je proizvela drugu i treću krizu (prekomjernog zaduživanja, iseljavanja)).

Hrvatska je bačena u ropstvo političkim elitama (koje su sve samo ne političke elite). Ropstvo.

(Da je demokracija bila bi lustracija (ne bi bio Jandroković, Stier i Plenković, ne bi bio Milanović).)

Tko očekuje kvalitetan pomak s takvim kandidatima (npr. Slaven Horvat, kandidat br. 8, lista br. 18 (ŽZ, PH, AM, AD) u VII. izbornoj jedinici)?

Anonimni (jurišnici), partijski poslušnici.
Hrvatska je na koljenima ...


Oznake: Izborne liste, DIP, kritički osvrt, odgovor trenutku, prvi izvanredni parlamentarni izbori, političke elite, ripstvo, demokracija, lustracija, jurišnici, partijski poslušnici

22

petak

srpanj

2016

Vrijeme je da HDZ vrati (birački) dug



Niste sposobni ništa napraviti, pustite one koji jesu


HDZ-ovom rukovodstvu i članstvu


Tražili ste devedesetih opću podršku na prvim "slobodnim", višestranačkim parlamentarnim izborima nudeći opće jedinstvo u rušenju socijalističkog i jugoslavenskog okova. Tražili ste od glasača da vam, unatoč što se ne slažu s vašim sveukupnim ciljevima i kadrovima, daju glas u ostvarenju općeg (zajedničkog) cilja ...
Što ste postigli (našim glasovima i krvlju), napravili ste ...

Sada je vrijeme da vam netko kaže kako danas niste sposobni napraviti ništa (a iznova smo pred orjunaško-udbaškom opasnošću)(zahvaljujući vama).

Vrijeme je da vratite (birački) glas onima koji će (na istom principu općeg dobra) uraditi ono što vi 26 godina niste uspjeli: osloboditi Hrvatsku unutarnjeg neprijatelja (i unutarnjeg prijatelja).
Vrijeme je razići se sa socijalizmom (prvenstveno Šeksom, J. Kosor, djecom orjunaša i nekolicinom plaćenih izroda), specijalnim ratom (uništavanja, raseljavanja i komadanja Hrvatske).
Vi to niste sposobni uraditi (u narednih petsto (čitaj: 500) godina).

Dajte svoj glas onima koji bi u narednom saborskom mandatu proveli lustraciju, ukinuli besplatno školovanje, izjednačili oblike vlasništva, dokinuli parlamentarni apsolutizam, ukinuli dvopartijski sustav, vratili dvodomni (državni) Sabor, ponudili rješenje državnog i javnog duga, riješili problem nezaposlenosti (ne na socijalnim osnovama), ...

HDZ nije sposoban (osim stvarati uhljebe) pokrenuti hrvatsko društvo u transformaciji od porobljenog ka (modernom) slobodnom društvu.
Previše ste "usisali" sitnih duša koje su u socijalizmu bili beznačajni (do prokazivati i uništavati ljudske živote). Oni koji su u onom (socijalističko-jugoslavenskom) društvu bili s one strane, ne mogu graditi moderno društvo (predsjednica vam je za nekoliko tisuća porazila opančara josipovića, danas se bojite povratka opančara milanovića, sutra ćete nas popljačkati ako osvojite vlast jer niste sposobni zarađivati ... bili ste s one strane zbog nerada, danas ste s one strane ovamo zbog nerada ... vratite nam naš glas i vratite nam dug (glas koji smo vam bezrazložno davali).

Vrijeme je za razračun s orjunom, partizanštinom, socijalizmom i svima kojima je to služilo za pljačku.
Vratite naše, mi ćemo vaše posuditi (kao što ste vi posudili od nas i naše djece ...)


Oznake: HDZ, birački glas, posudba, prvi višestranački izbori, jugoslavija socijalizam, nesposobni, lustracija, ukidanje besplatnog školovanja, izjednačavanje vlasništva, dokidanje parlamentarnog apsolutizma, dvodomnost državnog Sabora, državni i javni dug, nezaposlenost, izgradnja modernog društva, Vratite naše

13

srijeda

srpanj

2016

Stazić je hdzeovac



Kampanja (opasnih namjera) najavljuje novu milanovićevu izbornu koaliciju u kojoj Stazića promoviraju kao novog ministra kulture ...
Ako Stazić može pobijediti i biti ministar (kulture (??)) ... (zapitam se ono što mi je odavno znano ...).

