05

nedjelja

prosinac

2021

Kratki Troblogipo





Budite se odgovorni - mislite na njih

Poslodavci su se (nekad) zauzimali za radnike, njihove obitelji kao izvor nove radne snage, napretka i porasta BDP-a.
Komunističke zemlje su uspostavile komitete koji su upravljali proizvodnjom i razvojem, zapadne zemlje su razvile privatno poduzetništvo.
Prvi su proganjali nekomuniste, drugi komuniste (bez obzira na utjecaj na BDP).
Robotizacijom povećanje stanovništva gubi smisao. Niti jedna strana nije zainteresirana za populaciju bilo kojeg usmjerenja.

Jedino je moć (politička - zapravo represivna) moneta budućnosti.
U tim okvirima politička i društvena moć mora biti strože kontrolirana, a osobe na takvim funkcijama brže rotirane.
Mandati na četiri godine su predugi, spodobe to pretvore u vječnost.
Sadašnje vlade su opomena za budućnost.







Referendum je uvijek dobrodošao

Referendum je uvijek dobro došao.






Rimac

Rimac je opasnost. Sposobni smetaju, jer su milijuni i milijarde stanovnika ove Zemlje nesposobni preživljavati. Treba sposobnim oduzeti mogućnosti i hraniti milijarde sirotinje (dok se ne dokopate vlasti). Kad se dokopate vlasti onda su i Rimac i milijarde sirotinje nesposobni.
A Rimac će i tada biti opasnost.








1/2






Oznake: budite se odgovorni, poslodavci, radnici, bdp, komunisti, zapad, mo, rotacija vlasti, Referendum, Rimac, sposobnost, opasnost

23

subota

siječanj

2021

Teška mora hrvatske buduće sadašnjosti koja je prošla





Hrvatska se muči.
Nije sposobna riješiti niti jedan vlastiti problem. Kad pomisliš da je iscrpljen i zadnji novčić koji stvara razdore i smutnju, kad pomisliš da su iscrpljene zadnje zalihe kruha za koji smo se spremni potući ... iz vedra neba (dubine zemljine kore) grune potres koji napravi štete stotinjak milijardi kuna. I iznova rat za prevlast nad obnovom (iz džepova sitnog puka, koji zbog sirotinjstva ima rasparane džepove ili ih nema).

Eto, Milanovića.
Nema on pojma kako hDz guli. Okušao se kao amater u Gunji. Sruši nasip, poplavi i obnavljaj s državnim (državotvornim) novcima.

Ta potpuna nebriga za porezne novce nije bezazlena. Zašto ih nazivam državotvornim novcima?
U stanju u kojem je mlada hrvatska država (mlađa od NDH, još mlađa od Kraljevine svih Hrvata, Slavonaca i Dalmatinaca), porez se prikuplja za izgradnju (mlade) države.
Ako te novce potrošite na nešto drugo, ugrožavate državnost.
Ti su novci državotvorni.

Eto, gospodo: nitko nije Za Dom spreman.
Da je itko spreman, ne bi orjunaško-srpski partizansko-četnički kadrovi upravljali državotvornim novcima.

A Za dom spremni nije stari hrvatski pozdrav, već staro-latinski (Ciceronov) vapaj za republikom (Pro patria parati)(u jednini Pro patria paratus)(De Officiis, Marcusa Tulliusa Cicerona iz 44. godine prije Krista ) koje od tog doba svi republikanci svijeta drže osnovnim geslom i vrednotom.

Želja hrvatskog naroda jest bila republika, jer su tada svi gasili monarhije, diktature, autoktracije, ... Demokratsku republiku.
Mi republike ni danas nemamo.



Ako po definiciji u demokraciji cio narod ostvaruje suverenitet, a to u Hrvatskoj nije slučaj (adz/sdp kopilad kad su na vlasti makoliko malo imali glasova drže se kao svemoćni vladari), onda jedan njegov dio ostvaruje suverenitet i taj dio naroda je aristokracija.
Normalno, ni pLenkovića, ni miLanovića, niti krvavi državni represivni doušničko aparat te definicije ne zanimaju: njih nije briga što su aristokracija do građanskog rata.
Zalutao sam u mislima ...


Ustaško-komunistička suradnja je iznjedrila složnost po pitanju naravi Kraljevine Jugoslavije.

Kraljevinu treba srušiti (ustaše: +, komunisti: +).

Treba stvoriti republiku (ustaše: -+, komunisti: +-).
(Ustaše su mislili diktaturom stvoriti hrvatsku republiku, komunisti nisu mislili ali su obećali republiku, mada su uveli totalitarizam).

Hrvati su samosvojan narod (ustaše: +, komunisti: +-).
(Ustaše su se nadali nastavku razvoja na povijesnim osnovama, komunisti su stvarali nove hrvate koji pričaju i misle hrvatsko-srpski ili srpsko-hrvatski (mislili su kako će se vremenom ta dva naroda izmiješati i postati jedan (govnarski) narod, svejedno su se grčevito borili protiv srpsko bugarskog stapanja u jedan narod).

Promjene u Kraljevini Jugoslaviji se mogu ostvariti samo oružanim putem. (ustaše: +, komunisti: +)

Promjene nije moguće samostalno ostvariti. (ustaše: +, komunisti: +)
Ustaše malobrojne, komunisti malobrojni.

Kraljevina Jugoslavija je velikosrpski projekt. (ustaše: +, komunisti: +)

Nadolazeći svjetski sukob će ponuditi prigodu za rušenje velikosrpske kraljevine. (ustaše: +, komunisti: +)

Rušenje velikosrpske kraljevine će pomoći vanjske sile. (ustaše: +, komunisti: +)
Ustaše su odbijeni u Londonu, Parizu, Washingtonu, Berlinu, ali ne i Moskvi; komunisti su usko surađivali s Berlinom, Londonom, Washingtonom.



