09

nedjelja

kolovoz

2020

Politika pomirbe nije politika




Politika pomirbe nije politika.
Ako profesionalni (nazovi) političari provode pomirbu, zbog složenosti postupka mirenja, pomirba se nikada ne provede.
Polazeći od stajališta da političari mogu sudjelovati u stvaranju sukoba (pa i oružanih), držati mogućim da političari mogu uspješno provoditi pomirbu je krivo.



Razlike u stajalištima koje prouzroče neslaganja i/ ili i sukobe ne mogu se rješavati bez pravičnosti - koja podrazumijeva katarzu, pravnu i ostalu zadovoljštinu. (Tema ovog upisa nije pomirba i svi njeni aspekti.)

Kad netko sa 17.9% izbornih glasova provodi jednu u nizu vlastitih neuspješnih politika, politiku pomirbe Hrvata i Srba nakon međusobnog rata u kojem su mnogi izgubili najmilije, unatoč očitoj nemogućnosti obavezati sve članove zajednice, onda je taj tipična budala koja društvo koristi za vlastite projekte.

Takvih budala ima napretek, ali malo je civiliziranih društava koja bi dozvolila takvoj budali pristup ikakvoj moći nad tim društvom.
Iza takvih "politika" u državnoj blagajni nedostaje mnoštvo novaca.

Hrvati su se pomirili s budalama, ne zato jer moraju.


Oznake: politika pomirbe, postupak mirenja, društveni sukobi, oružani sukobi, pravičnost, katarza, civilizirana društva, moć nad društvom

14

nedjelja

travanj

2019

Paščad



Što hoće svita koja koristi svaku prigodu (koju im nismo dužni pružati) nametati krivnju?


Složena sociološka pojava (nametanje međudržavne, višenacionalne, multikulturalne, višekonfesijske, međucivilizacijske umjetne tvorevine) stvaranja kvazi države i kvazi naroda (jugoslavije i jugoslavena) pogrešna je zbog umjetnosti (laži) na kojima je građena.
Kralj nije bio kralj (ubojstvima, zastrašivanjem - pučevima), sve do pogubljenja u Marseille-u. Tada je bio mrtvi kralj (sve su ga strane priznale kraljem; jedni u tuzi, drugi u radosti).
Iza kralja kratkotrajni povratak prijašnjem stanju (okupacijske sile nisu vršile sociološki eksperiment) uzburkao je sile tame.
Zaista je začuđujuća komunističko-prosovjetska, staljinistička praksa terora i kasnije, diktature.
Partizansko-komunistički ustanak, izvrnut i usmjeren na domaće stanovništvo a ne na okupacijsku silu izazvalo je građanski rat, koji nije posljedica nacionalističkih već ekonomskih poriva.
Komunisti (banditi, komunjare, orjunaško-partijski ološ) su propovijedajući pravednost poticali urušavanje vlasništva i na najprizemniji način oslobodili rušilačku energiju svakog društva - pljačku. Simpatizeri i pripadnici partizanskog pokreta dolaze iz siromašnijih obitelji i siromašnijih krajeva - uvjereni u ispravnost komunističke ideje o jednakosti koja im daje za pravo ubijati i otimati.
Komunisti-partizani su provodili revoluciju, koja je ženevskim konvencijma bila zabranjena u ratnim uvjetima.
Unatoč desetljetnim pripremama revolucije i pripremama za rat, komunisti i partizani su bili malobrojni, bespomoćni. Jer su potpuno pogrešno zacrtali ciljeve.
Produkt Crvene armije i takvog ponašanja je doživotni predsjednik partije (koja nije postojala), države (koja nije postojala). Laž je pojela dobre namjere, kojih nije ni bilo. (Teško je jednostavnim rečenicama opisati složenost i nakaradnost odnosa koji su produkt prevladavanja te nakaradne svite.)

Takva paščad nije sposobna proći katarzu, sagledati zablude i zlo koje su počinili.
To što u Hrvatskoj ne postoji zdrava politička, ekonomska i sociološka snaga koja bi preuzela odgovornost za društvo ne znači kako su (Šeks, Kraus, Pupovac, Radin, Ressler, Miletić, .... ) u pravu oni što se maloumnom i malobrojnom svitom koriste za održavanje na vlasti.

(Cjepkanje i sakaćenje Hrvatske je imalo zadaću smanjiti njemačku snagu.) (Održavanje dominacije nad Hrvatskom nije cilj oslabiti Hrvate, već smanjiti moć Njemačke.)

Jugoslavija je mrtva, kralj je mrtav, drug Tito je mrtav. Orjuna izdiše. Živjela Hrvatska!

Oznake: paščad, složena sociološka pojava, umjetna tvorevina, kvazi narod, sociološki eksperiment, sile tame, orjunaško-partijski ološ, urušavanje vlasnišva, komunističko-partizanski ustanak, rušilačka snaga društva, pljačka, priprema revolucije, priprema za rat, la, katarza

13

petak

siječanj

2017

Majmuni, tko će vratiti dug RH?