Onaj tko ne može "potući" na izborima komunjare, orjunaše, kornjaše, zmije, ljigavce, bagatelnu svojtu, ... istovjetan je.
Mnogo puta sam ustrajavao na neprimjerenosti relativiziranja politike sdpa i politike hdza, sad uviđam da je pokretač te relativizacije HDZ. HDZ održava ljutu guju (i boci)(i našim životima).

Tko se usudi nakon srpske agresije (u dobro znanim uvjetima višedesetljetne pripreme amputacije i srpskog osvajanja, čemu su članovi sdpa ili sinovi (pripadnici sdpa) pripomagali), Domovinskog rata, poratne obnove (bez naplata ratnih šteta, pokušaja relativizacije ratnih zločina (veleizdajnički potpomažući optužbe protiv državnog i vojnog vrha pri haškom tribunalu), devetnaest godina vladavine HDZa spominjati opasnost od povratka komunjara ...?

Kada je trebalo izglasati i provesti lustraciju, zalagali ste se za (nejasnu) politiku pomirbe. Kada je trebalo kazneno proganjati počinitelje zločina u ratnom i poratnom razdoblju totalitarističkog mraka (jugoslavije) zalagali ste se za zajedništvo ...
Politika pomirbe je bila moguća na više načina (provodili ste je (bezuspješno) na najagori način). Politika pomirbe koja nije podrazumijevala katarzu (oslobađanje jugoslavensko-komunjarsko-orjunaških zabluda) i definirala rok potreban za katarzu nije pomirba. Pomirba na jednakopravnosti nije pomirba. Zločinci (koji su proizveli teška stradanja Hrvata i Hrvatske) ne mogu biti ravnopravni ...

Sustav (titoistički, prije karađorđevićevski) stalne krize i "izvanrednog stanja" proizveo je politički teror (i posijao izvitoperene, nakaradne osobe koje su (nezrele i nesposobne) hibridi političke nemoći ...
Stranka u kojoj je Šeks (nehrvat, nedemokrat, nehadezeovac, ...) dvadeset i šest godina poluga stranačke vlasti uistinu nije respektabilna društvena snaga kojoj bi poklonili povjerenje na izborima ...
(Stranka u kojoj se vojni obveznik, punoljetan za političko samoodređivanje, a uprkos niti vojno aktivan, niti politički određen dvadeset i dvije godine kasnije učlani i (komesarski) preuzme stranku nije politička snaga (već (Šeksova) ujdurduma kosovih agenata ...).
Mesić, Manolić, Boljkovac, Kosor, Plenković, ... komitet predlaže (i uspijeva).

Ne bojimo se povratka komunjara, milanovića, stazića (na mjesto ministra kulture) ... bojimo se vas.

Onaj tko je stvorio HDZ (u prepoznatljivim okvirima nacionalnog, državotvornog programa sa geslom Zna se! (takav HDZ nije stvorio Tuđman, niti ga je vodio ...)), stvorit će novu političku stranku koja će ostvarivati političke zadaće hrvatskog naroda (a ne potpomagati održavanje ropstva, okupacije i širenje političkih zabluda ...).

Stazić je hdzovac (jer su svi hdzovi ministri potpomogli realnoj mogućnosti obnašanja vlasti i (*lente) milanovića i (*lente) stazića ...)

Postavljanje Plenkovića (u maniri titova obespravljivanja izvornih komunista i partizana, koje je zamijenio lažnim i izazvao stampedo nekarakternog zaklinjanja u tekovine) podjednako je indikator stvarne uloge HDZ-a. Zaklinjanje na Tuđmana i politiku suverenizma je blejanje na vjetru .. bespotrebna predstava trećerazredne persone kojoj je život satkan od samoobmana ...

HDZ odavno drži neodrživo (produženje materijalnog podupiranja podobnosti (na štetu Hrvatske)).


Racetrack Playa, California

Oznake: izborne koalicije, ministar kulture, izborne pobjede, relativizacija, ljuta guja, srpska agresija, lustracija, nejasna politika pomirbe, katarza, politika izvanrednog stanja, politički teror, lažni (podobni) komunisti, materijalna potpora

08

nedjelja

svibanj

2016

Dekomunizacija idiota



Preko trnja do (crvene) zvijezde

SDP je raspustio splitski ogranak (ta riječ mi se sviđa, iako je riječ o trnju ...) za vrijeme trajanja Sudamje (fešte sv. Duje).
Time je partija poručila kako ne podnosi popustljivost članova (sklonih popustljivosti prema kleru i nacionalnim snagama).