Komunisti (orjunaši, jugoslaveni) su začetnici, teoretičari i glavni izvršitelji svih zločina na ovim prostorima.

Današnji prijepor o ustaško-komunističkoj naravi Hrvatske s orjunaške strane vode trećerazredne bezlične face, bolesnici i muzički nenadareni šepavi gubavci. S ustaške strane nitko ne sudjeluje (i komunisti i ustaše su bili malobrojni, konspirativni i nitko ne zna pravu narav tih pokreta), pa orjunaši (koji sebi pripisuju nadnaravna i humana svojstva) s vremena na vrijeme raspravu potaknu simulirajući ustaštvo. Milanović je u tom igrokazu glupan.

Politička podudarnost i sloga hrvatskih nacionalista (ustaše) i hrvatskih internacionalista (komunisti)(koji su tako lakše potpali pod ideju stapanja dva naroda u jedan, a to je uzrok svih ratova na ovim prostorima u zadnjih sto godina) je dovela do uske suradnje ustaša i komunista u stvaranju moderne (s*ebane) Hrvatske, koja niti teritorijem, niti jezikom, niti sastavom stanovništva (mislim na osobine stanovništva koje pridonose kvalitetnijem životu tog stanovništva i opstojnosti države u kojoj žive) ne nalikuje na Hrvatsku.

Hrvatska je izmučena, tajnim koalicijama iskomadana.
Nema snage obračunati s prošlošću (normalno da smo Za dom spremni)(nismo za Kralja i Otadžbinu)(niti se drugu Titu kunemo), jer se nemamo snage obračunati sa sadašnjom krvopijskom četničko-vlaškom malobrojnom klikom na vlasti i oko vlasti.

Za Hrvatsku dostojnu življenja.



Oznake: Hrvatska, za dom spremni, republika, Ciceron, demokracija, aristokracija, ustaše, komunisti, ustaško-komunistička suradnja, Kraljevina Jugoslavija, gubavci

06

srijeda

siječanj

2021

Što su potresi u Hrvatskoj meni?




Elementarna nepogoda.




Sposobnost zajednice otkloniti štete se sastoji u akumuliranim znanjima, sredstvima i organizaciji.

Što je to onda normalna sposobnost zajednice otkloniti štete bez pomoći?
Isto što i sposobnost, ali samo se razlikuje opseg.

Problem RH je siromaštvo koje nas progoni od prisilnog prisajedinjenja (srbiji), stoljetnoj pljački i političkim elitama koje su služile ili prikrivale stotinu godina jugoslavenstva i progona Hrvata.

Elementarne nepogode su vrijeme kad se ne da prikriti namjerno siromašenje hrvatskog stanovništva, s ciljem progona i trajnog iseljavanja.

Nevjerojatno je da 100-inu milijardi kuna šteta na građevnim objektima nitko nije osigurao od razaranja koje izazivaju potresi, na potresnim rasjedima:
Ne vjerujem da nitko nema sredstava (životno se osiguravajući on nepogoda) nema ušteđevinu za brzo saniranje ili stambeno zbrinjavanje.
Ne vjerujem da je milijun građana u zagrebačkom bazenu i 140 000 stanovništva u gčinsko-petrinjsko-sisačkom bazenu neradno i rastrošno.

Jednostavno, samo su siromašni (jer ih politika - jugoslavenska - siromaši zadnjih stotinu godina).

Eto, to su meni potresi - elementarne nepogode. Pokazatelj da je vladajuća klika stotinu godina lagala i uništavala ljude.



Sada se s potresom možete j*bati, možete osnivati stožere i imenovati potpredsjednike. Ne možete me uvjeriti kako se moram u vas uzdati ako me poplava ili potres raskući.
Hoću svoje novce u svojim rukama. Hoću imati dovoljno novac za deke i vodu, za kamp kućice i medicinsku skrb.
Da, nepogode razotkrivaju kako ljude stoljeće siromašite namjerno.
Ne možete sakriti.

Ne uzimajte mi novce kako bi me potjerali iz Hrvatske. To nije zamolba, to je prijetnja: NE UZIMAJTE MOJE NOVCE.

Nisam jugoslaven, nisam komunist, nisam naivac.

mater vam j*bem


Oznake: elementerna nepogoda, sposobnost zajednice, siromaštvo, štete, potres, osiguranje, obnova, jugoslavenstvo, raseljavanje, komunisti

09

petak

listopad

2020

U što je puhao Puhovski 1972. ?



Žarko Puhovski je (pokoj mu duši) bio rusko-srpski (orjunaški), jugoslavenstvom (i hrvatskom izdajom) zadojen, komunist-fašist (po potrebi).

Ne začuđuje pojava tako šaroliko-kompleksnog minornog lika, njegovo sudjelovanje na sudskim procesima (tko je sudac, tko su okrivljenici, za koja su nedjela osuđeni pa potom optuženi, ...?) je sve samo ne izdaja.
Partijski sudovi su koristili konstruktivno sudjelovanje optuženika priznanjem (samim tim i izvršenjem dijela kaznenog procesa - rehabilitacije) djelovanja protiv društva (iako svi i neprekidno djelujemo protiv društva).
Djela protiv društva su učestalija od djela u korist društva.

Ako su okrivljenici odbijali rehabilitaciju (imali su prigodu rehabilitirati se prije nego budu osuđeni), onda su zaslužili kaznu (tako je i danas), a ako su prihvatili rehabilitaciju pred sudom, pUhovski im je bio branitelj.

