01

ponedjeljak

svibanj

2023

Jasenovac

Oznake: Jasenovac

29

srijeda

travanj

2020

Tko je bačen u Savu?



Jasenovac nije mit. Jasenovac je stvarnost koja se svakodnevno pojavljuje (s razlogom).

Trenutno je Jasenovac spomenut kao sredstvo odvraćanja pozornosti (od trgovačke prakse namještanja izbornih rezultata).
Sve ukazuje na duboku promašenost hdz-sdp vladavine, komesarsko-partijskog oblika vladanja.
Nakon pojave korone (koja traje), potresa u Zagrebu, kolapsa (svjetske) privrede (pa i hrvatske).


Vrijeme je detaljne rasčlambe (pa i uloge mArić-pLenkovićeve alkemije, rušenja zdravstvenog sustava, produbljavanja dužničke krize, ...).
To je ono što vladajućoj kamarili najmanje treba. Jasenovac.

Ploču (koju ploču?, trebalo je podići spomenik s vječnim plamenom hosovim vitezovima) treba baciti, jer smeta Srbima koje su (po Dodiku) možda bacali u Savu. Možda u Jasenovcu bacaš likvidirane u Savu, ali ih nizvodno nitko ne vadi iz Save ... (??).
Koliko moraš biti poremećen i tvrditi kako su organizatori likvidacija genocidnih razmjera mrtve žrtve možda bacali u rijeku (Savu) koja protiče kroz naselja ...?

Dobro. Bitno je prebaciti lopticu na drugi teren. I pokazuje kako u Hrvatskoj nitko ne brine za Hrvatsku. Takvi smo, stoga nam mogu izmišljati prošlost i oduzimati budućnost.

Za Dom spremni

Oznake: Jasenovac, Mit, stvarnost, odvraćanje pozornosti, komesarsko-partijski oblik vladavine, korona kriza, ploča u Jasenovcu, sava, izmišljena prošlost, oduzeta budućnost

27

ponedjeljak

travanj

2020

Za Jasenovac Spremni - Jasenovac prije i poslije Jasenovca




Jasenovac je naseljeno mjesto i općina u Hrvatskoj (kraljevini?, banovini?, NDH?, FRH? SRH?, RH?).

Općina Jasenovac, popis stanovništva.



Naseljeno mjesto Jasenovac, popis stanovništva.


Logor Jasenovac

Lokacija u samom Jasenovcu je po svemu sudeći odabrana jer se ondje nalazio industrijski lokalitet na kojemu su lokalni srpski poduzetnik Lazar Bačić podigao ciglanu, elektranu, pilanu, tvornicu lanaca i ljevaonicu zvona: vlasti NDH su taj industrijski kompleks oduzele obitelji Bačić odmah 1941. godine.
Pripremni radovi za osnivanje novog logora započeli su najkasnije 24. srpnja 1941. kada je Ravnateljstvo melioracionih i regulatornih radova naručilo drvo "za gradnju drvenih baraka u Jasenovcu". Iako se spominje mjesto Jasenovac, prvi zatočenici dopremani su u Logor I, pokraj sela Krapje, i u Logor II, koji se nalazio u blizini sela Bročice. Ova prva dva logora ubrzo su rasformirana zbog čestih poplava rijeke Veliki Strug koje se onemogućavale rad zatočenika i boravak u logorima, a preživjeli zatočenici preseljeni su u novoosnovani Logor III Ciglana, smješten nedaleko mjesta Jasenovac, uz rijeku Savu, gdje je već postojao industrijski kompleks. Uz ovaj najveći, a po svojoj funkciji centralni, postupno su formirani i drugi dijelovi logora: radna grupa Kožara, osnovana 1942. godine u samom mjestu Jasenovac, logor Stara Gradiška, drugi po veličini logor, smješten unutar objekta bivše kaznionice, te logorske ekonomije Mlaka, Jablanac, Gređani, Bistrica i Feričanci.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sabirni_logor_Jasenovac




