20

srijeda

siječanj

2016

Biti će Mijo Crnoja



Biti će prvo bijelo, biti će Za dom spremni!, biti će Mijo Crnoja
Bio je i Franjo Tuđman


HDZ (nakon Tuđmana) i dalje poziciono (iz rakursa vlastitog pozicioniranja) ukopava sve dobro što je HDZ značio ovom narodu.
Nakon Registra branitelja, Registra agresora je logičan slijed (iako je nelogično da registar agresora ne postoji pri tijelima državne uprave).
U Ustavu socijalističke Jugoslavije pobuna protiv društvenog poretka i te države proizvodila je gubitak prava na nasljeđivanje ...
Registar agresora mora (javno) postojati.

Sklonost Kolinde Grabar Kitarović (brzopoteznim odlukama) izazivati javnost, s namjerom stvaranja kulta ličnosti (važnosti) postaje nesnosna. Svođenje donošenja odluka na jednu osobu (centar moći, okruženje oko predsjednice) potpuno je krivi koncept (nametanja i kočenja (potrebnih) društvenih procesa). Osobina mediokritetskih osoba ...

Kako bi trebalo biti? Društvo izražava svoje potrebe, u nastojanju svojih potreba organizira državu, Vladu, parlament, imenuje Predsjednika/cu ... s namjerom učinkovito ostvarivati svoje potrebe. (Glas predsjednice vrijedi koliko i pastira s obronaka Velebita.)
A što bi predsjednica trebala raditi? Sagledati potrebe društva (demokratskim načelom) i (možda i protivno svojoj volji) posredovati u ostvarenju onih ciljeva koje podržava većina (Hrvata/ca). Ona to ne radi ... sustavno. (Pastir čuva stado ...)

Njeno brzopotezno kočenje inicijative uporabe Za dom spremni! u Hrvatskoj vojsci podjednako je iskazivanje samovolje.

Kako je bilo za vrijeme Tuđmana? Tuđman je stekao karizmu kritički i argumentirano progovaranjem o mitu Jasenovac, o Hrvatsko-Srpskom odnosu unutar Jugoslavije, o potrebi malog naroda na državno pravo, o NDH kao težnji hrvatskog naroda za vlastitom državom, ... (nema KGK i njenih brzopoteznih odluka). Tuđman je razgovarao, skupljao dokaze, slušao, surađivao, razrađivao, predlagao ... i uglavnom provodio tuđe odluke. U tom mu smislu KGK nije ni do gležnja.

Građanske revolucije u Europi (nizozemska, engleska, francuska, ...) imale su zadaću ograničiti samovolju i otvoriti prostor kvalitetnijem donošenju odluka koje su od zajedničkog značaja. Te su revolucije provedene s posljedicama po te države (koje su nakon toga industrijski ubrzano razvijale ...).
Zašto je Hrvatska i dalje nerazvijena (bez naznaka ikakvog napretka)? Pitajte Kolindu (ako je ja budem pitao, izbori će biti brže nego pretpostavlja.)

Kolinda Grabar Kitarović javno ponižava sve one kojima je Tuđman vjerovao i služio, ponižava branitelje na koje se Tuđman oslanjao u ostvarivanju hrvatskih interesa. Praveći karijeru u stranci koju su stvorili Tuđman i branitelji u nakani ostvarivati hrvatske ciljeve. (Od lažnih prikrpa HDZ više ne nalikuje na sebe.)
Za dom spremni!

Vrijeme je za tuđmanovu izvornu stranku, oslobođenu Šukera, Marića, ovih-onih. Vrijeme je za političare koji prednjače u rješavanju hrvatskih problema ...
Diskreditacija (po poznatom obrascu orjunaške svite), isključujući čimbenik, omalovažavanja Hrvata razlog je za opoziv (predsjednice (nema sile koji je može usčuvati na poziciji koja joj ne pripada)).
Mijo Crnoja! (jer su tako rekli branitelji).


Oznake: HDZ-ovo tonjenje, Registar branitelja, Registar agresora, ugroza poretka, brzopotezne odluke, autoritarnost, kult važnosti, samovolja, jednakovrijednost predsjedničkog i pastirskog glas, tuđmanova karizma, dugotrajna i istinska karijera, građanske revolucije, smisao građanskih revolucija, posljedice građanskih revolucija, karijera u stranciu koju su istinski stvarali Tuđm