Spominjati progon maspokovaca, zaboravljajući kako je riječ o partijskom sudu a ne o građanskom pravnom postupku je nekorektno prema samom sudu. Partijski sud je nadpravni instrument stvaranja novog svijeta. Partijski sud je zasjedao samo za drugove (one koji su ga priznavali).

Nitko od proljećara nije osporio takav sud i priskrbio si besmrtnost (razumijevajući bezpredmetnost sudskog postupka bez procedure i ravnopravnosti stranaka).

Iako je pUhovski na sudu zastupao novi svijet, bio je od velike pomoći optuženicima jer su raspravom na ideološkoj a ne na činjeničnoj razini mogli dokazati svoju čistoću (sokratovski).
Ovako su samo drugovi na proputovanju pred partijskim očima - a Hrvatska posramljena jer su pobunu protiv okupatorske partije, partijske države i genocidne armije vodili drugovi, a ne hrvatski sinovi - odgovorni, intelektualci, sposobni, vrijedni.

Hrvatska za sva vremena


Oznake: pUhovski, orjunaš, komunisti, sud, partijski sud, rehabilitacija, besmrtnost, Sokrat, Hrvatska

21

petak

veljača

2020

Partizani nisu antifašistička vojska




Partizani su stranačka vojska, gerila komunističke partije.
Protivno svim pravilima ratnog prava (Ženevske konvencije), djelovali su po direktivama (Kominterne) iz Moskve i čekali pojavu Crvene armije.

Nije njih zanimala borba protiv fašizma, već borba za vlast koja će biti prosovjetska, staljinistička, diktatorska, komunističko antinarodna.

Antinarodna vlast mora imati opravdanje za postojanje (narod je fašistički).


Ustaška NDH je vjerovala kako uspostava države (koju, zanimljivo, osim Sovjetskog saveza druge države nisu htjele podržati, pa čak ni nacistička Njemačka nije NDH smatrala prvim rješenjem; htjeli su Kraljevinu Jugoslaviju u paktu, pa Mačeka u samostalnoj Hrvatskoj, tek onda su ponudili Paveliću državu) neće umanjiti žrtve rata (progon po rasnim ili drugim osnovama bi bio u bilo kojoj varijanti), za razliku od partizana koji uspostavu hrvatske države nisu smatrali prihvatljivim.
(Po arhivskoj građi, osim Sovjetskog saveza, svi su odbijali pomisao o bilo kakvoj hrvatskoj državi. Sovjeti su na lenjinskom principu samodređenja naroda, preskačući vjekovno državno pravo, Hrvatima ponudili ravnopravnost naroda u prosovjetskoj socijalističkoj Jugoslaviji. Zbog tog dogovora ustaše nisu branile NDH ni Zagreb pred najezdom Crvene armije i partizana ... Zamisao sovjeta se iskristalizirala na Bleiburgu i Križnim putevima.)

To je činjenica koju nije moguće nikakvim (krivologičkim) izričajem pobiti.
Zločinci su oni koji su osporili pravo hrvatskom narodu na vlastitu državu (koju su imali vjekovima). Nastavak ugnjetavanja Hrvata nije moguće prikriti takozvanim antifašizmom, jer je to fašizam.
Sovjetski plan promjene strukture stanovništva i političke volje (koja iz tih promjena proizlazi) dovela je do vladavine projugoslavenskih, antihrvatskih političkih snaga, što je dovelo do nakaradne pozicije: nacionalna Hrvatskla u rukama odnarođenih orjunaških političkih bestidnika.
Sve žrtve na teritoriju Hrvatske su hrvatske žrtve i imaju smisla jedino ako su stradali za neku bolju Hrvatsku. Ako ih netko smatra žrtvama hrvatskog genocidnog plana s ciljem osporavanja Hrvatske, duboko vrijeđa Hrvate i žrtve. Hrvati su politički narod i nije im moguće nametati krivnju u tom smislu.

Hrvatska je prekinula politički i pravni slijed - genocidom (sustavnim uništavanjem hrvatskog stanovništva s ciljem postizanja nehrvatstva hrvatskog stanovništva).
To je posljedica dugotrajnog antihrvatskog djelovanja, u zadnjih skoro dvjesto godina promicanja jugoslavenstva i proslavenstva.

Izgubljenost jednog naroda se očituje u svakodnevnim brutalnim lažima i nametanjima povijesti koja nije povijest Hrvata.

Hrvati su lijepi, pametni, pošteni, radišni, bogobojazni, plemeniti.

Reci glasno, reci smjelo - Za Dom spremni - prvo polje neka je bijelo.

Oznake: partizani, antifašizam, komunisti, gerila, borba za vlast, Sovjetski savez, ustaše, vlastita država, Bleiburg, genocid, prvo polje bijelo, ZDS

01

ponedjeljak

travanj

2019

Bleiburg (izbliza)



Bleiburška tragedija nije pitanje koruške katoličke crkve, nije pitanje austrijskih svjetovnih vlasti. U protivnom bi se i i jedni i drugi morali civilizacijski odrediti prema ratnom zločinu i zločinu prema čovječnosti. (Bespotreno su se i ovako odredili, vrlo neprimjereno.)

Bleiburška tragedija je pitanje hrvatske vlasti, koja je Jugoslavije morala proglasiti okupacijama, partizanski i komunistički pokret zločinačkim.
Utemeljeno, sustavno i znanstveno istraživanje (bez primjesa ideologije), u okvirima tadašnjih pravnih normi, ukazuje na nedozvoljeni odnos prema nevinim žrtvama koje su nedozvoljenim načinom masakrirane, po predaji isporučene krvolocima.
Na samom bleiburškom polju, unatoč pregovorima o predaji i izostanku vojnih djelovanja (nepostojanju vojne opasnosti), mnoštvu civila (zbijeg pred komunističkim pogromom) u krvoločnom mitraljiranju i granatiranju ubijeno je od 4 000 do 15 000 osoba.

