02

petak

veljača

2024

Hrvatska, na rubu pameti



(Samo) U Hrvatskoj nedostaju odgojiteljice u vrtićima, i djeca.





Uvesti će indijsko-nepalske (gotove kantautore).
Neka roboti proizvode za ugrožene vrste (narode), kojih je manje od nas.

pS
Jedini način da se riješimo i indijaca i nepalaca je da im kažemo; J*bemo vam tita i nametnemo izjašnjavanje o Za Dom spremni. Ako su za ZDS onda su fašisti, ako nisu onda su komunjare, ako su neizjašnjeni onda su oboje.

Da su Indijci/Nepalci u Hrvatsku išli zaobilaznim putem nabasali bi na američke domoroce, pomislili da su u Hrvatskoj te ih proglasili Croatama.


Oznake: Hrvatska, Croatoan indijanci, roboti, vrtići

11

ponedjeljak

rujan

2023

Osjetila energetske krize





Hrvati nisu osjetili energetsku krizu jer su cijene energenata formirane kao da je započela super kriza i nikada nije prestala.

U Hrvatskoj (U Hrvatska) su cijene energenata trajno precijenjene. Svjetske krize samo pomiču cijene prema već postojeći

m, koje opet pronađu (neprimjetno) načina pomicanja ka skupljem na jeftiniji način.

Hrvatska je energetski mrtva (ubijena), pa je i sve ostalo mrtvo (osim popova koji drže misu o socijalnoj pravdi i dobrobiti).



Oznake: Hrvatska, energetika, kriza

09

nedjelja

srpanj

2023

UE je okupacija Hrvatske




Hvalospjevi i novinske eskapade o eUropskoj Uniji (tvorevini koja proždire slabe a truje jake) su uobičajena režimska procedura zadržavanja (provociranja s namjerom detektiranja nepodobnih) nadzora nad procesima (okupacije).

Članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji je okupacija, i nije odabir hrvatskog naroda već vojno-političko-međunarodno pravni akt nasilja nad hrvatskom državom i hrvatskim narodom.

Da je Europska unija odabir hrvatskog naroda onda bi Hrvatska vojno umarširala u Paris-Berlin i uspostavila vladavinu koju bi narod odabrao. Sve drugo je uvjeravanje Hrvata kako su sami odabrali ropstvo (pod čizmom trećerazrednih svjetskih hohštaplera).





Oznake: EU, Hrvatska, odabir, Ropstvo, okupacija

UE je okupacija Hrvatske





Hvalospjevi i novinske eskapade o eUropskoj Uniji (tvorevini koja proždire slabe a truje jake) su uobičajena režimska procedura zadržavanja (provociranja s namjerom detektiranja nepodobnih) nadzora nad procesima (okupacije).

Članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji je okupacija, i nije odabir hrvatskog naroda već vojno-političko-međunarodno pravni akt nasilja nad hrvatskom državom i hrvatskim narodom.

Da je Europska unija odabir hrvatskog naroda onda bi Hrvatska vojno umarširala u Paris-Berlin i uspostavila vladavinu koju bi taj narod odabrao. Sve drugo je uvjeravanje Hrvata kako su sami odabrali ropstvo (pod čizmom trećerazrednih svjetskih hohštaplera).







Oznake: EU, Hrvatska, odabir, Ropstvo, okupacija

22

subota

travanj

2023

Industrija vlasti





Sukob civilizacija ne mogu rješavati anemični tipovi, a siromašni ne mogu sudjelovati u ratu civilizacija


Je li Hrvatska genocidna ili je Hrvatska genocidom umanjena (i teritorijalno) nije političko pitanje.

To je vječno pitanje, jer je razlika između agresije i pravednog rata u međunarodnom pravu teško dokazati.
Takva pitanja ne razrješuješ dnevnom politikom. Nikakvom politikom.
Tko je tko, ako su pobjedili pravi, nitko ne objašnjava.

Vječna pitanja ne postavljate svakodnevno, ne postavljate ih nikada. Živite i rješavate ono što možete riješiti.

Ali. Industrija vlasti ništa ne riješava, pa je generator - proizvođač svakodnevnih pitanja na koje nećemo dobiti odgovore.
Zapravo, stalno se sakrivaju iza istine koju ne znaju. Tako sakrivaju i druge jednostavnije (porazne) istine o svojoj (pljačkaškoj i izdajničkoj) vladavini.
pLenković je go Q. Kret*n žešćih razmjera. Rekli bi krećanin (stanovnik Kret*).

Ako mogu lagati o genocidu, mogu lagati i o lopovluku i siromašenju vlastitog stanovništva. O izdaji epskih razmjera. O lažima uvođenja eura (na*ebali smo, istinski). O ulasku u Šengensku zonu i isteku moratorija na prodaju poljoprivrednog zemljišta, o neuspjelom restrukturiranju i jačanju privrede za dolazak stranih (EU) kompanija , ... o kretenluku širokih razmjera.
Zato je važno što vičete (kao da je važno vičete li ili ne vičete, vikati možete samo na kretene a ne na osjetljive društvene skupine).
Umjesto toga im jednostavno j * ebete majku (a oni znaju što to znači)(jer su ionaku nastali kao nusprodukt životne sile koju spominjete).
I stavite do znanja kako suživota nema jer s kretenima se ne suživljava. A to sve na kraju znači ono čega se boje ...

Geneza sukoba je iznova (ruski upliv s namjerom teritorijalnog i demografskog gubitka koji neumitno vodi ratu) ista koja se ponavlja sve dok ne pobjedi snaga koju obuzdaju.

rUSko srpska kamarila na privremenom radu u hrvatskim državnim službama. Anemija na kvadrat.
Društvo preplašenih kretena. Koje bi zbog njihove volje za vlašću morali slušati?

Da, sakrivaju razmjere siromašenja, ali vas to ionako ne zanima (ishrana, društveni život, ... sve ovisi o bogatstvu pojedinca). Boje se revolucije i nasilne smjene vlasti (sada kad su se ponadali da će novim izbornim krađama produžiti svoju vladavinu). Vi ste izgubi onog trenutka kad su oni dobili. Svoje možete vratiti samo na jedan način.

Krv je jeftinija od vode.


Oznake: Hrvatska, vječno pitanje, industrija vlasti, ISTINA, siromašenje stanovništva, kreteni, suživot

06

ponedjeljak

veljača

2023

Zablude hrvatske stvarnosti - eUropska avantura





Hrvatska je (uz nužno naglašavanje određenog broja izgubljenog stanovništva) stoljećima (od doba formiranja nacionalnih država - Francuska revolucija) sputavana u ostvarenju nacionalnog sna - republike (sva vlast narodu a ne sovjetima) na demokratskim načelima.




Narodna vlast.

Sputavanje stvaranja vlastite nacionalne države iziskivalo je represivne mjere - ugari, austo-ugari, srbi, ...

Hrvatska je proglašena ugarskom pokrajinom, habzburškom kraljevinom, srpskim teritorijem, ...
Sve se to priječilo u stvaranju nacionalne države. (Uređene po vlastitim željama, normalno, bez hdza koji je specializirao vladavinu kod subraće u Sjebenoj Koreji.)
Ubrzano rastakanje zametka države sanjane nekoliko stoljeća (nakon tUđmanove smrti), uguravanje u okove eUnije, uništavanje svega nacionalnog i državotvornog je iznova izazov za stoljetni napor (bune, ustanci, revolucije).
Ukratko, oružana borba koja je jedini način vlastitog postojanja. I dokaz da srbe nitko ne j*be 2-3%.
Hrvatska se ne bori/nije borila protiv srba, ugara, habzburga već za vlastito postojanje.


Hrvatska u eU ne postoji. Postoji gomila izgubljenih spodoba koji nemaju instrumente očuvanja opstojnosti (jer država jest jamac opstojnosti, ali i neprijatelj vlastitog naroda ako tu opstojnost ne osigurava).

J*bo vas pLenković (prezime mu znate). (Svi znamo kako će i kada završiti europska avantura, ... )

Stvorimo nacionalne parkove na koje ćemo biti ponosni.
(Zašto parkovi mogu biti nacionalni a država ne?)


Oznake: Hrvatska, nacionalna država, francuska revolucija, repredija, ugarska pokrajina, habzburška kraljevina, srpski teritorij, oružanma borba, postojanje, jamac opstojnosti, europska avantura

14

subota

siječanj

2023

Hrvatska je zašla u Europsku uniju (Zašto smo se borili?)




Hrvatska je zalutala u svemir


Hrvatsku je privelo u EU, euro-zonu, schengensku zonu.

Europa bez granica je zadnje Hrvatskoj što joj je trebalo. Imali smo Hrvatsku bez granica.

Štamaparija (daleko), urudžbeni (ured)(daleko), centar za uzbunjivanje (od nuklearnog napada) (daleko).



Europa (ona zapadna) je otvorila granice u doba dok je funkcionirala na ekonomskoj doktrini školovanja i poboljšanja standarda vlastitog stanovništva, a uvezeno je radilo slabije plaćene i poslove štetne po zdravlje.
Takvom su se doktrinom doveli ne do povećanja standarda i bogatstva svog stanovništva, već do gubitka političke moći u vlastitim državama.

Razlozi Hrvatske, potpuno nepripremljeno, ući u takav lonac možemo tražiti u surovosti svijeta (pljačka, otimačina, ubojstva, genocid), sigurnosnim aspektima modernog svijeta (potpune kontrole nad svima i svime).
O kontroli: ljudi kao potencijalnih prirodnih strojeva inteligencije, koji bi mogli proizvesti/smisliti sverazorno oružje i ugroziti sadašnje posjednike sveukupne moći, do globalnog ekološkog problema ...

Svijet je oduvijek bio globalan (prije Krista, poslije Krista).
Aleksandar sjevernoMakedonskim, riMsko carstvo, Avari, Huni, Osmansko carstvo, komUnistička - marksistička neman, putinova rusija, kina-kuba-čile, FIFA, nafta, cunami, ...
Svijet je oduvijek funkcionirao na principima ugroze.

Uvođenje eura nije bilo nužno, monetarna unija postoji i s različitim valutama (zašto Hrvatskoj nije primjeren euro znaju oni koji nešto znaju o valutama (ovi na vlasti ništa ne znaju, pa se ne treba čuditi niti pretpostavljati da rade ispravno - oni to ne mogu ni kad im kažete rješenje).
Ulazak Hrvatske u schengensku zonu je zbog razdjeljenosti zapadno europskih članica po vjerskoj, rasnoj i nacionalnoj osnovi u vrijeme kad takvo društvo gubi ekonomski smisao je politički i na sve druge načine pogubno.
Zalazak Hrvatske u Europsku uniju je besmisleno.
Naša povijest je sasvim drugog oblika i umjetno je udruživati se u tvorevinu u kojoj smo beznačajni i van svih tokova, osim za iskorištavanje i porobljavanje.
Hrvatska se ugasila ulaskom u EU.

I Njemačka, i Francuska, su Hrvatsku doživljavale kao smetnju/neprijatelja. Sve su radile na zatiranju postojanja Hrvatske. Zašto sada mislimo da je taj antagonizam prestao?
Naguravaju antiHrvatsKe kadrove.

Hrvatska se može osloboditi samo građanskim ratom. Uspostaviti nacionalnu vlast, koja će zastupati nacionalne interese-
Priče o otvorenim granicama (kad rade roboti i umjetna inteligencija) su za naivne.

A o vlasti i modelu postojanja Hrvatske u drugom upisu.


Oznake: Hrvatska, Unija, europa, euro, valuta, globalizacija, schengenska zona, građanski rat, neprijateljstvo, oblik vlasti

09

petak

prosinac

2022

Tužan sam zbog Brazila ...




Tužan sam zbog ispadanja Brazila. Uvijek sam navijao za Brazil.

I kad su igrali protiv naših (za neupućene ili sumnjičave riječ je o Hrvatskoj, samo je Hrvatska naša).

Ali, sretan sam zbog HRVATSKE! Velike male Hrvatske.





Oznake: Hrvatska, brazil

26

ponedjeljak

rujan

2022

Zašto Hrvati nisu katolici!




Hrvatska (ova i ona) je zemlja paradoksa, premrežena ideološkim i civilizacijskim kontradikcijama.









Dakle, ne postoji hrvatsko katoličanstvo. Ja mogu samo reći: Ja sam katolik; Ja sam Hrvat.

Ali Hrvati nisu katolici jer su nekad katolička groblja, koja su nastala darovnicama katoličkog življa (a zbog vjere i Vjerovanja) postala svojina (vlasništvo) političke (a ne vjerske) zajednice. Jer se Crkva odrekla kršćanskih grobalja.

Nakon takvog čina vjernici se ne mogu izjašnjavati Hrvatima katolicima ...







Katolik sam, ali ne hrvatski katolik jer u Hrvatskoj ne mogu biti pokopan u katoličkom groblju, groblju o kojem će skrbiti generacije budućih katolika već će srbadija i orjunaši bagerima nahrupiti brišući znamen i počivalište u kojem ću isčekivati život vječni.


Pustoš. Duše i uma.


ISUS USKRISUJE LAZARA „Ja sam Uskrsnuće i Život. Tko god vjeruje u Mene, ako i umre, živjet će!“





Oznake: Hrvatska, katolicizam, katolici, katolička groblja, vjerovanje, život vječni

16

petak

rujan

2022

Tko/Što se u Hrvatskoj čeka?




Hrvatska je odsječena (napola)(Zemun je u Zemunu).

Premreženost rusko-srpsko njemačko-francuskim kadrovima, s istom nakanom (njemačka suglasnost za ruskom dominacijom na Balkanu i NDH sa Slovenijom) Hrvatsku stišće (iako su Hrvati od sebe stisnuti ...).

Vladavina političkih kvazi elita (ako su pLenković, miLanović i jAndroković elita onda smo uistinu na niskim granama) brani se insceniranim i razrušenim buntovima. Jer.

Jer nema iskre koja bi zapalila vatru slobode, smjene, promjene.

Traži se Robin Hood, Bruce Lee, Spartak.

Osoba koja će povesti promjene koje će dovesti do toga da je Hrvatska mjesto dostojno življenja. Koje vlasti, ponaosob ova sadašnja, ometaju. Posebno je po istinitosti, dužini trajanja i obimu promjena prikladan Spartak.

Trebalo bi promijeniti kulturološku i civilizacijsku okolinu, povratak korijenima.
Gospodarstvo vratiti (iz diktatorsko-partijski uzda) tržišno okrenutim gospodarstvenicima.

Diktaturu (seljaka)(nakon diktature proletera - seljaka (prve generacije proletera nastalih od seljaka)) dokinuti odredbom o jednakosti, te po uzoru na Dubrovačku Republiku ograničiti državne i ostale funkcije na rok trajanja 6 (slovima šest, a ne šesto šest ili doživotno) mjeseci.
Hrvatska se protiv diktature može boriti samo periodičkim smjenama (mogućih diktatora -seljaka).
U Hrvatskoj nema osoba razvijenog smisla za uzurpiranje vlasti (očit primjer su pLenković i miLanović), što znači da su diktature nametnute izvana. Zapad je razvijen, profinjen i ne podnosi budale kao što su navedeni dvojac. Znači da su ruske marionete. Ali su integrirani u zapadne institucije (EU, NATO, društvo za zaštitu neradnika i budala (HAVC), …)
Mi smo Zapad ali na Istoku. (Za Zapad smo Istok, za Istok smo Zapad, za nas smo država u kojoj narod želi dostojno živjeti.)

A kako se dostojno živi?

Osnove školstva, zdravstva, mirovinskog, upravnog i političkog sustava moraju biti izgrađeni. I ne samo oni.

Politički sustav mora počivati na tezi o pokvarenosti vlasti koju uvijek treba kontrolirati i biti sposoban bila dobra ili loša razriješiti funkcija.

Upravni sustav



Koliko je Hrvatska degradirana od smrti F. Tuđmana ukidanjima (dvodomni parlament, od kojeg je (Županijski dom) sastavljen od predstavnika lokanih zajednica, ....) principa kontrole vlasti (ovlastima i različitim interesima, koji su održavali kontrolu pojedinih instrumenata vlasti, što je u nerazvijenim državama vrlo važno) najbolje ilustrira svemoć partijskih i nepartijskih miljenika (dvojca pLenković - miLanović), taj dvojac mlatara o svemu s titovom preciznošću i ovlastima Nerona (tito kao proruska protuha nije mogao doseći ovlasti navedenog cara) ...

Mirovinski sustav je zrcalna slika svih promašaja generacija u socijalističkoj jUngoslaviji, kao i ratno-poratnih generacija koje uništavaju sjaj nekadašnje Hrvatske. (Takve budale majka ne rađa ...)

Zdravstvo (u Hrvatskoj) je religijski instrument kontrole društva, novovjeki obredni ritual prije konačne smrti društva.
Obavezni zdravstveni doprinos je uništio smisao zdravstva.

Školstvo je dio društva koje počiva na greškama prošlosti, koje u hrvatskom školstvu ponavljaju. Time dokidaju sustavnost školovanja i svode se na samoinicijativno cjeloživotno obrazovanje kojim se dezintegrirate iz društva (udaljujete se iz društva) umjesto preuzimanja odgovornosti za društvo u obliku pokretačke snage.
Hrvatsko društvo ne voli školovane (posebno obrazovane) jer je ograničeno sposobnostima i znanjima obrazovanih. Ograničenje se odnosi na rastakanje društva. (Samoubojstvo društva.)

Hrvatska treba osobu koja će sjajiti po danu, a noću spavati (snom pravednika). Osobu koja voli sebe, ali voli i Hrvatsku.

Hrvatska do Rta dobre nade. (Ovo je skica problema koji je u Hrvatskoj očigledan, ali neobrazovane (narodne) mase sudjeluju dobrovoljno protiv vlastite koristi.)







Oznake: interesne sfere, civilizacijska pripadnost, kontrola vlasti, sustavi, mirovinski, Upravni, politički, školstvo, Hrvatska

07

srijeda

rujan

2022

Blog U glavu





Hrvatska je porobljena, okupirana.
Rat za neovisnost (u Hrvatskoj nazivan "Domovinski rat", po sTaljinovom Velikom domovinskom ratu (rus. 5;8:0O B5G5AB25==0O 2>9=0) 1941-1945) nije porazio sve neprijatelje hrvatske samostalnosti.
Unutarnji (i vanjski) neprijatelji nisu poraženi. Poražena je samo aktivnost (Jna, srpske paravojske) uspostave Velike Srbije i okupacije, zaustavljena oružana agresija i djelomično zaustavljen genocid (zahvaljujući i učešću NATO pakta).

Svi akteri agresije (unutarnji, vanjski, vojni i diplomatski) su ostali neporaženi.

U sukobu - ratu Hrvatska je morala imati ciljeve. Koji su to ciljevi?

Obrana, zaustavljanje agresije, zaustavljanje genocida.
Pogrešno je računati da je Ratom za neovisnost u Hrvatskoj sve riješeno.
Promjena socijalističkih načela (školstvo, zdravstvo, mirovinski sustav, .... politički ustroj) nisu (po Ženevskim ratnim konvencijama) ratom ni u ratu promijenjena.

Osvrnuti ću se samo na politički sustav.
Demokracija nije kvazi demokracija. Demokracija je sustav koji se stalno razvija i izgrađuje.
U Hrvatskoj ne postoji demokracija.



Dakle, demokracija nije sustav u kojem izborima biramo vlast već sustav u kojem SVE odluke države donosi (izravno ili neizravno) većina njenih građana (biramo odluke).

Ustavne promjene (ne)odgovornosti izabranih volji većine su degradacija ljudskog dostojanstva.
Iskustva s raznim oblicima vlasti poučavaju potrebe stalnog nadzora i smjene kadrova na izabranim pozicijama (bilo kojeg oblika "vlasti").
Otklon, arhajsko nazivanje izabranih vlašću stvara zabune kod neopreznog stanovništva, naročito izabranih o prihvaćanju samovolje tih pojedinaca ...
Ne radi se o vlasti, već o slugama društva ...

U Hrvatskoj ne postoji snaga koja je po završetku rata uspostavljala i branila demokraciju (vlast naroda), već su sustavno "gurali narod" u kvazi demokraciju, stanje potlačenosti, porobljenosti.
A oni koji to rade su neprijatelji koje nikad (NIKAD) nismo porazili.

Iskustva Dubrovačke Republike - biranje kneza na 30 dana - nikad nismo primijenili, već nam trećerazredni kreteni i idioti razaraju i ono malo nade u normalan život.

pLenkovića treba u*opiti u čaši hladne vode




Oznake: Hrvatska, okupacija, Rat za neovisnost, unutarnji i vanjski neprijatelji, demokracija, kvati demokracija, sve odluke, vlast, sluge naroda, Dubrovačka Republika, knez

22

petak

srpanj

2022

Rusija je Hrvatsku proglasila neprijateljskom, fala Q!




Hrvatska mora proglasiti Njemačku i Francusku neprijateljskim zemljama


Rusija je Hrvatsku proglasila neprijateljskom zemljom.

Nakon 500 godina potkopavanja i uništavanja Hrvatske, nakon pogroma i genocida nad Hrvatima kao dio zločinačkog plana skovanog u Moskvi (ili na nekom ladanjskom imanju), nakon otimanja hrvatskog teritorija, nakon premreženosti Hrvatske ruskim g*vnima na državnim funkcijama (u socijalističkoj i nesocijalističkoj resPublici).

Ajte u * materinu.

Nakon potpomaganja stvaranja Hitlera (naciona-socijaliste), nakon instalacije Musolinija (komuniste), nakon komadanja Hrvatske od strane dvojca (bez kormilara)(s navođenjem iz Moskve). nakon suučesničkog masakriranja katoličkih zemalja od strane Njemačka-SSSR osovine (zla) (Poljska, Hrvatska, Austrija, Francuska, Italija, ...).

Priznavanje hrvatske nacije (staLJin 1924.), makedonske nacije (Kominterna 1934.) kako bi uspostavili kontrolu nad nacijama i državama (s namjerom pretakanja tih nacija u civilizacijske otpadnike (odstupanje od zapadne a pripajanje pravoslavnoj civilizaciji)), podupiranje ustaške revolucije kao oblika rušenja jedne države (kraljevine Jugoslavije) a ne stvaranja istinske nacionalne države Hrvata proizvela je stradanje i uništavanje Hrvatske.

Kakvi partizani, kakvi antifašisti, samo rusko-sovjetska anticilizacijska podvala.

Francuzi, Njemci i Rusi su se urotili protiv Hrvata (zbog Austro-Ugarskog carstva i teritorija).
Hrvatska nema što tražiti u savezima i tvorevinama koje su pod kontrolom ili dio navedenih država.

Ova kamarila (prdi-ludi klika) zamišlja kako je državna tajna služba neuočljiva u podrivanju hrvatske države i progona hrvatskog naroda koja sustavnije radi od srpsko-ruskih državnih aparata u Jugoslavijama.

U Hrvatskoj je rješenje vojna diktatura (jer se jedino vojna diktatura može oduprijeti terorističkoj navali ruskih prijetnji i ubojstava (Glavan koji je branio Thompsona, Korade, Brodarac, Bobetko, ...) koje provode na tlu Hrvatske kao sredstvo zastrašivanja i podčinjavanja ruskoj volji).

Rusi su nas proglasili neprijateljima, kao da smo ikad bili prijatelji (pamtimo Bleiburg naređen iz Moskve, titovu strahovladu i progone Hrvata-katolika, kao i finaciranje obnove spomenika u Srbu (kao i uplitanje u uspostavu granica (BiH)). Pamtimo siromaštvo i iznuđeno iseljavanje. Pamtimo ruske modele školstva, sporta, mirovinskog, (ne)kulture, zdravstva, bolesništva, ...
Nećemo vam oprostiti Tita.

Ajte u * materinu.

Ove na vlasti i njihove instalatore treba "razoputiti" na naj brutalniji način. Naučiti ih kako boli toljaga demokracije.

Smeta vam Za Dom spremni? E, pa smeta vam mnogo toga jer ste umislili kako ste na vlasti a ne u grobu koji ste sami iskopali.

Marš u * materinu i vi i Rusi.


Negotiation_of_the_peace_of_Karlowitz


Oznake: rusija, Hrvatska, neprijateljska država, 500 godina potkopavanja, Bleiburg, tito, prdi-ludi klik<am tajne službe, vojna diktatura, teroristička ubojstva, Njemačka, Francuska, hitler, Mussolini, demokracija kao okvit življenja

04

srijeda

svibanj

2022

Hrvatska u višestoljetnim rusko-panslavensko-jugoslavensko-srpskim raljama




Višestoljetna ruska nakana zagospodariti bilo kime ili bilo čime Hrvatsku je stajala stoljetnih lutanja od panslavenizma, jugoslavenizma (jugoslavenstva, orjunaštva), nesvrstanosti do izgubljenosti.

U svim etapama (od Ilirskog pokreta (jer je bila zabranjena uporaba hrvatsklog imena) do postkovid postindustrijske današnjice) novije povijest Hrvatska je lutala u bespomoćnost.

Sada, kad je razvidna terorističko-zločinačka narav ruske države u svim oblicima (carevina, sovjetski savez, federacija), razvidna je ruska kooperativnost s Njemačkom u svim etapama novije povijesti (zajednički uništavaju države oko sebe) u Hrvatskoj nema političke snage koja bi:

- preuzela odgovornost za hrvatsku državu
- preuzela odgovornost za opstojnost hrvatskog naroda

- razaznala prave opasnosti (rUsija, nJemačka)
- sporazumno stvorila demokratsku republiku (vlast naroda, vlast podložna narodnoj volji)

Pouka (današnji trenutak je povijesna prekretnica - pa je razvidno zašto je Hrvatska puna "povjesničara" koji nisu sposobni razaznati svoju nenaučnu ulogu) ruske agresije je nedvosmislena, razotkriva višestoljetni obrazac koji prakticiraju prema svojim susjedima, i ne samo njima.
Hrvatska je u tom društvu, ničijih zemalja čije stanovništvo ruski krvoloci decimiraju a teritorije grabe.


Političke obmane

Ta statičnost hrvatskog političkog bića proizvela je višedesetljetnu rotaciju prorusko-prosrpskih kadrova koji igrokazom sakate hrvatsko političko biće.
Sad je ortodoksni kreten (budala) miLanović branitelj hrvatskih interesa u BiH (iako je branitelj lokalpatriotskih hercegovačkih ciljeva, jer je cijela BiH naseljena Hrvatima i cijela BiH pripada Hrvatima), iako podupire i učvršćuje ruski interes razdiobe BiH (cjepkanje). Hrvatska do Drine. (Onaj koji misli da je Hrvatska do Drine lako uviđa pokvarenost miLanovića).