Ogranak (raspušten), (imenovanje povjerenika) ogranka, (ponovno učlanjivanje u) ogranak, ... a riječ je o trnju (trnje karakterizira nepostojanje ogranaka već zapletenost i nepristupačnost). Partija je postigla vlastito ostvarenje (smjesa poremećenih, dezorijentiranih, napuhanih asocijalnih (sociološki nastranih) specijalistički usmjerennih na vlast i tuđe (materijalno-duhovne) vrijednosti). Nesposobni su bez sukoba živjeti.
Partija (koja je izgubila vlast; na žalost lustracijom nije zakonom onemogućena sudjelovati na izborima) nije pokrenula komunizaciju članstva (udruživanje u neformalne socijalističke grupe, koje bi unutar sebe živjeli socijalističku/komunističku ideju), već dekomunizaciju (izbacivanje iz stranke).
(Smanjenje klijentelističkog članstva nakon gubitka izbora logičan je proces smanjivanja troškova partije ...)


Paralelni svjetovi (šareni cvjetovi)

U vrijeme robovlasništva (kršćanska) crkva je (kao državna religija) promicala slavljenje svetaca (dan slavljenja pojedinog sveca bio je neradni dan, a svetkovina je podrazumijevala kvalitetnije obroke).
Dolaskom komunista/socijalista/krvnika/demagoga/lenjinista/staljinista/titoista/maoista/marksista svetkovine su postali dani obilježavanja (krvave) revolucije/revolucija (dijeljenjem besplatnih porcija graha).
Nitko nije željan besplatnog graha, totalitarni sustavi koristili su/koriste podjelu graha za detektiranje protivnika. Tko nije na proslavi 1. (z)maja, slaviti će zadnji maj ...

U svijetu nejasnoća komunisti/socijalisti (zločinci) su (sebi) najnejasniji.


Oznake: SDP, ogranak, Sudamja, fešta sv. Duje, vlastito ostvarenje, lustracija, komunizacija, dekomunizacija, klijentelističko članstvo, paralelni svjetovi, robovlasništvo, slavljenje svetaca, neradni dan, kvalitetni obroci, obilježavanje krvave revolucije, besplatan grah, svijet nejasnoća

28

četvrtak

travanj

2016

Četnički (priprosti) reformator (Martin lUther u Omišu)


Omiš na tvrdoj stini (Omiš nije u Q(ataru))


Reforma (antiHDZ kampanja) hrvatskih državnih institucija (zasnovana na četničkoj jugonostalgiji ("mešanih" brakova i pravoslavne zatvorenosti (pravoslavizaciji vlaha i katolika, zasnovane na sustavnom stvaranju kriza i kupovini gladnih duša sićom otetom od naroda))) sustavni je (i nametani) obrazac zastrašivanja hrvatskog (narodnog) političkog tijela.
Politička prepredenost (četničke) djece (Pusić, Kovačević, Pupovac, ...) u antiHDZ kampanji nije politička zrelost, već politička bezobraznost.

Tko vas drži iznad (i protiv) naroda?

Francuzi su svoje vlastodršce giljotinirali (kako bi ostvarili republiku i državu sloboda).

Četničko derište psovkama izaziva strpljivost (nepartizanskih) odreda ... nevolja je na vidiku!

Propovijedati reforme zagovaranjem jugo-četničkih političkih ciljeva, kojih smo se riješili obranom u nametnutom ratu (agresiji) nije reforma. Vrijeme je za političku okrutnost. Laži i protivljenje narodnoj volji zaslužuje lustraciju.
Četnici ne mogu politički djelovati u Hrvatskoj.
(Svakodnevna radikalizacija orjunaško-četničkih snaga zahtjeva smislen i odlučan odgovor hrvatskih (narodnih) snaga. Zaustavite četničko divljanje lustracijom na radnom mjestu, trgovini, ulici, biračkom mjestu, biranjem tv kanala, biranjem radio stanice ...
Lustrirajmo ih potpunim bojkotom (neka uginu od žeđi, gladi, samoće, ...).(One službe koje podupiru i potiču antihrvatske elemente doživjet će okrutnu sudbinu.)

Omiš nije četnička utvrda. Omiš je bio i bit će hrvatski ... i zaslužuje gradonačelnika Hrvata.



Oznake: reforma, antiHDZ kampanja, četnička jugonostalgija, pravoslavizacija kupovinom osiromašenih, obrazac zastrašivanja Hrvata, politička bezobraznost, giljotina, strpljivost, agresija, politička okritnost, lustracija, četničko divljanje, lustracija bojkotom, antihrvatsko djelovanje, Omiš i gradonačelnik

22

utorak

ožujak

2016

Avioni i Ukrajina



U krajini nisu uspjeli ...