Prvi neslužbeni podaci o broju žrtava logora su iznijeli britanci 1945.g. u propagandnom filmu o logorima Europe (procjena 20 000 žrtava).
Prvi službeni podaci (??) su iznijeti na suđenju Ljubi Milošu, jednom od zapovjednika logora, križaru uhvaćenom na Papuku 1947.g., na suđenju 1948.g. kad je osuđen na smrt (iste godine ubijen). U prvom suđenju i za Jasenovački logor svjedoci su svjedočili o osobnom učešću u likvidacijama (svjedoci opširno iznose svoja svjedočenja i uvijek povezuju pojedinačne likvidacije s nekom uzročnom vezom - krađa, ili slično).
Podjednako je suđenje Miroslavu Filipoviću (Majstoroviću) temeljeno na iskazima preživjelih svjedoka i priznanju Filipovića (ubojstvo 20 000 do 30 000 zatvorenika nad unaprijed pripremljenim rovovima, udarcem malja), ili ubojstvo 56 bosanskih židova povezanih žicom koji su od udaraca sjekirom svi popadali u bunar).
Suđenje je provedeno 1946.g. (smrtna presuda je iste godine izvršena).
Kasnije suđenje Dinku Šakiću je podjednako temeljeno na svjedočanstvima likvidacija, koje su sadržavale način, broj likvidiranih i lokalitet izvršenja.

Unatoč suđenjima službena brojka žrtava logora je pripremljena i objavljena (49.874) tek kad se pisao zahtijev za reparaciju ratne štete prema Njemačkoj. Dogovori o ratnim reparacijama su vođeni od Potsdamske konferencije do 1953.g. (pa i kasnije).
Jugoslavenski zahtjev za reparacijom je trajao od 1945.g., pa je u jednoj etapi Njemačka zatražila iskapanja i istraživanja zbog utvrđivanja broja žrtava u logoru Jasenovac. Istraživanja su vršena 1964.g. i nisu potvrdila Jugoslavenske navode, pa niti iznos za reparaciju temeljen na tim brojkama nije usvojen (odšteta za zatvorene, nestale i pogubljene).

Dakle, šetnje od ustaške odgovornosti (koja je suđenjima i publikacijama bez stručne kritike stalno mijenjana) do njemačke odgovornosti i istraživanja koje nije potvrđivalo navode.

Stalno manipuliranje sa svrhom nešto postići, stvorio je mit Jasenovac pa su zapravo, sve žrtve, bile brojne ili ne, bile žrtve namjere ili ne, bilie žrtve sustavnog uništavanja ili ne, stvaranjem mita postale su beznačajne.
Mit je nadrastao značaj sveukupnih žrtava Jasenovca (ma koliko ih stradalo, i ma kako stradali).

Oni koji su stvarali mit najmanje su vodili brigu o logorašima Jasenovca, danas najmanje brinu o stanovništvu Jasenovca.

Jasenovac (i općina i naselje, kao i većina hrvatskih naselja) je raseljena za vrijeme mitomana (orjuna, ljuta)(samorupravljači i komunisti, proleteri).
Jedino je promaklo hrvatskoj nezavisnoj intelektualnoj sceni primjetiti da izmicanje HOS-ove ploče iz mjesta Jasenovac (zbog neprihvatljivih obilježja) jednako upućuje na nepodobnost prisustva Hrvatske u Jasenovcu (što je blenton pLenković svesrdno amenovao). (Slanje vijenca na Sustjesku nije slučajno, već slučaj koji potvrđuje pLenkovićevu privolu o izdvajanju Jasenovca iz sastava Hrvatske. Samo tko je nama (meni) pLenković?)



Za Jasenovac Spremni

Oznake: Jasenovac, popisi stanovništva, logor. Jasenovac, broj žrtava logora Jasenovac, suđenja, reparacija, ustaše, Njemačka, Ljubo Miloš. Miroslav Filipović, Dinko Šakić, mit Jasenovac, HOS, Hrvatska

04

srijeda

ožujak

2020

`Ajde u * materinu (tukac na državnim jaslama)




Ni na Bleburško polje, ni u Jasenovac.

Ajde u * materinu.

(Sto godina mamlaza koji su unatoč tuposti vrlo probitačni u javnom prostoru - čitaj: javnim službama.)

Oznake: tukac, državne jasle, Bleiburg, Jasenovac, &, mamlaz

03

petak

siječanj

2020

Zašto neću glasovati za kGk



Sjaj jugofašizma


Demokracija je nepostojeći temelj hrvatske države.

Zamislite, u Ustavu RH piše Temeljne odredbe.



Svejedno, jugoslavenski politički naivci svrstavaju antifašizam (što je to?) u temelje RH.
Demokracija je po definiciji fašizma, koji je autoritarni oblik vladavine, i antifašistička.

Unatoč tome, jugo(fašisti) su antifašisti protiv svih osim protiv vlastitog fašizma.
Bitna odrednica njihova postojanja je želja za vlašću, po bilo koju cijenu.