Oni (ruski gušteri koji se pretvore u aligatore na Križnim putevima) igraju igru jedan meni-jedan tebi-jedan meni i već su (opaska za miLanovića, postigli 150% svojih ciljeva iako vi vjerujete kako popuštaju i u sukobu za vlast daju i vama nešto).
Ruskog nesvrstanog samoupravnog tita (marionetu koja je cio život živjela s pomanjkanjem kisika) barem sada u svjetlu ruskih eskapada mogu i politički i povijesno ispravno svrstati u ladicu (vječnog prokletstva).

Hrvatski povjesničari prepleteni lažnim povjesničarima, političari svi odreda u raljama ruskih službi (novac je faktor), narod na vjetrometini.
Lutanje bez tračka svjetlosti (ko j*be ruse, srbe, njemce, eU, francuse ... sve one s kojima ova intelektualna tiranija opći, barem s ovakvim kreaturama na državnim funkcijama nije potrebno biti pametan - oni su obilno glupi za sebe i za nas).

Ruski teror vlada u Hrvatskoj, ali odgovor na teroristički odnos prema državi mogu samo iznaći odabrani.
Onaj tko zna, sluge naroda a ne rusko-srpska služinčad.
Hrvatska nema što tražiti u rusko-srpsko-njemačko-francusko-kineskom zagrljaju.

Oznake: ruska nakan, višestoljetna, terorističko-zločinačka narav ruske države, Hrvatska, preuzimanje odgovornosti, stvaranje demokratske republike, kontrola nad vlasti, prorusko-prosrpski kadrovi, igrokaz., političke obmane

25

ponedjeljak

travanj

2022

fRancuska je u Q





Stravična je uniformnost političara (ovi (mi) - oni (oni), što znači da su oni jedini svoji).
mAcron je zakoračio retorikom "mi" kao da je svaki dan na ručku s pola glasačkog tijela fRancuske.

Mamlaz.

Pojasnimo jednim teoremom (teorem Glup je pametan kad je pametan glup (nikad)): svi glupi nisu glupi, ali ni svi pametni nisu pametni.
Jedini teorem koji u nazivu sadrži dokaz.
(Kako bi inače budala mislila da je pametna? Srž demokracije je politička sloboda odlučivanja u svakom trenutku, a ne pri uspostavi Kralja luda ...)

Le Pen (otac, nema sina pa je kći Le Pen -političarka; mo``š mislit!).
fRancuska bira na namještenim izborima. Koji Q biraju?!

U fRancuskoj je država (poklonom USA) skrbnik o nuklearnom naoružanju. Jedna je od pet priznatih nuklearnih sila.



Ali. fRancuska državna ergela (deer state - država za odstrel)(iako sam namjeravo napisati duboka država), oni su proizveli Lujeve i dvorske svite, kad joj ponestane novaca za održavanje na dvoru proda (ono što se obavezala da neće) nuklearnu tehnologiju (neophodnu za proizvodnju nuklearnog oružja).
S tim novcima plaća familiju Le Pen (j*ba im pas mater nedoj*banu).
Takav je model i u Hrvatskoj, samo prodaju m*da ... (krše embargo (rUsiji) i sitno oružje ...).

Onda svjetski policajac (USA) prije nego p*deri (koji su podmazivali fRancusku kliku) stvore nuklearno oružje moraju intervenirati.
Zatim pola vas tracka kako su ameri ratovali zbog nafte i glasa na hrvatskim namještenim izborima. Koji Q birate?
(Kad bi utvrdili tko je pametan a tko glup, fRancuska vas ne bi zanima (jer, paradoksalno, znali bi što se događa u toj zas*anoj vukojebini koja se, takva kakva je, proglašava predvodnicom ustaške-ujedinje eUrope).

Zajedno s Njemačkom (koja se za Drugi svejcki rat spremala u Sovjetskom savezu), a Njemačka posebice uništila je Poljsku, Hrvatsku, Austriju, Mađarsku, Ukrajinu, Italiju, (paradoks, dokrajčila fRancusku), ...
Perjanice eUropske unije su u Q (jedino je rješenje pakt dijela europskih država i kolektivno istupanje iz EU te osnivanje zajednice kao što je bila EEZ (Europska ekonomska zajednica).

Nismo spali da p*zda Le Pen drma temelje Europske Unije. Temelje ne treba rušiti, već istupiti iz EU ...

Zajedno je lakše, ali s ped*rima ne.

Ako umre u narednih pet godina, imat će predsjednički ukop, plakat će cijela frankofonska polutka ...

Oznake: Francuska, macron, Le pen familija, nuklearne sile, nuklearno oružje, Sporazum, deer state, fRancuska klika, svjetski policajac, Njemačka, Poljska, Ukrajina, Mađarska, italija, Austrija, Hrvatska, EEZ, kolektivno istupanje iz EU

21

četvrtak

travanj

2022

Nezavisna država komunista - NDK




Hrvatska (slavna) povijest obiluje neslavnim vremenima.


Prelamanje svjetskih trendova (ukidanje feudalizma, industrijalizacija, ...) Hrvatska nije prikladno pratila.

Cijena je okupacije, gubitak stanovništva, gubitak teritorija i ekonomsko slabljenje (koje je prouzročilo siromašenje i stanovništva).
Ruska (vjekovna) politika slamanja civilizacijskih, kulturoloških i ostalih (državnih) granica ima nekoliko pojavnih oblika.
Jedan oblik je surova vojna okupacija (Sibir, azijske države, Finska, Ukrajina (više puta), Poljska, Čehoslovačka, Rumunjska, Bugarska, Jugoslavija, Mađarska, Austrija, Njemačka, ...).
Drugi oblik je prijetnja vojnom intervencijom i zahtjevima o vojnoj neutralnosti, te razoružavanju pojedinih država (Finska, Austrija, danas Ukrajina, (danas) Hrvatska).

Jugoslavija je (titova, jugoslavija je umjetna tvorevina koja nije mogla biti ničija do onih koji su umno poremećeni) u podjeli fifty-fifty (Churchill, Stalin) interesno bila podijeljena. To je prouzročilo vladavinu proruskih (do dana današnjih) trabanata (umno poremećenih osoba), ali ne po strogim (sovjetsko-ruskim) načelima (već po strogim titovim načelima - titova diktatura). (Plenković je isti tip umno poremećene osobe.)
Kad umno poremećeni vladaju nužna je diktatura, jer takve nitko ne sluša ...

(Stalin je Paveliću nudio 1944. ostanak NDH u zamjenu za otvaranje slobodnog puta Crvenoj armiji do Jadrana (Italija), ali Pavelić nije prihvatio tu ponudu. Za neupućene o naravi NDH i "antifašističkog" titova pokreta ... čiji su pobornici gradili Nezavisniu državu komunista, ne shvaćajući ulogu i stanje (umna poremećenost) tita.)

Zamisao o "neutralnosti" (nesvrstanosti, po povjesničarima Pokret nesvrstanih je osmislio Churchill a ne tito ...) po kojima nismo ukinuli feudalne okvire (bijeg od Zapada), a nismo pod ruskom čizmom (imamo svojevrsnu autonomiju, u kojoj umno poremećenim imaju vlastiti kalifat, vlast bez čvrstog nadzora jer su produkt nagodbe Zapada i Istoka) je model civilizacijskog pretapanja od Zapadne ka Pravoslavnoj civilizaciji. I to stanje nije trajno. Kad se društvo udalji od zapadnih vrijednosti neutralnost prestaje (svi smo slaveni pod vrhovnom vlašću najvećeg Orka u Moskvi).

Milanović(Jusipović)-Plenković-Milanovićevo uništavanje Hrvatske vojske (uključujući branitelje) je provedba ruske politike vojnog slabljenja (a ne neutralnosti, neutralni moraju biti vojno jači od zemalja u vojnim savezima).

O titovoj samoupravnoj jungoslaviji: da je riječ o preslikavanju kalifata a ne novoj političkoj doktrini govore citirani tekstovi o kalifatu i kalifu, kao vrhovnom vjerskom i političkom vođi koji traži jedinstvo.
Tito je tražio vrhovnu (vjersku i političku) vlast na osnovama bratstva i jedinstva, te slijepoj vjeri. (Toliko o titu i njegovoj pameti ...)







Današnja ruska agresivnost je otvorena i razotkriva stoljetne zavjere i okupacije, koje imaju za cilj nestanak kultura, civilizacija, naroda i država. U kojima je Hrvatska spala na vladavinu umno poremećenih.

Hrvatska je na stranputici, civilizacijskom lutanju i izgubljenoj djeci koja hrle zapadu a ne istoku.


Anđeoska vojska se popunjava iz redova hrvatskih branitelja - zavjetnih božjim zakonima.
Kristov vojnik, hrvatski branitelj V. DŽ. 1957-2022



Oznake: nezavisna država, Hrvatska, Hrvatska povijest, rusi, ukidanje feudalizma, industrijalizacija, civilizacija, Kultura, okupacija, gubitak stanovništva, siromašenje, neutralnost, nesvrstani, kalifat, kalif, umno poremećewni, nezavisna država komunista, anđeoska vojska, kristov vojnik

19

utorak

travanj

2022

Tko mijenja Perkovića danas?




Rasprava o sudbini Perkovića (olako se nabacuju njegovom ulogom u Ratu za neovisnost - on je kadar koji je trebao osigurati ovisnost) polako (nenadano) nameće pitanje:
Tko mijenja Perkovića danas?

Ubili su rock-kritičara Glavana (inače povjesničar umjetnosti) jer je autoritetom branio Marka Perkovića Thompsona.
Ubili su mnoge tinejdžere koji su bili rock orjentirani (tako se s blagoslovom majki uvukao narodnjak među hrvatsku mladu populaciju).
Ubili su generala Koradea (zbog dozvole za ugostiteljski objekt ??)(tipično mafijaški - isprovocirali ga i navukli ...).
Ubili su generala Brodarca ( ...).
Ubili su ratnog zapovjednika Merčepa (...).

Kad god ovoj (debilno-krvavoj) vladi ponestane vremena, ubojstva i tragedije zaredaju i otklone fokus s lopina na nastradale.

Tko po Hrvatskoj nesmetano ubija (Perković i Mustać, te ondašnja bratija su morali dobiti dozvolu od tita ili vrha jugoslavenske vlasti nakon titove smrti)?

Jedno vrijeme su tvrdili da je tUđman nalogodavac, Manolić organizator izvršenja?
Tuđman je mrtav, Manolić stogodišnji starac.

Tko po Hrvatskoj nesmetano ubija, zastrašujući narod i političare (koje treba prognati, a ne zastrašivati) kad nema Perkovića?
Nobilo? On je preglup.
Josipović? On je ameba (prototip antihrvata).
Milanović? On je debil (debil-debil).

Dolazimo do nekoga tko je na funkciji, a prodaje se (rusima)(srbima).
Policijski i vojni kadrovi koji za novce (mito) organiziraju strahovladavinu (koja pogoduje povratku rusko-srpske čizme, pamet vam s njima neće doći ...).
Ideolozi (spona, trgovci koji u ime rusa i srba kupuju tjelesa) su Buda(lončar)la, MateG(s)ranić i još nekoliko umno poremećenih likova.

Taman ste u vrijeme ruskog sunovrata i oštre podjele svijeta u ime rusa pokrenuli inicijativu oslobađanja Perkovića.
Da vam netko u lice kaže da i bez Perkovića ubijate (Hrvate).

Normalno, ni vojna ni civilna obavještajna agencija u Hrvatskoj ne radi svoj posao nego podatke dilaju stranim službama (jer se boje rusa ako zinu o onom što se događa).
moj pokojni otac, citat završen


Mater vam *. (rip hop izričaj)

dvije tikve - što ga nobilo nije na suđenju obranio kad je tako zaslužan (za uvođenje eura, a može i rublja)(tko prije)

Oznake: Rat za neovisnost, Tuđman, Manolić, Hrvatska, ubojstva, zastrašivanje, amebam debil, preglup, policijski kadrovi, strhovlada, BudaL, MateG

15

petak

travanj

2022

NDH nije odraz vjekovne težnje hrvatskog naroda za vlastitom državom već tisućljetnog postojanja hrvatske države





Hrvatska je kao država postojala do 1918. više od tisući godina.
Hrvatska kneževina priznata 879. (osobno sam prisustvovao tom priznavanju) pismom Pape Ivana VIII hrvatskom knezu Branimiru smatra se začetkom hrvatskog državnog prava (suvereniteta).

Postojanje kneževina i kraljevina kroz povijest koja se proteže na preko tisuću godina, obilježenih domaćim i stranim vladarima, nije opterećena prekidom državnog suverenitete (prikladno vremenima kroz koje je Hrvatska prolazila).

Tako, nakon pogibije Ludovika II. Jagelovića, Hrvatski Sabor (plemenitaša) na Cetinu 1527. slobodnom voljom i neovisno bira(ju) za svog kralja Ferdinanda I. Habsburgovca.



Vladislav II. Jagelović (polj. Wladyslaw II Jagiellonczyk) (Krakov, 1. ožujka 1456. — Budim, 13. ožujka 1516.) bio je češki kralj (od 1471.) i ugarsko-hrvatski kralj (od 1490.); unuk je istoimenog osnivača dinastije Jagelovića, Vladislava Jagela. Rođen je u Krakovu, a njegov otac Kazimir IV. bio je vladar Poljske. Njegova majka je bila Elizabeta Habsburška i na osnovu nasljednog prava njene obitelji, Vladislav je dobio češku, ugarsku i hrvatsku krunu. Vladislav je na češkom prijestolju naslijedio Jurja Podjebradskog, a na ugarsko-hrvatskom Matiju Korvina (1458. – 1490.). Naslijedit će ga sin Ludovik II. (majka Ana od Foixa).

Njegov dolazak na hrvatsko prijestolje izazvalo je veliku kontroverzu i ono što bi se danas nazvalo ustavnom krizom. Ugarski plemići su Vladislava II. izabrali za svog kralja, ali su istovremeno za sebe dobili razne financijske povlastice koje su znatno oslabile kraljevu vlast. Vladislav II. je to pokušao nadoknaditi u Hrvatskoj degradirajući je sa statusa pridružene kraljevine na onaj pokrajine. Po tadašnjem sistemu svi hrvatsko-ugarski kraljevi bi bili okrunjeni u Ugarskoj, a potom bi diplomu o dolasku na vlast poslali u Sabor koji bi je potvrdio nakon čega bi on postao i hrvatski kralj. Ovaj put Sabor je odbio prihvatiti novoga kralja pošto se u diplomi Hrvatska spominjala kao ugarska pokrajina. Nakon dvije godine krize i pregovora Vladislav je kapitulirao i prihvatio uvjete Hrvatskog sabora.[1]

Bez obzira na to on se kasnije ipak uspio osvetiti. Do njegove vladavine kratka verzija službene titule kralja Ugarske je glasila: Kralj Ugarske, Hrvatske, Dalmacije, Slavonije i tako dalje. Od Vladislava II. kratka verzija službene titule će glasiti: Kralj Ugarske, Češke i tako dalje.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Vladislav_II._Jagelovi%C4%87




Ludovik II. Jagelović (mađ. II. Lajos) (Budim, 1. srpnja 1506. – Mohač, 29. kolovoza 1526.), ugarsko-hrvatski te češki kralj od 1516. do 1526. godine, iz dinastije Jagelovića. Bio je posljednji vladar samostalnog Ugarskog kraljevstva, nakon čega je hrvatsko-ugarska kruna prešla u ruke dinastije Habsburg.

Krunidbom u Stolnom Biogradu postaje Hrvatsko-ugarskim kraljem 4. lipnja 1508. kad još nije navršio ni dvije godine. a za češkog kralja ni punu godinu kasnije (11. ožujka 1509.). Njegov otac Vladislav, koji je od Matije Korvina naslijedio moćno kraljevstvo, za odgajatelje mu je predodredio svog nećaka, brandenburškog markgrofa Jurja i strogog zapovjednika budimske tvrđave Ivana Bornemisu. Osoba koja je odgojitelje trebala nadgledati bio je kardinal Tomo Bakač, nakon smrti bivšeg kralja Matije Korvina vjerojatno najmoćnija osoba u kraljevstvu.

Na prijestolje je došao kao desetogodišnjak, nakon smrti svoga oca, kralja Vladislava II. Jagelovića. Nakon pada Beograda 1521. pod tursku vlast, jugoistočne granice Ugarske ostale su nezaštićene. Kako bi ojačao svoj položaj nasuprot Osmanlija Ludovik II. se 1522. oženio Marijom Austrijskom iz loze Habsburgovaca (unuka cara Maksimilijana I.), nadajući se da će tako pridobiti pomoć habsburške Austrije. S druge strane, Turci su to protumačili kao opasnost za svoje interese na Balkanu te su nastojali raskinuti taj savez. Njegova sestra Ana udala se za austrijskog nadvojvodu Ferdinanda I.

Poginuo je u bitki na Mohačkom polju tako što se ugušio u potoku zbog teškog oklopa i pada s konja. Kako nije ostavio potomke, izbila je borba za prijestolje između Ferdinanda I. te Ivana Zapolje.

Ludovikov osobni kapelan bio je Juraj Srijemac, koji je poslije postao tajnikom Ivanu Zapolji.[1]
https://hr.wikipedia.org/wiki/Ludovik_II.






Budući da je kod Mohača poginuo i posljednji Jagelović, Ludovik II., kralj Ugarske i Hrvatske, a da je Habsburgovcima već prije bila obećana ta kruna, i da su oni bila jedina realna snaga koja je mogla kako-tako organizirati obranu, prirodno je bilo da ih Hrvati izaberu za svoje vladare. Osim toga, Habsburgovci su već i prije pomagali u obrani Hrvatske jer bi preko nje bio otvoren put prema osvajanju austrijskih nasljednih zemalja (Štajerske, Kranjske, Koruške).


Ferdinand I.
Zbog svega toga Hrvati na Cetinu 1527. slobodnom voljom, i nezavisno od Ugarske, biraju za svoga kralja Ferdinanda I. Habsburgovca, ali pod uvjetom da pomogne obranu Hrvatske i poštuje sve njene stare pravice i slobodu. Na taj način potvrđuju elemente svoje državnosti i status slobodnog kraljevstva.

Međutim, dio slavonskog plemstva bira, kao i dio ugarskog plemstva, za svoga kralja erdeljskog (transilvanijskog) vojvodu Ivana Zapolju. Zbog toga izbija građanski rat koji će potrajati sve do Zapoljine smrti 1540. godine.

U međuvremenu dok se hrvatsko plemstvo međusobno sukobilo u građanskom ratu, Osmanlije iz Bosne su stalno napadale i 1528. zauzele Jajce kao prvu crtu obrane Hrvatske, a 1532. kreće glavnina vojske prema Beču. Zaustavio ih je kod Kisega u zapadnoj Ugarskoj Hrvat Nikola Jurišić.

Godine 1536. pada Požega, glavni stup obrane Slavonije, a iduće godine i Klis, dotad neosvojiva tvrđava u obrani južne Hrvatske, Dalmacije. Okončanjem građanskog rata i izborom Ferdinanda za kralja, Hrvatska i Slavonija ulaze u novu državnu zajednicu u sklopu koje će ostati gotovo puna četiri stoljeća.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_pod_Habsburzima




I ovaj citirani tekst krivo navodi Hrvatsku u "novim državnim zajednicama". Riječ je o državama-kraljevstvima s istim vladarom a ne o državnim zajednicama (koje su u pojedinim povijesnim razdobljima pojedini vladari pokušavali iskoristi za teritorijalne ili druge probitke, pa čak i zajedničkim međudržavnim tijelima).
Zasebno, svako je kraljevstvo imalo svoje atribute.

Ali prvi put, 1918. je uslijedio udar na hrvatsko državno pravo okupacionom politikom srpskih Karađorđevića, negiranjem hrvatskog naroda, hrvatskog državnog prava tvrdnjama o slavenskom plemenu pod vladavinom jugoslavenskog kralja.

Okrenuta pila naopako o vjekovnoj težnji za samostalnom državom je krivo tumačenje vjekovne težnje za domaćim vladarima.
Sada smo konačno dobili domaće vladare, koji slušaju (pUtina) bilo koga samo ne narod.

U međuvremenu je vjekovna težnja za narodnim vladarima prerasla u težnju za vjekovnom vlašću naroda.

(ne spominjite mi tita i partizane, oni su sve radili u ime naroda, a to meni nije prihvatljivo)


Za Dom, Spremni! - Pro Patria, Paratus!

Ferdinand von Quiquerez-Beaujeu
Antemurale Christianitatis (hrv. Predzidje kršćanstva)
Mati Hrvatska, kao braniteljica kršćanske Europe i europske kulture, odbija otomanske osvajače. Iza nje se nalaze predstavnici zapadnoeuropske kulture: Rafael, Dante Alighieri, Michelangelo, Galileo, Moličre i William Shakespeare. U pozadini se nalazi kupola rimske bazilike sv. Petra. Ivo Žanić: Simbolični identitet Hrvatske u trokutu raskrižje - predziđe - most
1892.

Oznake: Hrvatska, Drava, kneževina, kraljevstvo, Ludovika II., Vladislav II., Ferdinand I., države sa zajedničkim vladarima, vjekovna težnja, domaći vladari, vlast naroda

06

petak

kolovoz

2021

Pitanje je zašto je ratovala Hrvatska, a ne protiv koga je ratovala Hrvatska







Hrvatska je ratovala mnoge ratove, a zadnji rat je pobijedila vanjskog okupatora, ali nije unutarnjeg.

Zašto Hrvatska nije pobijedila unutarnje neprijatelje?


Rat, suludom (kurvanjsko-šovinističkom poluprimitivnom rusko-srpskom ustrajnom debilnom) propagandom pretvoren u rat protiv nekoga a ne rat s razlozima (nije važno protiv koga ratujete već zašto ratujete), niste dobili ako niste ostvarili razloge ratovanja.

Hrvatska je u nametnutom ratu, pravednim ratom uspjela zaustaviti agresiju, etničko čišćenje i trajnu okupaciju vlastitog teritorija (dio razloga rata), ali i zbog uvođenja demokracije, ostvarivanja nacionalnog i državnog suvereniteta, ekonomskog probitka i sveukupnog napretka stanovništva otklonom od socijalizma, proruske politike zaogrnute takozvanom nesvrstanošću, nedemokratičnog i militantnog društva, netržišne privrede, društva rastočenog teorijama o modernom i pravednom marksističkom društvu, partijsko-policijskog uređenja, rušenju tradicijskih (kulturnih i civilizacijskih dosega) vrijednosti, pretakanja državnih i etničkih granica, unijaćenja i asimilacije, susprezanja nacionalnih promicanja, ...

Dakle, ako su srbi okupatori, partijaši i udbaši, faktor nametanja socijalizma, proruske politike, umanjenja suvereniteta, onda rat protiv takvog ponašanja nije rat protiv srba već protiv zla.
Udbaško-orjunaške snage nameću poimanje rata za slobodu i neovisnost Hrvatske u rat proti srba, i po onom koliko smo ciljeva rata postigli - uspijevaju.
Niti smo demokratični (p*enkoviću treba odrubiti *lavu), niti smo nemarksisti, niti smo suvereni, niti smo nacionalni, niti napredujemo, živimo u siromaštvu.

Sljedeći rat moramo povesti protiv sebe samih.

Za dom spremni.



23

petak

travanj

2021

Kome smetaju ustaše?




U Hrvatskoj je politika sredstvo smanjivanja intelektualnih sposobnosti, ili/i dužine življenja.

Količina laži, iznosi opljačkanog, uništeni životi poprimaju strahotne razmjere.

Ako vas lažu, potkradaju ili ugrožavaju život morate imenovati onog tko uzrokuje nevolje.

Trenutno, ruska klika krši embargo, izvozi hrvatske prehrambene robe preko Srbije ili trećih zemalja. I galame o ustašama.

Samo rusima smetaju ustaše. Samo rusima. (Srpčad samo sluša ruse.)

Rusi napadaju Ukrajinu. Nas koriste kao tampon zonu (vjeruju kako smo nesposobni išta zarađivati mimo servisa ruskih zločinačkih poduhvata).
Plaćaju obnove partizansko-četničkih spomenika. Veličanje jedinstva i panslavenstva, jugoslavenstva.
Šaka izroda s ruskim novcima terorizira Hrvatsku.

A bili smo u jugoslavijama, jedna je bila rusko čedo. S titom. Bratstvom i jedinstvom. Narodnom (jugoslavenskog naroda) armijom. Pa su s tim oružjem nahrupili na (tutlavu) braću (hrvatiće), srbima držali diplomatsku stranu (mirovni pregovori zaraćenih strana, rusi su jamčili za srpčad (vlahe)). Sada srbiju naoružavaju (protiv ustaškog svetog trojstva).
Da, srpčad može nakon noža troprstima vitlati, a Hrvati su ustaše (žešće).

Hrvatska je podvrgnuta antiustaškoj kampanji, a istovremeno krši embargo, vlastitom proizvodnjom potiče osvajački ruski rat u Ukrajini.
Svi koji galame su potkapacitirani, kreteni koji moraju odgovarati za zločine koje provode ili ih potpomažu.
Mi krivi, a oni (oni su u Q, to treba rasformirati)?? Ma zamisli!

Dosta nam je ruskog uplitanja na našu štetu. Od te stepske horde nikad ništa dobra.
Od tita do pionira. Svi su kreteni.

U normalnim državama idioti proizvode pivo, a pametni razvijaju i unapređuju svijet. Kod nas idioti proizvode ideološke podjele.
Isprazne priče, i tako nam iscrpljuju kreativni potencijal.

Kad ja dođem na vlast uvest ću povratak smrtne kazne. I dijeliti posjede poslušnima.

Petar Berislavić


Oznake: Hrvatska, intelektualne sposobnosti, dužina življenja, ruska klika, kršenje embarga, ustaše, rusima smetaju ustaše, Ukrajina, stepska horda, proizvodnja ideoloških podjela

23

subota

siječanj

2021

Teška mora hrvatske buduće sadašnjosti koja je prošla





Hrvatska se muči.
Nije sposobna riješiti niti jedan vlastiti problem. Kad pomisliš da je iscrpljen i zadnji novčić koji stvara razdore i smutnju, kad pomisliš da su iscrpljene zadnje zalihe kruha za koji smo se spremni potući ... iz vedra neba (dubine zemljine kore) grune potres koji napravi štete stotinjak milijardi kuna. I iznova rat za prevlast nad obnovom (iz džepova sitnog puka, koji zbog sirotinjstva ima rasparane džepove ili ih nema).