Ruska (škola) navika pokazivanja mišića (amerikancima) izazvala je mnoge (bespotrebne) ratove. (Od Rusa ne možete očekivati što pametnije ...)
Interesantna je "balkanska" ruta migranata (koja je skrenula s "Balkana" u naše krajeve i incidenti s mađarskim vlastima koje je prouzročio Ostojić (naguravajući teroriste, koji su poslije identificirani u napadima u Parizu), služeći ruskoj praksi sijanja straha i terora.

Sad je u žarištu Kotromanović, koji je prije izbijanja ukrajinske krize švrljao (poticao na korupciju pripadnike ukrajinske vojske, i tko zna što još ...)(znamo kako je Gotovinu salijetao ... i sreća naša, Gotovina je ispao iz igre)(sjećamo se kako je salijetao veterane četvrte prije i nakon izbora ... ) po Ukrajini, kontaktirajući ukrajinski vojni vrh.

Sjetimo se uloge (precednika orjunaša) Mecića, koji je skakao u obranu Gadaffi-ja, Saddam-a, ...

Sjetimo se Josipovića (i njegovog sviranja klavir-horror kompozicije u Banja Luci).

Sjetimo se Milanovića i oružja za Siriju.

Lozančić je uistinu nacrtani lik (na čelu SOA-e). Nacrtali ga orjunaški gadovi ...
Zar Hrvatska nije sposobna razoputiti tu orjunašku bandu, lustrirati i/ili povješati, ...
Oni sudjeluju u svrgavanju i namještanju diktatora-masovnih ubojica-terorista. Bez straha da će im se dogoditi isto.
Smrt fašizmu! (bando orjunaška)


Posvećeno svim/novim žrtvama terorizma koji uzima maha ...


Oznake: ruska agentura, teror, strah, bespotrebni ratovi, avioni, remont, Ukrajina, Soča, lustracija, diktaori

03

četvrtak

ožujak

2016

L-ustracija (odmah)!



Hrvatska je sustavno zapuštena.
Politički (i institucionalno) vođena ka nefunkcionalnoj, neprirodnoj tvorevini.
Moderni Ustav i moderna država ne mogu djelovati u takvom okružju.

Nemogućnost uspostave pravne države, polovičnost svih pokušaja, stalna kriza, ...
Potrebno je raščlaniti sustav (sustav je objekt naučnog razmatranja) i otkloniti stalni izvor (problema).

Znakovito je kako državu vode politički aktivisti, i unatoč problemima ustrajavaju na svom (izbornom, * njih i njihov izborni legitimitet) legitimitetu.
Parlament je apsolu(kul)ti(toi)stički (bez političke borbe ili bilo kakvog oblika otpora), s otvorenim putem ka uspostavi totalitarnog sustava. SDP prednjači (hdz se skriva iza sdpovih vladavina ...).

Referendum o LUSTRACIJI, ograničavanju prava Sabora i zastupnika, o učinkovitoj kontroli svih oblika vlasti, ...
Ne može RH biti socijalna država zaduživanjem ili izglasavanjem poreza na nekretnine (oduzimajući imovinu jednima kako bi poklanjali drugima ...).

Od Tuđmanove smrti kriteriji (provođeni od tajnovitih službi koje kontroliraju izbore) državnih dužnosnika iz mandata u mandat se smanjuje.
Pustiti nekoga bez provjere upravljati brodom (učiniti ga pomorskim kapetanom) ili avionom (učiniti ga kapetanom aviona) je nezamislivo (zbog tragičnih posljedica).
Instalirati nekoga na državne dužnosti, nesposobnog i zlobnog, je specijalni rat.
LUSTRACIJA je proces razdruživanja nakon tranzicije, pomirbe, rata i specijalnog rata (koji u kontinuitetu, ali različitim oblicima traje stoljeće).
Hrvatska mora pobijediti (svoje domaće krvoloke).

Totalitarni sustavi su počinili zločine (pojedinačne, i protiv čovječnosti). Zbog zločinačke naravi su nezakoniti. Lustracija se može provesti i kaznenim postupcima (protiv svih koji su planirali, provodili ili pomagali u počinjenju tih zločina). Iako bi i bez lustracije i kaznenih progona, samo na temelju današnjeg ponašanja iste osobe podlijegale kaznenom zakonu (opstrukcije demokracije).
LUSTRACIJA je civilizirani čin demokratizacije društva. Svi koji navode protek roka za lustraciju zaboravljaju kako kazneni progon počinitelja zločina protiv čovječnosti ne zastarijevaju, lustracija takvih osoba i skupina ne može zastarjeti. Ograničena lustracija (na počinitelje zločina koji ne zastarijevaju) državu bi oslobodila polu glupih, polu ludih (ovisno koja ih polovica instruira iz sjene) Milanovića, Josipovića i sličnih (Ostojića). Ruskih agenata koji slobodno (s pozicija vlasti) djeluju protiv države, Ustava i zakona. Protiv Hrvatske i Hrvata/ica.
LUSTRACIJA je neophodna, demokracija naš odabir.
Referendum o lustraciji je najbrži put ka demokratizaciji Hrvatske.

