06

četvrtak

kolovoz

2020

O nepodobnosti demokracije




Demokracija je oblik donošenja odluka, pa se vladavine u kojima većina donosi odluke smattaju demokratskim.


Pojam demokracija označava pluralistički oblik vlasti u kojem sve odluke neke države donosi izravno ili neizravno većina njezinih građana ...



Ma koliko zakrivljivali pojam demokracije, osnovno načelo je volja većine, koja ako nije ispoštovana ne možemo govoriti o demokraciji.
Drugi problem demokracija je ustavno načelo koje oni koji nameću svoja politička stajališta zaobilaze i samim tim postaju kriminalci.

Hrvatska je u EU razotkrivena u nedemokratskom i prevarantskom odnosu naspram birača- poreznih obveznika. Nezakonitosti upravljanjima EU fondovima Hrvatsku je svrstalo na crnu listu EU institucija. Odgovor na transparentno prozivanje EU tijela je dječje sakrivanje iza podobnosti (mamlaza) pLenkovića.

Ta surova, presuđujuća uplitanja EU bez lustracije bi izazvala (u normalnim demokracijama) smjenu cjelokupnog državnog aparata (stranke, političari, sudstvo, i svi koji se trenutno nalaze na tim funkcijama).

Odgovor takve (krivo)vlasti je izopćenje naroda, suspenzija demokracije (koje nikad nije ni bilo), i podilaženje EU podmetanjem (mamlaza) pLenkovića (kojeg EU ne može podržavati zbog nakaradnosti sustava koji nameće).

Niti EU, niti (izuzev vUčića i nekoliko njegovih bliskih balabana) Srbija ne podržavaju igrokaz pLenković-pUpovac osovine koja prenosi laži i obmane.
Država koju nekolicina umno poremećenih drži nasuprot svih, a najupornije nasuprot pameti, nije centar interesa.
Ponajmanje javnosti ekonomski i demokratskih razvijenih društava.
Nije objekt interesa nikoga, bar ne po dobru.
Zastrašuje ta količina prijetvornosti i laži koju takve vlasti produciraju.
Nažalost, jedino je Hrvatima ta nakaradna papazjanija svakodnevno izvor interesa i frustracija.

Hrvatska je napadnuta tamo gdje je najranjivija, tvrdnjama kako je nesposobna imati vlastitu državu.

(Vrijeme je za državni udar i Drugu republiku.)
S narodom, bez kreše bEljaka, bez Udbe i anemičnog, bez miLanovića i olimpijske prvakinje u presvlačenju kostimića.

Za Hrvatsku dostojnu življenja.


Oznake: demokracija, volja većine, oblik donošenja odluka, ustavno načelo, EU odnos, krivovlast, smjena državne vlasti, suspenzija demokracije, igrokaz pLenković-pUpovac, razvijena društva, vlastita država, druga republika

28

četvrtak

veljača

2019

Titova krepalina



Vlast u Hrvatskoj, s jugoslavenske platforme, više od 150 godina Hrvatsku sakati (država je određena stalnim stanovništvom, definiranim teritorijem, vlašću i sposobnošću stvaranja odnosa s drugim državama).
Današnja Hrvatska nema stalno stanovništvo (iznova manipulacije s brojem glasača govore o naravi državotvornosti vlasti koje su referendumske potpise osporavali brojem glasača), teritorij je svela na državotvorne ostatke (sustavnim negiranjem hrvatskog državnog prava), vlast je antihrvatska (prosovjetska, proruska, prosrpska, ...), nesposobna je stvarati odnose s drugim državama jer se stalno zapliće u namjeru stvoriti dojam o nezrelosti i nezasluženosti priznanja okrnjene Hrvatske (kako bi lakše prenijeli suverenitet na neku drugiu tvorevinu - u kojoj će hegemonizam cvasti kao u svim prijašnjim višedržavnim tvorevinama u kojima je Hrvatska bila ; Ugarsko-Hrvatska, Austro-Ugarska, Kraljevina SHS, Kraljevina Jugoslavija, Demokratska Federativna Jugoslavija, Federativna Narodna Republika Jugoslavija, Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija, Europska Unija).

Zabluda koju stvara pojava titove krepaline u djelovanju A. pLenkovića i povezivanje njegove političke prijevare za ciljeve Europske Unije je krivo. Taj okorjeli četnik nastupa s pozicija krepalog tita, ali je titovo divljanje poduprto zapadnim političkim čimbenicima koji su usmjeravali rusko-sovjetsku ekspanziju na manje značajne narode (Poljake, Čehe, Bugare, Rumunje, Bugare, Albance, Hrvate) u šarenilu političkog spektra iznjedrilo specijaliste za odnose koje nabrajam. Oni i danas drže pozicije u zapadnim demokracijama na uskoj specijalizaciji o titoističko-četničkom konceptu osporavanja hrvatskih prava u korist onih koji ne pripadaju germanskom interesnom krugu.
Taj četnik, krepalina poput uzora tita, djeluje u interesu rusko-srpske četničko anticivilizacijske invazije i razaranja država.