U tom komplotu, Kolinda Grabar Kitarović je , kao unuka partizančića, zaluđena vlastitim obmanama, u čudnom spletu postala osoba koja na najgori mogući način sjaji jugofašističkim sjajem.

Operativac NATO organizacije, od početka s jugofašističkom nakupinom, pripremana (ona ili netko sličan) partijsko-doušničkom linijom održavati stanje jugofašizma vladajućom opcijom u RH.

Premještanje ploče HOS-a iz Jasenovca u Gradišku nije pLenkovićevo već kOlindino nedjelo. Premještanje Thompsona iz Čavoglava u Knin, Slunj, ovi-oni trg je njeno nedjelo.
Poništenje referendumskih inicijativa nije pLenkovićevo već njeno nedjelo.
Instanbulska, Marakeška ... su njeno nedjelo.
Iza svih obmanjivanja naroda i zaobilaženja temelja RH (narodne vlasti, demokracije) stoji jugofašistkinja: kGk.

Izbori su vođeni jednosmjerno, po uzoru na pUtina, sa svrhom osiguravanja povlaštene pozicije (uzurpatora narodne vlasti).
pLenković je hsls-ovac (do 2008.g.), u stranci koja je pregrmila politički slom socijalizma-komunizma, velikosrpsku i jugoslavensku agresiju. Nikako pored zaslužnih nije mogao preuzeti cjelokupni hdz i provoditi antisuverenističku jugofašističku politiku.
Na predizbornim sučeljavanjma, kOlinda se izjasnila kao osoba koja je u hdzu od početka. Zaslužna za stvaranje ovakve Hrvatske.

Jugofašističke armade, ma koliko puta i ma kojim argumentima suočeni sa stvarnošću pogubnosti jugoslavenske ideje nameću (želju za vlašću) jugofašizam hrvatskom narodu. U želji nadživjeti Hrvate.

Sjaj jugofašizma u izdanju bitno ograničene kgk, uz svu veličinu pompe koju oko sebe stvara taj krug, dosegao je svojom ispraznošću zenit. Iz kojeg najjače sjaji.

Ne treba nam takva vlast. Bolju nismo sposobni birati.

Glas protiv kgk, jugofašizma nije glas za nikoga do glas za povratak razuma i odgovornosti za vlastitu sudbinu.


Oznake: demokracija, temelji države, antifašizam, jugofašisti, želja za vlašću, operativac, nato, partizančići, HOS, Jasenovac, Gradiška, Čavoglave, Thompson, sjaj, ispraznost

27

petak

travanj

2018

Poraz nas samih i praznine u nama



Postoji li Colombia?


Jasenovac je mitski razotkrio sve naše slabosti.
Otkrio je prazninu u nama.

Nikada titovi partizani nisu zaustavljali vlakove (smrti), kolone (smrti), .... koji su odmicali ka Jasenovcu. Jasenovac je bila zadnja postaja, nakon koje se odlazilo negdje drugdje.

Nikad Tito nije dolazio na komemoracije u Jasenovac.
Ali je njemačko izaslanstvo, povodom priznavanja ratne reparacije, sudjelovalo u iskapanju jasenovačkih humki.

Nikad Srbi u vrijeme Domovinskog rata, iako je Jasenovac bio okupiran, nisu dolazili na komemoracije.

Nije uobičajeno četiri puta komemorirati, a sve četiri komemoracije skupe 12 sudionika na stratištu nedužnih.

Zapravo je igrokaz s uobičajenim zapletom odraz naše praznine, nesposobnosti i nebrige za vlastite živote.
Nemamo cilja, nemamo znanja, nemamo sposobnosti, nemamo želje.
Politikanti nam ulijevaju nadu kako ćemo lažima ispuniti naš život. Porobiti radišne.
Osvojiti vlast i nećemo ništa raditi. Naplaćivati ćemo našu vlast ili našu ideologijsku pravovjernost.

Probudite se, godina je 1399. Još Columbo nije otkrio Ameriku. Pa ne postoji ni Colombia ...

Represa del Peńol, Antioquia, Colombia


Oznake: Jasenovac, partizani, ratne reparacije, četiri komemoracije, igrokaz., praznina, nesposobnost, nebriga, politikanti, porobljavanje radišnih, amerika, Colombia

30

srijeda

kolovoz

2017

Važniji je povijesni kontekst 1991. nego svi prijašnji



Ploča HOSovcima smeta orjunašima u Vladi, a meni smeta njihovo krivo tumačenje povijesti


Poginuli HOSovci, kojima je podignuta ploča, u suprotstavljanju agresiji slabo naoružani pružili su otpor štiteći civile od krvavog pohoda četničko-orjunaške zločinačke armije-paravojski.