Razrješavanje pitanje zločina na bleiburškom polju uz orjunaško-partizansku pamet dvojca Grabar-Plenković nije moguće.
Politiziranje (svojstveno nakaradnoj pameti nakinđurene tikve i ispraznoj pozi lašca) (proisteklog iz udbaške urote stvaranja postugoslavenske Hrvatske (oko zagrebačke katedrale)) oko pitanja karaktera masakriranih na bleiburškom polju i Križnom putu je jasan pokazatelj građanskog rata u Hrvatskoj, koji nije završio. Odnos prema bleiburšjoj tragediji, negirajući civilizacijske vrijednosti odraz je neprekidnog građanskog rata u Hrvatskoj. Hrvatska je podijeljena, i svakodnevno se dijeli. Pomirba je za budale.
Mrtve ubijati iznova, živima daje za pravo misliti što misle da je potrebno.

Proglašavanje naroda ustaškim zločincima ima zadaću teritorijalno, demografski, diplomatski, ekonomski oslabiti Hrvatsku. Udariti na temelje države. To su i učinili - čine.
Ovaj put iz ureda osoba koji se predstavljaju demokratski izabranim predstavnicima naroda (protiv kojeg djeluju).
Plenkovića i Grabar treba razriješiti i strogo kazniti.
Ne smijete dozvoliti šarlatanima da vam rastaču temelje države, nacije, gospodarstva.

Znam, ne znate! Znam tko zna! Znam, ne znate tko zna!

Oznake: Bleiburg, tragedija, austrijske vlasti, činjenice o stradanju, pravo, žrtve, masakr, zbijeg, komunisti, politiziranje, orjunaško-partizanska pamet, znam

18

ponedjeljak

ožujak

2019

Zašto antifašizam nije temelj RH, a oni (orjunaši) tvrde da jest





Antifašistički pokret

društveni pokreti
društveni pokreti, kolektivno djelovanje, na stanovitom stupnju organizacije i postojanosti izvan institucionaliziranih kanala polit. djelatnosti utvrđenih u nekom društvu, sa svrhom zastupanja ili osporavanja određenih promjena u užoj ili široj zajednici kojoj i sam pokret pripada. Društvene pokrete karakterizira osjećaj zajedničke pripadnosti sudionika pokreta određenoj skupini ili zajednici. Pojam društveni pokret uveo je njem. društv. mislilac Lorenz von Stein sred. XIX. st., imajući na umu rastuće značenje radničkoga pokreta. Društveni je pokret moderni fenomen i bitno se razlikuje od različitih oblika kolektivnog djelovanja u daljnjoj prošlosti. Nastao je u XVIII. st., proširio se u obliku bojkota, barikada, peticija, štrajkova, a organizirao se preko tiska, udruga i izgradnje moderne države.

Društveni pokreti danas su multidisciplinarno područje istraživanja, na kojem se, uz sociologiju, susreću i soc. psihologija te polit. i pov. znanosti. Začetke teorije društvenih pokreta treba tražiti u reakcijama soc. teoretičara na Francusku revoluciju i nasilan ulazak masa na javnu scenu (G. Tarde i G. Le Bon o iracionalnom ponašanju gomile). Sve do 1970-ih društveni pokreti ostajali su na rubu tada vladajućih makroteorija društva – marksizma i funkcionalizma. Za marksizam su društveni pokreti ostali eminentno klasni fenomen, u što se nisu uklapali moderni društveni pokreti, dok su i u funkcionalističkoj teoriji imali sporedno, implicitno i negativno značenje, jer su narušavali predodžbu o koherentnoj društv. strukturi.
http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=16323


Razvidna je marksistička narav Narodno-oslobodilačkog pokreta (NOP-a), antifašističkog pokreta.
Marksizam nije općečovječanski (humani) pogled na svijet, pa ni derivati proizišli iz tog pogleda na svijet ne mogu nositi titulu humanih.
Marksizam je poznat po nametanju krvave promjene društva, nasilja nad članovima društva i nasilja među samim marksistima. Revolucija (u ondašnjem značenju).

Tvrdnje skupine ljudi i organizacija kojim (ne)pripadaju o antifašističkim temeljima Republike Hrvatske zaslužuju (kad već oni tvrdnje ne dokazuju, te ih pretvaraju u promidžbu) dokaze.

Primjerice, antifašisti (sudionici i pobornici partizanskog pokreta)(u 2. svjetskom ratu) su se zalagali za komunizam/socijalizam, Jugoslaviju i vlast radničke klase (po teoriji vlast bi obnašala avangarda (radničke klase)).
Socijalistička Republika Hrvatska (SRH) (prvotno FRH) nije bila država, niti je imala obilježja države, nije koristila državnost. Socijalistički koncept republike ne odgovara dotadašnjem uobičajenom smislu riječi.



U socijalističkoj republici vlast nije pripadala narodu, nego avangardi radničke klase (partiji), te je stanovnik neke druge socijalističke republike ako se učlanio u komunističku partiju (jugoslavije) mogao odlučivati o vlasti (dok izvorni narod (koji po definiciji avangardnosti) nije mogao biti učlanjen u partiju i nije mogao sudjelovati u vlasti). Podjednako su sovjetski inžinjeri 1946.g. mogli članstvom u jugoslavenskoj komunističkoj partiji sudjelovati u vlasti.
Dakle, Hrvatska zasnovana na odlukama ZAVNOH-a nije država i nema ovlasti koje proizlaze iz suvereniteta.