Eto, Milanovića.
Nema on pojma kako hDz guli. Okušao se kao amater u Gunji. Sruši nasip, poplavi i obnavljaj s državnim (državotvornim) novcima.

Ta potpuna nebriga za porezne novce nije bezazlena. Zašto ih nazivam državotvornim novcima?
U stanju u kojem je mlada hrvatska država (mlađa od NDH, još mlađa od Kraljevine svih Hrvata, Slavonaca i Dalmatinaca), porez se prikuplja za izgradnju (mlade) države.
Ako te novce potrošite na nešto drugo, ugrožavate državnost.
Ti su novci državotvorni.

Eto, gospodo: nitko nije Za Dom spreman.
Da je itko spreman, ne bi orjunaško-srpski partizansko-četnički kadrovi upravljali državotvornim novcima.

A Za dom spremni nije stari hrvatski pozdrav, već staro-latinski (Ciceronov) vapaj za republikom (Pro patria parati)(u jednini Pro patria paratus)(De Officiis, Marcusa Tulliusa Cicerona iz 44. godine prije Krista ) koje od tog doba svi republikanci svijeta drže osnovnim geslom i vrednotom.

Želja hrvatskog naroda jest bila republika, jer su tada svi gasili monarhije, diktature, autoktracije, ... Demokratsku republiku.
Mi republike ni danas nemamo.



Ako po definiciji u demokraciji cio narod ostvaruje suverenitet, a to u Hrvatskoj nije slučaj (adz/sdp kopilad kad su na vlasti makoliko malo imali glasova drže se kao svemoćni vladari), onda jedan njegov dio ostvaruje suverenitet i taj dio naroda je aristokracija.
Normalno, ni pLenkovića, ni miLanovića, niti krvavi državni represivni doušničko aparat te definicije ne zanimaju: njih nije briga što su aristokracija do građanskog rata.
Zalutao sam u mislima ...


Ustaško-komunistička suradnja je iznjedrila složnost po pitanju naravi Kraljevine Jugoslavije.

Kraljevinu treba srušiti (ustaše: +, komunisti: +).

Treba stvoriti republiku (ustaše: -+, komunisti: +-).
(Ustaše su mislili diktaturom stvoriti hrvatsku republiku, komunisti nisu mislili ali su obećali republiku, mada su uveli totalitarizam).

Hrvati su samosvojan narod (ustaše: +, komunisti: +-).
(Ustaše su se nadali nastavku razvoja na povijesnim osnovama, komunisti su stvarali nove hrvate koji pričaju i misle hrvatsko-srpski ili srpsko-hrvatski (mislili su kako će se vremenom ta dva naroda izmiješati i postati jedan (govnarski) narod, svejedno su se grčevito borili protiv srpsko bugarskog stapanja u jedan narod).

Promjene u Kraljevini Jugoslaviji se mogu ostvariti samo oružanim putem. (ustaše: +, komunisti: +)

Promjene nije moguće samostalno ostvariti. (ustaše: +, komunisti: +)
Ustaše malobrojne, komunisti malobrojni.

Kraljevina Jugoslavija je velikosrpski projekt. (ustaše: +, komunisti: +)

Nadolazeći svjetski sukob će ponuditi prigodu za rušenje velikosrpske kraljevine. (ustaše: +, komunisti: +)

Rušenje velikosrpske kraljevine će pomoći vanjske sile. (ustaše: +, komunisti: +)
Ustaše su odbijeni u Londonu, Parizu, Washingtonu, Berlinu, ali ne i Moskvi; komunisti su usko surađivali s Berlinom, Londonom, Washingtonom.



Komunisti (orjunaši, jugoslaveni) su začetnici, teoretičari i glavni izvršitelji svih zločina na ovim prostorima.

Današnji prijepor o ustaško-komunističkoj naravi Hrvatske s orjunaške strane vode trećerazredne bezlične face, bolesnici i muzički nenadareni šepavi gubavci. S ustaške strane nitko ne sudjeluje (i komunisti i ustaše su bili malobrojni, konspirativni i nitko ne zna pravu narav tih pokreta), pa orjunaši (koji sebi pripisuju nadnaravna i humana svojstva) s vremena na vrijeme raspravu potaknu simulirajući ustaštvo. Milanović je u tom igrokazu glupan.

Politička podudarnost i sloga hrvatskih nacionalista (ustaše) i hrvatskih internacionalista (komunisti)(koji su tako lakše potpali pod ideju stapanja dva naroda u jedan, a to je uzrok svih ratova na ovim prostorima u zadnjih sto godina) je dovela do uske suradnje ustaša i komunista u stvaranju moderne (s*ebane) Hrvatske, koja niti teritorijem, niti jezikom, niti sastavom stanovništva (mislim na osobine stanovništva koje pridonose kvalitetnijem životu tog stanovništva i opstojnosti države u kojoj žive) ne nalikuje na Hrvatsku.

Hrvatska je izmučena, tajnim koalicijama iskomadana.
Nema snage obračunati s prošlošću (normalno da smo Za dom spremni)(nismo za Kralja i Otadžbinu)(niti se drugu Titu kunemo), jer se nemamo snage obračunati sa sadašnjom krvopijskom četničko-vlaškom malobrojnom klikom na vlasti i oko vlasti.

Za Hrvatsku dostojnu življenja.



Oznake: Hrvatska, za dom spremni, republika, Ciceron, demokracija, aristokracija, ustaše, komunisti, ustaško-komunistička suradnja, Kraljevina Jugoslavija, gubavci

05

utorak

siječanj

2021

Obnova Banovine i Hrvatske




Hrvatska je od (1918.) 91. do 95. vodila rat za neovisnost. Pravedan, oslobodilački rat, rat protiv agresije i genocida.

U ratu su stradala mnoga područja (trećina Hrvatske je bila okupirana, raseljena, popaljena i porušena).
Rat/zne štete nisu naplaćene.

Pljačka Hrvatske (zbog čega je i došlo do rata) je pred rat pojačana (kako bi Hrvatska bila što slabija), u ratu je zamijenjena pljačkom, paleži i ubojstvima (etničko čišćenje). Po završetku rata uistinu nije bilo sredstava za razbacivanje.

Kako i od čega je vršena obnova?
Obnavljalo se na temelju procjene stradalih objekata. Ono što je vrijedilo 10 tisuća (nečega) nije se moglo obnoviti potroškom 100 tisuća nečega.
Toliko o nestručnoj obnovi poslije rata.

Ali ta vremena su obilježavali neki drukčiji politički okviri. Hrvatska je polagala računa na kvalitetu državnih djelatnika, za razliku od današnjih koje predvodi taliban pLenković.
Ondašnja politička svita se odupirala jačoj vojnoj sili (direktna agresija), političkim talibanima (EU/sladoledari), UN-ovoj naklonjenosti agresoru (politički komplot rusko-tko zna čijih špijunčića).
Narodno zajedništvo u tako teškim trenucima omogućavalo je novačenje kvalitetnih i stručnih Hrvata kojima je bila čast sudjelovati u povijesnim trenucima, za razliku od današnjeg stanja poltronstva i ulizništva koji g*vnar pLenković provodi, a odazivaju mu se samo umno retardirani - uključujući retarda medveda.

Hrvatska je nesposobna nositi se s dnevnim problemima (zaposlenost, zdravstvo, školstvo, obrana, ... svima su smanjili plaće i urušili kvalitetu tih djelatnosti), a kako bi se nosila sa svjetskim problemima (pandemijska kriza) ili elementarnim nepogodama (potresi).
Cilj pLenkovićeve strahovladavine (strahota proizlazi iz nesposobnosti napraviti išta dobrog), začudo ne proizlazi iz njegove potkapacitiranosti već iz ciljanog navođenja destruktivnosti.
pLenkovićevi talibani sustavno rastaču hrvatsko zajedništvo (svojstveno civilizacijskom dosegu naroda i spoznaje o važnosti uređenja države u svakodnevnom životu svakog pojedinca, kao i na utjecaju te tvorevine na budućnost naroda), sve ono što je narod krasilo u obrani, a protivilo se međunarodnoj (okupatorskoj) strategiji.

Pamtimo ultimatume EU, razne komisije i prosrpsku naklonjenost vrhuške Europske unije. Pamtimo Mitterranda koji je otrčao u okupirano Sarajevo kako bi srbe spasio od NATO bombardiranja. Pamtimo EU promatrače koji nisu znali tko napada.
Tko je onda doveo krkana pLenkovića koji je otrčao europskim talibanima?

Ratna razaranja su prouzročili oni koji su i sada na vlasti ( jugoslavenska vojska, jugoslavenska komunistička partija, orjunaši, izdajice, međunarodna antihrvatska koalicija sa rusima i srbima). Oni obnoviti potresom pogođena područja neće.
Posljedice će platiti pogođeni i prevareni (nitko drugom ne obnavlja kuću a svoje nema), država će to razvodniti i razliti po glavi stanovnika.

Zadaća pLenkovića je slomiti zajedništvo i ispravnost volje za vlastitom državom. Osporiti suverenitet i narod baciti u nevolje (raseljavati, osiromašiti i porobiti).

Ondašnji HDZ je odražavao snagu naroda, današnji narodu oduzima snagu.
Nije važan HDZ, nego narod i njegova sposobnost nositi se s nedaćama.

Obnova pogođenih područja će se obavljati (s više ili manje uspjeha). Stoga je svaka pomoć dobro došla.
Posebno ako je od srca.
Obnova potresom pogođenih krajeva je obnova Hrvatske.


Hrvatska za sva vremena




Oznake: Rat za neovisnost, Hrvatska, agresija, genocid, pljačka Hrvatske, obnova, kvaliteta državnih kadrova, nesposobnost, EU politika, Plenković, osiromašenje, porobljavanje, snaga naroda, pomoć od srca

26

subota

prosinac

2020

Povjerenje Vladi ili čiji sam ja?




Vjerovali ili ne.

U Republici (res publica = javna stvar) Hrvatskoj postoji novinarska rubrika (sustavno obnavljana ispitivanjem javnog mnijenja) Povjerenje Vladi.

Kakvo je to povjerenje ako vlast pripada narodu, proizlazi iz naroda?
Ustavnim izmjenama (o funkcioniranju države) zastupnici (koga oni zastupaju?) dobili su ovlasti čime ne moraju biti zastupnici već samosvojni.
Po pitanju državnih i ostalih pitanja oni mogu bez odgovornosti ustrajavati na vlastitim stajalištima i time (ustavno) prestaje demokracija i vlast naroda.

Je li Ustavni sud poništio promjenu Ustava RH koji zastupnicima (a i predsjednik Vlade je zastupnik) po kojoj demokratski ustroj postaje diktatura, autokracija ili totalitarizam? Ne, ali svejedno ta preinaka Ustava RH nije važeća - jer se protivi osnovnom načelu - demokraciji.

Kako u takvim okolnostima iskazivati ikakvo povjerenje Vladi (RH)? I zašto bi umjesto zastupničke odgovornosti Vlada dobivala povjerenje?

Nema povjerenja, tu stoku treba zatrti.


nakon jugoslavenske, četničke i komunističke revolucije treba provesti nacionalnu revoluciju i državu napraviti demokratskom


Oznake: vjerovali ili ne, Hrvatska, republika, povjerenje Vladi, Ustav RH., neustavno, zastupnička odgovornost

10

četvrtak

prosinac

2020

Što je meni (danas) Tuđman?




Hrvatska je nastala na temelju narodnog prava koji je posljedica i povijesnog prava.
Treba uzeti u razmatranje današnje međunarodno pravo koje bi bitno razjasnilo međunarodno priznanje Hrvatske.


c.) pojam subjekta međunarodnog prava se kroz historiju mijenjao:
i. vladari država
ii. nosioci prava i obveza
iii. suverene države
iv. danas i «međuvladine» međunarodne organizacije
v. priznati ustanici i oslobodilački pokreti koji se bore za državnost (oni su privremeni subjekti s ograničenom pravnom i poslovnom sposobnošću)

Iako međunarodno pravo nije zaštićeno djelotvornom državnom sankcijom, ipak se radi o pravu! (iako se ta pravila često krše) U mnogo čemu se razlikuje od unutarnjeg prava:


Izvori međunarodnog prava su:
- običaji
- ugovori
- opća pravna načela
- sudske odluke
- učenja pravnih stručnjaka
- jednostrani akti država
- odluke međunarodnih organizacija

Međunarodni običaji[uredi | uredi izvor]
Međunarodni običaji primjenjuju se na sve subjekte međunarodnog prava bez obzira da li su oni prihvatili običaje svojim unutrašnjim pravom ili ne. S druge strane, ugovori obavezuju samo one međunarodne subjekte koji su pristupili međunarodnim ugovorima.

Međunarodno pravo dijelimo na međunarodno javno pravno i međunarodno privatno pravo.
Međunarodno javno pravo, kao grana prava, ima nekoliko svojih podgrana od kojih su najvažnije:
- diplomatsko pravo
- ratno i humanitarno pravo
- pravo mora
- ugovorno pravo i sl.

Država kao subjekt međunarodnog prava[uredi | uredi izvor]
NASTANAK DRŽAVE:
a. Originarni: kada neka država nastane na području koje u trenutku nastanka nije podvrgnuto nikakvoj drugoj državnoj vlasti, tj. na ničijem području (terra nullius).

Međunarodno pravo ipak postavlja određene kriterije koji se moraju zadovoljiti da bi se neka zajednica zaista transformisala u novu državu, a to su slijedeći uvjeti: a. određeni teritorij b. stanovništvo c. vlada – organizovana politička vlast d. sposobnost da se ulazi u odnose sa drugim državama (ovo može potpadati i pod «c»)


a. Državni teritorij (područje) - Svaka država mora imati podruje na kojem njeni organi vrše svoje nadležnosti. Gubitak cijelog državnog područja u nekom ratu ima za posljedicu nestanak države. Međutim, tokom dva posljednja svjetska rata, ratna okupacija cijelog državnog teritorija nekih država od strane neprijatelja, nije imala te učinke. To stoga što su njihove vlade s dijelovima oružanih snaga nastavile neprijateljstva u inostranstvu. b. Stanovništvo – Ne može postojati država bez stalno naseljenog stanovništva. Stoga Antarktik nikad ne može postati država. Svi državljani ne moraju govoriti ni isti jezik, niti moraju biti istog etničkog porijekla. c. Organizovana politička vlast (suverenost) – Svaka država mora imati organe vlasti. Suverenost jeste «vrhovna vlast države na njenom teritoriju, koja isključuje vlast drugih država, i nije podvrgnuta nikakvoj višoj vlasti. U odnosu na inostranstvo, suverenost se očituje kao nezavisnost. U savremenoj međunarodnoj zajednici, državna suverenost je pravni pojam, te je regilsan međunarodnim pravom. Tako «Deklaracija iz 1970.g.» pod načelom suverene jednakosti podrazumijeva da su «države pravno jednake».

https://bs.wikipedia.org/wiki/Me%C4%91unarodno_pravo



Dakle, kad bi pristali na jednu osobu kao tvoritelja (ovakve) Hrvatske negirali bi današnje međunarodno pravo (i vratili se u prošlost, kad su vlastodršci bili subjekti međunarodnog prava), priznali bi nedemokratsku narav države, negirali važnost stanovništva u stvaranju države, negirali bi značenje stanovništva u formiranju oblika vlasti, negirali bi značenje stanovništva u obrani vlasti i države. Negirali bi i agresiju koju su okupatorska JNA i agresorska srpska vojska izvršili na Hrvatsku.

Njihovo stalno isticanje jedne osobe je obrazac negiranja naroda i njegove prave uloge. Narod postoji, radi sebe formira državu i vlast (u toj državi i takvoj vlasti za njih nema mjesta ... što vrijedi za sve pLenkovićeve klošare).
Nakon prijevarne i zločinačke otmice države i porobljavanja naroda 1945. iznova su iza obrambenog rata 1991.-1995. isti narod porobili.

Kad te detalje izdvojimo iz biografije F. Tuđmana, tek na temelju dokumenata, zapisa i svjedočenja možemo otkriti ulogu F. Tuđmana u povijesnom redoslijedu koji nas je doveo do oslobađanja od one okupacije (u granicama koje danas postoje).

Retorika i ponašanje ukazuje na zločinačku narav vlasti, koje se tek moramo osloboditi.

Hrvatska za sva vremena. Za slobodnu Hrvatsku. Za Hrvatsku dostojnu življenja!




Oznake: Hrvatska, međunarodno pravo, subjekti međunarodnog prava, teritorij, stanovništvo, vlast, retorika, demokracija, agresija, okupacija, sloboda

04

srijeda

studeni

2020

Je li Amerika (još) predvodnica slobodnog svijeta?



Izbori u USA (predsjednički, izbor kongresmena, izbor senatora) su prigoda preispitati stanje Svijeta.
Demokracija je sudbonosna, varljiva i ranjiva.

Većina priznatih država ima režime, lažne demokracije (demokratski izbori nisu jamac demokratskoga društva).

Demokracija podrazumijeva izbor kandidata koji će podupirati demokraciju u mandatu (neće prekoračiti demokratske norme).
Profesionalni političari su većinom odgojeni (jedini izvor moći, naročito financijske) kao nedemokratske osobe koje cijeli život teže otuđenju i koncentriranju nepripadajuće moći.

Izbor političara koji je dokazao svoje demokratske i ostale kvalitete kroz različite oblike djelovanja, pa makar i kroz rad organizirane političke aktivnosti, za razliku od trećerazrednih politikanata je zadaća društva.

Borba protiv obmane i zlouporabe državnog aparata (tajne službe, institucije, državna infrastruktura, porezni novci) u obrani raspršivanja (disperzije) političke moći je svakodnevna obaveza svakog birača.

Ako Amerika odabere predsjednika dostojnog titule vođe slobodnog svijeta, pobijedila je Amerika i slobodarski svijet.

Tada ćemo slaviti demokraciju (koju u Hrvatskoj guši pLenković i klika).

Hrvatska mora biti veća!

Oznake: izbori, usa, režimi, demokratske norme, vođa slobodnog svijeta, Hrvatska

09

petak

listopad

2020

U što je puhao Puhovski 1972. ?



Žarko Puhovski je (pokoj mu duši) bio rusko-srpski (orjunaški), jugoslavenstvom (i hrvatskom izdajom) zadojen, komunist-fašist (po potrebi).

Ne začuđuje pojava tako šaroliko-kompleksnog minornog lika, njegovo sudjelovanje na sudskim procesima (tko je sudac, tko su okrivljenici, za koja su nedjela osuđeni pa potom optuženi, ...?) je sve samo ne izdaja.
Partijski sudovi su koristili konstruktivno sudjelovanje optuženika priznanjem (samim tim i izvršenjem dijela kaznenog procesa - rehabilitacije) djelovanja protiv društva (iako svi i neprekidno djelujemo protiv društva).
Djela protiv društva su učestalija od djela u korist društva.

Ako su okrivljenici odbijali rehabilitaciju (imali su prigodu rehabilitirati se prije nego budu osuđeni), onda su zaslužili kaznu (tako je i danas), a ako su prihvatili rehabilitaciju pred sudom, pUhovski im je bio branitelj.

Spominjati progon maspokovaca, zaboravljajući kako je riječ o partijskom sudu a ne o građanskom pravnom postupku je nekorektno prema samom sudu. Partijski sud je nadpravni instrument stvaranja novog svijeta. Partijski sud je zasjedao samo za drugove (one koji su ga priznavali).

Nitko od proljećara nije osporio takav sud i priskrbio si besmrtnost (razumijevajući bezpredmetnost sudskog postupka bez procedure i ravnopravnosti stranaka).

Iako je pUhovski na sudu zastupao novi svijet, bio je od velike pomoći optuženicima jer su raspravom na ideološkoj a ne na činjeničnoj razini mogli dokazati svoju čistoću (sokratovski).
Ovako su samo drugovi na proputovanju pred partijskim očima - a Hrvatska posramljena jer su pobunu protiv okupatorske partije, partijske države i genocidne armije vodili drugovi, a ne hrvatski sinovi - odgovorni, intelektualci, sposobni, vrijedni.

Hrvatska za sva vremena


Oznake: pUhovski, orjunaš, komunisti, sud, partijski sud, rehabilitacija, besmrtnost, Sokrat, Hrvatska

28

nedjelja

lipanj

2020

Skoro protiv svih



Sve strahotne zablude moderne Hrvatske


Hrvatska, kroz stoljeće napuštena i zapuštena, pokazuje točno koliko je truda i brige uloženo u njeno postojanje.

Koliko god je krvi, patnje i truda uloženo za njeno postojanje (a nije malo), razarajuća energija koja je uložena u njeno uništenje je pozamašna.
Neprijatelji Hrvatske nisu neprijatelji, već okupatori. Oni Hrvate ne mrze, za njih Hrvatska ne postoji, tako ni Hrvati.
Dio (odnarođenih) pojedinaca sustavno stvaranja obrasca nepostojanja Hrvata/Hrvatske prihvaća kao istinit i umjesto truda za održanje hrvatstva zastupaju nehrvatske postavke (neke treće države i trećeg naroda).
Vanjski neprijatelj potpomognut unutarnjim rastače Hrvatsku (na rubu civilizacija).
Hrvatska je razorena ratna zona.
Svi pokazatelji društva i privrede ukazuju na nesmiljeni rat, koji ostavlja nesagledive posljedice.

Kakav je to rat? Specijalni.




U takvoj Hrvatskoj, izloženoj hibridnom (specijalnom) ratu, demokracija je (kao i svugdje gdje je demokracija odabrana kao oblik društvenog organiziranja) glavna meta svih udara.
Osnovica demokracije je oblik odlučivanja (zasnovanog na većini).
Promoviranje pojedinaca koji su sposobni donositi odluke (šarlatan i polupismena budala pLenković) je teško podrivanje osnovnih ustavnih načela uspostave i obrane demokratskoga društva.
Obzirom koliko je dotična osoba neobrazovana, prisvajanje prava na donošenje odluka bez podrške većine društva je oblik specijalnog rata protiv Hrvata/Hrvatske.

Zabrinjava hrabrost u izbornoj kampanji (nakon polumandatnog istovjetnog potkapanja demokracije i prava glasača) nastupati na tim osnovama.
Krivci su narod i glasači. Koji ne prepoznaju nakaradnost i opasnosti takvog ponašanja.
Nije samo pLenković pobornik nedemokratskog prisvajanja ovlasti. Cjelokupna oporba (sdp-hns-ids-sdss-hss- ...) su jednako zločinački nastrojeni (u specijalnom ratu, izgubljeni u magli samobmana).
A narod/glasači (predvođeni lažnim dušebrižnicima) neorganizirani i lako odgurnuti na margine odlučivanja.
Hrvatsku nema tko voljeti.

Vrijeme autokracije, diktature, partijske države. totalitarizama je prošlo. Vrijeme demokracije je jedino vrijeme koje se smije promovirati. I društvo se smije graditi samo na demokratskim osnovama.

Ako Škoro uvjeri narod/birače da će graditi društvo na demokratskim osnovama, u kojem demokracija vlada - pobijedit će ove male (u mišje rupe zavučene) nazovi vođe koji nas obmanjuju svojim sposobnostima.
Ne treba nam Superman, nama treba demokracija. Društvo u kojem ćemo odlučivati o svojoj sudbini.



Paradoksalno, onaj tko odabere demokraciju je skoro protiv svih (u njihovu korist).



Oznake: Hrvatska, krv, trud, razaranje, hibridni rat, rub civilizacija, demokracija, ustavna načela, oblik odlučivanja, odgovornost, prisvajanje vlasti, superman

16

utorak

lipanj

2020

Zašto HDZ gubi izbore



Hrvatska je nesazrelo polufeudalno društvo (a moda takvih društava se vraća, što zbog korone, što zbog globalnih ekološko-klimatskih problema).

Referendumi, inicijative naroda, Instanbulska, uvođenje eura, ploča u Jasenovcu, ZDS-HOS, INA, Borg-Agrokor, Predsjednički izbori, vojni zrakoplovi, neprincipijelne koalicije, žetoni, zaduživanje, laži ... to je posljedica a ne uzrok hdzovog pada.

HDZ je propao ustrajavajući na politici nastranog Tuđmana o pomirbi Hrvata.
Zašto je Tuđman nastran i nije temelj politike koja može trajati?

Politika pomirbe Hrvata se ne može temeljiti na ideji stvaranja RH, jer su se razdijelili na toj ideji.
Hrvatska do Drine (Zemun, Boka) ili Hrvatska na Uni je trajno podijelila Hrvate.
Mnogi su Hrvati ostajali (nezaštićeni) na povijesnim teritorijima, te je politička ideja stvaranja hrvatske nacije potkopana odustajanjem od hrvatstva na cjelokupnim (povijesnim) teritorijima.

Tuđmanov lakonski (kominternovsko-jugoslavenski) stav o hrvatstvu (unutar avnojevskih granica) je (u ono doba, prije Tuđmana) podijelio Hrvate i prouzročio građanski rat (1941. - 1945.).

Sav košmar nedemokratskog komunističko-postkomunističkog društva (socijalističko zdravstvo, socijalističko školstvo, socijalistički mirovinski fond)(postsocijalistički socijalizam) s istim smislom (propasti Hrvatske) je nastavljen (pod tuđmanovom palicom)(Sanader, Plenković, Grabar, Milanović, Josipović, Kosor, Mesić, Račan, ... svi odreda iz tuđmanova inkubatora) na premisama komunisitičke (rusko-srpske) ideje prodora na toplo more.

Uništenje Hrvatske se ne provodi iz centara moći (čiji su patuljci zaposjeli sve državne fotelje), već zbog nemara običnih Hrvata, kojima je preteško biti Hrvati (kakvi bi svi htjeli biti: lijepi, pametni, bogati, snažni).

Plenković je ispljuvak takve politike, i nije dugovječan.
Tuđmanovo vrijeme je prošlo onog trenutka kad se pojavio na političkoj sceni.

Hrvatska traži svoga ujedinitelja (a ne pomiritelja).

(Ja sam pametan, ali nisam glup.)