Poginuli su većinom 1991. u selima oko Jasenovca.

Njihova humana gesta, žrtvovanja vlastitog života u obrani tuđih života od zločinačke agresije svrstava ih u svece (po katoličkom nauku).

U Jasenovcu živi 653 osobe (popis 2011.). Jasenovac je bio okupiran od 1991.g. do 1995.g.. Okupatori su u vremenu okupacije devastirali Memorijalni centar.
Agresija 1991.g. nije dozvoljena, ubijanje civila 1991.g. nije dozvoljena (rat je 1941.g. bio dozvoljen, uzimanje i pogubljenje talaca je 1941.g. bilo dozvoljeno po tadašnjem ratnom pravu).

Zaprepasti relativizacija HOSovih žrtava, degradirajući njihov humani odabir (žrtvovanja vlastitog života) s agresorima koji su protivno svim pravnim i civilizacijskim normama pred TV kamerama brutalno, zločinački rušili i ubijali.

O odnosu prema Memorijalnom centru i mjestu masovnog stradanja u 2. svjetskom ratu svjedoči ova slika:



Spomen-područje Jasenovac, Devastirane muzejske prostorije, zatečeno stanje u svibnju 1995. (snimio Želimir Laszlo)

Nelogično je agresiju koja je provedena od 1991. do 1995.g. rehabilitirati imenujući branitelje (u najhumanijoj misiji) profašističkim.
Nelogično je agresiju iz 1991-5. smatrati nebitnom ističući povijesni kontekst Jasenovca iz razdoblja 1941-45.g.

Ipak je naslijeđe Drugog svjetskog rata potaklo promjenu međunarodnog ratnog prava (rat je zabranjen), kojeg su agresori 1991-5. prekršili. I potakli HOSove bojovnike na hrabro suprotstavljanje zlu.
Povijesni kontekst događaja 1991-5.g. je važniji od svih prijašnjih. Svijet je razvojem oružja za masovno uništenje stvorio uvjete za strogo poštivanje međunarodnog prava, koje su Srbi prozivajući se na treći svjetski rat i propast UNa kršili. Kontekst vam orjunaško-materinji ... (Zbog teškog poigravanja civilizacijskim dosezima Plenkovića treba žurno opozvati.)

Potaknut činjenicama i nelogičnostima, zaključujem: Ploča u Jasenovcu smeta orjunaško-pljačkaškim hordama u Zagrebu.
Plenkovićeva skupina pljačka državni proračun, jedino Hrvati mogu opozvati i kazniti pljačkašku nakupinu, stoga je politički igrokaz devastiranja Domovinskog obrambenog i pravednog rata jedini način relativizacijom i demonizacijom onesposobiti jedinu snagu koja ovu nakaradnu vlast može prozvati.

Ploča s natpisom Za dom spremni mora ostati, jer ustrajavanje na njegovom brisanju mijenja povijesne istine, povijesne okvire i istinsku zločinačku narav (jedne političke opcije koja se nazivala jugoslavensko- velikosrpskom).

Plenković nema nikakve kvalifikacije, ni političke ni stručne, za izazivanje političkih kriza koje društvo u materijalnom i ostalom vidu dugoročno razara.

Pljačkaši grobova, odstupite! Pljačkaši!

Zbog konteksta politizacije i krivovjerstva kojima se potaknuti najnižim pobudama koriste pozivam sve iskrene domoljube na zajedničko rušenje ovako nakaradne Vlade, obranimo čast naših branitelja koji su uzvišeno stali na branik Domovine.

Oznake: ploča, HOS, žrtve, Jasenovac, humani odabir, memorijalni centar, okupacija, međunarodno ratno pravo, povijesni kontekst, povijesna istina, poziv na opoziv Vlade

05

ponedjeljak

prosinac

2016

Živjeli mrtvi partizani



Jasenovac je mjesto posebnog pijeteta. Mrtvi nijemo pozdravljaju žive.