Koja je svrha tvrdnji o antifašističkim temeljima Republike Hrvatske, iako je rat za slobodu, samostalnost nazvan (po tuđmanovoj rusofilskoj navadi) Domovinski rat (kako se zvao i rat sovjeta protiv Njemačke) proizišao iz ustrajavanja JNA i jugoslavenski vlasti na osporavanju državnog suvereniteta hrvatskog naroda?
Uspostavljanje nulte godine (povijest počinje od jugoslavenske okupacije hrvatskog naroda) ima zadaću izbrisati povijest i spoznaju kako je Zemun bio teritorijalno u Hrvatskoj do 1921.g., Boka Kotorska i obala do Bara su bili do 1921.g. u Hrvatskoj, hrvatsko državno pravo je do pojave jugoslavena (orjunaša - monarhista i orjunaša - komunista) polagalo pravo na BIH.

Pučistički i državopravno nelegalan čin "prisajedinjenja", koji se raznim oblicima terora održavao, uspostavom NDH je preuzeo rigidniji oblik terora u održavanju stanja bez hrvatske države (pokolj na Bleiburgu i Križnom putu, raseljavanje i naseljavanje jugoslavena (srba), osiromašenje i uništavanje održive privrede, pljačka resursa, uništenje jednog naroda).
Sve nabrojano je programatski zamišljeno. Stoga međutvorevina koja je produkt tog zločinačkog plana ne može biti temelj Republike Hrvatske.


Oznake: pokret, antifašizam, narodno oslobodilački pokret, marksizam, oartizanski pokret, Socijalistička republika, avangarda radničke klase, partija, komunisti, Suverenitet, raz za slobodu, domovinski rat, Zemun, Boka Kotorska, obala do Bara, teror, rigidni teror, orjunaši - monarhisti, orjunaši - komunisti

29

utorak

svibanj

2018

Od*ebite!



Dajte ih nama - vlast narodu


Sramotna je politika (to nije politika- to je lopovluk sa višestoljetnim lažima) nekad obećavajućeg HDZ-a i njegova surovog grabljenja vlasti (koja pripada narodu). Jedini (a nije jedini, samo je tupinama koji grabež drže dostignućem) razlog zauzimanja vlasti je onemogućavanje povratka jugoslavena- komunjara !?
Tako su (iako to nije jedini razlog) i došli na vlast 90-e. (Sve ostale razloge su vremenom zaboravili.)

Kako se itko usudi zanemariti državotvornost, suverenost kao izvore postojanja i opstanka jednog povijesnog naroda (stari narod, mlada nacija). kompleksnost društva utkanog u državu nije svedeno samo na ekonomsko postojanje, ali je ekonomsko postojanje vrlo važno.

Pridavati značaj jugoslavenima- komunistima je mehanizam održavanja pljačkaškog statusa ravnoteže, po kojem je jedini problem i neprijatelj jugoslaven ili/i komunist. (Dajte ih nama - hrvatskom narodu.)

HDZ je svojom bezidejnosti (jedina ideja je bogato uhljebljavanje i obitavanje na državnim proračunima) Hrvatsku unazadio 300 godina.
Partijski sustav održavanja materijalnoga statusa obnašanjem javnih službi je razvijena Europa brutalnim građanskim revolucijama odavno ukinula.

Ako do sad niste shvatili, pjesme koje pjevate i recitale koje recitirate (povodom jubilarnih 28 i pol godišnjica osnutaka ogranaka) nas ne zanimaju. Od*ebite!

Nije Hrvatska sdp i hdz. Hrvatska je svakodnevni rad na svakom polju ljudske djelatnosti (a ne bezobzirna pljačka i obmanjivanje vlastitog naroda).
Plenkovića ste trebali odbaciti, ali niste jer iza malaza krijete svoje pokvarene namjere.

Odbaciti ćemo mi vas, zauvijek.
Politološke teorije ukazuju na antihrvatsko hdzovsko podrivačko djelovanje. Djelovanje protiv države Hrvatske i svih koji u njoj vide svoju domovinu.

Ukrali ste nam Jelačićevu Hrvatsku, ukrali ste nam Starčevićevu Hrvatsku, ukrali ste nam Radićevu Hrvatsku, ukrali ste Pavelićevu Hrvatsku, ukrali ste Tuđmanovu Hrvatsku. Tati, a ne Hrvati.

Hrvatska (neovisna država) pripada narodu (protiv kojeg se podigla haranga jer nema razvijenu diplomaciju, vojsku, industriju, politiku, svijest o složenosti države i neophodnosti strogog odabira važnih i manje važnih državnih dužnosnika, kao i o važnosti ozbiljnog rada svega hrvatskog).
Nema ustaša, nema partizana, nema hdza, nema sdpa ... Hrvatska pripada narodu.

2 000 000 glasača - za vlastitu Hrvatsku.


Oznake: sramotna politika, lopovluk, laži, grabljenje vklasti, suverenost, državotvornost, jugoslaveni, komunisti, parijski sustav, svakodnevni rad, Plenković, ukrali ste nam Hrvatsku, politološke teorije, neovisna država Hrvatska, Hrvatska pripada narodu

08

srijeda

veljača

2017

Arhivi i zakonska regulativa



Koliki kreten moraš biti i arhive koji se odnose na razdoblje okupacije i genocida (od 1945.g. do 1990.g.) smatrati uobičajenom državnom arhivom koja ima zakonsku zaštitu nedostupnosti.
Bilo koja osoba koja pokrene kazneni postupak protiv drugih osoba, organizacija ili institucija koje su počinile nedjela (naročito ratne zločine, zločine protiv čovječnosti)(po čemu je komunistička partija poznata) ima neosporno pravo pristupa dokumentaciji koja svjedoči o neljudskosti jedne ere.
Proglašavati tu dokumentaciju državnom arhivom drugi je nelogični postupak. U Hrvatskoj nikad nije postojala komunistička vlast, postojala je okupacijska (jugoslavenska ) vlast.