Lustracija je čin suočavanja s vlastitom prošlošću (u kojoj su jedni bili progonitelji, a drugi progonjeni). Relativizirati žrtve ne čini društvo pravednim, a ustavna odredba društva kao pravičnog je obaveza. L-ustracija (odmah)!


Oznake: Hrvatska, nefunkcionalna, pravna država, rasčlamba sustava, takozvani izborni legitimitet, lustracija, Referendum, smanjivanje kriterija za obnašanje državne funkcij, specijalni rat, totalitarni sustav, zločin protiv čovječnosti, ruski agenti, demokracija, suočavanje s prošlošću, progonitelji, progonjeni, pravičnost, L-ustracija

28

nedjelja

veljača

2016

Četnička Hrvatska i L U S T R A C I J A



Hrvatska je okupirana (više puta).
Pod okupacijom ne smatram uniju sa Ugarskom, ali je držim izvorom svih (i današnjih) zala.

Unijom je razvijan mehanizam (unutarnje) okupacije. Od tog doba (Kolomana), Hrvatska je stoljećima razvijala mehanizam unutarnje okupacije (gradnje poludržavnog upravnog aparata nametanja vanjske volje domaćem stanovništvu).

Prodor osmanlija (i postupno, višestoljetno otkidanje hrvatskih teritorija (do "ostatka ostataka nekad slavnog hrvatskog kraljevstva", reliquiae reliquiarum olim inclyti regni Croatiae)) razvio je (iskonski) ratni otpor prema (ratnim) osvajačima. Ali, Hrvatska nikad nije razvila (valjan) otpor prema unutarnjem (izdajničkom) osvajanju. Hrvatska nema sposobnost oduprijeti se unutarnjoj okupaciji. Hrvatska povijest obiluje (trećerazrednim) hrvatskim izdajicama (od novijih zubar Pavelić, Trumbić, Meštrović. Supilo, Broz, Bakarić, Nazor, ...). Oni koji su kao magla zašli među guske. Bez državnog prava ujedinili se s Kraljevinom Srbijom (pučem).

Srbija je nastavila ugarsku praksu korištenja domaćih izdajica (osoba koji nisu priznavale hrvatski suverenitet), ali i tursku nasilnih osvajanja. U tom kontekstu, Hrvatski odnos prema Srbiji i Srbima je dvojak (od otpora do bezgranične poslušnosti). U Hrvatskoj su se prije pojavili četnici (u Vladi RH). Povijest kaže kako je uvijek bilo tako ...


Vratimo se današnjoj Hrvatskoj i Ustavu RH koji uzvisuje hrvatski suverenitet. Onaj tko nije dozreo poštovati hrvatsko državno pravo ne može obnašati državne funkcije. Ustav se mora poštovati. One (četničke) elemente koji se kriju iza antifašizma treba lustrirati (u zadnje se vrijeme javno okupljaju, treba ih popisati i lustrirati na osnovi nepriznavanja izvornog hrvatskog državnog suvereniteta).
Hrvatska ima zadaću riješiti vlastiti problem ...
L U S T R A C I J A

Niste antifašisti, već četničke sluge!

Hrvatska je bila na liniji KarlobagKarlovacVirovitica, ali Srbije nije bilo ...


Oznake: okupacija, državna unija, ostaci ostataka, reliquiae reliquiarum, unutarnja okupacija, četnička strategija, lustracija, antifašisti četničke sluge

22

nedjelja

studeni

2015

Oduzeti pravo Saboru da bez naroda donosi odluke



PROMJENA
USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE
Članak 1.
U Ustavu Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 56/90., 135/97. i 8/98. - pročišćeni tekst) u Glavi II. Temeljne odredbe u članku 2. stavku 4. riječi: »Hrvatski državni sabor i narod« zamjenjuju se riječima: »Hrvatski sabor ili narod«.

NN 113/00



IV. USTROJSTVO DRŽAVNE VLASTI
1. HRVATSKI SABOR
Članak 70.
Hrvatski sabor je predstavničko tijelo građana i nosite­lj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj.
Hrvatski sabor se sastoji od Zastupničkog doma i Županijskog doma.