Do kada ćemo mi (stari partizani)(kada Tito nije htio zaustavljati konvoje Srba koje su prevozili u Jasenovac što sad ta nejač kmeči ...) slušati žalopojke živih i nijemu tišinu mrtvih (domobrana, partizana, roma, srba, komunista, pravovjernih, malodušnih, židova, ustaša ... i ostalih)? U zaglušenom bunaru ljudske iskrivljene povijesti.

Paradoksalno, tko najviše spominje žrtve, najviše ih relativizira (s razlogom). I prikriva svoju zlobu.

Nitko se nije sramotnije ponio prema jasenovačkim žrtvama od komunista i partizana (niti riječi o pokoljima dok nije Crvena armija prihajala i postavila narodnu partizansku oznaško-udbašku vlast koja je pravedno kažnjavala (pa joj sud nije bio potreban, a kad je postojao bio je ili prijeki ili poprijeki)). Jasenovac je mjesto u kojem nisu nikad branili ljudskost, pa ni danas.

Živjeli mrtvi partizani!

Oznake: mrtvi partizani, Jasenovac, pijetet, pozdravljanje, konvoji, žalopojke živih, nijema tišina, relativiziranje, Zloba, sramotno ponašanje, komunisti, partizani, Crvena armija, narodna vlast, prijeki sudovi, poprijeki sudovi, obrana ljudskosti

06

subota

kolovoz

2016

Za Dom Spremni



Država (nezavisna) stvara svoje zakone kojima regulira pravne odnose ...




Normativni akt. Što je normativni akt?



I norma i (pravni) akt, normativni akt. Opće pravno pravilo (zakon, uredba, pravilnik i dr.), opće pravilo o ponašanju.

Dvojbe o značenju pokliča Za dom, spremni! treba razriješiti pravnim aktom po kojem se niti u kojem slučaju njegova uporaba ne bi mogla tumačiti postupkom protiv nekog zakona RH. Dekriminalizacija (smisla i tumačenja okolnosti uporabe). Za dom, spremni treba tumačiti kao domoljubni čin (iskazivanja ljubavi prema domovini (u modernom smislu pripadnosti hrvatskoj naciji (bez obzira na etničko podrijetlo))).

RH je svojim zakonodavstvom stvorila uvjete iskorištavanja jednog izričaja za progon po vrlo čudnoj osnovi: tumačenju smisla i okolnosti pri kojim je korišten izričaj. (Uvijek na štetu hrvatskog ponosa.)

Vrijeme je za referendum kojim će se ta dvojbenost otkloniti (kao što svakodnevno spominjemo Zagreb, Sabor, državu, nezavisnost (ispravnije, neovisnost), župane, kune, Jasenovac (ostaje nerazjašnjeno zašto nisu tražili promjenu imena Jasenovac? ... (htjeli su trajno stvarati kompleks krvoločnosti ...?!)).

Hrvatska mora stvarati vlastite zakone (sposobnost uspostaviti vlastitu vlast nad stalnim stanovništvom na određenom teritoriju ...), to je određenje države.

Za dom, Spremni ...


Oznake: Drava, nezavisna, zakoni, pravni odnosi, normativni akt, norma, akt, opće pravilo o ponašanju, za dom spremni, hrvatski ponos, referndum, Jasenovac, vlastit zakoni

30

subota

travanj

2016

Ustaški grijeh


U susret Danu pobjede


Gospođa Kolinda Grabar Kitarović se izgubila na (širokom i dugotrajnom) prostoru hrvatske žrtve.
Bleiburg, Križni put (na kojem je jedna od postaja bio i Jasenovac), sustavni progon i ubojstva Hrvata su revidirali povijesnu krivnju tog naroda.
Državopravna teorija (teorija međunarodnog prava) ukazuje na neodrživ položaj Hrvata.

Navesti ću enciklopedijsko viđenje pojma međunarodnog prava i nastaviti logički slijed (proistekao iz tih spoznaja).



Međunarodno pravo (naziva se još i međunarodno javno pravo, kako bi se napravila razlika u odnosu na međunarodno privatno pravo) je sustav pravnih pravila koja uređuju odnose između subjekata međunarodnog prava.

Izvori međunarodnog prava

Polazeći od članka 38. stavka 1. Statuta Međunarodnog suda, izvori međunarodnog prava su sljedeći:

međunarodni ugovori, odnosno međunarodne konvencije bilo opće ili posebne, koja ustanovljuju pravila, izrijekom priznata od država u sporu;
međunarodni običaji kao dokaz opće prakse, prihvaćene kao pravo
opća načela prava priznata od civiliziranih naroda
kao pomoćno sredstvo za utvrđivanje pravnih pravila - sudske rješidbe te učenja pravnih stručnjaka različitih naroda

Subjekti međunarodnog prava

Subjekti međunarodnog prava su subjekti kojima međunarodno pravo priznaje prava i dužnosti, i koji djeluju po odredbama međunarodnog prava te su podvrgnuti međunarodnom pravnom poretku.

