04

subota

veljača

2017

Pametan sam ja ...



Hrvatska propagira liječenje od raka (kancera) (skupi lijekovi na teret H(D)ZZO-a, kao da su raspisali natječaj za korupciju).
Teorija nastanka korupcije kaže kako su uzrok korupcije niske cijene (skupocjene tretmane uvrstiti u skoro besplatno liječenje (putem niskobudžetnog zdravstvenog osiguranja) klasični je primjer poticanja korupcije). Otvaranje lutrije (za koju morate doplatiti kako bi bili dobitnici (u nesreći)). (Normalno, povjerenstvo za sukob interesa je sastavljeno od (letičine snahe) nepismene bulimente, indoktrinirane kvazipolitikom ... nije primijetilo sukob).

Vršiti centralizaciju sredstava (promotivno obećavajućim ljekovima protiv raka (kancera), za koje nema sredstava koji bi omogućili svim oboljelim podjednak tretman) šireći lažnu nadu me upućuje na potraživanje prava na vlastito promišljanje života i zdravlja, posebno stanja koje je neželjeno - bolesti.
(Nepojmljivo mi je skupe tretmane svoditi na jeftino zdravstveno osiguranje što znači kako većina neće dobiti niti jednostavnije i jeftinije zdravstvene usluge jer će strukture preusmjeriti koruptivnim putem novce na malobrojne ali skupe tretmane).


Nisam samo nezadovoljan zdravstvenim promišljanjem (u Hrvatskoj).
Podjednako je školstvo (na podjednak način)(centralizacija sredstava) "zajahalo val".
Školstvo ovo, znanost ono, razvoj, naprijed, uokolo ... a zaboravljaju reći kako je privatizacija školstva jedina reforma koja ima smisla. (Školujte se, ali ne na moj račun!)
Ako nitko (ili netko) nije spreman financirati nečije školovanje (a država nameće model "besplatnog" školovanja, na račun proračuna)(i to država koja je na ljestvici korupcije visoko rangirana) onda je jasno kako je to prioritet zakonodavstva (što nije slučaj u RH).
Floskule o obrazovnom sustavu i znanosti kao pokretačima društva temelje se na prešućivanju istine.
Fašisti (i nacisti) nisu prouzročili Drugi svjetski rat. Pri osnivanju UN-a britanski monopol je imenovan uzrokom tog krvavog događaja. Britanski imperij je kontrolirao strateške sirovine i onemogućavao industrijski razvoj drugih država. Kako će Hrvatska obrazovanjem i znanošću (osim centralizacijom sredstava) nadoknaditi nedostatak strateških sirovina? Dodatnom nastavom ...?

Ujedno je temelj UN-a odgovor na politikantstvo antifašizma (u državi koja nije imala imperijalizam, niti korporativizam). Ali imaju laži i obmane (kojima pljačkaju narod).

Zbog politike omalovažavanja ljudskih potreba svode se na pojedinačne (malobrojne) kvazidemokratske kvazipartije (s vrhuškom koja je zadovoljna prisvajanjem sredstava koja im ne pripada).


Ima li lijeka za glupost i prijevaru (a da ne moramo plaćati školarinu)?



Oznake: Hrvatska, kancer, natjećaj za korupciju, centralizacija sredstava, školstvo, uzroci Drugog svjetskog rata, britanski monopol, imperijalizam, korporativizam, kvazidemokracija, kvazipartije