Ponajmanje je prihvatljivo ponašanje pojedinaca koji (svojim diletantizmom) podupiru važnost tih arhiva kao državne građe (koja ima poseban status zbog nacionalne sigurnosti). Te arhive su arhive zločinačke, okupatorske vlasti i nikakvim političkim manevrima (otvaranja ili zatvaranja, paljenja ili pročišćavanja) neće dobiti status dokumentacijske građe hrvatske države koja je bila federalna članica sfrjota. Jer Hrvatska tu tom razdoblju nije bila državnopravna, a tadašnja vlast je bila zločinačko-okupatorska. Takvu vlast ne braniš posebnim zakonom, nit se oslanjaš na njihove arhive (kao dokazni materijal zločinačke naravi okupacije).

Strategija odugovlačenja oko osude tog sustava (izbjegavanjem proglašavanja tog razdoblja okupacijom i zločinačko-genocidnim razdobljem) zaštita je zločinačke naravi (koju provode politički diletanti).

Razvlačili ste razračun s pobornicima totalitarnog jednoumlja i zločinačke prakse. I postali suučesnici.

Politika je oblik interesnog organiziranja. Vi ste umno poremećeni i niste sposobni interesno se udružiti. To svakodnevno potvrđujete svojim nesuvislim nastupima.




Oznake: okupacija, genocid, državni arhiv, Zakon, neljudskost, komunisti, socijalizam, pojedinci, diletantizam, strategija odugovlačenja, suučesnici

01

srijeda

veljača

2017

Sine (majčin)



Pad socijalizma-komunizma (i Berlinskoga zida) označio je civilizacijsku prekretnicu. Civilizacijsku.

Slom komunizma-marksizma označio je i raspad (zločinačke) jugoslavije.
Hrvatski tadašnji kadrovi (svaki narod ima svoje političke kadrove) razlog su "ustanka" hrvatskog naroda. Izdajice, beskičmenjaci, nesposobni, ...

Domovinski rat je obrambeni, pravedni rat nametnut srpskom agresijom. Podjednako nametnut velikosrpskom politikom, ali prvenstveno jugoslavensko-komunističkom agresijom oslonjenom na velikosrpsku pobunu kao instrument vojno-političkog pritiska na Hrvatsku. (Podupiran hrvatskim izrodima.)
Dakle, Hrvatska se Domovinskim ratom oslobađala komunizma (koji je kontrolirao velikosrpstvo, (iako oni koji bolje poznaju velikosrpstvo znaju kako je ono produkt (visoko) industrijaliziranog (nesrpskog) društva, a ne srpske snage i volje vršiti ekspanziju genocidom)) i komunističko-jugoslavenskog nasljeđa.
Svejedno je prvi predsjednik bio partizan (tuđman)(jugoslaven)(sin partizana)(predsjednik Partizana), drugi predsjednik (mesić) je bio partizan (jugoslaven)(sin partizana), treći predsjednik (josipović) (jugoslaven)(sin partizana), četvrta predsjednica (grabar kitarović) (unuka partizana), ... premijeri: prvi (mesić) partizan (jugoslaven)(sin partizana), drugi (manolić)(partizan)(jugoslaven)(krvnik), treći (gregurić) (komunist)(jugoslaven), četvrti (šarinić), peti (valentić), šesti (mateša)(komunist)(jugoslaven), sedmi (račan)(komunist)(jugoslaven), osmi (sanader), deveta (kosor)(komunistica)(jugoslavenka)(unuka četničkog vojvode)(ali i kćerka kosora), deseti milanović (hdzovac)(jugoslaven, glup, bahat)(unuk partizana, sin komuniste hdzovca komuniste), jedanaesti (orešković) (kratkotrajno, bez mogućnosti naučiti hrvate engleskom jeziku), dvanaesti (plenković)(jugoslaven)(hslesovac i beskičmeni, bezobrazni karijerist)(sim majke lekarke i oca suradnika).

Kako su vladale vlade i kako su predsjednici pridonosili životu (u demokraciji) dobro je uočljivo. Primjer ukrajinske krize podudara se sa jugoslavenskom krizom, podjednako su sve projugoslavenske vlade RH producirale stanje identično ukrajinskom modelu otkidanja teritorija (u ime ruskih interesa).

Zašto su pad komunizma i raspad jugoslavije iskoristile jugoslavenčine i partizani i Hrvatsku zakopali (po drugi put) u grobnicama Križnog puta?
Slom komunizma i jugoslavije (omiljenih hrvatskim političkim elitama) uz ideološku ima i moralnu dimenziju. Svi imenovani komunisti/jugoslaveni su karijeristički (imovinski i statusno) pristajali na komunizam/jugoslavenstvo. Tako je Hrvatsku zadesila dvostruka nesreća. I ideološki i moralno nepoželjni (srbenderi - srpska služinčad) su prisvojili vlast. Društvo nije sposobno zaliječiti rane sustava koji nas je isporučio nenaoružane i diplomatski nepripremljene velikosrpskoj (u pozadini jugoslavenskoj) agresiji. Unatoč porazu te politike u Domovinskom ratu, podjednakim su žarom nastavili istom politikom.