Subjekti međunarodnog prava, u prvom redu, su države, koje su redovni subjekti međunarodnog prava. Drugi subjekti su sekundarni, izvedeni, pa čak i fiktivni subjekti međunarodnog prava.

Drugi važni subjekti međunarodnog prava, koji su se naročito razvili nakon II. svjetskog rata, su međunarodne organizacije.

Također, u određenim slučajevima subjektima mogu biti i ustanici i oslobodilački pokreti koji su priznati od stranke međunarodne zajednice kao zaraćene strane.

Postoji i cijeli niz područja s posebnim položajem, kako u povijesti tako i danas. Danas je najpoznatiji takav subjekt Sveta Stolica.

Čovjek pojedinac u pravilu nije subjekt međunarodnog prava. Međutim, u određenim slučajevima, a naročito u novije vrijeme, međunarodno pravo daje određeni subjektivitet pojedincu. Primjeri za to su pravila međunarodnog prava koja se izravno obraćaju pojedincu te mu daju prava ili mu nalažu obveze, a primjeri za to su kažnjavanje piratstva, kršenje blokade, pravo pripadnika manjina da podnose peticije, te pravo pojedinca da izađe sa svojim zahtjevima pred organe međunarodnog pravosuđa.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Me%C4%91unarodno_pravo


Hrvatska je osporavanjem legitimnosti "prisajedinjenja" (srpske okupacije pučem) 1918.g. ozbiljno narušila opstanak tvorevine južnih slavena pod srpskim opankom. Uspostavom NDH taj je proces poništen (ali pred dijelom međunarodne zajednice, koja je u tom trenutku bila u svjetskom ratu). Ustrajnost na političkom pravu ponukao je pobjednike (onaj dio međunarodne zajednice koji se nije slagao s uspostavom hrvatske države) na iskorištavanje (prividnog) položaja Hrvatske države u ratnom sukobu za osporavanje postojanja iste. (Mogli su fašističku Italiju pripojiti Libiji (pa bi Gaddafi rušio revolucijom Giorgio Napolitano-a), ali nisu ...).
Pripremajući novu međunarodnu organizaciju (Ujedinjene narode), koristeći teoriju međunarodnog prava, sovjeti su preko svojih krvoloka (titovih komunista i partizana) odlučili hrvatsku organizacijski onesposobiti u potraživanju svojih državotvornih prava (te naložili pokolj i progon poznat kao bleiburška tragedija).

Podjednako danas, padom ruskih diktatura (Iraq, Sirija, ...), Rusi su odlučili zadržati (Siriju) jednu državu po američkim standardima te su ratnim pokoljem (300000 mrtvih) progonom i iseljavanjanjem odlučili "demokratskim" izborima zadržati Assada ...
Tito je tek 1946.g. (neutralizacijom državotvornih Hrvata) uspostavio socijalizam i vlast partije ...

Komunisti, partizani, Tito i njegovi sljedbenici (danas titoisti) nisu stvarali drukčiji svijet. Stvarali su krvave zločine (kao srpsko-ruska poslušna (Hrvatima krvoločna) paščad). Osporavali Hrvatima pravo na postojeće državo pravo ... Kolinda sramotno odbija naučiti hrvatsku povijest i prekinuti zasipanje Hrvata povijesnim krivokletstvom.

Hrvati smo, graničari stari (mi volimo crven bijeli plavi ... i nismo antifašisti koji su pobijedili). Mi smo ratovali za priznavanje hrvatskog državnog prava a ne za fašizam ili antifašizam.







Oznake: KGK, prostor hrvatske žrtve, Bleibur, križni put, Jasenovac, sustavni progon, državopravna teorija, subjekti međunarodnog prava, prisajedinjenje, uspostava NDH, međunarodna zajednica, UN, osporavanje hrvatskog državnog prava, nametanje jugoslavije, povijesno krivokletstvo

13

srijeda

travanj

2016

Jasenovac (remont)



Totalitarni sustavi stvaraju iskrivljene priče. Stvaraju mitove.




Oznake: Jasenovac, totalitarni sustav, Mitovi