Članak 80.
Zastupnički dom:
– odlučuje o donoše­nju i promjeni Ustava,
– donosi zakone,
– donosi državni proračun,
– odlučuje o ratu i miru,
– donosi akte kojima izražava politiku Sabora,
– donosi Strate­giju nacionalne sigurnosti i Strate­giju obrane Republike Hrvatske,
– ostvaruje građanski nadzor nad oružanim snagama i službama sigurnosti Republike Hrvatske,
– odlučuje o promjeni granica Republike Hrvatske,
– raspisuje referendum,
– obav­lja izbore, imenova­nja i razrješe­nja, u skladu s Ustavom i zakonom,
– nadzire rad Vlade Republike Hrvatske i drugih nosite­lja javnih dužnosti odgovornih Saboru, u skladu s Ustavom i zakonom,
– daje amnestiju za kaznena djela,
– obav­lja druge poslove utvrđene Ustavom.


Članak 81.
Županijski dom:
– predlaže Zastupničkom domu zakone i raspisiva­nje referenduma,
– rasprav­lja i može davati miš­lje­nja o pita­njima koja su u djelo­krugu Zastupničkog doma,
– daje Zastupničkom domu prethodno miš­lje­nje u postupku donoše­nja i promjene Ustava,
– daje Zastupničkom domu prethodno miš­lje­nje u slučaje­vima iz članka 7. stavka 2. Ustava,
– obav­lja druge poslove utvrđene Ustavom.
U postupku donoše­nja zakona kojima se razrađuju Ustavom utvrđene slobode i prava čovjeka i građanina, izborni sustav, ustrojstvo, djelokrug i način rada državnih tijela, ustrojstvo i djelokrug državne uprave te ustrojstvo, djelokrug i financira­nje jedinica lokalne i područne (re­gionalne) samouprave Županijski dom ravnopravno odlučuje sa Zastupničkim domom. Zakon o kojem Županijski dom i Zastupnički dom ravnopravno odlučuju, smatra se donesenim kad je u oba doma izglasan u istovjetnom tekstu. U slučaju kad Županijski dom ne odluči o zakonu koji je izglasan u Zastupničkom domu ili kad domovi Sabora ne izglasaju zakon u istovjetnom tekstu ili ako se o tekstu zakona ne postigne suglas­nost u roku od 15 dana od dana izglasava­nja, donesen je zakon u tekstu u kojem je izglasan u Zastupničkom domu.
Ako drži da su zakonom koji je donio Zastupnički dom povrijeđena prava jedinica lokalne i područne (re­gionalne) samouprave, osim zakona o kojima Županijski dom ravnopravno odlučuje sa Zastupničkim domom, Županijski dom može u roku od 8 dana od dana izglasava­nja zakona u Zastupničkom domu, uz obrazloženo miš­lje­nje, vratiti zakon na ponovno odlučiva­nje Zastupničkom domu. U tom slučaju Zastupnički dom o donoše­nju zakona odlučuje natpolovičnom većinom svih zastupnika, osim kada Zastupnički dom zakone donosi dvotrećinskom većinom.


NN 124/00




PROMJENA
USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE
Članak 1.
U Ustavu Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 56/90., 135/97., 8/98. - pročišćeni tekst, 113/00. i 124/00. - pro­čiš­ćeni tekst) u Glavi I. IZVORIŠNE OSNOVE u stavku 1. podstavku 12. na kraju se briše točka i dodaju riječi: “na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena među­narodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost. Novim Ustavom Republike Hrvatske (1990.) i pobjedom u Domovinskom ratu (1991. - 1995.) hrvatski je narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao sa­mo­stalne i nezavisne, suverene i demokratske države.”

Članak 21.
U članku 70. stavak 2. briše se.


NN 28/01





IV. USTROJSTVO DRŽAVNE VLASTI
1. HRVATSKI SABOR
Članak 70.
Hrvatski sabor je predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj.

NN 41/01



ISPRAVAK
USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE (pročišćeni tekst)
U Izvorišnim osnovama stavku 1. podstavku 12. umjesto riječi: »Državne« treba stajati riječ: »Države« a umjesto riječi: »izrađenom« treba stajati riječ: »izraženom«.
U članku 2. stavku 4. umjesto riječi: »Hrvatski sabor i narod neposredno« trebaju stajati riječi: »Hrvatski sabor ili narod neposredno«.


NN 55/01




PROMJENA

USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE

Članak 1.