Boom - boom -boom- boom

Oznake: Hrvatska, polufeudalno društvo, nasazrelo društvo, ekološko-klimatski problemi, politika nastranog tuđmana, politika pomirbe Hrvata, stvaranje hrvatske nacije, postsocijalistički socijalizam, građanski rat, tuđmanov inkubator, patuljci u foteljama. ujedinitelj, pomiritelj, ispljuvak

11

četvrtak

lipanj

2020

Hrvatska, majka svih izdajica



Hrvatska, moja napaćena Hrvatska, izmorena, umorena i umorna.

Intelektualno-stručno-moralno potkapacitirani kadrovi Hrvatsku lome (iako je na koljenima) i umjesto svekolikog oporavka (duhovnog i materijalnog, institucionalnog i obiteljskog), uskrsnuća i revitalizacije, Hrvatsku siromaše (pljačkaju na razini međudržavne pljačke, i pojedinačno za vlastiti interes).
Riječ je o pLenkoviću (i njegovoj malobrojnoj sviti).

Nakon svega (njegova potkapacitiranost je prouzročila mnoge neželjene događaje i "obrate" u politici, protivno interesu naroda) on se nada drugom mandatu. Valjda je bio neuspješan u slamanju Hrvata i Hrvatske, pa mu je potreban još jedan mandat.

Ne. Jedini način na koji pLenković može opstati u politici je krađa izbora. Nitko ne bi tako brutalno radio protiv interesa birača i čekao izbore na kojima narod bira.
Izborna krađa je isplanirana prije prvog dana pLenkovićeva mandata, zato je on slobodno kršio sve demokratske norme, nestručan lomio gospodarski oporavak (osim titoističkog koncepta oporavka samo onih privrednih aktivnosti koje kontrolira partija, gušeći slobodu tržišta).

Da. Hdz pod pLenkovićevim vodstvom statistički bilježi porast bdpa, ali ne kroz zdravi rast privrede, već temeljen na kineskim kreditima koje kanalizira kroz udbo-hdz-sdpovske firme (novčani tok prelazi samo preko poslušnih, i tek će ga uvećanog za kamate trebati zaraditi).

To je titoistička politika namicanja sredstava i plaćanja političke poslušnosti (doduše oskudnim naknadama), ali sredstva posuđena od budućih generacija, jer sadašnje ionako ne zanima ta politika, ali je za nikakve novce ipak toleriraju.
Koncept takve političke prakse je dokumentima UN-a nedozvoljen.
Taj pokvareni mehanizam nametanja nedemokratskim putem određene politike (uz raseljavanje) izaziva i smanjenje privredne aktivnosti (jer uhljebi i poslušnici ne povećavaju već smanjuju proizvodne mogućnosti).
Svrha nametanja neuspješnog političko-ekonomskog modela ima zadaću promicanja određenih nenarodnih politika i osiguranje protoka vremena kako bi određene političke aktivnosti postale trajne.
Prvenstveno se misli na mogućnost povratka Zemuna u sastav Hrvatske, pripajanja Bosne, ...
Hrvati protiv Hrvatske. Partizani protiv Boga. Komunisti protiv svih, pa i sebe samih.


pLenkovića treba likvidirati


Oznake: Hrvatska, intelektualno-stručno-moralno potkapacitirani, oporavak, koljena, krađa izbora, interes birača, izbori, demokratske norme, titoistička politika

09

utorak

lipanj

2020

U srijedu: Demokracija i antifašizam ne mogu zajedno, izbacite zločinca



Hrvatska je okupirana, bočno.

Pobočnici u demokraciji ne mogu obnašati vlast. Jer niti njihovi nadređeni/podređeni ne mogu obnašati vlast. Vlast u demokraciji pripada narodu.



Kako u Hrvatskoj ne postoje političari, osobe koje suvislo i sustavno grade i održavaju poziciju (političara) aktivnostima koje ukazuju na formirani politički profil, ali premda intelektualno potkapacitirani svejedno (precizno) bilježe anti narodnu, anti državnu i antidemokratsku politiku (za koju u nevjerici držimo da nije politika).




U kontekstu navedenog, uočavajući nepostojanje političkih stranaka i političara s građenim programima i ciljevima, i stranke i političari su pokriće pobočnicima koji nas okupiraju.
Službe su oruđe i nositelji vlasti. Izbori farsa. Demokracija nepostojeća. Hrvatska na umoru.
Očekuje se gore. Uvijek nakon takvih dođe gore.

Hdz-sdp idshnshsssdss treba izbrisati iz memorije krda i ugraditi divljaštvo-krvoločnost: praksu starog Dubrovnika, birati vlast/kneza na mjesec dana. Tako ćemo u tjedan dana svi biti na vlasti barem jednu minutu (dovoljno da promijenimo uobičajenu vladavinu idiota koji su zaštićeni (sami su se zaštitili) zakonom o državnim dužnosnicima).
Tko bi toliko naroda štitio?


Stari su zagorski kmeti umirali s usklikom: Živjela demokracija i aPavelić.


Oznake: bočna okupacija, Hrvatska, demokracija, vlast, vlast pripada narodu, političari, aktivnosti političara, političke stranke, izbori, memorija krda, Dubrovačka Republika, knez, mjesec dana, zagorski kmeti

26

utorak

svibanj

2020

Nisu oni ništa dobili



Hrvatska je kasnila s građanskom revolucijom, koju na kraju nije nikad izvela.
Feudalizam se raspao, s kojim se raspalo i hrvatsko društvo.

Specifičnost ( Antemurale Christianitatis - "predziđe kršćanstva") granice civilizacija, na kojoj su podjednako propadala carstva (Osmansko, AU, Njemačko, Rusko,...), iz istog razloga (u tim okvirima u niti jednom carstvu nitko nije smogao snage provesti građansku revoluciju) - ekonomsko-proizvodnog zaostajanja (feudalna društva su manje produktivna od kapitalističkih).

Tako su građanske revolucije u Turskoj, Rusiji, AU, Njemačkoj ... zamijenile kontrarevolucije (revolucija vlasti a ne revolucija proizvodnih odnosa).
U spletu svjetskih država i naroda, dio ih je zastranio u revolucijama koje mijenjaju vlasti, ali ne i proizvodnu osnovu.
Hrvatska (slavenska revolucija 1918.g., ustaška revolucija 1941.g., komunistička revolucija 1945.g, jogurt revolucija 1987.g., balvan revolucija 1991.g., hrvatska revolucija 1991-95.g.,) je upala u slijed revolucija u kojim nije mijenjala (iako je mijenjala vlasništvo) proizvodnu produktivnost nabolje.

Ova trči-laži-kradi pLenkovićeva vlada je produkt jedne takve blijede revolucije (baršunasto-jezična revolucija) koja ne vodi nikamo (do u propast).
To je karakterizira kao nakupinu smutljivaca koji bezobzirno troše društvene resurse (vrijeme, novac, ljudstvo) za vlastite interese (koristeći kakav-takav državni represivni i organizacijski potencijal).

Stalno mijenjamo, "sve" mijenjamo, ali nikada ne postižemo cilj.

U rovove punim skeleta uskaču neki novi (politički) mrtvaci, narod gladan kruha (i nade u povratak razuma).

Revolucija srca

Razvlastite hdzsdpidssdsshns.

Borit ćemo se kao (japanci) za cara, raditi kao (truli) kapitalisti.
I Hrvatsku učiniti dostojnom življenja.


Oznake: Hrvatska, građanska revolucija, carstva, promjena vlasti, promjena proizvodnih snaga, baršunasto-jezična revolucija, rovovi, raditi, revolucija srca

20

srijeda

svibanj

2020

Vukovar je danas još jednom obranio Hrvatsku


Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, gradski zastupnici i predsjednici vukovarskih ogranaka HDZ-a istupili su iz stranke kojoj su pripadali (HDZ) i pristupili stranci ljudskosti.

Hrvatsku je još jednom obranio Vukovar. Razoreni, ranjeni, ubijeni Vukovar.
Onaj Vukovar koji je krvario za bolju, pravedniju i prosperitetniju Hrvatsku.

Vukovar koji kleči (na granici). Ali ne kleči kao poražen, već kleči moleći svevišnjeg za naše bolje.


Dužni smo takvom Vukovaru dati punu podršku.
A najbolje ćemo pomoći Vukovaru tako da smo radišni, sabrani, mudri, pametni. Domoljubni, humani, bogati, ...

Vukovaru ćemo vratiti ljubav, koju Vukovar daje nama.

Oznake: Vukovar, gradonačelnik, Ivan Penava, gradski zastupnici, Hrvatska, obrana, ljubav Vukovara

03

nedjelja

svibanj

2020

Za Dom spremni - geostrateški značaj



Hrvatska država postoji i ne postoji.



Nesposobnost Hrvata odabrati vlast je sustavni cilj geostrateškog pozicioniranja. (Onaj tko poduzima mjere s ciljem negiranja sposobnosti hrvatskog naroda imati državu, a da pri tom i uspijeva (dakle, nije to Srbija), mora biti moćan (Rusija), pa je trenutna aktivnost nevlasti (koja nije bezvlašće, jer bezvlašće oslobađa narod koji bi iznova promptno stvorio državu - vlastitu) odraz geostrateškog pozicioniranja.)

Tko je geostrateški gospodar na ovim područjima? USA (samostalnost Makedonije, suverenitet Crne Gore, stanje u BiH, ... sve kontrolira USA).
Podjednako je kontrola geostrateškog preslagivanja u kojem se nalazi Hrvatska (nakon srpske i komunističke okupacije) u rukama USA.
Čim se USA usredotoči na vlastite probleme (a pitanje u Hrvatskoj, koja je nuklearna zemlja, jest problem USA) polu prodani i odmetnuti, polu obavještajni, polu diplomatski, polu vladajući kadrovi orkestrirano ruše državu (u korist geostrateškog interesa sila mraka). Time se vidi pogubnost polu diletanta pLenkovića koji "diktatorski" vodi Hrvatsku na stranputice geostrateškog pozicioniranja). Od tog imbecila nije ništa drugo za očekivati, ali je dokaz o lažnim izborima kojim su ga instalirali kako bi urušio započete procese stasavanja hrvatske države

Cjelokupni hdzov ratni vrh je fingirao Domovinski rat (pojam koji je tUđman preuzeo iz sovjetskog, staljinističkog propagandnog klišea u 2. svjetskom ratu) - zapadni povjesničari koriste naziv Hrvatski rat za neovisnost (The Croatian War of Independence).
Sustavno su poduzimali mjere za razdiobu teritorija (u korist Srbije), zanemarujući nesrpsko stanovništvo.
I vlastit su narod razdijelili i ostavili na nemilost velikorpskim agresorima.
Zbog toga ne čudi da je poslijeratna vlast obilježena "vladavinom" osoba koje nisu sudjelovale u Hrvatskom ratu za neovisnost, ali se rado pozivaju na humanizam i političku ispravnost.

Hrvatska je prošla rat (rat je odraz nesposobnosti riješiti probleme političkim putem).



I nakon razarajućeg rata (u kojem se elita nagodbenjaka pritajila i pozicionirala zaklonjena od srbočetničkih hordi), rata u kojem su s napuštenim i izdanim narodom, krvarili i ginuli HOS-ovci, na vlast lažnim izborima sustavno vraćane one snage koje su dovele do rata u kojem su njihovi nalogodavci poraženi.
Po završetku rata za neovisnost, Hrvatskom politikom dominiraju polupismeni ratni dezerteri (s ciljem povratiti prijašnji geostrateški položaj Rusije).
Ništa nije slučajno, ali je jako neobično.

POZIV hrvatskim (polupismenim) povjesničarima:

priložite dokumentaciju i dokaze da je Za dom spremni ustaški pozdrav!

Ili od*ebite iz mog života zauvijek.


Kristijan Kreković, «Egzodus dvadesetog stoljeća»

Oznake: Hrvatska, Drava, vlast, geostrateški značaj, geostrateško pozicioniranje, Hrvatski rat za neovisnost, rat, lažiranje izbora, orkestrirano, geostrateki položaj Rusije

27

ponedjeljak

travanj

2020

Za Jasenovac Spremni - Jasenovac prije i poslije Jasenovca




Jasenovac je naseljeno mjesto i općina u Hrvatskoj (kraljevini?, banovini?, NDH?, FRH? SRH?, RH?).

Općina Jasenovac, popis stanovništva.



Naseljeno mjesto Jasenovac, popis stanovništva.


Logor Jasenovac

Lokacija u samom Jasenovcu je po svemu sudeći odabrana jer se ondje nalazio industrijski lokalitet na kojemu su lokalni srpski poduzetnik Lazar Bačić podigao ciglanu, elektranu, pilanu, tvornicu lanaca i ljevaonicu zvona: vlasti NDH su taj industrijski kompleks oduzele obitelji Bačić odmah 1941. godine.
Pripremni radovi za osnivanje novog logora započeli su najkasnije 24. srpnja 1941. kada je Ravnateljstvo melioracionih i regulatornih radova naručilo drvo "za gradnju drvenih baraka u Jasenovcu". Iako se spominje mjesto Jasenovac, prvi zatočenici dopremani su u Logor I, pokraj sela Krapje, i u Logor II, koji se nalazio u blizini sela Bročice. Ova prva dva logora ubrzo su rasformirana zbog čestih poplava rijeke Veliki Strug koje se onemogućavale rad zatočenika i boravak u logorima, a preživjeli zatočenici preseljeni su u novoosnovani Logor III Ciglana, smješten nedaleko mjesta Jasenovac, uz rijeku Savu, gdje je već postojao industrijski kompleks. Uz ovaj najveći, a po svojoj funkciji centralni, postupno su formirani i drugi dijelovi logora: radna grupa Kožara, osnovana 1942. godine u samom mjestu Jasenovac, logor Stara Gradiška, drugi po veličini logor, smješten unutar objekta bivše kaznionice, te logorske ekonomije Mlaka, Jablanac, Gređani, Bistrica i Feričanci.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sabirni_logor_Jasenovac




Prvi neslužbeni podaci o broju žrtava logora su iznijeli britanci 1945.g. u propagandnom filmu o logorima Europe (procjena 20 000 žrtava).
Prvi službeni podaci (??) su iznijeti na suđenju Ljubi Milošu, jednom od zapovjednika logora, križaru uhvaćenom na Papuku 1947.g., na suđenju 1948.g. kad je osuđen na smrt (iste godine ubijen). U prvom suđenju i za Jasenovački logor svjedoci su svjedočili o osobnom učešću u likvidacijama (svjedoci opširno iznose svoja svjedočenja i uvijek povezuju pojedinačne likvidacije s nekom uzročnom vezom - krađa, ili slično).
Podjednako je suđenje Miroslavu Filipoviću (Majstoroviću) temeljeno na iskazima preživjelih svjedoka i priznanju Filipovića (ubojstvo 20 000 do 30 000 zatvorenika nad unaprijed pripremljenim rovovima, udarcem malja), ili ubojstvo 56 bosanskih židova povezanih žicom koji su od udaraca sjekirom svi popadali u bunar).
Suđenje je provedeno 1946.g. (smrtna presuda je iste godine izvršena).
Kasnije suđenje Dinku Šakiću je podjednako temeljeno na svjedočanstvima likvidacija, koje su sadržavale način, broj likvidiranih i lokalitet izvršenja.

Unatoč suđenjima službena brojka žrtava logora je pripremljena i objavljena (49.874) tek kad se pisao zahtijev za reparaciju ratne štete prema Njemačkoj. Dogovori o ratnim reparacijama su vođeni od Potsdamske konferencije do 1953.g. (pa i kasnije).
Jugoslavenski zahtjev za reparacijom je trajao od 1945.g., pa je u jednoj etapi Njemačka zatražila iskapanja i istraživanja zbog utvrđivanja broja žrtava u logoru Jasenovac. Istraživanja su vršena 1964.g. i nisu potvrdila Jugoslavenske navode, pa niti iznos za reparaciju temeljen na tim brojkama nije usvojen (odšteta za zatvorene, nestale i pogubljene).

Dakle, šetnje od ustaške odgovornosti (koja je suđenjima i publikacijama bez stručne kritike stalno mijenjana) do njemačke odgovornosti i istraživanja koje nije potvrđivalo navode.

Stalno manipuliranje sa svrhom nešto postići, stvorio je mit Jasenovac pa su zapravo, sve žrtve, bile brojne ili ne, bile žrtve namjere ili ne, bilie žrtve sustavnog uništavanja ili ne, stvaranjem mita postale su beznačajne.
Mit je nadrastao značaj sveukupnih žrtava Jasenovca (ma koliko ih stradalo, i ma kako stradali).

Oni koji su stvarali mit najmanje su vodili brigu o logorašima Jasenovca, danas najmanje brinu o stanovništvu Jasenovca.

Jasenovac (i općina i naselje, kao i većina hrvatskih naselja) je raseljena za vrijeme mitomana (orjuna, ljuta)(samorupravljači i komunisti, proleteri).
Jedino je promaklo hrvatskoj nezavisnoj intelektualnoj sceni primjetiti da izmicanje HOS-ove ploče iz mjesta Jasenovac (zbog neprihvatljivih obilježja) jednako upućuje na nepodobnost prisustva Hrvatske u Jasenovcu (što je blenton pLenković svesrdno amenovao). (Slanje vijenca na Sustjesku nije slučajno, već slučaj koji potvrđuje pLenkovićevu privolu o izdvajanju Jasenovca iz sastava Hrvatske. Samo tko je nama (meni) pLenković?)



Za Jasenovac Spremni

Oznake: Jasenovac, popisi stanovništva, logor. Jasenovac, broj žrtava logora Jasenovac, suđenja, reparacija, ustaše, Njemačka, Ljubo Miloš. Miroslav Filipović, Dinko Šakić, mit Jasenovac, HOS, Hrvatska

21

utorak

travanj

2020

Kako to? (Ustaša iz Zemuna)



U Hrvatskoj (okolici)(od Maracaibo-a do Thaba-Tseka) svjetskih čuda na pretek.
Što je vlast lošija (od pLenkovićeve je teško biti gori) politički je narod razjedinjeniji.
Umjesto da se ujedini i okonča vladavinu umno zaostalih, narod i politička oporba se odmetnuše u nepostojanje.

Ne postoji narod.

Zbog toga ne postoji vlast, ne postoji država, ne postoji oporba.

Kome imamo zahvaliti na takvom stanju?
Narodu? (Nije narod nevin.)
Oporbi? (Oporba je vlast, ali u drugim dresovima, da zavaraju suca (narod).)

Ostaje samo vlast kao krivac.
Zapravo, službe (državne) rade sve kako bi vlast ostala kriva.

Narod mora promijeniti službe da bi promijenio vlast, a vlast mora promijeniti da bi promijenio službe.
To referendumima i izborima, demokratski neće "ići".

Ako želi slobodu narod mora udariti na sva tri stupa vlasti, na službe i represivni aparat.
Narod mora izvršiti oktobarsku revoluciju u lipnju ...

I umjesto proleterske, radničke stvoriti radnu državu. (Ili neka zauvijek šuti.)



Moralo bi se dogoditi civilizacijsko čudo da hrvatski narod nađe izlaza iz onog gdje su ga odveli najgluplji među njima.
(Prije su morali zaustaviti propadanje ... sada je propast spas za sve zdravog razuma. Zaratimo sami sa sobom, to će nam vratiti samopouzdanje, a ionako ne možemo izgubiti. Ili će pobijediti oni pa ćemo mi propasti (tada će i oni propasti). Ili ćemo pobijediti mi, pa će propasti oni. Netko mora propasti. Mi samo pobjedom možemo opstati.)

Za Dom, Sretni.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3100693/skandalozno-familija-ustase-hoce-kucu-u-beogradu

Propustnica onda (i još štošta): U Zemunu su bili za Poglavnika i Dom spremni ...



Oznake: Hrvatska, svjetska čuda, loša vlast, ujedinjenje, narod, oporba, krivac, sloboda, oktobarska revolucija, lipanj, proleterska država, radna država, proleter, civilizacijsko čudo, građanski rat, pobjednici, propast

07

utorak

travanj

2020

Po čemu će ostati zapamćen pLenković i Krizni stožer?



Pandemija, epidemija, zaraza.





https://www.worldometers.info/coronavirus/





Hrvatska







Grčka









Njemačka










Austrija








Južna Koreja









Po čemu se Hrvatska ističe od ostalih država. Po izuzetno malom broju testiranih; po izuzetnoj zatvorenosti (zimska, vrlo pasivna privreda - u odnosu na Italiju, Austriju, Njemačku); po izrazito rigoroznim mjerama (koje je i prije morala uvesti (kad je već isrpljena stalnim pljačkanjem zdravstvenog sustava - koji je i prije pandemije bio u ogromnim dugovima) za razliku od Južne Koreje koja je s 50 milijuna stanovnika poduzela mjere bez zaustavljanja gospodarstva; ...


Da, Hrvatska je jedina koja se za tri mjeseca potpune paralize mora zadužiti 75 milijardi kuna, što je 52% državnog proračuna.
Vrlo uspješno preuzimanje vođenja krizom, kojom se sakrivaju svi promašaji nesposobne vlasti (s ozloglašenim Marićem (ministrom tuposti)(koji je specijalizirao zaduženje na zaduženje do potpunog sloma u Agrokoru)).
Ostali svoje krize finaciraju iz prijašnjeg suficita.

Društvo ludih glasača i pametnih prebrojavanja glasova nepostojećih birača.
Ove treba potjerat.

Ostat će zapamćeni po nestručnom i lopovskom vođenju države potkradanjem zdravstvenog sustava i skrivanja te krađe pokušajem javnog prikazivanja kao spasitelja u zdravstvenoj krizi. Previše za nekog tko je ionako otrpio sve što se može otrpjeti.

Za Dom, spremni.

Vrijeme je za temeljne promjene političke strukture, gospodarskih navika i odgovornosti prema svemu.



Oznake: pandemija, epidemija, zaraza, www.worldometers.info, Hrvatska, Njemačka, Austrija, Grčka, južna koreja, Plenković, zdravstvo, vođenje krizom, ministar tuposti, financiranje krize iz suficita

25

srijeda

ožujak

2020

Ja sam glup, ali sam ja



Koncentracijski logor i medicinski eksperimenti


Hrvatska je dio svijeta, svijet je veći od Hrvatske.
Pandemija, epidemija, infekcija (hr. zaraza).




Dakle, problemi počinju ili/i završavaju na pojedincu (osnova društva).



Društvo se kroz razvoj osposobilo za zajedničko djelovanje protiv nepogoda koje napadaju društva.
Odnos prema zdravlju pojedinca i cjelokupnog društva dosegao je razinu sustavne organiziranosti (nauka, instituti, organizacije, zakoni, ...)

Sad se moramo očitovati o korona virusu: nitko znanstveno nema razvijene mjere za zaštitu niti znanje o virusu i njegovom ponašanju.
Svejedno, državne institucije osporavaju svima sve mjere u postupcima prema toj pošati. S većinom se slažem (jer su opći, danas najlogičniji, postupci u odnosu prema napoznatom virusu i nepoznatom učinu).
Ako nitko nema iskustvo (novi soj) s korona virusom, otkud državi i stožeru pravo ljude (društvo, dijelove društva, grupe, pojedince) prisiljavati na postupke koje stožer/država propisuju?
Oni to rade jer jedan (stožerni) model upravljanja najlakše uočava učinke mjera protiv bolesti i širenja virusa. Znači, oduzimaju nam osobne slobode u svrhu uspješnijeg eksperimentiranja. Zapravo smo ponusni kunići u koncentracijskom logoru.
Ljudi to vide, marširanje u svilenim odijelima, s rukama u džepima i svakodnevno televizijsko samohvalisavo samopromoviranje.

Ali, ja (glup) ne mogu kupiti/dobiti/ukrasti niti jedan važan proizvod (zaštitna maskica, zaštitne rukavice, medicinski alkohol ili /i dezinfekcijska sredstva) u zaštiti vlastitog zdravlja (koje je sastavni dio zdravlja cijelog društva, jer je bolest zarazna).
I tako za cijelo vrijeme trajanja opasnosti.
(Nisam jedini, uvjeravaju me kako su poskupljenja profiterska (iako moja potreba na tržistu generira porast cijena, čiju korekciju može izvesti samo država ubacivanjem državnih rezervi tih proizvoda i ponudom zadržati normalnu cijenu. Da, država nema tih rezervi i nije pripravna za ovu krizu. Restrikcije (gulago sustav) su jedino što vrlo uspješno i sa zadovoljstvom rade.)

Npr. kućna karantena je dvosjekli mač, jer stanovi/kuće nisu izgrađene kako bi zadovoljili zahtjeve zaustavljanja pandemije koja se širi dišnim putevima.

Onaj tko tako vodi zdravstvenu krizu širenja korona virusa je šarlatan i nitko ga nije dužan slušati. Iako se zbog vlastitog obrazovanja i odgoja ponašamo sukladno većini naputaka takvog vodstva.


Oznake: koncentracijski logor, medicinski eksperimenti, svijet, Hrvatska, pandemija, epidemija, zaraza, društvo, korona virus, oduzimanje osobnih sloboda, nauka, oblik vođenja krize, kućna karantena, šarlatani

22

nedjelja

ožujak

2020

Kataklizma - Noina Arka



Kataklizma


Hrvatsku su zadesile uobičajene katastrofe: epidemije-pandemije, potresi, poplave, ...

Ali i najezda antihrvatske vlasti: od pogubljenja Zrinski-Frankopana Hrvatska nema narodne vladare.


Strategija izdajničke vlasti je duboko zavlačenje narodu pod kožu s ciljem produžavanja nenarodne vlasti i razaranja hrvatskog narodnog tkiva.

Ovu (i sve prijašnje) vlast treba proglasiti neprijateljskom.
(Kupit ću INA-u, izvoziti mlijeko u Kinu (mlijeko nismo izvezli ali smo uvezli koronu, puštali su zarazu u dvorište iako su znali kako će i sa strožim mjerama buknuti epidemija), prekomjerno zaduživanje, laži o gospodarskom stanju, razdioba novozadužwenog novca, dovođenje države i naroda u stanje bespomoćnosti, ...)

Zašto kataklizme pogoduju ovoj (nenarodnoj) vlasti?

Jer su razorili sve hrvatsko. Sada će pandemija i potres prikriti novčane deficite, površnost i nebrigu. Prikrit će destrukciju i uhljebništvo. Prikrit će prosrpsko-antihrvatsku političku doktrinu razdiobe BiH (doktrina Hrvatske koja se vidi s porušenog zvonika Zagrebačke katerale).
Sustavno vas jugo-udbaška ergela guši i otima vam snove (o dostojnom životu).