Sve pritiske na Hrvatsku, koji su vršeni u posebno teškim uvjetima srpske agresije, bez pomoći napadnutoj državi, pLenković je (s čijim dopuštenjem?) jedan po jedan izvršavao i provodit će takvu praksu dok ga ne zaustavimo.

Strahotno je razaranje države iznutra i izvana koja ta četničko-bjelosvjetka banda, vragovi ogrnuti plaštem uglađenosti sustavno više od 150 godina provode stvarajući geostrateške uvjete koji njima odgovaraju.

Krepalina smrdi, makar se svakodnevno smiješio vlastitoj bijedi.
Kojoj je budali palo na pamet instalirati takvu drtini i izroda na vlast?

Potrebno je uspostaviti Drugu Republiku, nacionalizirati sve pretvorbom rasprodano (ili pretočeno na skrbničke račune), vratiti smrtnu kaznu i smijeniti sva tri stupa vlasti.





Oznake: krepalina, vlast, jugoslavenska platforma, okorjeli četnik, anticivilizacijska invazija, strahotno razaranje izvana i iznutra, druga republika, nacionalizacija, smrtna kazna, smjena sva tri stupa vlasti

31

četvrtak

svibanj

2018

Referendum je volja naroda



Referendum je legalni institut sudjelovanja naroda u upravljanju državom.

Politička podmetanja i nastojanja omalovažavanja referenduma pripremio je legalni odgovor naroda.



Opstruiraju li referendume građanskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj (konvenciji), priprema se novi referendum o raspuštanju sva tri stupa vlasti. Provest ćemo referendum o Drugoj Republici (u kojoj će i Ustav i svi oblici vlasti biti zamijenjeni narodnom voljom).

Narodna država. Res publica.

Oznake: referendum. narod, Drava, Narod odlučuje, Istina o Istanbulskoj konvenciji, tri stupa vlasti, druga republika, Res publica

17

ponedjeljak

listopad

2016

Troblog



Zašto Plenković nije sastavio Vladu?


Možda se trudi odabrati najbolje ... (ne nadajte se tome)!





Vlast naivnih


Uobičajeno je (u Formuli 1 i svim timskim sportovima, djelatnostima) sastaviti tim prije iskušenja, uvježbati taj tim.
A "najuobičajenije" (vrhunski) je u upravljanju državom sastaviti tim od dokazanih znalaca s područja društvenih i ostalih znanosti koji odgovaraju trenutku u kojem se država nalazi.
Ako je HDZ bio u oporbi za vrijeme milanovića (mada to ne vjerujem, a to se vidi po rezultatima ondašnje vlade (na koju bi oporba morala utjecati, ako nije dio vlasti... (vlast iz oporbe)) i sadašnjem ponašanju hdza), trebao je uočiti sve probleme (države) i pripremiti stručnu vladu ...
Nagli zaokret ka neiskusno-iskusnim kadrovima (koji su neiskusni u poboljšanju državne funkcionalnosti, ali su svi odreda iskusni u isisavanju proračunskih novaca (čitaj: paraziti, dugotrajni i kroz sve društvene sustave)) i još uvijek traženje članova vlade znači kako nova vlada nema programa. Osim pljačke i fotelja (iz kojih će pogodovanjem dobro unovčiti svoju nestručnost).
U Saboru javašluk (idiota), u Vladi na vidiku javašluk (poluidiota).

Vrijeme je za samo organiziranje i potpunu destrukciju političkog sustava i aktera političke vlasti.
Vrijeme je za narodnu revoluciju ... vlast naivnih. (Iako će netko pomisliti nevinih, naivni su nevini.)






Zbog čega su branitelji jedini sposobni obnašati političku vlast?


Vrijeme je za samo organiziranje i potpunu destrukciju političkog sustava i aktera političke vlasti.
Vrijeme je za narodnu revoluciju ... vlast naivnih. (Iako će netko pomisliti nevinih, naivni su nevini.)

Vrijeme je za drugu (drukčiju) republiku! Ili barem republiku onih koji su od 91. do 95./96. (98. mirnom reintegracijom) stvarali nadu u bolje (republiku braniteljskih ideala). Vrijeme je za lustraciju (ne udbaša, već prevaranata.)
Treba lustrirati pokvarene, prijetvorne, zločinački i prevarantski obojene (svim bojama - u nutrini sivom).



Oznake: sastavljanje Vlade, najbolji, trud, uvježbani tim, dokazani kadrovi, oporba, vlast iz oporbe, samo organiziranje, narodna revolucija, druga republika, republika braniteljskih ideala, lustracija prevaranata, troblog