Pomirba u Hrvatskoj nije značila pomirbu partizanskih i ustaških sinova (sinovi mogu biti samo svojim odabirom pobornici ideologija svojih očeva).
Pomirba (u Hrvatskoj) ne označava izmirenje (ideologija i pobornika) na ravnopravnim osnovama (izjednačavanje), već je sintagma (kulturan iskaz za prigodu prihvaćanja zločinačke naravi jugoslavensko-komunističke socijalističko-prosovjetske diktature, totalitarizma i neljudskosti) za nuđenje postupka prolaska katarze i uključivanja u društvo na osnovama odbacivanja sustava koji se urušio (zbog neljudskosti).
Titoizam i obrana vrijednosnog sustava koji je stvorio Tito (sa sljedbenicima) je totalitaran, zločinački i "pomirba" ne podrazumijeva mirenje već katarzu svih koje je sustav prisilio ili su dragovoljno sudjelovali u stvaranju i održavanju tog sustava.

Tito je zločinac, Jugoslavija zločinačka tvorevina. (SDP je (isplivavanjem naravi istaknutih članova) očito produkt sustava koji smo osudili, a sami sdpovci nisu prihvatili ponuđenu prigodu prolaska kroz katarzu.)


Oni koji su se mirili, pokazali su svoje pravo lice. Unatoč demokraciji (ustavna kategorija), vlasti pripada narodu koji bira zastupnike (čitaj: zastupnike) i neposredno odlučuje.




Unatoč Ustavu RH, Sanadera je ustoličio Mesić i Manolić, Kosor je pripremana po ministarstvima (iako nije HDZ-ov kadar), Kosor je dovela (HSLS-ovca) Plenkovića i namjestili ga na 100 000 kuna plaće (EU-parlamentarnog zastupnika), Plenković će dovesti Rafaela (onog iz pjesme Ja sam Rafo, prezime mi znate), ... i tako u nedogled. Demokracija? (Pripremaju i namještaju kandidate (koje narod ne bira).)
Narodu su nudili Gotovinu (u bijegu, u pritvoru)(iako su znali kako Gotovina nije politički kadar). Gotovine nema.
Nudili su domoljublje (i Karamarka)(nema ni Karamarka, ni domoljublja). Nema demokracije, nema vlasti ... jedino narod postoji (bez vlasti, bez države, bez političkog prava). Obmanjuju.
Nudili su preferencijalno glasovanje, preferencijalnih zastupnika nema (u izvršnoj vlasti).
S 18% glasova nametati prodaju HEP-a, kupovinu INA-e bez referenduma može samo titoistički smrad. Znate kako će takvi proći. Pomirba je prigoda za pokajanje, a ne za nastavak po starom. Politika straha na politiku bezobraštine.
Moje političko pravo u datim okolnostima ne ustupam nikome, odbijam bilo kakav legitimitet (zastupstvo ili nadglasavanje). Osporavam pravo ikome uspostavu bilo kakve vlasti (do vlasti Svevišnjeg, koji u ova vremena nije na mojoj strani (iako za sebe ne tražim njegovu naklonost)...).
Ili je SDP na vlasti, ili je na vlasti netko tko ima 13 glasova (Komiteta??). Kada će na vlasti biti narodni zastupnici (koji će u svakoj nedoumici omogućiti narodu neposredno odlučivanje)?!

Sustavno obmanjivanje naroda, s katastrofalnim posljedicama (20 godina bačenih u vjetar, upropašteni životi jer je šaka titoističkih klipana (kojima čast, slava i dobro naroda ništa ne znače) otuđila vlast.

Majmuni, tko će vratiti dug RH? (Niste znali ukinuti socijalističko (za odabrane besplatno) školovanje, socijalističko (za odabrane besplatno) zdravstveno osiguranje (u čiju centraliziranu blagajnu oni kojima je zdravstveno besplatno sliju 24 milijarde kuna). Niste znali stvoriti javni servis. Jer ste nepopravne varalice (i zločinci)(kojima je krvolok Tito uzor (iživljavanja na narodnoj muci).)







Oznake: pomirba, izmirenje, sintagma, totalitarizam, neljusdkost, katarza, vrijednosni sustav, zločinac, pravo lice, narod, vlast, zastupnici, neposredno odlučivanje, Rafae, Gotovina, nada, domoljublje, karamarko, preferencijalno glasovanje, Referendum, besplatno školstvo, besplatno zdravstvo, javni servis, moje političko pravo je neotuđivo, 12 majmuna

13

srijeda

srpanj

2016

Stazić je hdzeovac



Kampanja (opasnih namjera) najavljuje novu milanovićevu izbornu koaliciju u kojoj Stazića promoviraju kao novog ministra kulture ...
Ako Stazić može pobijediti i biti ministar (kulture (??)) ... (zapitam se ono što mi je odavno znano ...).