Kako bi vas držali u pokornosti, ekonomski vas moraju držati u siromaštvu.
Sada će, uz sva zla koja su vam uradili, tražiti sredstva za solidarnost (socijalizam na drugi način).
Eto zašto su im potrebne kataklizme.

Noina Arka

Zašto bi netko bio socijalist? Zašto bi dijelio svoje resurse s neodgovornim (generacijama) indoktriniranih hrvatića? Nisu li im i Radić i Pavelić tvrdili kako smo seljačka (a ne proleterska i radnička) država.
Nije li im politička emigracija poručivala kako je napuštanje sela i priklanjanje titvoj industrijalizaciji krivi put?
Nije li industrijalizacija koja je proizvela nekoliko tržišnih marki (pa i Sumamed) nedovoljno za 80% gradskog stanovništva?
Nije li popustljivost političkim doktrinama oznaka slabosti, čiju cijenu moraju platiti slabići?

Oni koji su gradili i financijsku i radnu disciplinu na drugim osnovama nije dužno trpjeti teror jugo-udbašije koja nam preuzima vodstva krize (titova - ruskosrpska doktrina) prikrivajući stvarne greške jugo-udbaške vladavine. I ciljeve.

Plenkovićeva vlada provodi teror - ekonomsko slabljenje naroda i države, jednoumlje i partijsku poslušnost. Nisam dužan sudjelovati u toj papazjaniji.

Ka-La - Šnji- kov!

Hrvatska je osuđena na propast. Jer je nema tko izvući iz pandža južnoslavenske kamarile.

Krize im služe za novo pljačkanje zdravog stanovništva. Sto godina pljačkaju (ubijaju, proganjaju, iseljavaju, siromaše) pametne i radišne. Daju poslušnim.
Biblijska parabola o Noi mi daje za pravo poručiti svima: neće biti potopa, ali gonite se u * *.

Za Dom Spremni

(Titoistički koncept preuzimanja vlasti kroz upravljanje vanjskim krizama koje služe prikrivanju njihova izazivanja (unutarnjih) kriza.)








Oznake: kataklizma, Hrvatska, epidemija, potres, strategija, produžavanje nenarodne vlasti, razaranje hrvatskog tkiva, novčani deficit, destruktivnost, nebriga, jugo-udbaška ergela, držanje u siromaštvu, industrijalizacija, kalašnjikov, radič, Pavelić, biblijska parabola, Noa

05

četvrtak

prosinac

2019

Kamo žuri Hrvatska?



Globalna kriza i recesija bili su povod hrvatskoj vladi smanjiti rashode za mirovine (braniteljima), za plaće uposlenicima kojima plaće proizlaze iz državnog proračuna, za tekuće i investicijske potrebe , ...

U paketu smanjivanja plaća nastavnicima, sindikati (ne samo prosvjete) su pristali na privremeno smanjivanje primanja i materijalnih dodataka (kako bi se prevladala kriza i recesija). (Napominjem, u RH recesija i kriza nisu posljedica svjetske krize već postoje unutarnji uzroci.)

Sve pogođene privrede su poduzimale mjere za ublažavanje i uklanjanje krize. Samo je Hrvatska produžavala agoniju.
Konačno, osvanuo je dan kad se proglasio izlazak iz recesije (aludirajući na krivnju vlada u razdoblju trajanja i prije izbijanja krize).
Po sporazumima s interesnim skupinama (udruge branitelja, sindikati) ostvarili su se uvjeti za povratak primanja (mirovina, plaća, regresa, božićnica, ...) na razinu onih prije smanjenja.

Promijenite garnituru talibančića u foteljama, i preskočite potpisane ugovore, pozovete na pregovore i štrajkove one kojima ćete lako objasniti da varate narod pričama o izlasku iz recesije i krize, pojasnite im kako je povrat polovice otkinutog uspjeh (i prisilite ih da sudjeluju zajedno s vama u obmani onih koji nemaju nikakav sporazum (jer su j*beni porezni obveznici i korisnici usluga državnih firmi).

Nastavak krize (prekomjernog trošenja) proističe iz prakse smanjenih prihoda (svi su na državnim jaslama u kojima nema ništa, pa vam od srca želim da tamo i ostanete ...).
Dok se tako lažemo (zbog laži i traje kriza), oni koji lažu najviše usput razaraju državu (naciju-narod, teritorij, jezik i sposobnost stvaranja odnosa s drugim državama).
Ali od količine laži i ispraznosti (državnih proračuna koji se temelje na zaduživanju a ne na stvaranju BDPa) nitko ne primjećuje osnovne političke promjene (one koje smo htjeli zaustaviti ratom, u miru bez prigovora puštamo). (Uistinu su oni koji su htjeli ratom postići neke ciljeve su bili glupi, lakše bi to postigli s nekoliko fotelja i plaćica za kretene).

Hrvatska se prekomjerno zadužuje, i prati je svo s*anje kao posljedica takvog ponašanja .

Uzmite pLenkovića i j*bite si * s njime.

Oznake: Hrvatska, globalna kriza, sindikati, štrajkovi, talibančići, kriza prekomjernog trošenja, laži, ispraznosti

15

nedjelja

rujan

2019

Građanski rat je (ne)izbježan



Hrvatska nije nastala u Domovinskom ratu, nastala je Republika Hrvatska (u krnjim granicama, s krnjim suverenitetom, krnjom demokracijom). Bezubom vojskom (sdp-rAčan-komunjare-orjunaši su se vratili bez otpora), bezubom privredom.

Što je problematično s Republikom Hrvatskom (kome se ne sviđa neka seli ili neka zauvijek muči)?
RH je ustavom demokratska, a demokraciju je moguće postići samo brutalnom likvidacijom onih koji su željni političke moći. Pojedinci koji žele preveliku moć su antidemokratski čimbenici.

Vješto prebacujući uzroke rata i krivo postavljanje nove (ne)demokratske države iznjedrilo je tvrdnje kako je Hrvatska po Ustavu nastala na antifašističkim/fašističkim temeljima, te posebno na temeljima Domovinskog rata.
Hrvatska nije nastala (jučer), Hrvatska je postojala kada države nisu bile demokratske.

Demokratske države svijeta su postojale (ili nisu) prije nastanka demokracije, ali su sve postale demokratske u građanskim ratovima.

Nakaradna spodoba pLenković (nabavku zrakoplova/zrakomlata će povjeriti kOpalu (kOpal je mitski letač koji će negdje pasti)(Vlada-pLenković određuje tko je koalicijski partner, partnera se ne pita)(pLenković je iznad svih) uvježban u djetinjstvu propagira demokraciju bez nas.

Građanski rat će biti/jest brutalan, ili će Hrvatska stradavati kako priliči nedemokratskim režimima. Netko mora stradati.
Dok je tiTo zatvarao i po zatvorima ubijao, proganjao i izgonio, kroničari ne bilježe građanski rat iako su žrtve ukazivale na obrnuto. pLenkovićeva strahovlada je dovela do iseljavanja (razoružanih i obespravljenih, poraženih).
Nema desne struje, nema Stiera i Kovača, nema glasanja protiv (hdza-pa-sdpa), nema civiliziranog puta. Civilizacijski doseg se postiže nasiljem.

Građanski rat je u nama i oko nas. Priznali ili ne.
Treba likvidirati one željne političke moći.

Teorija demokracije i tvrdnja o potrebi građanskog rata u uspostavio demokracije ima literarniji opis, ali sam zbog skučenog uma/vremena/želje odlučio preskočiti ljepotu utemeljena pisanja.

Vaš nepopravljivi tvrdokroničar.

Oznake: Hrvatska, domovinski rat, RH, krnje granice, demokracija, ustav, građanski rat, želja za moći, skučeni um

06

ponedjeljak

svibanj

2019

Apostoli partijske vjernosti



U Hrvatskoj (diljem hrvatski zemalja) vlada nedemokracija.
Izigravanje ustavnih načela o demokratskoj državi (seljaka i povlaštene kaste), sračunato malobrojnošću (partijom) priskrbljuju nepripadajuću moć (vlast pripada narodu).

Upozorenja, inicijative (referendumske), javne osude nisu promijenile narav povlaštene kaste.

Što karakterizira partijsku državu? Partija. Jednopartijski sustav (koji u Hrvatskoj vlada unatoč demokratskom ustavnom načelu).

U jednopartijskoj državi nekolicina prigrabi vlast, kontrolira represivni i sigurnosni aparat, nameće svoje interese (uglavnom častohlepni, gladni i frustrirani neradnici željni života na visokoj nozi).

Što to znači u slučaju HDZa?
Brkić i nekolicina legionara, policijski vrh i nekolicina sudaca, nekolicina političara, nekolicina iz vojnog vrh naplaćuju svoju protunarodnu djelatnost. Bez sigurnosnih službi bili bi nemoćni zaustaviti nezadovoljstvo naroda.
Pokušaji svesti broj zadovoljnih na trećinu (čime bi izbornim manipulacijama i izigravanjem demokracije prikrili nepostojanje demokracije) ne uspijeva.

Kad bi uspjeli osigurati trećinu izbornoga tijela, dvije trećine su uvijek u mogućnosti izvesti kratkotrajno političko ujedinjenje s ciljem svrgnuti uzurpatore.

Ukratko, partijska vjernost se ne isplati. Jer.

* vam majku!

(Puštati svu vlast i samovolju srpskim drukerima šEksu, gRaniću, lOnčaru, pUpavcu, skojevcima koji se legu u hdzovom ruhu, idiotima koji su već jednu državu potkradali i varali, je suludo.)

Hans Rathauski, Madonne del Mare, Opatija


Oznake: Hrvatska, demokracija, nepripadajuća vlast, partijska država, izborno tijelo, nekolicina, Majka Kraljica

06

subota

travanj

2019

Kako (koga) krade pLenković((eva) vlada)




Hrvatska (RH, ne cijela) uplaćuje u EU fondove. Porezne novce. Naše. Pa i moje (mala količina, ali moja.)
Različitim mjerama EU rasprostire te (porezne) novce po državama članicama. O omjeru uplaćenog i vraćenog (kao da su smislili perpetuum mobile) i razmatranjem tog omjera dolazimo do zaključaka: EU poreznim novcima raspolaže veličajući mjere i bespovratnost (nekome 100%), iako su porezni novci već jednom oduzeti stanovništvu s ciljem općeg dobra (a ne veličanja EU).

EU i Vlada RH omjer izokrenu u korist neisplaćivanja (propadanja) novca iz fondova. Za nekoliko milijardi eura hrvatskog poreznog novca za koji Hrvati neće uspješno ili neće nikako aplicirati, EU birokracija može pLenkoviću i nekolicini otvoriti radno mjesto u tijelima EU (jer njihov trošak neće prelaziti 3% dobiti koju će Unija ostvariti pljačkom hrvatskog naroda.

Kupit ćemo INA-u, kupit ćemo borbene zrakomlate, kupit ćemo borbene zrakoplove, kupit ćemo Q, ...
Ja odlučujem tko će biti na listi (za zatvor), ja odlučujem o euru, ....

Sramotno je takvog idiota koji je/će oštetio/ti Hrvatsku za nekoliko milijardi eura smatrati naivnom budalom. (Uvođenje eura bi nas oštetilo za desetke milijardi eura.) Sanader, Mesić, Josipović, Milanović, Kosor i Grabar su go Q za tog mamlaza!

Brže, bolje, više!

Vaš plemenski vrač-poglavica (poglavnik) (Oni koji su bili hdz dok hdz nije postojao)(oni koji nikad više neće biti hdz, niti će hdz biti hdz)

Oznake: Hrvatska, RH, EU fondovi, porezni novac, veličanje EU, omjer uplaćenog i vraćenog, kupoviuna, Q, sramota, mamlaz, vrač-poglavica

21

četvrtak

ožujak

2019

Srpske pudlice, Kameni svatovi



Hrvatska je samostalna (otrgla se iz zagrljaja Jugoslavije), članica EU, članica NATO pakta. Ne postoji način tvoriti politička povezivanja s Rusima ili /i Srbima.

Što onda rade Srbi u hrvatskoj vlasti?


Tuđmanština je ostavila partizančiće na vlasti, iako je partizanska epizoda dovela orjunaše-komuniste (umjesto orjunaša - monarhista). Jugoslavija je nastala na monarhističkim osnovama, premetnuta u socijalističku tvorevinu. Krik naroda (NDH) između dviju Jugoslavija ugušen je na Bleiburgu i Križnom putu.

Bleiburška tragedija je uzrokovana novim konceptom u međunarodnom pravu - priznanja države samo ako narod traži državu (američki utjecaj na osnivanje UN-a, međunarodne organizacije koja će skrbiti o svjetskom miru i poretku).
Vojni britanski izvještaji o 200 000 vojnika i 500 000 civila zorno ukazuju na razmjere stradanja, s čijom veličinom je povezan drugi cilj od osvete ustašama (koji su partijski učenici). Za cijelo vrijeme Križnog puta zarobljenicima je spočitavana nezavisna država a ne ustaštvo.

U Hrvatskoj su ustaše (ne na temeljima učenja A. Starčevića, u kojeg su se zaklinjali, već na temeljima bana J. Jelačića) provodile državopravnu politiku samosvojnog naroda.
Divlje ustaše su provodile osvetničku politiku (pozivanja na ustaštvo, s prizemnim pobudama).

Praksa nepostojanja transparentne politike, izazvana pučističkim nastupom jugoslavena, osvetnički nagoni doveli su do trajnog razdora između dva naroda: Hrvata i Srba. Samo su Hrvati zahvaljujući svojim orjunašima dodijelili ogromna materijalna sredstva Srbima, kao i teritorijalne ustupke.

Današnja uporaba Srba u hrvatskoj politici ima zadatak iskoristiti stoljetne prevrate, pljačke, otimanja i ratove za skretanje pogleda s materijalnoga stanja hrvatske države. Klijentela na vlasti iscrpljuje (pljačka) hrvatski narod i mora izazvati društveni rascjep kako bi (pljačkaši) ostali usamljeni na privilegiranim pozicijama.

Stoljetno ludilo podvojenosti (nacionalista koji se mire sa srpskom monarhijom, popljačkanih egoista koji se mire s komunističkim konceptom jednakosti u siromaštvu, partizanskih sinova i unučadi koji se mimikrijski uvlače u pore nacionalne države) Hrvatsku razara.

Srbi u hrvatskoj politici imaju ulogu pudlice. Kameni svatovi.


Oznake: Hrvatska, samostalnost, EU, nato, rusi, srbi, tuđmanština, partizančići, orunaši, bleiburška tragedija, UN, prava naroda na državu, uzroci stradanja. divlje ustaše, stoljetno ludilo podvojenosti, pudlice, kameni svatovi

18

petak

siječanj

2019

Kome treba * mater



Hrvatska je industrijski nerazvijena (bez resurs, tehnologija, tržišta i radne snage).
Dva svjetska rat su se vodila za resurse i tržišta, treći se vodi sada.

U tom kontekstu, u Hrvatskoj ne postoje proizvodne snage koje bi održavale prirodnu konkurentnost, društvo razvojnih mogućnosti, ne postoje snage koje bi razvijale demokraciju.
Najunosnije je koristeći državni aparat ubirati danak, porez, ...

Titoizam je nastavak politike AU monarhije nakon razračuna sa Zrinski-Frankopanima, imenovanja i zaštite nesposobnih kao vertikala društva. Produženje takve politike na Kraljevinu Jugoslaviju (imenovanja srba i posrbica), uspostava izvorne -stare- politike u titovo vrijeme, proglašene dosezima humanizma i misli 20. stoljeća (sve je titovo bilo ogromno i uspješno).

Po ovom, partizana nije bilo dok nisu počele materijalne nadoknade za one koji su veličali ili se proglašavali partizanima (dva svjedoka).
Nastavljač izvorne tuđmanove politike je pLenković, s Milićevim sinom i Šeksovim posinkom. ??
I to nije nikome sumnjivo.

Kaj je Tuđman štel?

Oznake: Hrvatska, industrijski razvoj, svjetski ratovi, proizvodne snage, državni aparat, porez, titoizam, AU politika, Zrinski-Frankopani, titoistički humanizam, dva svjedoka, kaj je štel

17

subota

studeni

2018

Nađite mi u Hrvatskoj jednog kretena



Nađite mi u Hrvatskoj jednog kretena koji vjeruje kako su se branitelji borili za osnutak Republike Hrvatske, za demokraciju, pravnu državu u okvirima pozitivnih dosega zapadne civilizacije, za slobode koje su prikladne današnjem vremenu, za ekonomski napredak, za državu koja bi bila instrument u rukama naroda.

Nađite mi u Hrvatskoj jednog kretena koji vjeruje kako su se Hrvati zalagali za osnutak Republike Hrvatske, za demokraciju, pravnu državu u okvirima pozitivnih dosega zapadne civilizacije, za slobode koje su prikladne današnjem vremenu, za ekonomski napredak, za državu koja bi bila instrument u rukama naroda.

Nađite mi u Hrvatskoj jednog kretena koji vjeruje kako je preko 1000 godina hrvatske povijesti i državnog prava bezvrijedno, jer je uloženo u tu povijest i pravo višestruko vraćeno, a s postignutim možemo slobodno zanemariti i povijest i državno pravo.

Ako nađete jednog kretena koji to misli, pLenkoviću i pUpovcu je mjesto u koloni sjećanja u vUkovaru.
Ako takvog kretena nema onda je borba za hrvatsku povijest i hrvatsko državno pravo (suverenitet) izgubilo još jednu bitku koja će uzrokovati nestanak jednog naroda i gašenje jednog prava. Jer dozvoliti takvim šarlatanima pojavljivanje u vUkovaru je težak udarac hrvatskim težnjama i interesima.
Na svu sreću nikad države nismo ni imali, pa je nemoguće da bar netko ima imalo srama zbog olakog prepuštanja sudbine takvom mamlazu kao što je četnik-orjunaš-poli(fon)glot-kreten pLenković.

(Sve neimenovane osobe su stvarne. Sve imenovane osobe su izmišljene. Svaka slučajnost je namjerna, jer samo slučajno idiot može terorizirati jedan narod ...)

Oznake: Hrvatska, kreten, branitelji, Drava, demokracija, zapadna civilizacija, ekonomski napredak, Hrvatska povijest, hrvatsko državno pravo, tisućljeće

18

srijeda

srpanj

2018

Blogov kolac (Podmoskovske kUrve)



Hrvatska nogometna reprezentacija nije potakla zajedništvo hrvatskog naroda, već je svojim radom i kvalitetom ostvarila povijesni rezultat jedne (bilo koje) nogometne vrste. Pokazala je i Hrvatima, i ostatku Svijeta kako je iznimno nadarena i sposobna.
Većina igrača je svoje kvalitete dokazala u cijenjenim klubovima Europe, uspjeh s reprezentacijom je kruna karijera tih igrača.
Zasluženo.

Znoj, suze nitko ne pamti. Ali su doveli do povijesnog rezultata. Finale svjetskog nogometnog prvenstva.
Države, članice FIFA-e, imaju pravo sudjelovati u kvalifikacijama a najbolje u kvalifikacijama sudjeluju na završnom turniru.
Dvije najuspješnije igraju finale. (Jedna od te dvije, na završnom turniru u Rusiju 2018.g., je Hrvatska.)

Većina nogometnih reprezentacija su nacionalne, jer je većina država čiji su (nacionalni) savezi članice FIFA-e nacionalne države.
Dvojba je li hrvatska nogometna reprezentacija nacionalna ili nije proizlazi iz statusa hrvatske države. Kako je Republika Hrvatska u preambuli Ustava RH definirana kao nacionalna država, i Hrvatski nogometni savez je nacionalni.
Protivnici nacionalne države (orjuna, četnici, komunjare, raznobojni vragovi) nisu dio hrvatskog nacionalnog, državnog i domoljubnog bića. Stoga, hrvatska nogometna reprezentacija nije potakla zajedništvo hrvatskog naroda.

Hrvatski narod je podijeljen na prorusko-prosrpsku, ateističku, anacionalnu financiranu manjinu i prozapadnu, katoličku, nacionalnu većinu (koja sve plaća).
Staljinovo učešće, nakon pakta s Hitlerom, u antifašističkoj koaliciji je uvjetovano proruskim dominionom (marionetskim državama koje će teritorijalno braniti Sovjetski savez (Rusiju) i prije granica te države/država).
Tako je nastala titoistička sorta, koja i danas cvokoće zubima kada u Podmoskovlju pada snijeg.

Financirani ruskim novcima (saga o upletenosti Rusa u američke predsjedničke izbore je potaknuta uplitanjima Rusa u izbore mnogih bivših proruskih marionetskih država, čime teško narušavaju demokraciju i oporavak tih država, i Hrvatska je takav slučaj) provode ne samo politički i pravosudni teror. (Obznanjeni slučaj s izborima u Crnoj Gori i pokušaj atentata je zoran slučaj.)

Iskorištavanje uspjeha nogometne vrste za širenje anti civilizacijskih i anti kulturnih stajališta, s namjerom zastrašiti Hrvate teško je poigravanje s temeljima opstojnosti hrvatskog naroda. Politika pomirbe je politika s rokom trajanja (koji je istekao). Tko nije prošao katarzu i otklon od titoističke doktrine ne zaslužuje oprost.

Hrvatska, U srcu vatrena! (počast hrvatskim nogometašima, koji su ostvarili povijesni uspjeh)


Oznake: Hrvatska, nacionalna država, nogometna reprezentacija, fifa, svjetsko prvenstvo, finale, zajedništvo hrvatskog naroda, Staljinova politika, proruske marionetske države, narušavanje demokracije, hrvatski nogometaši

16

ponedjeljak

srpanj

2018

Na svu sreću je Hrvatskoj pobjeda manje trebala


Uspjeh nogometne reprezentacije Hrvatske na svjetskom nogometnom prvenstvu je objedinio hrvatski narod, Svaka pobjeda i uspjeh naših je podizao moral hrvatskom narodu.
Nada kako će okruniti svoj pohod pobjedom u (velikom) finalu pokazala je kako pobjede nacionalne reprezentacije nisu potrebne samo Hrvatima.

Nogometni uspjeh (na svu sreću) je bio potrebniji (naturaliziranim) Francuzima.
Francuska je multi-kulti odabir morala braniti multi-kulti (alibi) reprezentacijom.

Zašto su Francuzi poslali alibi reprezentaciju?
Utjecaj nogometa na društvo je nemjerljiv (nevažan). Najvažnija sporedna stvar na svijetu.
Zabava i veselje. Hrvatska nije spala na to da joj nogomet zamuti perspektivu (izlaska iz ropstva, izlaska iz siromaštva, izlaska iz zabluda zajedničkog vlasništva, izlaska iz nerada i trećerazredne nebrige).
Hrvatska zabavom ne namjerava prikriti ozbiljnije probleme. Nogometni uspjeh (najugodnijeg iznenanđenja nogometnog prvenstva) iznova skreće pozornost na mukotrpni rad i zalaganje koje stoji iza uspjeha (već uspješnih) hrvatskih nogometaša.
Hrvatski političari (titoisti, iznikli iz porobljivačke i osvajačke politike) protive se i sabotiraju hrvatski nogomet (za razliku od ostalih država koje se služe nogometom kao političkim sredstvom).

Francuzi su, na svoju žalost, pribjegli alibi reprezentaciji kojom ne rješavaju već produbljuju svoje probleme. (Koncept situiranih Francuza i imigranata koji popunjavaju niže plaćena radna mjesta, što se pretvorilo u civilizacijsko-kulturološki rat koji Francuzi gube.)(Hrvatska navija za drukčiju Francusku, iako je iz drugog razloga pobjeda bila potrebnija Francuzima ...)


Hrvatska je pobijedila prosječnost, pobijedila je lakomislenost. Odigrala finale za pamćenje. I otvorila oči narodu o stvarnim problemima (korumpirana, odnarođena političko-pravosudno medijsko-gospodarska klika koja (po)održava ropstvo).
Francuzi su pobjedom sve svoje probleme gurnuli u stranu (a sutra (večeras) će ih dočekati još veći).

Hrvatski su problemi manji, pa je i srebrena medalja razlog za istinsko slavlje. Na (veću) sreću.

Veselimo se ogromnom uspjehu hrvatskog nogometa. Velika predstava, ogromno veselje, velika zabava.
Finale za pamćenje.

Bravo Hrvatska!


Oznake: finale, Hrvatska, Francuska, pobjeda, multi-kulti, problemi, utjecaj nogometa, nevažan, finale za pamćenje

15

nedjelja

srpanj

2018

08

nedjelja

srpanj

2018

Sve je spremno (za finale)



Hrvatska je povijesno uskraćivana za nacionalni razvoj. Osmanlije na granici, uvijek netko na granici i unutar granica ...
Francuski doprinos sociologiji je razvoj nacija (nacionalnih država). U vrijeme nastajanja nacija (iako su razvojno nastajale duže od historiografskog datiranja) Hrvatska je vanjskim uplivima sputavana u formiranju nacije (i nacionalne države). Politika rastakanja hrvatskog nacionalnog tkiva (upornim osporavanjem hrvatskog nacionalnog) snažno je prisutan i danas, najjače izraženog u državnim (okupirana država) institucijama (Sabor Vlada, RH, Vrhovni sud, Ustavni sud, ministarstva, ...).

Kakve veze ima nogomet, hrvatska nogometna reprezentacija i svjetsko prvenstvo u nogometu sa otimanjem teritorija, raseljavanjem i eliminacijom stanovništva, otuđenjem stanovništva, mijenjanja povijesti, nametanja promjene civilizacijske i kulturološke pripadnosti, ... ?
Nogomet neće promjeniti procese (koji su složeni i ponajčešće strogo kontrolirani raznim oblicima prisile), ali je polučio vjeru u shvaćanje društva koje svoj nacionalni, državni i egzistencijalni problem mora shvatiti ozbiljno.

Hrvatska je nakon četničko-plenkovićevo-hdzovsko podrivačke diverzije polučila nacionalni slogan: Sve je spremno (za finale)!





21

četvrtak

lipanj

2018

Hrvatska crveno bijela (crna i ponosna)







16

subota

lipanj

2018

Obmane hrvatske politike





Hrvatska je u mnogo čemu loša ( psihologija,lingvistika, medicina, robotika, aero-nautika, ... znanost, industrija, ...), pa i u politici.