U Ustavu Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 56/90., 135/97., 8/98. – pročišćeni tekst, 113/00., 124/00. – pročišćeni tekst, 28/01., 41/01. – pročišćeni tekst i 55/01. – ispr.) u Glavi I. IZVORIŠNE OSNOVE u stavku 1. podstavku 12. briše se zadnja rečenica i dodaje podstavak 13. koji glasi:

»– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.«

U stavku 2. iza riječi: »poretka« ostatak rečenice mijenja se i glasi: »Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Mađara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina, Bošnjaka, Slovenaca, Crnogoraca, Makedonaca, Rusa, Bugara, Poljaka, Roma, Rumunja, Turaka, Vlaha, Albanaca i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN-a i zemalja slobodnoga svijeta.«


NN 76/10



ODLUKU

U POVODU OKONČANJA POSTUPKA NADZORA NAD USTAVNOŠĆU I ZAKONITOŠĆU PROVOĐENJA DRŽAVNOG REFERENDUMA ODRŽANOG 1. PROSINCA 2013., NA KOJEM JE ČLANAK 62. USTAVA REPUBLIKE HRVATSKE DOPUNJEN NOVIM STAVKOM 2.

I. Ustavni sud utvrđuje:

– na temelju Odluke Hrvatskog sabora o raspisivanju državnog referenduma klasa: 014-01/13-01/03 od 8. studenoga 2013 (»Narodne novine« broj 134 od 9. studenoga 2013.), kojom je Hrvatski sabor raspisao »državni referendum u Republici Hrvatskoj radi donošenja odluke o referendumskom pitanju utemeljenom na Zahtjevu za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative ‘U ime obitelji’ da se promijeni Ustav Republike Hrvatske, na način da se u Ustav Republike Hrvatske unese definicija braka kao životne zajednice žene i muškarca« (točka I. Odluke), državni referendum proveden je 1. prosinca 2013.;

– Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske objavilo je u »Narodnim novinama« broj 147 od 10. prosinca 2013. (klasa: 014-02/13-07/24, urbroj: 507/18-13-2 od 10. prosinca 2013.) da je na državnom referendumu iz alineje 1. ove točke izreke većinom glasova birača koji su pristupili referendumu donesena »odluka za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca«.

NN 05/14



Tko je stvorio platformu MOST, javno promovirao "poduzetnike" koji nikad nisu primijetili i kritizirali apsolutističku vlast Sabora?
Zašto niti jedna politička stranka nije ukazala i tražila usklađivanje Ustava RH sa osnovnim načelom demokracije i vlasti naroda koje USTAV RH u članku 1 uspostavlja?

II. TEMELJNE ODREDBE
Članak 1.
Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i
ravnopravnih državljana.
Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1840

Tko (i zašto) hrvatski narod drži u pokornosti, koristeći njegovo pravo na političku vlast (protiv samoga naroda)?
Zašto su referendumima o obitelji i izbornom zakonu htjeli izbjeći referendum o Ustavnoj odredbi neovisnosti Sabora o narodnoj volji?
Tko je i zašto stvorio parlamentarni sustav s karakteristikama četverogodišnjeg apsolutizma?


Potčinjavanje Sabora volji naroda izmjenom članka 2. Ustava RH

"Hrvatski sabor ili narod neposredno, samostalno, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuje:
– o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;
– o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime;
– o udruživanju u saveze s drugim državama."

trebao bi glasiti

"Hrvatski sabor i narod, u skladu s Ustavom i zakonom, odlučuju:
– o uređivanju gospodarskih, pravnih i političkih odnosa u Republici Hrvatskoj;
– o očuvanju prirodnog i kulturnog bogatstva i korištenju njime;
– o udruživanju u saveze s drugim državama."


O Ulozi (posebnoj) županija (koja nikad nije zaživjela, a sad i županije žele ukinuti)
"Umjesto Županijskoga doma, promjenama Ustava osigurat će se pravo utjecaja jedinica lokalne samouprave na rad Hrvatskoga sabora u pitanjima važnim za njihovo djelovanje. Šestorka smatra da jedinice lokalne samouprave imaju pravo iznijeti svoje mišljenje i predstaviti ga Saboru. Ako više od trećine županijskih skupština bude nezadovoljno nekim predloženim zakonom, o njemu će se morati ponovo odlučivati u Hrvatskom saboru u roku od 15 dana.

Dakle, naglasio je Račan, ono pravo koje je dosad imao Županijski dom, sada se originalno daje lokalnoj samoupravi. Time je sačuvan bit instituta, odnosno utjecaj lokalne samouprave na rad Sabora."