(Pi*ka vam materina, novokmetu, vidoviću i uvođenju vojnog roka ... ako takvi mamlazi raspravljaju na javnoj televiziji o bitnim temama društva onda ovaj narod nema budućnosti.)
(Slijedeći hrvatski rat će biti građanski rat (i sve se radi kako bi što prije započeo). )
Ima li u Hrvatskoj sposobnih i odgovornih koji bi preuzeli odgovornost za državu i poveli ovaj narod ka boljem?



Oznake: Berlinski zid, socijalizam, komunizam, hrvatski predsjednici, hrvatski premijeri, jugoslaveni, partizani, partizanski sinovi, komunisti, ukrajinska kriza, model krize, srpčad (srpske sluge), velikosrpska agresija, jugoslavenska agresija, nastavak produciranja krize

31

utorak

siječanj

2017

5 istina o Hrvatskoj




Političko osporavanje istine (utemeljeno na orkestriranom jednoumlju) prouzročilo je strukture koje ustrajavaju na vlasti (kao izvoru istine).


1. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.

Sedamdeset i dvije godine nakon završetka Drugog svjetskog rata promatrati sadašnjost i budućnost slijepim povezivanjem ustaša i partizana, nesagledavanja povijesti logičkim već političkim misaonim sklopom prouzročilo je političko-društvenu krizu, koja je proizišla iz političke krize.


2. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.

Vladavina komunista, jugoslavena stvorila je nehumani sustav, (i bez obzira na način dolaska na vlast) taj se sustav nakon desetljetne vladavine mora raščlambom osvijetliti i osuditi zasebno.


3. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.

Ideološki totalitaran (komunističko-jugoslavenski sustav), prouzročio je anomalije i nefunkcionalnost u svim segmentima društva (školstvo, šport, kultura, politika, vanjska politika, vojska, gospodarstvo, zdravstvo, znanost, religija, teritorijalni ustroj, ...).


4. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.

Jednoumlje (utemeljeno na nasilju i zbog posljedica nasilja, koje je bilo ideološko oružje (revolucija)) prouzročilo je traume i ostavilo nerasvjetljenu (bližu) povijest.


5. Hrvatska se u Domovinskom ratu nije oslobađala ustaške već komunističke vlasti, komunističkog režima i mora otkloniti posljedice jugoslavensko-komunističkih zabluda.


Takav sustav je provodio prosovjetsku praksu nepoštivanja povelje UN-a, sudjelovao u širenju međunarodnog terorizma, stvarao militantna društva (kakvo je i samo bilo) i prouzročilo poremećaj (zbog prevelikih sredstava uloženih u militantnost) društva koje se oslobodilo ratom (pravednim i obrambenim u slučaju RH, ali i višestrukom agresijom u slučaju Republike Srbije).
Nakon desetljetne militantnosti, agresije i terorizma neumitno nastupa stoljetno razdoblje oporavka od takvog (zločinačkog) ponašanja.

Pet istina o Hrvatskoj upućuje na nužnost sagledavanja posljedica (a ne uzroka) komunističke vlasti i trajne osude komunističko-jugoslavenskog režima.
Blenković je (glupko) sinčić majke lekarke i oca (suradnika). On nije sposoban upamtiti niti jednu od navedenih pet istina.





Oznake: političko osporavanje istine, vlast kao izvor istine, povijesničarska metodološka greška, komunisti, jugoslavene, politička kriza, društveno-politička kriza, vladavina, nehuman sustav, ideologija, totalitarnost, nefunkcionalnost, jednoumlje, nasilje, nerasvijetljena povijest, prosovjetska politika, militantnost, terorizam, UN, posljedice

05

ponedjeljak

prosinac

2016

Živjeli mrtvi partizani



Jasenovac je mjesto posebnog pijeteta. Mrtvi nijemo pozdravljaju žive.

Do kada ćemo mi (stari partizani)(kada Tito nije htio zaustavljati konvoje Srba koje su prevozili u Jasenovac što sad ta nejač kmeči ...) slušati žalopojke živih i nijemu tišinu mrtvih (domobrana, partizana, roma, srba, komunista, pravovjernih, malodušnih, židova, ustaša ... i ostalih)? U zaglušenom bunaru ljudske iskrivljene povijesti.

Paradoksalno, tko najviše spominje žrtve, najviše ih relativizira (s razlogom). I prikriva svoju zlobu.

Nitko se nije sramotnije ponio prema jasenovačkim žrtvama od komunista i partizana (niti riječi o pokoljima dok nije Crvena armija prihajala i postavila narodnu partizansku oznaško-udbašku vlast koja je pravedno kažnjavala (pa joj sud nije bio potreban, a kad je postojao bio je ili prijeki ili poprijeki)). Jasenovac je mjesto u kojem nisu nikad branili ljudskost, pa ni danas.

Živjeli mrtvi partizani!

Oznake: mrtvi partizani, Jasenovac, pijetet, pozdravljanje, konvoji, žalopojke živih, nijema tišina, relativiziranje, Zloba, sramotno ponašanje, komunisti, partizani, Crvena armija, narodna vlast, prijeki sudovi, poprijeki sudovi, obrana ljudskosti

28

petak

listopad

2016

Tko/kakav (kognitivni padež)



Onaj kome su se Tito , antife, jugoslaveni i komunisti uspjeli nametnuti kao humane i moralne vrijednosti ima problema.



Oznake: tito, antife, jugoslaveni, komunisti, humane i moralne vrijednosti, problemi

19

ponedjeljak

rujan

2016

Koga briga tko će biti sekretar partije!?



