03

subota

ožujak

2018

Blogika



Priopćenje (nisu morali ništa priopćavati, mogli su odmah saopštiti) Vijeća za suočavanje s prošlošću je uz dokument popratila izjava akdemika (jazu - jugoslavenska akademija znanosti i umjetnosti) o antifašizmu kao pozitivnoj pojavi vezanoj za simbol komunističke, socijalističke i jugoslavenske zvijezde.

Logikom onog koji nikad neće biti nominiran za Nobelovu nagradu, propustio je zbog dosljednosti izjednačiti ustaško znakovlje zbog pozitivnog zalaganja za hrvatsku državu i samostalnost nacionalne države.
Danas je stvarnost hrvatska a ne jugoslavenska država (samostalnost je ulaskom u EU djelomično izgubljena, ali ne i izbrisana kao država u Kraljevini Jugoslaviji).
Očito je Vijeće ili prekratko vijećalo, ili su nas zbog nepostojanja logike poštedjeli dugog čekanja još goreg priopćenja. (Od glupih možeš očekivati samo loše ili gore.)

Priopćenje o neustavnosti Za dom spremni!, koji će iznimno tolerirati mrtvim pripadnicima HOS-a, nakaradno je zadiranje u sve segmente države, društva, postojeću kulturu i pripadnost određenoj civilizaciji, u ustavna prava svakog pojedinca.




U Ustavu RH se ne spominju ustaše, partizani, prošle ideologije. Ustav RH određuje politički poredak, ali na demokratskim osnovama čime se bitno razlikuje od ustaškog, partizanskog ili bilo kojeg drugog sustava u prošlosti Hrvatske. Samim tim Vijeće nije smjelo spominjati Ustav, osim u kontekstu demokracije.
Na ovaj, poprilično zloban i pokvaren, glupi način nisu pridonijeli uspostavi i učvršćenju važećeg Ustava, već su potpuno oskvrnuli temeljni pravni akt države. Dovoljno za javnu osudu tvoraca tog dokumenta.

Podrivanje temelja hrvatske države je stogodišnji plan istih političkih snaga, koje iako vremenski razdvojene zasebno usklađeno djeluju za ostvarenje istog cilja. To upućuje na centar moći koji rukovodi tim aktivnostima, i na potplaćenost svih koji su sudjelovali ili sudjeluju u tim aktivnostima.
Treba pronaći put novca kojim su obasuti pripadnici Vijeća i oni koji su imenovali Vijeće. I oštro kazniti.

Blogika jednog blogera: Hrvatska je demokratska, a Hrvati Za dom spremni.


Oznake: blogika, priopćenje, vijeće za suočavanje s prošlošću, gore priopćenje, ustav, temeljni pravni akt, oskvrnuće ustava, podrivanje temelja države, djelovanje za ostvarenje istog cilja, centar moći, novac, put novca, kazne