Smjenu Karamarka koji je promovirao politiku domoljublja (suverenizam, domoljublje, povijesna istina, oporavak narodnog gospodarstva,...) obrazlagali (zaklonjeni hdzovi stratezi; dakle, neimenovani) su jezičnim hendikepom koji će nadomjestiti dovlačenjem (iz * materine) nekog plenkovića (koji je uglađen i jezično kompetentan).
Politiku domoljublja koju će netko (plenković iz * materine) obogatiti jezičnom nadogradnjom, zamijenio je titoist s priglupom praksom i izričajem koji odgovara rankovićevoj eri (progona kosovara).
Plenković je od glasnogovornika i promotora jedne politike postao "kreator" politike koja je oponent željenoj politici oporavka (hrvatstva i državnosti). Preuzeo je hdz i od te strančice napravio (ne)prepoznatljivu nakupinu najgoreg ološa.
Politika razbijanja političkog organiziranja Hrvata je politika kontinuiteta. Gubitak stanovništva (pokolj, iseljavanje, iseljavanje, pokolj, iseljavanje, ...), gubitak teritorija, otuđenje vlasti i nesposobnost stvaranja odnosa s drugim državama je potpuna negacija države/crkve (u Hrvata).
Negacija nacije je negacija i nacionalne države, negacija nacionalne države je negacija i nacije.
Plenković se (nebjašnjeno) prometnuo u negatora i nacionalne države i nacije.

Svejedno, politika zlouporabe vlasti (otuđenje vlasti) oslanja se na kupovinu (stranačkih, saborskih, ministarskih) glasova. Uvijek (netko iz * materine i ne može drukčije) ima jedan glas viška (ma koliko ih otpalo iz prijašnjeg glasovanja). Znači, (to smo već uočili) svi se prodaju.
A kad se svi prodaju zašto bi plaćali u (čijem?) Saboru 90 glasova. Kupuju minimalan broj (ustanovljeno je kako je to 76 glasova).
Na (ilegalnom) tržištu glasova, uvijek možete "kupiti" tih 76 glasova.


O Mamiću (naciji, državi)

Zdravko Mamić ima prijatelje među zagrebačkim sucima, suđenje je premješteno u Osijek (gdje država ima partijske suce). (Glavaš je imao prijatelje među osječkim sucima, pa mu je suđenje premješteno u Zagreb (gdje država ima partijske suce).) Država ni u jednom slučaju nije smijenila, otpustila ili kazneno progonila prozvane suce (a svoje je nagradila). Nitko nije više ponizio državu od same države (u rukama okorkelih jugoslavenčića)(kojima treba nasiljem otupiti zube).

Država bez države nije država.

Država u državi nije kriminalna nego visoko pozicionirana partijska nakupina.

U slučaju Mamić Dinamo nije oštećen, Mamić je odradio sam poslove u iznosu 116 milijuna kuna i izdao fiktivne ugovore konzultantskim firmama (kako bi izbjegao porez)?!. Pričali su o močvari. Htjeli su "gurnuti" Mamića u jugoslavensku ligu (u kojoj bi ovisio u uspješnom poslu o nekom trećem (srbinu)), osudili krivotvorinama pred početak svjetskog nogometnog prvenstva (kada se sklapaju unosni poslovi)(nisu dopustili Mamiću da sam odradi novih 100-200 milijuna kuna jer bi ih prevario za porez?).
Stvaraju oni močvaru u močvari (htjeli bi dobro odrađen posao, koji im je onemogućio ciganluk, ugasiti, kako bi ipak imali ikakve izglede izbjeći platiti daleko manji porez).
Jednim potezom dva cilja. Lažu o isušivanju močvare i ruše državne i nacionalne institute (nacija, nacionalna država).


Politika pomirbe

Politika pomirbe je vremenski ograničena politika. Vrijeme joj je isteklo. Jugoslavenčići, hrvatski četnici i izdajice moraju osjetiti pravedan gnjev narodne vlasti.
Dosta nam je Šeksa, Granića, Plenkovića, Milanovića, Ostojića, ....

Hrvatska Hrvatom.
Za dom sposobni!



Oznake: političke obmane, Hrvatska, politika, karamarko, politika domoljublja, retorika, * materina, titoist, promotor, kreator, negacija, nacije, negacija države, kupovina glasova, Mamić, suci, Drava, moćvara u močvari, jugoslavenska liga, politika pomirbe, jugoslavenčići, izdajice, Hrvatska Hrvatom, Za dom sposobni

18

nedjelja

veljača

2018

Hrvatske političke podjele



U Hrvatskoj je politička podjela posljedica tradicionalnog (feudalnog) društva i oblika proizvodnje (u zadnje vrijeme nastao je potpun kaos zbog prestanka bilo kakve proizvodnje).
Feudalizam karakterizira religioznost, dvojno vlasništvo (dva kriterija vlasništva nad istom svojinom), vazalski odnos, zatvorena (feudalna) gospodarstva, ...

Hrvatska je tehnološki (mada okrenuta Vatikanu i zapadnim državama) zaostala, seoska država. U prvoj Jugoslaviji (kraljevini) bez rezervno se vezala s još ne-razvijenijim i zaostalijim narodima i državama. U drugoj Jugoslaviji nagli zaokret od seljačke (S. Radić, A. Pavelić) ka radničkoj (J.B. Tito) državi stvorio je procese deruralizacije (napuštanje sela), ali taj proces nije pratila (pogotovo što nije bila uzrokom) industrijalizacija.

Nakon propasti svih krivih državnih tvorevina, nastanak Republike Hrvatske trebao je pratiti kritički odnos prema društvima prije (politika narodnog jedinstva, politika pomirbe, politika tranzicije), ali je reinkarnacijom (jugoslavenskih, komunjarskih) kadrova Republika Hrvatska skrenula od izgradnje modernog društva ka društvu obmana, laži i propadanja.

U tom kontekstu, tvrdim kako u Hrvatskoj ne postoje uobičajene političke podjele. U Hrvatskoj je podjela plod feudalne rascjepkanosti (teritorijalna podijeljenost) i obiteljsko-rodovske (plemenske) pripadnosti.
Teritorijalna neravnomjernost resursa Hrvatsku je podijelio na političke struje koja se politički svrstavaju u nepripadajuće političke ideologije.
Iako je sjever Hrvatske (Zagorje, Međimurje, Prigorje) više okrenut religiji, privatnom vlasništvu i Hrvatskoj, na izborima redovno biraju politički nekompatibilne stranke (sdp, hns, ...). Jug Hrvatske, kroz povijest izlagan brutalnim ratnim napadima i okupacijama, sklon političkoj trgovini iako rječito zagovornik tvrđeg nacionalnog političkog odabira olako bira HDZ koji je instrument u rukama jugoslavena i komunjara. (Onaj ratni HDZ nije stigao iskazati svoje pravo lice.)(Iako su svi bliski stranci znali za sve nepodopštine i karakter stranke i stranačkih dužnosnika.)(Sve ostalo je posljedica tog karaktera.)
Upravo te strukture vrlo su sklone nepoštivanju privatnog vlasništva, demokracije, nacionalnih i katoličkih korijena hrvatskog naroda.
Zašto su ugroza za nacionalnu samobitnost? Jer se predstavljaju jedinim zaštitnicima nacionlne politike. Sjetite se koliko je poraza doživjela nacionalna politika od Tuđmanove smrti.

Dakle, u Hrvatskoj ne postoji ljevica i desnica. Oni koji na toj podjeli raščlanjuju hrvatsku političku scenu griješe. Griješiti u Hrvatskoj nije novina.
Hrvatska je podijeljena na proameričke i proruske političke struje (jer je politička, geostrateška stvarnost Svijet podijelila na ta dva tabora).
Nestankom (proruske) titove nesvrstanosti pojednostavili smo politički odabir.
Sve ostale podjele (svrstavanje sjevera uz proruske političare i ruske agente) anomalija je koja Hrvatsku koči (podjednako kako srbizirani i slavenizirani jug zagovara nacionalnu Hrvatsku (te je zbog tog nemamo)).
Hrvati sjevera Hrvatsku prešućuju, Hrvati juga zagovaraju Hrvatsku koju ne žele.
(U pozadini je samo borba za resurse i materijalna dobra. Jedini stradalnik je Hrvatska (nacija, država, kultura).)

2 000 000 biračkih glasova, preustroj političke prakse, pročišćavanje političkih ideja i osoba koje su nositelji određenih politika. Potrebno je rješavati a ne stvarati i produbljavati probleme.

Hrvatska zaslužuje bitku za boljitak.





Oznake: politička podjela, Hrvatska, feudalno društvo, tradicija, seoska država, politička anomalija, stvarna podjela, proamerička politika, proruska politika, 2 000 000 biračkih glasova, bitka za boljitak

15

četvrtak

veljača

2018

Komunikacijski šum



Hrvatska ima više problema nego ih može stvoriti. Proizlazi, nije sposobna riješiti probleme koji se stvore, te je zagušena neriješenim problemima.
Hrvatska nije sposobna stvoriti okružje koje ne opterećuje njeno stanovništvo.

Ako je država ustavno narodna, onda je narod odgovoran za vlast i državu (pa makar ta vlast bila apsolutistička ili totalitaristička).

U uvjetima gomilanja problema, komunikacijski šum je metoda dijagnosticiranja (priznavanja) problema bez nuđenja rješenja ili pokušaja rješavanja problema.

Zagušljivo vriskanje prozvanih i neprozvanih stvara društvenu klimu indiferentnosti (ravnodušnosti) prema problemima koji nas pritiskaju.



Upravo stvoren komunikacijski šum omogućio je privikavanje na Agrokorov neuspjeh restrukturiranja, obavezu europske politike susretljivosti prema novim članicama.
Agrokor je sustavno razvijan kao ruska logistička firma (sastavljena od ne-tržišnih, uvijek vojno logističkih poduzeća ili firmi), koja je kršeći nametnuti embargo Ruskoj Federaciji izvezla desetke milijardi kuna roba što nije pripravna poslovno knjižiti.
Suretljivost EU članica prema širenju Unije Hrvatska mora poštivati (na toj susretljivosti je zasnovana unija), pa makar Hrvatska morala tu susretljivost iskazivati prema Srbiji, je težak zadatak (koji Hrvatska nije sposobna riješiti bez stvaranja komunikacijskog šuma).

U sjeni krošnje (bez plodova), pod okriljem komunikacijskog šuma, promiče praksa koja nas drži u ropstvu i siromaštvu. Dalić je pisala Lex Agrokor.
Praksa po kojoj zakone "pišu" i nameću parlamentarnom većinom a ne usvajaju javnim, stručnim raspravama društvo čini nedoraslim suvremenim spoznajama o ulozi države i vrijednosti društva.

Vrijeme je za 2 000 000 biračkih glasova, koji će stvoriti uvjete ustavnih i ostalih promjena ustroja države i društva. Vrijeme je za hrvatsku izbornu i političku revoluciju. Vrijeme je za demokratizaciju i oslobađanje društva. Vrijeme je za političku smjenu beskorisnih.
Hrvatska zaslužuje bitku za boljitak svojeg stanovništva.


Oznake: komunikacijski šum, Hrvatska, problemi, rješenja, narodna država, Apsolutizam, totalitarizam, metoda priznavanja, Agrokor, EU, kršenje embarga, rusija, nove članice EU, pisanje zakona, civilizacijski put usvajanja zakona, 2 000 000 biračkih glasova

03

subota

veljača

2018

Gustoća stanovništva i zloćudna bolest



U Hrvatskoj je broj oboljelih od tumorskih bolesti 22 000 godišnje, od čega 14 000 umre godišnje.
Preračunato, u deset godina oboli 220 000, umre 140 000; u sedamdeset godina oboli 1 540 000, a umre 980 000 osoba.
U sto godina oboli 2 200 000, a umre 1 400 000 osoba.

Stopa oboljenja i smrtnosti od zloćudnih bolesti je u porastu.

Razlozi su višestruki, ali onaj tko popusti jednom uzroku o ostalim nije sposoban brinuti.
Neodgovornost za vlastit život u Hrvatskoj je epskih razmjera.


Jedan od uzroka povećanja stope oboljenja i smrtnosti od zloćudnih bolesti je neprirodna prehrana.
Napuštanje sela i seoskog privređivanja koje uključuje proizvodnju hrane za vlastite potrebe, uz ekonomske prouzročilo je i zdravstvene probleme.
Od titova doba nitko se nije usudio objaviti stanovništvu činjenicu kako u Hrvatskoj nije moguća puna zaposlenost (Tito je tvrdio kako svi imaju pravo raditi).

Puna zaposlenost je moguća na nižoj razini, samozapošljavanjem na seoskim gospodarstvima, proizvodnjom hrane za vlastite potrebe.
Sigurno radno mjesto s osiguranim zdravstvenim i mirovinskim osiguranjem nije moguće priskrbiti većini hrvatskog stanovništva.
Zbog toga je Republika Hrvatska u enormnom dugu.

Struktura kadrova u vlasti, protivno javnom uvjerenju kako uništavaju Hrvatsku pljačkom, a ne svojom nesposobnošću upravljati bilo čime, ukazuje na nesposobnost državnih institucija rješavati osnovne probleme.
Jedan od problema je povezanost demografije i ekonomije (BDP-a). Koji je uzročno povezan s drugim problemima (državni dug, siromaštvo, nezaposlenost, porast stope oboljenja, neadekvatna zdravstvena zaštita, ...).

Hrvatska propada. (A propadaju samo nesposobni.)







Oznake: Hrvatska, stopa oboljenja, zloćudne bolesti, neodgovornost za vlastit život, neprirodna prehrana, seosko privređivanje, puna zaposlenost, demografija, gustoća stanovništva, nesposbnost upravljanja, propast

13

subota

siječanj

2018

Hrvatski Jurassic Park



Hrvatski kvazi umjetnici umjesto nadahnuća u slabašnoj, razoružanoj, osiromašenoj, skoro pokorenoj Hrvatskoj koja se epskim naporom obranila od jugoslavenske velikosrpske agresije, napaja se mržnjom i satirom usmjerenom kako bi prikrila jugoslavenštinu i srpstvo današnje sudbene i izvršne vlasti, te obavještajne zajednice.
Srpsko ruska služinčad.

Hrvatska se mora osloniti na radišnije i poštenije sustave od onog koji nudi rusko-srpska vojna, obavještajna, prikrivena, krvavim novcima financirana, iz Moskve dirigirana, orkestrirano usklađena svojta.

Nešto ruskih novaca Hrvatsku paralizira jer nitko ne želi razračunati s ruskim agentima i uplitanjem u unutarnja pitanja jedne države.
Rusija baulja svjetskim bespućima. Slabašna i prezrena, zaostala i primitivna. Sila koja je samo sila (bez razloga za postojanje sile).

Hrvatski kvazi umjetnici ne poimaju odnose (na rubu pameti). Čeka ih obračun s razularenom, sarkastično-nasilnom, neinventivnom ali brutalnom, neumjetničkom, nesatiričkom, bezobraznom ruljom. Bez alibija umjetničkih sloboda. Brutalno, krvavo suočavanje s vlastitm umjetničkim bićem.

Krv i sloboda. Bez krvi nema slobode, ni krvi bez slobode.


Oznake: Hrvatska, kvazi umjetnici, razoružani, osiromašeni, epska obrana, agresija na Hrvatsku, srpsko ruska služinčad, ruski novci, ruski agenti, uplitanje u unutarnja pitanja, poimanje odnosa, na rubu pameti, sarkastično-nasilna rulja, krv, sloboda

11

srijeda

listopad

2017

Je li strah od UDBA-e opravdan?



U Hrvatskoj nije jaka tajna policija, ni u Jugoslaviji nije bila jaka tajna policija (UDBA).

Veći problem je nepostojanje tržišne privrede na konkurentskim osnovama.

Hrvatska je tutorski vođena na prijelazu od AU carevine (u krivom smjeru, ka srpsko-jugoslavenskoj kraljevini i teoriji troplemenog naroda (jugoslavenskog), tutorski je vođena od početne industrijalizacije i seoskog stanovništva (u krivom smjeru, ka radničkoj državi s izrazitim državnim monopolom na proizvode).

Krivi smjer je samo trebalo nastaviti. To je osigurano "besplatnim" školstvom, koje je stvorilo pozamašnu konkurenciju bez osnove na ograničen broj radnih mjesta. Održavanje krivog smjera se postiže kadrovima koje ne kontrolira UDBA, ili ih namješta. Iseljavanje i depopulacija se postiže nefunkcioniranjem države.

Opasnije od UDBe je titoističko školstvo koje je stvorilo neprincipijelnu većinu.

Postojanje tržišne privrede bi lustriralo, razobličilo, demontiralo sve jugoslavensko-komunističke kadrove. Zakonom ponude i potražnje. (Bez potraživanja orjunaških ili komunjarskih kadrova i proglašavanja takvih nepodobnim.)
Tko bi birao Bandića da ne potkupljuje proračunskim novcem?

Čovjek je samoinicijativno vratio bistu "narodnom heroju", koji je imenovan kao "IVO LOLO Ribar".





U tržišnoj ekonomiji mjesto gradonačelnika glavnog grada ne može obnašati prodana komunjarska nakaza koja nema pojma da je NARODNI HEROJ skraćenica od NARODNI HEROJ JUGOSLAVIJE, a osoba se zove IVO LOLA RIBAR ( a ne Ivo Lolo Ribar).
Takve su osobe stekle "ugled" u taboru koji je bacao Hrvate u jame 1941.-1948. (pa i kasnije), a 1991. naoružan do zuba oružjem kupljenim hrvatskim novcima popalio pola Hrvatske.
Hrvatska je nastala u ratnom vihoru sukoba s Jugoslavenskom narodnom armijom koja je branila velikosrpsku politiku (izazivanja ustavne krize i rušenjem monetarnog sustava (doštampavanjem novca za potrebe srpske agresije).

(Obnova spomenika NOB-i, antifašizmu, partizanima, skojevcima i komunistima je posljedica financiranja Ruske Federacije s ciljem održavanja straha od povratka Rusa (i Srba). Protivno interesu Hrvatske koja se želi oslobodi krivotvorenja povijesti, datuma i osoba bez značaja. U takve beznačajne osobe spada i Ivo Lola Ribar (što je vidljivo iz pogrešaka pri ponovnom podizanju biste).)

Hrvatska se mora osloboditi znanjem i radinošću.

Ovi križevi simboliziraju nestale vukovarce.


28

ponedjeljak

kolovoz

2017

Građanski rat je neizbježan



Hrvatska je nakon 1945.g., u novoj podjeli svijeta potpala pod rusko pravoslavni (ateističko-komunistički) utjecaj. Posredstvom srpsko-pravoslavne, (ne)jugoslavenske ateističke (ne)socijalističke tvorevine neo-federalne tvorevine.
Frustrijajuća situacija (pravoslavno-ateističke, nacionalno-anacionalne) vladavine istočne despocije, totalitarne diktature zorno pokazuje sociološku (ne)zrelost takvog društva.
Šarenilo sociološke nedorečenosti (nedorečenost diktature, totalitarnosti, anacionalizma, nacionalizma, ateizma) posljedica su vjerske i narodno-nacionalne nerazvijenosti, na čijim razvalinama nije moguće graditi moderno društvo.

U pukotinama nekonzistentnog društva (društava) stvorena je sociološka grupa koja sputava zacjeljivanje pukotina u tkivu društva, sustavnim produciranjem nasilja (nad društvom). Enklava (plaćenika) koja održava uvjete istočnog utjecaja i indikativno prokazuju aktivnosti rusije-srbije na teritoriju Hrvatske (među Hrvatima).

Neodrživost stanja (blokada svih procesa izgradnje društva (države)), iako isplanirano, zbog neprihvatljivosti nasilja u krugovima zapadnih demokracija, zbog prividne blokade nasilnog obračuna s takvom agenturom (i agentima istočne nedorečenosti), zbog dobre prikrivenosti u nedorečenosti zapadnog pravnog sustava u obračunu s takvim pojavama (jer takve pojave ne opterećuju zapadne demokracije), Hrvatsku neumitno vodi ka građanskom ratu (sustavnim rušenjem države, društva i sposobnosti funkcionirati održavanjem države).
(Građanskim ratom su stvarane jugoslavije, pa je i stvaranje neke nove jugoslavije uvjetovano građanskim ratom (koji je u obliku specijalnog rata počeo i prije nego smo stvorili RH)).

Takav rat je neizbježan.



Oznake: Hrvatska, građanski rat, sociološka nerazvijenost, društvene frustracije, Jugoslavije, sociološke skupine

21

ponedjeljak

kolovoz

2017

Slučaj Yusipović



U Hrvatskoj (zemlji seljaka, titovih samoupravljača i katolika) industrijalizacija nije ojačala primarne djelatnosti, uvela sekundarne i tercijarne djelatnosti.
Industrijalizacija (titove petoljetke industrijalizacije i elektrifikacije stvorile su mnoštvo nezaposlenih (jer industrija nije imala realnu osnovu postojanja) i mnoštvo zaposlenih u popratnim (na državnoj službi)(u školstvu, zdravstvu, upravi, ...firmama s državnim monopolom). službama

Takva država nema uvjeta za razvijenu uslužnu djelatnost - novinarstvo.
Svejedno državne ustanove kroz obrazovni sustav produciraju svake školske godine podjednak broj novinara.

Što je obilježje tih novinara i novinarstva u Hrvatskoj?
Profesionalci bi morali znati koliki je poslovni potencijal (stanje tržišta) u djelatnosti kojom se profesionalno bave.
Morali bi sagledati potrebe tog tržišta (neovisna i pravovaljana informacija).

Unatoč želji (u društvu podjele rada) posvetiti život određenom zanimanju, nikad niti jedan novinar nije javno ponudio produkt koji ima navedene karakteristike.
U Hrvatskoj novinarstvo nije profitabilno (slaba kupovna moć, usporena gospodarska kretanja, ...). Uz objektivne uzroke (koji su podložni utjecaju profesionalnih zahvata, što znači kako ih se da nadvladati), subjektivni razlozi ukazuju na pozadinu trenutnog stanja.

U društvu u kojem je (uslijed učenja radničke države) rad nepoželjan, a monopol i društveni položaj izvor prihoda, vanjski centri moći sufinanciraju (zapravo su glavni financijeri propalih novinarskih poslovnih poduhvata) novinarstva u Hrvatskoj.
Posljedica je (ionako nestručno i neprofesionalno novinarstvo) sudjelovanje novinarstva u specijalnom ratu (protiv Hrvatske).
To pospješuje ionako lošu sliku o hrvatskom novinarstvu, pa su prisiljeni još aktivnije sudjelovati u stvaranju društvenih psihoza (kao zadaća specijalnog rata).
Stvaranje percepcije o svemoći srpskih lobija (filijala i agentura specijalnog rata), ruskoj supremaciji (iako je riječ o vojnoj a ne industrijskoj ili civilizacijskoj veličini), istovremeno prikrivajući (prešućujući) hrvatske agente (od premijera, ministara, do SOA-inih djelatnika) u službu (neprijateljske) vojne i političke prijetnje.

Funkcioniranje novinarstva jedino u službi specijalnog rata protiv Hrvatske (kako bi neuvjerljivo i nefunkcionalno novinarstvo utjecalo na promjenu stanja? uz prekobrojne i nesposobne novinare?) usmjerava cjelokupno novinarstvo na izrazitije akcije specijalnog rata (kao opravdanje za financijsku potporu vanjskih centara (koji upravljaju specijalnim ratom protiv Hrvatske)).

Hrvatsko novinarstvo je financirano iz tih centara moći.
Hrvatsko novinarstvo producira (izaziva) društvene psihoze (tamo gdje ih nema)(ili već prepoznate društvene psihoze predočava u drugom svjetlu ...).
U društvu u kojem novinarstvo, što zbog stanja društva - što zbog stanja novinarstva, nije zapaženo, sudjelovati u širenju lažnih informacija (kao sredstva specijalnog rata) pod izlikom negodovanja protiv takvih aktivnosti je dragovoljno sudjelovanje u specijalnom ratu protiv Hrvatske i pojačavanja utjecaja neutjecajnog novinarstva.
Naučite se umanjivati značenje beznačajnog.

Ono što nikad ne bih pročitao, čuo ili vidio (Yusipovićeve brljotine, taj se ne bi usudio izmigoljiti na ulicu i dijeliti letke s istim sadržajem), preko onih koji se ne bave novinarstvom (fb, twitter, mail, web, blog, ...) i svesrdno šire (trash) informacije, zasut sam brljotinama nad kojim se po cijele dane zgražavamo.
Jesmo li razumni ...?

Nesposobnost bilo kojeg novinara, s pozicije profesionalnosti, prokazati taj sustav je odraz neprofesionalnosti i nedruštvenosti.

Smrt fašizmi i drugovima koji se nadaju antifašističkoj karijeri



Oznake: industrijalizacija, Hrvatska, seljaštvo, radništvo, djelatnosti, Novinarstvo, Profesionalizam, profitabilnost, vanski centri moći, specijalni rat, rad, monopol, Yusipović

20

nedjelja

kolovoz

2017

Povijest i politika



Razlozi i posljedice detuđmanizacije


Hrvatska je kroz povijest održavala vlastitu državnost kroz samostalne kneževine, samostalna kraljevstva, državne unije (Hrvatsko-Ugarsku uniju, Austro-Ugarsku uniju).
Problem nastaje stvaranjem Države SHS (Slovenija, Hrvatska, BiH), koja se udružuje u Kraljevinu SHS (Država SHS, Kraljevina Srbija, Kraljevina Crna Gora, Makedonija, Vojvodina, Kosovo).
Država (Kraljevina), nastala pučevima, kao projekt imperijalne politike i geostrateških pozicioniranja, zanemarujući svijest i povijest naroda, (bespotrebno) je stvorila političke sukobe (u namjeri ostvarenja unosne trgovine vojnom moći)(time je bespotrebnost političkog sukoba poprimila smislenost ...).
Narav tih sukoba (koji su zbog vojnog karaktera sredstava nametanja određenih politika) uvijek je na rubu oružanog sukoba. (Demonizacija Hrvata je sredstvo prikrivanja te politike nasilja ...)
Politički koncept (slavenizacije, jugoslavenizacije, panslavenizacije (bez panslavena)) ujedinjenja naroda na državnoj osnovi trajno je poremetio povijesne odrednice naroda, nacija i država na prostorima koje je nova tvorevina (Jugoslavije) prekrila.

