07

utorak

ožujak

2017

Hrvatska pokora - zašto nije bilo lustracije



Kako je moguća okupacija?


Problem hrvatske novovjeke vlasti proizlazi iz naravi osoba koje teže obnašati tu vlast.
Hrvatski politički korpus u Jugoslavijama je služio jugoslavenskoj ideji.
Dvojako su nastupali: kao poltroni i sluge određene politike, te kao nasilnici (branitelji jugoslavenstva) koji su krvavim tragom obilježili jedno vrijeme.

(Pozicionirajući tu političku nakupinu, primjećuje se kako su posrednici između nadvlasti (a svaka nadvlast je okupatorska) i potčinjenih bilo kakvoj vlasti (u slučaju nadvlasti riječ je o okupiranima).)


Krvavi režim iznjedrio je nepomirljive častohlepne osobe željne vlasti (po bilo koju cijenu) (kao izvora materijalnih dobara).
Teoretski (podjela na političke lavove i političke lisice, kako sociologija politike dijeli političke struje), sustavno i ustrajno, korak po korak, Hrvatska je iznova okupirana (istim) kadrovima koji nisu odustali od negativne uloge u političkom i sveukupnom životu (danas) države.

Podjednako to ukazuje na (kako je glavni motiv te političke grupacije materijani probitak) sustavnost antihrvatskog finaciranja i sustavno blokadu institucionalnog progona takvih osoba.
Zbog tog nije bilo lustracije (a svaki pokušaj vodi kvazipovjerenstvima i političkim nagodbama (njih samih sa sobom) o neprogonu takvih kadrova).

Hrvatska je iznova okupirana uz pomoć istih kadrova koji su nas držali u komunističkom ropstvu i jugoslavenskoj okupaciji. Njihova jedina zadaća je služeći se svim sredstvima osigurati svoju političku poziciju (bez obzira na posljedice). Zbog toga je Plenković na vlasti, a Povjerenstvom misli produžiti okupaciju.




Stari Zagreb



i Zagreb 71.

Oznake: novovjeka vlast, narav, hrvatski politički korpus, politička nakupina, izvor materijalnih dobara, politički lavovi i lisice, motiv, lustracija, okupacija istim kadrovima