11

srijeda

listopad

2017

Je li strah od UDBA-e opravdan?



U Hrvatskoj nije jaka tajna policija, ni u Jugoslaviji nije bila jaka tajna policija (UDBA).

Veći problem je nepostojanje tržišne privrede na konkurentskim osnovama.

Hrvatska je tutorski vođena na prijelazu od AU carevine (u krivom smjeru, ka srpsko-jugoslavenskoj kraljevini i teoriji troplemenog naroda (jugoslavenskog), tutorski je vođena od početne industrijalizacije i seoskog stanovništva (u krivom smjeru, ka radničkoj državi s izrazitim državnim monopolom na proizvode).

Krivi smjer je samo trebalo nastaviti. To je osigurano "besplatnim" školstvom, koje je stvorilo pozamašnu konkurenciju bez osnove na ograničen broj radnih mjesta. Održavanje krivog smjera se postiže kadrovima koje ne kontrolira UDBA, ili ih namješta. Iseljavanje i depopulacija se postiže nefunkcioniranjem države.

Opasnije od UDBe je titoističko školstvo koje je stvorilo neprincipijelnu većinu.

Postojanje tržišne privrede bi lustriralo, razobličilo, demontiralo sve jugoslavensko-komunističke kadrove. Zakonom ponude i potražnje. (Bez potraživanja orjunaških ili komunjarskih kadrova i proglašavanja takvih nepodobnim.)
Tko bi birao Bandića da ne potkupljuje proračunskim novcem?

Čovjek je samoinicijativno vratio bistu "narodnom heroju", koji je imenovan kao "IVO LOLO Ribar".





U tržišnoj ekonomiji mjesto gradonačelnika glavnog grada ne može obnašati prodana komunjarska nakaza koja nema pojma da je NARODNI HEROJ skraćenica od NARODNI HEROJ JUGOSLAVIJE, a osoba se zove IVO LOLA RIBAR ( a ne Ivo Lolo Ribar).
Takve su osobe stekle "ugled" u taboru koji je bacao Hrvate u jame 1941.-1948. (pa i kasnije), a 1991. naoružan do zuba oružjem kupljenim hrvatskim novcima popalio pola Hrvatske.
Hrvatska je nastala u ratnom vihoru sukoba s Jugoslavenskom narodnom armijom koja je branila velikosrpsku politiku (izazivanja ustavne krize i rušenjem monetarnog sustava (doštampavanjem novca za potrebe srpske agresije).

(Obnova spomenika NOB-i, antifašizmu, partizanima, skojevcima i komunistima je posljedica financiranja Ruske Federacije s ciljem održavanja straha od povratka Rusa (i Srba). Protivno interesu Hrvatske koja se želi oslobodi krivotvorenja povijesti, datuma i osoba bez značaja. U takve beznačajne osobe spada i Ivo Lola Ribar (što je vidljivo iz pogrešaka pri ponovnom podizanju biste).)

Hrvatska se mora osloboditi znanjem i radinošću.

Ovi križevi simboliziraju nestale vukovarce.