Povijesno, političke ideje (integralnoga i unitarnoga) jugoslavenstva imale su protivnika.
Josip Frank (političar židovskog podrijetla, slavenizirao/pohrvatio je prezime), oštar protivnik projugoslavenstva, postavio je temelje politici čije su pobornike nazivali frankovcima.
Izglasavanje 15 načela Domobranskog pokreta, koje su potpisali Ante Pavelić i Vlatko Maček, posljedica su političkog pravca suprotstavljanja prisilnoj jugoslavenizaciji (i brisanju povijesti i državnog prava (ne samo) jednog naroda).
Napadi na A. Pavelića proističu iz suprotstavljanja Pavelića jugoslavenizaciji (i konceptu novovjekog - neutemeljenog državnog razgraničenja).

Detuđmanizacija je, podjednako, utemeljena na istoj političkom pragmatizmu (obrane i uspostave jugoslavenske države i postjugoslavenskih-projugoslavenskih državica/republika (bez naroda s vlastitom poviješću i vlastitog državnog prava).
(Tuđman je svojim zadiranjem u povijesnost Hrvata (Zvonimir, kraljevi, nagodbe, povijesne bitke, Zrinski, Frankopani, Oltar domovine na Medvedgradu, povijesne postrojbe, politička samosvojnost i samobitnost) opasno ugrozio temelje zločinačke jugoslavenizacije i koncepta nastanka Hrvata raspadom južnoslavenskog naroda i južnoslavenske države ...)

U podjednakom kontekstu (negiranja povijesnosti i samosvojnosti hrvatskog naroda i hrvatske države prije jugoslavenstva) predsjednica Grabar Kitarović je u Australiji posjetila samo neke hrvatske klubove.

Poglavnik je bio u posjetu projugoslavenskom klubu i slikao se se s cijelom obitelji pred slikom predsjednice, u znak tolerancije prema politici koju izvodi ...

I mi smo srcem u Hrvatskoj ...






Oznake: povijest, Drava, politika, SHS, Hrvatska, jugoslavija, Josip Frank, domobranska načela, A. Pavelić, V. Maček, detuđmanizacija, vojna moć, demonizacija

15

utorak

kolovoz

2017

Gospe Sinjska ako si u stanju



Blagdan Uznesenja Blažene Marije Djevice iznova potakne kršćane na zavjetovanje i prebiranje po nutrini duše.

Osobni strahovi, neuspjesi i tegobe isprepleteni su s onim zajedničkim, koji nas muče kao cjelinu.

Uzdam se u svetost Marijinu i pomoć u oslobađanju Hrvatske od udbo-orjunaške pljačkaške klike (u čijem smo smrtonosnom zagrljaju od raspada Austro-Ugarske).

Ponižava me ucjena udbo-četničko-orjunaške klike (M. Granić, V. Šeks, Plenković, ...) koja je okupirala HDZ i koristi pozicije (koje im ne pripadaju) za produžavanje svog povlaštenog položaja odbijajući pružanje podrške predsjednici (kako bi učvrstili svoje kriminalne namjere).

Ponižava me zločinački odnos državnog aparata prema vlastitom narodu kojem pripada sva vlast, manifestiran korupcijom, nebrigom, saboterstvom, izdajom, rasprodajom, uništavanjem, ...

Ponižava me zdravstveni sustav izgrađen u socijalizmu, na krivim premisama (pretjerane i bespotrebne) solidarnosti (u siromaštvu).

Ponižava me ministar zdravstva koji očekuje uplate zdravstvenih osiguranja obećanjima o prioritetnim listama liječenja.

Ponižava me državni aparat koji "reketari" (u ime partije) sve Hrvate i Hrvatice zlouporabom zakonodavstva i ovlasti koje proističu iz (bilo kakvih) zakona.

Ponižava me sustav brige o slušnim pomagalima koje ovlašteni koriste za vlastito bogaćenje kriminalnim poticanjem mita slanjem pacijenata u neopremljene i korupciji sklone slušne centre (u privatnom vlasništvu).

Ponižava me trodioba vlasti, u kojoj sudbena vlast bez nadzora i izbora (feudalno-partijski) biva imenovana jednim (bitnim) stupom vlasti.

Ponižava me mirovinski sustav izgrađen u socijalizmu na principu solidarne (a ne životne) štednje.

Ponižava me spoznaja da država koja pripada meni misli kako ja pripadam njoj.

Ponižava me kad bolesni, stari, djeca pate jer su ovisni o onima koji nisu dostojni brinuti o njima.

Gospe Sinjska, ako si u stanju ... poniženje pretvori u snagu.




Oznake: Gospa Sinjska, Poniženje, udbo-orjunaši, Hrvatska, socijalizam, zdravstvo, mirovinski sustav, partija, Drava

07

ponedjeljak

kolovoz

2017

Kopiland



Hrvatska je zalutala u Jugoslavije, zalutala je u socijalizam.
Nije sposobna naći puta iz tih tvorevina jer je zaostala, seljačka tvorevina koja sanja o neradničkom raju.

Socijalističko-komunistički titov konstrukt (ne)radničkog samoupravljanja izgrađenog na antitezama kritike socijalizma (socijal utopija).

U tom svijetlu treba sagledavati vrlo kratko vrijeme potpunog sloma hrvatske (krnje, nove) (nezavisne) države.
Hrvatska (Republika) je potrajala taman da se novovjeki orjunaši dokopaju povlaštenih mirovina ...

Očekivati kako bi Manolić, Boljkovac, Gregurić, Granić, Žužul, Šeks, Kosor, Josipović (Račan), Mesić, Milanović, Plenković, Todorić, Kerum (Šundov) s konceptom partijske države bili sposobni stvoriti državu je iluzija. A onaj tko nije sposoban stvoriti državu, nije sposoban ni voditi državu.

Služinčad ne mogu upravljati, niti raspolagati dobrima.
Titova kopilad.

A takvi su samo produkt nas samih, i naše nesposobnosti nositi se sa životom. I nesposobnošću izgraditi i graditi državu (jer smo sociološki nesazreli, ekonomski zaostali (graditi i primjenjivati nove metode privređivanja). Stanje izgubljenosti (u jugoslavijama su srbi svoju lošiju poziciju prikrivali agresivnošću, i uspijevali otimati i ono malo samopoštovanja kojeg smo imali). Sada su srpska služinčad razobličila i zadnji mit o porobljenosti kao uzroku propasti Hrvatske, a ne duhovnoj bijedi hrvatskog naroda (koja je stvarni razlog naše propasti) ...


Država je stanje organiziranosti s ciljem poboljšanja uvjeta življenja i djelovanja, nije izvor prevlasti šačice neradnika nad vrijednim i sposobnim.

Crkva-sv.-Nikole-Nin-autor-Boris-Kačan

Oznake: Hrvatska, Jugoslavije, socijalizam, zalutala, titov konstrukt, socijal utopija, neradnički raj, slom, novovjeki orjunaši, povlaštene mirovine, služinčad

04

subota

veljača

2017

Pametan sam ja ...



Hrvatska propagira liječenje od raka (kancera) (skupi lijekovi na teret H(D)ZZO-a, kao da su raspisali natječaj za korupciju).
Teorija nastanka korupcije kaže kako su uzrok korupcije niske cijene (skupocjene tretmane uvrstiti u skoro besplatno liječenje (putem niskobudžetnog zdravstvenog osiguranja) klasični je primjer poticanja korupcije). Otvaranje lutrije (za koju morate doplatiti kako bi bili dobitnici (u nesreći)). (Normalno, povjerenstvo za sukob interesa je sastavljeno od (letičine snahe) nepismene bulimente, indoktrinirane kvazipolitikom ... nije primijetilo sukob).

Vršiti centralizaciju sredstava (promotivno obećavajućim ljekovima protiv raka (kancera), za koje nema sredstava koji bi omogućili svim oboljelim podjednak tretman) šireći lažnu nadu me upućuje na potraživanje prava na vlastito promišljanje života i zdravlja, posebno stanja koje je neželjeno - bolesti.
(Nepojmljivo mi je skupe tretmane svoditi na jeftino zdravstveno osiguranje što znači kako većina neće dobiti niti jednostavnije i jeftinije zdravstvene usluge jer će strukture preusmjeriti koruptivnim putem novce na malobrojne ali skupe tretmane).


Nisam samo nezadovoljan zdravstvenim promišljanjem (u Hrvatskoj).
Podjednako je školstvo (na podjednak način)(centralizacija sredstava) "zajahalo val".
Školstvo ovo, znanost ono, razvoj, naprijed, uokolo ... a zaboravljaju reći kako je privatizacija školstva jedina reforma koja ima smisla. (Školujte se, ali ne na moj račun!)
Ako nitko (ili netko) nije spreman financirati nečije školovanje (a država nameće model "besplatnog" školovanja, na račun proračuna)(i to država koja je na ljestvici korupcije visoko rangirana) onda je jasno kako je to prioritet zakonodavstva (što nije slučaj u RH).
Floskule o obrazovnom sustavu i znanosti kao pokretačima društva temelje se na prešućivanju istine.
Fašisti (i nacisti) nisu prouzročili Drugi svjetski rat. Pri osnivanju UN-a britanski monopol je imenovan uzrokom tog krvavog događaja. Britanski imperij je kontrolirao strateške sirovine i onemogućavao industrijski razvoj drugih država. Kako će Hrvatska obrazovanjem i znanošću (osim centralizacijom sredstava) nadoknaditi nedostatak strateških sirovina? Dodatnom nastavom ...?

Ujedno je temelj UN-a odgovor na politikantstvo antifašizma (u državi koja nije imala imperijalizam, niti korporativizam). Ali imaju laži i obmane (kojima pljačkaju narod).

Zbog politike omalovažavanja ljudskih potreba svode se na pojedinačne (malobrojne) kvazidemokratske kvazipartije (s vrhuškom koja je zadovoljna prisvajanjem sredstava koja im ne pripada).


Ima li lijeka za glupost i prijevaru (a da ne moramo plaćati školarinu)?



Oznake: Hrvatska, kancer, natjećaj za korupciju, centralizacija sredstava, školstvo, uzroci Drugog svjetskog rata, britanski monopol, imperijalizam, korporativizam, kvazidemokracija, kvazipartije

07

subota

siječanj

2017

Ovo mora biti godina HDZ-ove propasti (mada je isti propao davno prije)



U Hrvatskoj postoje političke snage koje imaju zadaću (oni niti ne znaju za tu zadaću, jer nisu politička grupacija već uhljebi politički (naturščici)) obuzdati volju i snagu naroda (iz kojeg proizlazi i kome pripada vlast).
U HDZ-u su pri osnivanju F. Tuđmana u stopu pratili (nadzirali) Manolić, Mesić, Šeks (i njihovi pratitelji ovi oni Gregurić, itd.).
Manolić je imao zadaću Tuđmana držati u strahu (od ideje samostalnosti). Tuđman je pred same izbore nuđao konfederaciju (sa Srbima, ali se volja naroda pokazala odlučnijim faktorom). Šeks je od početka kontrolirao unutarstranačku većinu pri izborima predsjednika stranke (Šeks, partizančina (partizanska familija), komunjara, i srbender), pa je tako omogućio Sanaderu i Kosorici (neprijateljsko) pruzimanje HDZ-a, omogućio je Plenkoviću (neprijateljsko) preuzimanje HDZ-a.
U kombinaciji s nametanjem preferencijalnog glasovanja i obrata pri sastavljanju Vlade u Hrvatskoj imamo orjunaško-prosrpsku, prorusko-priglupu vladajuću kliku koja uništava Hrvatsku (narod nije spsosban uništavati vlastitu državu, ali nametnuti izrodi to rade s posebnim zadovoljstvom).

Uz očigledne političke manevre ometanja demokracije i ustavnih prava (što je strogo kažnjivo po hrvatskim zakonima) imamo politiku koja se sa Srbima izjednačava. U srpskoj težnji srbizirati i proširiti teritorije (Vojvodine, sad već izgubljenog Kosova, Makedonije, Crne Gore, Sandžaka, BiH, dijela RH), s polupismenim i istočnjački orjentiranim Srbima, samo Hrvatska svojom voljom potpomaže srpski mit.
U eri kraljevine Karađorđevića, u eri socijalističkih satrapa, u eri poskomunističkih (titoističkih) vlada (Račana, i Milanovića) podjednak broj Hrvata iseljava (napušta vjekovima zaposjednut teritorij) za trajanja vlada koje obnaša HDZ-ov (šeksov) kadar (Kosor, Plenković).
Tko u HDZ-u (i što to točno) raščlanjuje i kontrolira rad (poremećene) stranke? Srpčad ste za dvije (uhljebničke) kune.

Politika stalnog vraćanja hrvatsko-srpskim odnosima (zašto se Srbi ne obraćaju Bugarima?), koji su izvor svih zabluda (prikrivanja masakra i genocida koje su većinom izveli slovenski komunisti nad hrvatskom vojskom i izbjeglim civilima; pripisano srpskoj osveti za pogrom srpskog življa), diverzantske akcije (preoblačenja komunista u ustaške odore i napada na srpska sela Banovine i Korduna; i to je poznato) po nalogu specijalnog rata koji je vodila komunistička partija, privilegiranja srpskog manjinskog stanovništva (većinom posrbljenih Vlaha; s namjerom pomoći Srbiji zaobilaženje priznanja Vlaha kao konstitutivnog naroda u samoj Srbiji), presedansko proglašavanje posrbljenog stanovništva konstitutivnim u BiH, Vojvodini, Hrvatskoj, ...

Zadaća nekolicine (priglupih mamlaza) HDZ-ovih zakulisnih glavešina je onesposobiti hrvatski narod (kojem je vrijeme kazniti HDZ i preuzeti vlastitu sudbinu u svoje ruke) u ostvarenju svojih ciljeva (umjesto jalovog služenja velikosrpsko-prorusko globalnim ciljevima (uništenja onih naroda koji nisu sami sposobni braniti svoje pravo na opstanak).
Ni Republika Srpska nije nikad priznata kao republika, samo je potpisan mirovni sporazum sa ciljevima zaustavljanja rata u BiH (koji su oni započeli). Kada će (uz svu pomoć Šeksa) UN priznati tvorevinu koja je započela (agresivni i osvajački) rat s ciljem uništenja priznate države?

Jahanje na valu fašizacije Hrvatske je kontraproduktivno, kao da bi politika i kadrovi u vlasti izgledali kako izgledaju da je Hrvatska u procesu fašizacije. Tajne službe održavaju prorusko prosrpsku (priglupu) klijentelu na vlasti (jer ništa dobrog nemaju namjeru napraviti). Treba to žurno posmjenjivati i najuriti. (Dalić, Marić, Stier, Jandroković, Šuica, Plenković ,... imate li većeg šljama?)


Jadan ti je onaj tko se nije opametio.


Oznake: Hrvatska, političke snage, zadaća, politički naturščici, HDZ-ovi krvnici, konfederacija, volja naroda, preferencijalno glasovanje, orjunaško-prosrpska klika, izjednačavanje, iseljavanje, genocid, masakr, zablude, diverzije, obuzdavanje naroda, opoziv, smjena

04

nedjelja

prosinac

2016

Hrvatska i biranje



Hrvatska iznova nema sreće s odabirom vlasti.
Vlast sadrži mnoge pogodnosti, ali i velike probleme ako nije vlast.
(Opetovano naglašavanje nezadovoljstva naroda vlašću i nepostojanje države kao posljedica tog nezadovoljstva je tradicionalno sumorno neophodno.)

Hrvatskoj je neophodno birati dobre, najbolje. Ali svejedno vlast obnašaju loši.
Plenković je toliko loš da ga vrijeđati nije ljudski (jadničak je priglup).


Probudite se i birajte životno sposobne, radno određene, ozbiljne i odgovorne. Klonite se demagoga i lažova. Birajte dobre koji će vam pomoći birati još bolje. Ili idite u 300 * ovog svijeta -

Ovaj šrot što se nakotio u hrvatskoj vlasti treba poslati na smetlište (ljudske bijede).


Oznake: Hrvatska, sreća, biranje, vlast, narod, Drava, dobri, najbolji, sposobni, radišni, ozbiljni, odgovorni, demagozi, šrot, smetlište ljudske bijede

27

četvrtak

listopad

2016

(Vječna) Hrvatska



Hrvatska oplakuje.


Oznake: Dobrava, Hrvatska, oplakivanje

20

četvrtak

listopad

2016

Ministarstvo ružnih i glupih poslova



Dayton-ski sporazum je mirovni sporazum koji je osigurao mir u BiH, ali i u Hrvatskoj.
Jamac tog mira je bila Hrvatska Vojska (HV) i Hrvatsko vijeće obrane (HVO).
Uništili su vojsku (HV, HVO) i postavili ćelavu, glupu budalu da pametuje o Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo (ludosti).

USS Nimitz


Oznake: ministar, Daytonski sporazum, mir, Bih, Hrvatska, zdravstvo, jamstvo, HV, HVO, uništiti vojsku, ćelav, glup, budala, pametovanje

14

srijeda

rujan

2016

Nešto o izborima



... ponajviše o načinu biranja


Zašto u Hrvatskoj na izborima imamo izborne jedinice kad ne postoji parlamentarni dom u čijem je nadleštvu zastupanje teritorijalnih interesa (nekada je postojao Županijski dom, prije Županijskog doma Vijeće općina (socijalistička Hrvatska/Jugoslavija))?
Zašto u Hrvatskoj na izborima imamo preferencijalno glasovanje kad RH nije jedna biračka jedinica (preferencija je ograničenog dosega, npr. na listi se pojavi svjetski poznati nobelovac koji je primio uglednu nagradu za ekonomiju (godina 4999., naravno poslije Krista)(ili nobelovac za mir koji će diplomatski razriješiti sporove sa ratobornim susjedima) i preferencijalno prikupi 196891 glasova (u 1. izbornoj jedinici), 14 mandata i nije u mogućnosti sastaviti vladu niti imati saborsku većinu pri izglasavanju zakona ...). Bravo Hrvatska! (Ispodprosječni su se svim sredstvima zaštitili od pametnijih ...)

(Bojati se kako će Hrvatska odabrati velikog vođu koji će započeti Veliki (svjetski) rat je (obzirom na proizvodne dosege RH) iluzorno ...)

Osvrnimo se na stalne jadikovke (što lijevih, više desnih (lijevo-desnih)) o rasipanju glasova.
U I. izbornoj jedinici je HDZ osvojio 5 saborskih mandata sa 62 270 glasova. Ali bi podjednak broj mandata osvojio i sa 53 373 glasa, što upućuje kako je "rasuo" 8896 glasova (možda onih koji su naivno povjerovali kako glasujući za HDZ ne rasipaju glasove ...). U I. 8896. u III. 436, u IV. 4319, u V 5550, u VIII. 3804, u IX. 3085, u X. 10415, u XI. 2694 glasa. Sveukupno rasutih 39199 glasova.

Ujedno uništili pravaške i demokršćanske stranke (jer su pozivali na preusmjeravanje glasova). Kada u demokraciji jednoumlje (kojim hdz imenuje hslesovce/komunjare Plenkovića i Darinka Kosora liderima s kojim nastupa "samostalno" na parlamentarnim izborima, a Beljak (seljak) ustvrdi kako su sdp, hns i hss dominantni u razvijenijim gradovima i područjima (s kojim programom socijalistička partija dominira u razvijenijim područjima!?)) postane obrazac, onda smo na dnu (pameti).

SDP je pobijedio hdz 2011. na protuglasove (smjenu hdza koji je zaglavio ...), hdz je pobijedio sdp 2016. na protuglasove (smjenu sdpa koji je zaglavio), ...
Kada će pobijediti onaj tko neće zaglaviti, i neće biti potrebno protuglasovanje, već će demokratski omogućiti pobjedu onom tko je spremniju voditi državu? (Obzirom na količinu idiota koji se protiv pameti bore svim sredstvima, nikada!)
Demokracija je trebala omogućiti nuđenje više programa i pristanak svih (ili barem većine) na najbolji program. Ovako se hdz hvali pobjedom (sa svega 695539 glasova, u čijoj su sumi glasovi demokršćana, liberala, pravaša, ... jer nema glasova u bilanci tih političkih stranaka). Strašno (političkim prevarama ugasiti demokraciju i uvesti jednoumlje).
Lijepo je priglup upravljati 100 milijardi vrijednim državnim proračunom. Zbog tako lakog plijena budale se trude držati pametne dalje od vlasti.

Hrvatska ima neodložnu potrebu za neinstitucionlnim djelovanjem. Vaninstitucionalni referendum (uz nadgledanje međunarodnih tijela), sastavljanje vlade nacionalnog spasa (bez političara koji su do sada djelovali u političkom životu Hrvatske) i tehnička vlada (sposobna razriješiti temelje države, dugovanje države i prosperitet stanovništva).

Hrvatska (u spirali vlastitog neznanja). (Budale svatko vara, pa i budale.)
(Ovo je blog o neuporabljivosti hrvatskih političara i o njihovoj gramzivoj bezobzirnosti, o nepostojanju zaštitnih mehanizama od krađe vlasti (i prosperiteta naroda) ...)


Oznake: Hrvatska, izbori, iborne jedinice, parlamentarni dom, Žipanijski dom, preferencijalno glasovanje, poznati nobelovac iz ekonomije, nobelovac za mir, ograničena preferencija, veliki vođa, rasipanje glasova, uništena demokracija, socijalizam i razvijena područja, protuglasovi, jednoumlje, neistitucionalno djelovanje, Referendum, vlada nacionlnog spasa, tehnička vlada, neuporabljivost političara, gramzivost, krađa vlasti

06

utorak

rujan

2016

Bit` će bolje moj Q



Vrijeme nevremena


Hrvatska je od osamostaljenja prošla trnovit put obrane od agresije, vraćanja sukcesijskoga duga, poratne obnove bez naplate ratnih šteta.
Očekivani razlaz sa (feudalnim) socijalizmom (hibridnom tvorevinom nastalom paravanskim nametanjem socijalizma) nije se dogodio.

Hrvatska je zakoračila u tržišnu ekonomiju, bez namjere mijenjati hibridne karakteristike proteklog sustava. I stvorila hibrid feudalno-socijalističkog kapitalizma. Besplatno školovanje, besplatno zdravstvo, solidarna mirovinska štednja odrednice su navrnutog socijalizma (na feudalne korijene).
Preko 30% zaposlenih u državnim službama uvjetovano je spoznajom o potrebi glasačkoga tijela dostatnoga za izbornu pobjedu na (kvazi)demokratskim izborima (trećina biračkoga tijela je potrebna za važeće izborne zakone i ustroj za osiguranje legitimiteta vlasti).
Unatoč prekomjernom javnom dugu (sredstvima koje državna blagajna duguje unutarnjim ili vanjskim potražiteljima), uvjereni u (pravnu) osnovicu izbornoga legitimiteta, ustrajavaju na antikampanjskoj predizbornoj kampanji (kampanji bez javnih skupova), kampanji bez programa, kampanji na (bezidejnim) osobama (s retoričkim vještinama).
Nagradno (nagrdno) pitanje: zašto ustrajavaju na kampanji retorikom (sposobnošću uvjeravanja), a ne na kampanji činjenicama ...? (Pitanje je satirično-retoričko!) (Odgovor potražite na obiteljskom pakiranju Coca-Cole (više političke i ekonomske istine iskaže kompanija Coca Cola u svojim promidžbenim spotovima i reklamama nego svi hrvatski političari u svim predizbornim kamapanjama do sada ...).)

Bit` će bolje (ali ne u ovakva vremena).
Kad bi sadašnji znali pokrenuti gospodarstvo (na korist državnog proračuna i boljitka stanovništva) sigurno ne bi čekali (narodnu pobunu). Preostaje im (kako bi potisnuli sposobne) samo kokodakati o vjerodostojnosti ...

Mi, što ne spadamo u trećinu povlaštenih (koji svoju povlaštenost ostvaruju biračkim glasom i političkom podobnošću) najavljujemo: srušiti ćemo okove ropstva, i potopiti (općim potopom) nepravednost. Stvarati ćemo svijet iznova!

Uzalud vam izborni inženjering, isprazni ste u svom bezdušnom postojanju, nemate ljudskosti i ne pripada vam nikakva vlast. Vaše su norme nenormalne, vaši su postupci luđački. Niste pametniji, niste jači, niste sposobniji.
Vrijeme će vas pregaziti (i grubo se našaliti s vašom proždrljivošću). Samo više jedete (jer hranite vlastiti ego otrovima koji djeluju).



Oznake: bolje, nevrijeme, osamostaljenje, Hrvatska, obrana od agresije, sukcesijski dug, poratna obnova, naplata ratnih šteta, hibrid feudalizma i socijalizma hibrid feudo-socij, trećina zaposlenih, trećina birača, kvazidemokracija, osiguranje legitimiteta vlasti, prekomjerni javni dug, anikampanjaska kampanja, kampanja bez programa, Coca Cola, Bit` će bolje, kokodakanje o vjerodostojnosti, stvaranje svijeta iznova, izborni inženjering, nenormalne norme, proždrljivost, ego

19

petak

kolovoz

2016

Stevo (Stiv) Culej



Hrvatska se (zbog društvenih osuda) licemjerno odnosi prema svojim braniteljima (i državi).
Interesno (primitivni), brzo potpadaju pod anarhični (arhaični) model društvenog ponašanja.
Nesposobni uspostaviti i održavati moderni oblik političkog organiziranja (politika je oblik interesnog organiziranja), javno prihvaćaju proklamirane vrijednosti, ali (skriveni) iza glasačkog paravana odlučuju drukčije.
Inače bi uličnim demonstracijama opovrgli račanov, mesićeve, josipovićev i milanovićev mandat/mandate.

Nakon zabluda o sposobnosti hrvatskih birača (nadvladati strahove, dvojbe i iskazati biračku hrabrost), o stupnju političke organiziranosti (koja je refleksija političkog košmara koji je stvorila), treba iskoračiti (birač prema biračima)(nisam birana osoba) prema političkom tijelu i zahtijevati (političku organiziranost, političku odgovornost, političku zrelost).

Glasujte iz dubine srca, glasujte za vlastite kandidate, glasujte za one koji će društvo napraviti uređenijim.
Branitelji! U V. izbornoj jedinici glasujte za Stiva Culeja

8. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ

14. STEVO CULEJ

Pokažite kako ste svjesni trenutka u kojem se Hrvatska nalazi, kako ste svjesni dugoročnosti politike i boljitka koji ćemo ostvariti samo uz odabrane (saborske) zastupnike. Pokažite kako je javno deklariranje domoljublja i hrvatstva našlo mjesta u vašem srcu (i prevladalo sve dvojbe i strahove, nadišlo moralne slomove i pobijedilo hipokriziju).

Pokažimo da Hrvatska nije slučajna država, pokažimo kako nam je stalo do domovine. Dajmo glas pravom čovjeku.