Onaj tko ne može "potući" na izborima komunjare, orjunaše, kornjaše, zmije, ljigavce, bagatelnu svojtu, ... istovjetan je.
Mnogo puta sam ustrajavao na neprimjerenosti relativiziranja politike sdpa i politike hdza, sad uviđam da je pokretač te relativizacije HDZ. HDZ održava ljutu guju (i boci)(i našim životima).

Tko se usudi nakon srpske agresije (u dobro znanim uvjetima višedesetljetne pripreme amputacije i srpskog osvajanja, čemu su članovi sdpa ili sinovi (pripadnici sdpa) pripomagali), Domovinskog rata, poratne obnove (bez naplata ratnih šteta, pokušaja relativizacije ratnih zločina (veleizdajnički potpomažući optužbe protiv državnog i vojnog vrha pri haškom tribunalu), devetnaest godina vladavine HDZa spominjati opasnost od povratka komunjara ...?

Kada je trebalo izglasati i provesti lustraciju, zalagali ste se za (nejasnu) politiku pomirbe. Kada je trebalo kazneno proganjati počinitelje zločina u ratnom i poratnom razdoblju totalitarističkog mraka (jugoslavije) zalagali ste se za zajedništvo ...
Politika pomirbe je bila moguća na više načina (provodili ste je (bezuspješno) na najagori način). Politika pomirbe koja nije podrazumijevala katarzu (oslobađanje jugoslavensko-komunjarsko-orjunaških zabluda) i definirala rok potreban za katarzu nije pomirba. Pomirba na jednakopravnosti nije pomirba. Zločinci (koji su proizveli teška stradanja Hrvata i Hrvatske) ne mogu biti ravnopravni ...

Sustav (titoistički, prije karađorđevićevski) stalne krize i "izvanrednog stanja" proizveo je politički teror (i posijao izvitoperene, nakaradne osobe koje su (nezrele i nesposobne) hibridi političke nemoći ...
Stranka u kojoj je Šeks (nehrvat, nedemokrat, nehadezeovac, ...) dvadeset i šest godina poluga stranačke vlasti uistinu nije respektabilna društvena snaga kojoj bi poklonili povjerenje na izborima ...
(Stranka u kojoj se vojni obveznik, punoljetan za političko samoodređivanje, a uprkos niti vojno aktivan, niti politički određen dvadeset i dvije godine kasnije učlani i (komesarski) preuzme stranku nije politička snaga (već (Šeksova) ujdurduma kosovih agenata ...).
Mesić, Manolić, Boljkovac, Kosor, Plenković, ... komitet predlaže (i uspijeva).

Ne bojimo se povratka komunjara, milanovića, stazića (na mjesto ministra kulture) ... bojimo se vas.

Onaj tko je stvorio HDZ (u prepoznatljivim okvirima nacionalnog, državotvornog programa sa geslom Zna se! (takav HDZ nije stvorio Tuđman, niti ga je vodio ...)), stvorit će novu političku stranku koja će ostvarivati političke zadaće hrvatskog naroda (a ne potpomagati održavanje ropstva, okupacije i širenje političkih zabluda ...).

Stazić je hdzovac (jer su svi hdzovi ministri potpomogli realnoj mogućnosti obnašanja vlasti i (*lente) milanovića i (*lente) stazića ...)

Postavljanje Plenkovića (u maniri titova obespravljivanja izvornih komunista i partizana, koje je zamijenio lažnim i izazvao stampedo nekarakternog zaklinjanja u tekovine) podjednako je indikator stvarne uloge HDZ-a. Zaklinjanje na Tuđmana i politiku suverenizma je blejanje na vjetru .. bespotrebna predstava trećerazredne persone kojoj je život satkan od samoobmana ...

HDZ odavno drži neodrživo (produženje materijalnog podupiranja podobnosti (na štetu Hrvatske)).


Racetrack Playa, California

Oznake: izborne koalicije, ministar kulture, izborne pobjede, relativizacija, ljuta guja, srpska agresija, lustracija, nejasna politika pomirbe, katarza, politika izvanrednog stanja, politički teror, lažni (podobni) komunisti, materijalna potpora

11

srijeda

studeni

2015

Mogu li ja biti rizničar?

Zadnji izbori su ponudili Hrvatskoj prozor u svijet (tišine). Autizam.
Prozor s jedne strane gleda u svijet, s druge strane unutar (nas samih).

Još uvijek se nismo sagledali iznutra. Nismo prošli katarzu (napaćenog naroda).
Nebrojene žrtve nisu dostatne za ozbiljniji pristup svakodnevnom odnosu prema državi, narodu.

Neodgovornost traži ozbiljan odgovor.
Vrijeme je za zatišje. I govor muza.
Ako se ne možemo usmjeriti nabolje, hajdemo u suprotnom smjeru (kraće će trajati).



Oznake: autizam, prozor, samosagledavanje, katarza, žrtve, neodgovornost, ozbiljnost, trajanje