Politički infantilizam

(Tko je izazvao (i na koji način) rat na području bivše jugoslavije)




Vladavina socijalista (komunista koji su komunističku revoluciju podijelili na dvije etape, od kojih je prva socijalizam ...), potom vladavina socijalista parlamentarnim putem (sdp s račanom i milanovićem) dovela je do dvojakog razračuna s takvim vladavinama.

Komunistički socijalizam se ugušio u krvi (prikriven ratovima pri raspadu socijalističke jugoslavije), te je nedovoljno razobličen (bez lustracije i kaznenih progona, bez krvavog epiloga jer se prvotni (komunistički) socijalizam branio nasiljem), krvi koja je prikrivena međunacionalnim sukobima (iako je početno nasilje proisteklo iz obrane socijalističkog sustava a ne iz nacionalnog poriva). U prilog tezi izričem tvrdnju: da je partijski vrh prihvatio raspad socijalizma i raspodijelio JNA na republičke vojske nikad rata ne bi bilo ...
Partija je (krvlju) branila socijalizam ... rat su izazvali komunisti-komunjare-socijalisti i JNA (braneći neobranjivi pad socijalizma i jugoslavije).

Ovaj drugi socijalizam, koji zagovara socijaldemokratska partija (ono socijal se odnosi na socijalističko), Hrvati su (u košmaru složenosti) osudili u račanovu mandatu (na parlamentarnim izborima), podjednako milanovića na redovnim i nedugo iza na izvanrednim parlamentarnim izborima.
Birači su odlučili osporiti socijalistička načela i razvlastiti političku struju koja je nametala socijalizam (parlamentarnim putem).
Nakon takvog krupnoga biračkoga zaokreta (koji je uslijedio nakon katastrofalne (neprimjerene) politike prema državi, braniteljima, naciji, kulturi, gospodarstvu, zdravstvu, ...) u vrijeme duboke gospodarske krize, prekomjernog javnog duga (koji su sdpovci u 4 godine vladavine povećali na nepodnošljive razmjere), vrijeme je za kritiku socijalističke vladavine i/ili za poticanje javne rasprave o strategiji nove vlade.
Zastupljenost "poraženog" sdpa u javnim medijima i njihove unutarpartijske problematike neprimjerena je trenutku.
Izborni pobjednici zaslužuju više poštovanja. Zbog pobjede i zbog toga što je pobjeda proistekla iz volje zaustaviti produbljenje krize (koju su stvorili/produbili sdpovci). Zašto sdp "krade" bitnu izbornu pobjedu nesocijalističkim (ne-proruskim) političkim snagama? Zašto nas "trujete" svojom glupošću? Što moramo uraditi kako bi nas prestali maltretirati vašim političkim nekarakterom?
Koga briga tko će biti sekretar partije!?

Ili ćemo proglasiti socijalizam i one koji ga zastupaju krivcima za duboku krizu, ili ćemo nastaviti produbljavati krizu ...


Oznake: sekretar partije, politički infantilizam, tko je izazvao rat, vladavina socijalista, komunisti, socijaldemokrate, prikrivanje uzroka i sloma, javni mediji, interes javnosti, poraženi sdp, krađa izborne pobjede, unutarpartijska problematika, politički nekarakter

07

srijeda

rujan

2016

Tuđi glasovi i nedemokracija



Tražiti 26 godina tuđe glasove protiv komunista, jugoslavena i orjunaša je BEZOBRAZNO.


Ako se usudite pozivati na demokratskim izborima glasače drugih opcija da daju glas vama kako bi ostvarili plan koji ostvarujete 26 godina, a trebati će vam još 260 godina da ga ostvarite, pa ćete i na svim slijedećim izborima tražiti podjednako glasove koji vam ne pripadaju onda niste shvatili osnove demokracije.

* vam materina, dajte vi sada glas onima koji neće prijeći prag, jer oni ipak možda urade ono što vi niti ne želite! Oni imaju plan s komunistima, jugoslavenima, orjunašima.



Oznake: 26 godina, tuđi glasovi, komunisti, jugoslaveni, orjunaši, bezobrazno, demokratski izbori, Poziv, 260 godina, izborni prag, plan, * vam materina

11

srijeda

studeni

2015

Tvornica slatkiša



Hrvatska je 25 godina na putu samostalnosti (ulaskom u NATO pakt, potom u EU).
Izbori su prodrmali hrvatsku stvarnost. Povratak komunista 2000.g., Mesića, Josipovića, komunista 2011.g i ove su izbore učinili uzbudljivim.
Komunisti (s 3 % glasova) juirišaju na vlast ... Zaboravili smo da nikad nismo glasali za njih, a oni su svejedno 45 godina vladali u Jugoslaviji.
O tom što su komunisti spremni, možemo pretpostaviti ...

Ali, nije riječ o komunistima. Riječ je o "Hrvatima" koji su nezadovoljni s 25 godina hrvatske nacionalne države.
Kritika tih 25 godina (uz obavezno naslikavanje kao nove političke struje) ima i vlastitu kritiku. 25 godina im je trebalo kako bi pokazali svoje sposobnosti, ali na mjestima obnašanja vlasti?
Ja kritiziram od početka, i ne iskazujem volju za državnim funkcijama!
Zaista smo sretni. Rad nas vodi u ropstvo, ropstvo u slobodu, sloboda u ropstvo, ropostvo u rad, ... Hvala Bogu (bar budala ima).
Prošle izbore nas je poučavao raspop, ove (zasluženo) novi moralisti ... samo su pošteni Hrvati lopovi.
I glupom je jasno da uvijek ima slatkiša. Ali su gorka okusa.

(Strategija uljepšavanja stvarnosti ponudom bolje prošlosti i nerealne budućnosti, bez sadašnjosti)


Oznake: samostalnost, nato, EU, komunisti, slatkiši, gorak okus