Oznake: Hrvatska, licemjerje, anarhija, arhaični model, moderni oblik političkog organiziranja, proklamirane vrijednosti, birački paravan, ulične demonstracije, slučajna država, domovina, boljitak

04

četvrtak

kolovoz

2016

Neimenovani (niži) izvor



(podnaslov je ispod teksta)


"Osuđen je režim koji je radio protiv hrvatskog iseljeništva ..."

Isti taj režim je u Hrvatskoj provodio politiku pomirbe (??) (glupih i slijepih, pobijedili su i jedni i drugi, dva puta).


Sataraš (sarkazam)




Oznake: osuđen, režim, hrvatsko iseljeništvo, Hrvatska, gluhi i slijepi, dva puta

10

nedjelja

srpanj

2016

Zašto se bojimo prošlosti a ne budućnosti ...


Hrvatska nije sazdana na tržišnim osnovama. Privreda, školstvo, zdravstvo, ... su utemeljeni na hibridnoj feudalno-socijalističkoj osnovi. (Što stvara dodatnu društvenu napetost/sukob/tjeskobu.)
Zadaća trajno promjeniti narav (i snagu) društva (zločinima) proizvela je strah od prošlosti. Sustavno zatiranje spomena zločina društvo je osakatilo za sposobnost razumnog prevladavanja posljedica tih zločina.
Jugoslavenstvo je trajno polariziralo društvo (i proizvelo strah od onog što je proteklo).

U mojoj glavi živi mali ljuti ...

(Lijepa prošlost ne vodi nikamo ...)



Oznake: Hrvatska, tržišne osnove, hibridna feudalno-socijalistička osnova, drištvena napetost, društveni sukobi. zatiranje spomena zločina, jugoslavenstvo, ztajna polarizacija društva, strah od onog što je ptoteklo, lijepa prošlost

07

četvrtak

srpanj

2016

Kako(kamo)(kome) vratiti Hrvatsku



Izborni trikovi (1)

Tko zna što će budućnost misliti o njima (kad sada tvrde da su stvorili državu) ...? (Pomoći će im plenković ... (mlađi))


Hrvatska je izlazak iz socijalizma i Jugoslavije iskoristila za uspostavu modela kvalitetnog izbora zakonodavne vlasti.
(Razmatrajući nedostatke okupacionog razdoblja (druge) Jugoslavije.)
Uvela je posebne mirovine za saborske zastupnike, što je (bez obzira na socijalističke ili postsocijalističke mirovine) bio preveliki mamac za kvalitetne kandidate.
Istinsko nadmetanje na izbornim listama i jamstvo istinskog biračkoga opredjeljivanja.
Profil kandidata jamčio je ugled (među biračima), ulog je bio zamašan ... (povlaštena mirovina nakon 2 godine mandata je istinska nagrada za služenje domovini).

Rušenjem tog modela (ukidanjem povlaštene mirovine), smanjenjem primanja i najavljivanjem daljnjeg smanjivanja otvoren je put nižim porivima i neodgovornim karakterima. Posljedica je zatrpavanje Sabora nehrvatskim, nedržavnim elementima koji su degradirali hrvatsko zakonodavstvo (i politički milje). Zapravo smo se vratili na stadij okupacionih režima i njihovih poslušnika (koji su redom bili istovjetni današnjim (vlastitim sinovima) saborskim zastupnicima).

Povlaštenim mirovinama se stvaralo okružje istinskih domoljuba i zaslužnika, bolje izlaznosti birača i odgovornije ponašanje birača. U takvom okružju sdp-koalicije su gubile polovicu biračke snage (u demokraciji smo,a sdp nenarodna partija ...). Kako se moglo dogoditi promjena izbornoga zakona na štetu naroda i Hrvatske ...? Kako se moglo dogoditi da sdpovi saborski zastupnici dominiraju Saborom? (Stranka koja se držala državotvornom je ispustila mnoge (projektirane) detalje, što upućuje da su odreda paraziti ... HDZ treba ukopati toliko duboko, kad ih arheolozi pronađu da dobiju patinu (koju nikad nisu imali). Ili tko zna što će budućnost govoriti o njima ...?)

povlaštene mirovine su jamčile slabiju propusnost za neugledne i nenarodne elmente (u službi zla)


Nova politička snaga (istinska Hrvatska mora odgovoriti na izazove koji je stavljaju na kušnju opstojnosti) obećava povratak digniteta državnim dužnosnicima (ma tko oni bili, ako pridonose boljitku RH) i povratak povlaštenih saborskih (državnih) mirovina ...

Jednom osvojena (i usvojena) kvaliteta (koju kvazi stranka nije znala braniti) mora se s istim ciljem i razlozima iznova uspostaviti. U interesu Hrvatske.

Hrvatska će ponuditi najbolje ... (prvi parlamentarni izbori na jesen će ponuditi listu koja će jamčiti povratak povlaštenih mirovina).



Oznake: Hrvatska, izborni trikovi, socijalizam, jugoslavija, okupacija, zakonodavna vlast, povlaštene mirovine, nova politička snaga, opstojnost, dignitet, degradacija zakonodavstva

27

ponedjeljak

lipanj

2016

O strategiji HDZa na slijedećim parlamentarnim izborima



Hrvatska nije osuđena (na HDZ). Ima pravo na vlastiti izbor (zbog tog i jesu izbori).
Dok god HDZ bude ugađao biračkim željama (realno i ispravno) pobjeđivati će.

Kako je HDZ pobjeđivao u vrijeme Franje Tuđmana ...?

Nije se dvoumio koristiti oštru retoriku i ukazivati na teme o kojima je uputnije bilo šutjeti. HDZ nije dobivao izbore jer je bio centar ili umjerena stranka.
Hrvatska je, izložena jugoslavenstvu i socijalizmu/komunizmu, bila (i još je uvijek) sputana u razvoju. Prisiljena na (vječnu) borbu za opstanak (donedavno i nastanak).
Borba protiv velikosrpstva, pravoslavlja, jugoslavenstva (skoro) je završila.

Ostala je borba protiv komunjarstva (socijalizma/komunizma), koje je usko povezano s jugoslavenstvom, pravoslavljem, velikosrpstvom i ruskom ekspanzionističkom, militantnom politikom.
Sama ideja socijalizma/komunizma bitno sputava vitalnost naroda/nacije. Gura nesposobne i lijene, uništava gospodarstvo, stvara politički kaos (zbog toga su sve socijalističke vlade diktatorske ...).
Gospodarstvo neće pokrenuti umjerena (komunjarsko-liberalna) struja bivših komunista i njihovih sinova, oni su samo paraziti na onemoćalom hrvatskom tkivu ...
Onaj tko traži ublaženu retoriku u sukobu sa takvima nije pogodan za političke funkcije.

Hrvatska mora otvoreno odgovoriti na policijsko-vojnu prijetnju polusektaških (sdpovskih) nastojanja gurnuti Hrvatsku niže nego li je sada.
Ne trebaju nam mudraci. Bobu bob, popu pop.

Zna se! (zašto HDZ 2016. ima isti izborni program kao i 1990.? Jer je srpstvo i jna koristila hrvatske komunjare koji sada nastoje vratiti velikosrpstvo i jna ...)


Oznake: Hrvatska, osuda, vlastiti izbor, birači. želje, oštra retorika, politički centar, umjerenost, jigoslavensatvo, socijalizam*komunizam, Gospodarstvo, policijsko-vojna prijetnja, bob, Pop

17

petak

lipanj

2016

Bespuća hrvatske zbiljnosti



Hrvatska je stoljećima izložena nasrtajima (okupaciji).
Granica (promjenjiva ratovima) civilizacija.
Rat, iseljavanja, okupacija, (laž) su trajne odrednice te granice.

Posljednji višestoljetni sukob (civilizacija) se odvijao protiv osmanlijskoga carstva. Prodor (osvajački nastrojenih) osmanlija je proizveo poremećaj u formiranju i održavanju država/granica.

Balkanskim ratovima i Prvim svjetskim (Velikim) ratom osmanlije su svedene na tlu Europe na okolicu Istanbula (Carigrada). Od tada nastupa era nadomjestka okupatora (Hrvatske).
Nastojanje Britanije i Francuske uspostaviti marionetsku južnoslavensku državu (manje zbog geostrateških, a više zbog ekonomskih razloga, umjetne tvorevine troše najviše novaca na oružje (koje nemaju, bez plaćanja) i političku podršku (koju nemaju bez plaćanja)) proizvelo je poremećaj u (re)konstrukciji predosmanlijskih država.

Opet (ekonomski uvjetovano) nastaju marionetske tvorevine. Kraljevina SHS (Jugoslavija), NDH, DFJ, FNRJ (SFRJ).
Od svih marionetskih država jedino je NDH zadovoljavala narodni kriterij teritorijalnoga (i ostalog) formiranja, te je možemo tumačiti kao odraz težnje hrvatskog naroda za uspostavom samostalne, vlastite države.
Stalno nametanje marionetskog karaktera NDH (i genocidne naravi hrvatskog naroda) vraćanje je u okvire nametanja uspostave neprirodnih, marionetskih režima (održavanih prodajom vojne i političke moći).


Današnja Hrvatska (razapeta između tradicijskih i povijesnih okvira s jedne strane, i pragmatičnih (karijeristički nastrojenih) političara (bez modela prevladavanja razdora) osuđena je na (neartikulirana) narodna stremljenja i antinarodne političare (kočničare svega što smatraju polugom otvaranja vrata (povijesne) Bosne (BiH).
Zbog nepostojanja modela smanjenja razdora (glavnog hrvatskog političkog problema - pitanja sudbine Bosne i Hercegovine) hrvatske političke elite (??) produciraju krize koje nemaju jasnih dodirnih točaka s (povijesnim) pitanjem Bosne.
U BiH su Srbi činili/čine genocid (preko sto godina), Britanci i Francuzi (oružjem i diplomacijom) negiraju narodna zahtijevanja (i diplomatsku) povijest, Sovjeti (Rusi) provode nametanje umjetnih (na genocidu utemeljenih) tvorevina ,,, Hrvati nemaju nikakva prava (ili su im prava u srazmjeru s diplomatskom, vojnom i gospodarskom moći).

Sva tragičnost hrvatske zbiljnosti sadržana je u količini prava koja proizlaze iz diplomatske, vojne i gospodarske moći. Dok je tako, Hrvatskom će upravljati (ne)demokratski (ili drukčije) odabrani političari koji će (svjesno) umanjivati te moći. I skretati fokus pozornosti na (naizgled) nevezane probleme ...

Antihrvatske snage vješto ukazuju na hrvatsku nemoć (smanjenja) razdora između želja (očekivanja) i stvarnih mogućnosti. Svakom prigodom (naizgled) narodne političare prokažu kao nesposobne (nositi se s osnovnim pitanjem - sudbinom BiH). Tako su i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović doveli do izjašnjavanja o naravi NDH i pozdrava Za dom spremni (iz kojih je vidljivo kako ona nema snage i sposobnosti upravljati hrvatskom politikom (jer onaj tko nema riješenje za osnovni problem mora stvarati probleme ...)).
Razdor koji tako (lako) stvaraju antihrvatske snage pogoduje produženju specijalnog rata (i kaosu kojim problemi postaju veći).
(Karizma koju je imao Tito, sada postaje jasnija, podržavali su ga u nastojanju ubrzati procese otuđenja BiH, okupacije Hrvatske. I uspostavi nove granice. Zaboravili su kako su rat, iseljavanja, okupacija, (laž) trajne odrednice tih granica ... I stvorili narodno uvjerenje o nepostojanju pravde.)

Hrvatska traži mesiju (koji će formulirati novu političku stvarnost (u kojoj laž i beznađe neće dominirati)).

Sve hrvatske (političke i ostale) krize proističu iz nesposobnosti uspostaviti (političku) retoriku koja bi objedinjavala (hrvatsku naciju).



Oznake: Hrvatska, stoljeća, okupacija, nasrtaju, granica civilizacija, nadomještaj okupacije, ekonomski razlozi okupacije, marionetske tvorevine, osnovni hrvatski politički problem, uvjetovanost kriza, količina političkog prava, model upravljanja krizama, mesija, retorika objedinjavanja

11

petak

ožujak

2016

Službe i njihovi zastupnici



U Hrvatskoj je demokracija čudna.
U prošlom je mandatu svojevrsni (ras)pop (sumnjičen za suradnju) "osvojio" saborski mandat (nedoličnim izjavama) i ... nestao.
Don Ivan Grubišić je oličenje idiota (kojima službe popunjavaju izborna parlamentarna mjesta). (Je li taj još uvijek živ ...?? )

Unatoč višestrukom ponavljanju obrasca (zaobilaženja demokratske procedure), MOST (na brzinu sklepana skupina), Sinčić, Holly, ... su iznova službene akvizicije (izigravanja demokracije).
Nastojanja pokretanja referenduma za preferencijalno glasovanje (u doba kad je sdpovska-četničko-orjunaška svita "čerupala" Hrvatsku i gurala je u ambis (bankrota) je još jedan instrument službi u opstrukciji demokracije.

U demokraciji svi želimo biti dobrostojeći (bezobrazno bogati), i nije nas briga za obmane (sportske lige sa Srbima; pjesmuljke napušenih idiota; milanovićeve idiotske govorancije; HRT-ove ruske filmove; pupavčeve srbo-srpske fobije; ...).
Kontrola materijalnih dobara i poluge vlasti su u rukama službi (koje sve zabrljaju).

Samo su suradnici glasni, ostali obespravljeni (osiromašeni).
Demokracija je sredstvo za dugogodišnje zatvorske kazne svima koji opstruiraju sustav vladavine naroda.

Hrvatska se 90./91. nije fizički obračunala s pripadnicima jugoslavenskih službi (ubojicama, zločincima). Danas s njima vodi bitku za pravo glasa ...


Oznake: Hrvatska, demokracija, službe, popuna, obrazac, bogatstvo, suradnici

03

četvrtak

ožujak

2016

L-ustracija (odmah)!



Hrvatska je sustavno zapuštena.
Politički (i institucionalno) vođena ka nefunkcionalnoj, neprirodnoj tvorevini.
Moderni Ustav i moderna država ne mogu djelovati u takvom okružju.

Nemogućnost uspostave pravne države, polovičnost svih pokušaja, stalna kriza, ...
Potrebno je raščlaniti sustav (sustav je objekt naučnog razmatranja) i otkloniti stalni izvor (problema).

Znakovito je kako državu vode politički aktivisti, i unatoč problemima ustrajavaju na svom (izbornom, * njih i njihov izborni legitimitet) legitimitetu.
Parlament je apsolu(kul)ti(toi)stički (bez političke borbe ili bilo kakvog oblika otpora), s otvorenim putem ka uspostavi totalitarnog sustava. SDP prednjači (hdz se skriva iza sdpovih vladavina ...).

Referendum o LUSTRACIJI, ograničavanju prava Sabora i zastupnika, o učinkovitoj kontroli svih oblika vlasti, ...
Ne može RH biti socijalna država zaduživanjem ili izglasavanjem poreza na nekretnine (oduzimajući imovinu jednima kako bi poklanjali drugima ...).

Od Tuđmanove smrti kriteriji (provođeni od tajnovitih službi koje kontroliraju izbore) državnih dužnosnika iz mandata u mandat se smanjuje.
Pustiti nekoga bez provjere upravljati brodom (učiniti ga pomorskim kapetanom) ili avionom (učiniti ga kapetanom aviona) je nezamislivo (zbog tragičnih posljedica).
Instalirati nekoga na državne dužnosti, nesposobnog i zlobnog, je specijalni rat.
LUSTRACIJA je proces razdruživanja nakon tranzicije, pomirbe, rata i specijalnog rata (koji u kontinuitetu, ali različitim oblicima traje stoljeće).
Hrvatska mora pobijediti (svoje domaće krvoloke).

Totalitarni sustavi su počinili zločine (pojedinačne, i protiv čovječnosti). Zbog zločinačke naravi su nezakoniti. Lustracija se može provesti i kaznenim postupcima (protiv svih koji su planirali, provodili ili pomagali u počinjenju tih zločina). Iako bi i bez lustracije i kaznenih progona, samo na temelju današnjeg ponašanja iste osobe podlijegale kaznenom zakonu (opstrukcije demokracije).
LUSTRACIJA je civilizirani čin demokratizacije društva. Svi koji navode protek roka za lustraciju zaboravljaju kako kazneni progon počinitelja zločina protiv čovječnosti ne zastarijevaju, lustracija takvih osoba i skupina ne može zastarjeti. Ograničena lustracija (na počinitelje zločina koji ne zastarijevaju) državu bi oslobodila polu glupih, polu ludih (ovisno koja ih polovica instruira iz sjene) Milanovića, Josipovića i sličnih (Ostojića). Ruskih agenata koji slobodno (s pozicija vlasti) djeluju protiv države, Ustava i zakona. Protiv Hrvatske i Hrvata/ica.
LUSTRACIJA je neophodna, demokracija naš odabir.
Referendum o lustraciji je najbrži put ka demokratizaciji Hrvatske.

Lustracija je čin suočavanja s vlastitom prošlošću (u kojoj su jedni bili progonitelji, a drugi progonjeni). Relativizirati žrtve ne čini društvo pravednim, a ustavna odredba društva kao pravičnog je obaveza. L-ustracija (odmah)!


Oznake: Hrvatska, nefunkcionalna, pravna država, rasčlamba sustava, takozvani izborni legitimitet, lustracija, Referendum, smanjivanje kriterija za obnašanje državne funkcij, specijalni rat, totalitarni sustav, zločin protiv čovječnosti, ruski agenti, demokracija, suočavanje s prošlošću, progonitelji, progonjeni, pravičnost, L-ustracija

05

utorak

siječanj

2016

Na koga možete računati (i na koga/što ja računam)



Hrvatska je dokinula (ili nije) nesposobne, pokvarene, amoralne, bezbojne ljigavce ...
MOST kupuje vrijeme za njihovo spas (pada u zaborav), rastežu u strahu od krvavog obračuna (kad već institucije i službeno zaduženi za progon veleizdajnika i krvnika hrvatskog naroda, grobara hrvatske državnosti nisu pokrenuli istrage i progone; što ih svrstava na listu progona zajedno sa socijalističko prorusko-prosrpskom vlašću).
Sedma liga (iznikla na okupaciji Hrvatske, nikad nije napredovala dalje od tog stadija, unatoč ministarskim i premijerskim titulama).
Premijer (ex premijer, narkoman i k*rvar, rastrošan i neradnik, ...), ministar (unutarnjih poslova)(trči ludi laži), ministrica (spoljašnjih poslova)(glupa k`o balvan), ministar (poljodjelstva)(izgubljen u svojoj gluposti), ministrica (socijalne politike)(bezobrazna i oduzeta teškim dvorskim životom), ...
Sedma liga vodila je državu u propast.
Tko će uzdignuti srušeno? Hoćemo li nakon vraćanja dugova (države, kreditnih dužnika, blokiranih, socijalno ugroženih) imati vremena za sebe?
Hoće li tko pokažnajvati zločince?

Hoće li tko vratiti dvodomni Sabor, izjednačiti osobno i državno vlasništvo, vratiti vlast narodu, obnoviti vjeru u Hrvatsku?
Ako i hoće, teško će naći ikoga da mu vjeruje.
Hrvati ionako tajno (ili nikako) glasuju i javno se ustručavaju izjašnjavati o politici.
Možete s takvima što god poželite, samo im nemojte vjerovati! Nikad nisu znali za koga su (i tito im je bio dobar, mesića su birali (ili nisu) dva puta, račana su podnosili (iako je bio ružan), josipovića su smatrali obećavajućim, milanoviću su vjerovali 4 godine, ...
S takvima više ne računam! (komunjarske sluge, porobljeni, bez hrvatke duše)

Dikatatura (vojna).


Oznake: Hrvatska, veleizdajnici, krvnici hrvatskog naroda, grobari hrvatske državnosti, sedma liga, okupacija Hrvatske, srušeno, povrat dugova, dvodomni Sabor, osobno i državno vlasništvo, vlast naroda, hrvatske glasačke navike, vojna diktatura

24

utorak

studeni

2015

Reforme (monetarno planetarnog sustava)



Hrvatska, u svijetlu apsolutizma i totalitarizma, s ustavnom ovlasti Sabora utjecanja na gospodarske odnose (nedemokratski) bez potrebne suglasnosti naroda stvara (otuđene) reformatorske snage (MOST, Lovrinović) koje nastoje ovladati tokom novca preusmjeravajući ga od jednog izvora ka drugom (uz proviziju).
Do sada je od osnutka RH bilo više valova istih političkih pokušaja (uglavnom profesora (ekonomskih znanosti)) stvaranja uvjeta lociranja izvora novca i korištenja zakonske regulative u skretanju tog novca prema ciljanom primatelju.
Umjesto stvarati opće zakonske uvjete ravnopravnosti, svi prijedlozi veleuvažene "znanstvene" ekonomske elite su identificirali izvore i zakonom traže okvir za upućivanje novaca na točno određene subjekte (tijeka novca).

Od 1969. godine se dodjeljuje Nobelova nagrada za ekonomiju, koju nitko nije dobio dva puta. Onaj tko je dobio zna koliko je puta bio glup, a koliko je puta bio pametan (samo jednom). Ovi što nisu nikad dobili Nobelovu nagradu za ekonomiju iako su stalno glupi, misle kako su stalno pametni.

Nobelovu nagradu za ekonomiju 2015. godine je dobio Angus Stewart Deaton.

"Angus Stewart Deaton, (Edinburgh, 19. listopada 1945.), je škotsko-američki ekonomist. Godine 2015.. dobio je Nobelovu nagradu za ekonomiju "za analizu potrošnje, siromaštva i blagostanja".[1][2]

Doktorirao je 1974. na Sveučilištu u Cambridgeu u Engleskoj. Profesor je enonomije i međunarodnih odnosa na Sveučilištu Princeton od 1983. godine."

https://hr.wikipedia.org/wiki/Angus_Deaton

Hrvatska mora ugasiti totalitarizam, apsolutizam. Hrvatska mora oduzeti pravo Saboru na donošenje odluka bez naroda. Hrvatska mora lustrirati sve nedemokratske stranke, udruge, pojedince.


Oznake: Hrvatska, Apsolutizam, totalitarizam, ravnopravnost, ciljani izvor, ciljani primatelj, provizija, Nobelova nagrada za ekonomiju, glupost, pamet, nobelovac Deaton, lustracija nedemokratskih snaga

18

srijeda

studeni

2015

Vukovar, Vukovar



Što je meni Vukovar




Pad Vukovara me zatekao (na sekundu) udubljenim nad sudbinom tog Vukovara. Za trenutak sam se zamislio u srušenom gradu i razmišljao o sudbini ljudi koji se još uvijek nalaze u Vukovaru. Udisaj/uzdah (zadnji).
I mračna sudbina izgubljenog života (koji žuri nekoj drugoj, ljepšoj obali).
Trenutak kad sam zaboravio sebe ( u sebi) i spoznao sebe u vama (vukovarski branitelji, vukovarski mučenici).
S Vukovarom je umro i dio mene (onaj naivni, dječji).

Prvi put su granate utišale, a otkucaji srca su eksplodirali jače od njih ...
Vukovar. Vukovar. Krvari na braniku naše Hrvatske.

Shvatio sam da bi taj dan svako hrvatsko mjesto doživjelo isto da je bilo na mjestu Vukovara. A svaki Hrvat doživio sudbinu Vukovaraca da su bili na njihovom mjestu. Shvatio sam da je Vukovar to doživio za sva ostala Hrvatska mjesta, Vukovarci za sve ostale Hrvate.
Onaj dio Vukovara što je umro živi u nama, onaj dio mene što je taj dan umro živi u Vukovarcima.
Prolivena krv isprala je naše grijehe. Zabludu. Naivnost.

Umro je Vukovar, oživjela Hrvatska.
Dužnost nam je Vukovaru vratiti dio Hrvatske, kojoj pripada.








Što je meni Vukovar




Vukovar je mjesto posebnog pijeteta.

To znači da je Vukovar mjesto strašnog zločina koje su počinili srbo-četnički agresori, JNA i njihovi pomagači (hrvatski ogranak UDB-e, KOS-a i skh-sdp/sdp).

Mjesto posebnog pijeteta ne dozvoljava krvnicima da u koloni sjećanja produžavaju svoju zločinačku zadaću.
Nema pijeteta u krvnikovom cerekanju nad mrtvim, nestalim, ranjenim, silovanim, omalovaženim Vukovarcima i Vukovarkama.

Nema mjesta izrodima (Vukovara) koji četiri godine maltretiraju hrvatske branitelje vodeći braniteljsko ministarstvo.
Nema pijeteta u karijerističkom klanjanju žrtvama Vukovara, a pripremanjem žrtava Pariza, Londona ...

Vukovar nije mjesto za mirenje, Vukovar je mjesto za prozivanje krvnika.
Javno medijsko nametanje pijeteta s orjunom i krvnicima (u rukavicama) ubojstvo je Vukovara. Iznova.


Ali od medija očekivati nešto više nije uputno (oni samo smrde onako kako smrde krvnici koje promoviraju preko žrtve).


Tko će moj grad braniti od silnih licemjera (kao što smo svi mi branili Vukovar od Božje srdžbe), ako ih pustite da se hrane na živim ranama Vukovara.


Oznake: Vukovar, žrtva, Hrvatska, mjesto posebnog pijeteta, krvnik (u rukavicama), cerek, Božja srdžba, žive rane

24

subota

listopad

2015

Hrvatska magla

Hrvatska misli


Hrvati su satkani od Ličana koji misle da ne misle, Dalmatinaca koji misle da misle, Zagoraca koji misle da misle samo za sebe, Hercegovaca koji misle da nitko drugi ne misli, Bosanaca koji misle kako misliti, Međimuraca koji se misle, Zagrepčana koji misle kako Sava protiče samo pored Zagreba, Gorana koji misle da je zima ljeto, Slavonaca koji misle kao svi mi zajedno, Istrana koji misle da ih nitko ne vidi, Dubrovčana koji misle što su radili njihovi stari, bodula koji misle kada će zadnji trajekt i onih koji se još uvijek misle u kojoj su državi.
Svi misle


Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života


U spomen na o. Petra Pericu




Oznake: Hrvatska, magla, misli

23

petak

listopad

2015

Hrvatska obrasta

Google map Italija








Google map Hrvatska









Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života


Oznake: Google map, italija, Hrvatska, tko/što raste?