Šestorka: Ukida se Županijski dom Ivanišević: Politički štetna odluka Subota, 24. 2. 2001. http://www.monitor.hr/




Jesu li stvarajući nedemokratske uvjete pristupu EU stvorili monstruma koji nas uništava? Jesmo li politički nepismeni i samovolju Sabora ne obustavljamo, nego se političkim makinacijama puštamo upravljati šaci političkih diletanata (koji su otuđili svu političku moć koja pripada narodu).
HDZ je (jer po kuloarima kruže priče kako svevolja političkih stranaka i Sabora završava izvlaštenjem od novčanih sredstava, pa je privreda zamrla u takvoj samovolji (policijsko-poreznih monopolističkih trabanata postsocijalističkog komunističko-partijskoga terora)) izgubio uvjerljivost hrvatske narodne stranke/pokreta.
Jer nije niti za Sanaderove ere, niti za Karamarkova (stranačkog) mandata spomenuo jednodomni sabor koji ne polaže račune narodu kao uzrok nepovjerenja u političke elite (koje očigledno teže prigrabiti svu vlast, i materijalna dobra).
Nisu zaustavili stvaranje četverogodišnjeg apsolutizma (koje su komunjare stvorile, a preko MOSTA nastoje zadržati taj sustav protivno interesima i pravu hrvatskog naroda). (Ionako od Tuđmana nisu obranili niti jednu hrvatsku vrijednost, još manje uspostavili ...)
Diktatura (kretena). (Nakon četiri godine apsolutističke vladavine bore se slijedeći mandat mnogo lakše, jer su izborni sustav, pravosudni sustav, gospodarski sustav podredili vlastitim ciljevima).
Vrijeme je za nove političke snage. Referendumom razvlastiti sve koji su promatrali i sudjelovali u nametanju nedemokratskog sustava zbog kojeg se ne osjećam ponosno. Diktatura (idiota).
Lustrirati (idiote; komunisti su shvatili da od komunizma nema kruha ...).

Farsa s MOST-om, Pokretom za obitelj, Orahom i ostalim (poturicama) reformatorskih težnji je obmana hrvatskog naroda. Vrijeme je za otvoreni obračun s takvom politikom.



Oznake: ustav, promjene, Zastupnički dom, Županijski dom, Apsolutizam, lustracija

17

utorak

studeni

2015

Bez lustracije, bez abolicije

Hrvatska se populacijski ujednačila.
Trećina domoljubnih, druga trećina crvenih, treća trećina će služiti u sanitetu.
Sad kad smo po brojnosti izjednačeni vrijeme je za građanski rat.
Podjednake snage, rat će trajati do ponoći (kraće nego izborna noć).


Ostaje nejasno zašto sanitet (zbrda zdola skrpan) hoće sudjelovati u tom ratu (bez krpa i zavoja).
Nije uobičajeno da platforma (nezavisnih, koji skupe glasove nezadovoljnika (10,1% ukupnog biračkoga tijela (nakon brisanja 196 000 birača izvedeno prije niti mjesec dana prije izbora), 15 % birača koji su izišli na birališta), sve u službi statistike (kao oružja)) ne znajući koga točno predstavlja ustrajava na temeljnim reformama (šarenog) društva.

Ova će kriza (umjesto kraja) neželjeno dobiti nastavak.
Da je itko prije izbora uspostavio dijagnozu (nastojanje sdpa na produbljenju krize; zlouporabu zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti; jednodomnost Sabora bez kontrole zakonodavnog tijela (koje imenuje i razrješuje Vladu, ministre, ustavne suce, suce Vrhovnog suda, članove izbornoga povjerenstva ... uz niz drugih ovlasti (proglašavati rat, odobravati promjene granica, ...) birači bi shvatili kako nismo ravnomjerno raspoređeni, shvatili bi kao posrednik (most) nije potreban.
Shvatili bi kako je politika (odstupanja) uz produžavanje nastavka iste politike (drugim sredstvima, koristeći druge aktere) logičan slijed.

Izbjegavanje Mosta imenovati uzročnike (osim zbirno, okrivljujući sve u zadnjih 25 godina, što je populistički čin stvaranja nezadovoljnika koji nisu sposobni razlučiti politike) svrstava Most na onu stranu (močvare) s koje mostovi ne vode nikamo ...


SDP je ruska (krvoločna) podružnica, koja svim sredstvima stvara napetosti u svijetu nuklearnih sila. SDP je prijetnja svjetskom miru i našem mirnom snu.
Ionako smo uspavani u osjećaju kako nas iako smo protiv njih nitko neće dirati ...

Teroriste bez protokola (kako bi ih prikrili) uz policijsko osiguranje probijaći međunarodne granice "guraju" na poprišta terorističkih napada ... slikavajući se kao humanitarci.
Politika (specijalnog rata). Ruska banda. Čeka ih temeljito čišćenje. Bez lustracije, bez abolicije.


Oznake: biračke skupine, nezadovoljni, kriza, dijagnoza, jednodomni parlament, kontrola (svemoćnog) parlamenta, svjetski mir, nuklearne sile, lustracija, abolicija