07

srijeda

studeni

2018

Tko * rAdu kOnčara?



Nekoliko crtica o truloj tvorevini (jUgoslaviji)


Veličanje komunističkih zločinaca je relikt trule tvorevine (jUgoslavije).
Po čemu je rAde kOnčar zaslužan za društvo?

Italijani su pod fašističkom vladavinom (B. Musolinija) koalirali s nacističkom Njemačkom i sudjelovali u 2. svjetskom ratu do kapitulacije (1943.g.). U razdoblju do vlastite kapitulacije (za koju nije zaslužan r. kOnčar) su bili okupatori u dijelu Hrvatske. Na dijelu okupiranog teritorija su organizirali srpsku pobunu protiv NDH (talijanska povijesna arhiva to potvrđuje). Razlog italijanskog uplitanja i poticanja pobune (pa i komunističke) je izbjegavanje Istočnog fronta (pohoda na Sovjetski savez).
Italijani su izazivali i poticali bunu simulirajući teško ratište na Jadranu.

U tom kontekstu je r. kOnčar nevažan. Komunistička partija, koja je djelovala ilegalno i prije početka rata, nije bila ozbiljna vojna prijetnja.
Ali, kOmunistička partija je unatoč kapitulaciji jugoslavenskih vojnih snaga, protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civila, poticala svoje članstvo (kpj/kph i skoj) na diverzije.



r. kOnčar je kao visoki dužnosnik KPH došao u Split poticati i nametati terorističku borbu (protivnu ženevskim konvencijama) nakon kapitulacije vojske Kraljevine jUgoslavije, bespotrebno izazivajući stradanje i patnju civilnog stanovništva. Organiziranje ilegalnih grupa, izvođenje atentat i bombaških napada na okupatorsku vojsku, po direktivama partije izazvala je bespotrebno stradanje onih koji su sudjelovali u tim akcijama. Nije fašistička Italija kapitulirala zbog komunističkih diverzija u Splitu, nego zbog uključivanja SAD-a i iskrcavanja (prvotno na Siciliju) na italijansko kopno u rujnu 1943.godine.
Tvrdnje o značajnosti komunističke pobune (mimo gledanja kroz odredbe Ženevskih konvencija) je povijesni falsifikat.

r. končara su anonomnom dojavom italijanskim vojnim vlastima prijavili splitski komunisti, zbor njegova nasilnog i štetnog djelovanja u splitskoj sredini. (Prilikom uhićenja je skočio kroz prozor sa stubišta zgrade u kojoj je boravio, slomio nogu, bio uhićen, proveo neko vrijeme u bolnici na liječenju, osuđen i pogubljen s još 25 osuđenika strijeljanjem u Šibeniku. Predanje o hrabrosti je komunjarsko-orjunaško: spoznaja o upletenosti italijanskih visokih vojnih i obavještajnih krugova, koja je stvorila kod r. kOnčara uvjerenje kako je zaštićen u terorističkim djelatnostima i izvođenje pred streljački stroj je moralo iznjedriti dvosmisleno ponašenje. Time smo razriješili povijesnu zabludu o značenju kOnčara u povijesti Hrvata.

Koji će nam Q njegova bista, ulica, park ili spomen obilježje? Civilizirani smo narod i ne podržavamo komunističku praksu (zločina i uništavanja) negiranja dosega civilizacije.


Oznake: trula tvorevina, veličanje komunističkih zločinaca, fašistička okupacija, organizacija pobune, Ženevske konvencije, kombatanti, KPH/KPJ, stradanje civila, anonimna prijava, uhićenje, streljanje, bista, park, spomen obilježje

05

ponedjeljak

ožujak

2018

Poprsje IL Riba/a - povijesne besmislice I



Nestala bista nestaloga skojevca.


Komunistička partija Jugoslavije je bila sekta, ilegalna organizacija koja se zalagala za krvavo nasilje - revoluciju. U vrijeme njihova osnivanja i ilegalnog djelovanja, pa i u vrijeme druge (njihove) Jugoslavije, revolucija nije označavala brzu promjenu već promjenu putem krvavog nasilja.
Međusobne nesuglasice unutar partije su podjednako rješavali ubojstvima.

Sudbina ratnog skojevskog sekretara je misteriozna, ali je komunistička propaganda koristila nepoznatu sudbinu nepoznatog skojevca idealom društva.

Ako su djelovali u ilegali, kako je nepoznati mladić mogao postati ikona titove omladine i titova društva? Nametanjem.

IL Riba/ je anonimni, minorni, opskurni lik koji je svoju mladost i život založio za uspostavu krvoločnog režima koji se iživljavao nad seljacima (jer nisu htjeli u zadruge, a htjeli su u crkve), nad građanskom inteligencijom jer nije podupirala komunističku partiju.
Postavljati bistu takvoj osobi je nemoralno, osobi koju je likvidirala partija kojoj je pripadao.

Priroda (nepriroda) partije je konspirativni rad na uništenju poluga društva, preodgoj preostalih; u partiju nisu mogli ući, ali ni izići iz partije.
Mogli su samo smrtno stradati. Na putu ili usput.



Stalno nametanje povijesti jedne krvoločne ideologije posljedica je ruskog financiranja obilježja i lažnih tekovina partizansko-komunističkih djelovanja.
Hrvatska mora (a nije) zakonima onemogućiti isticanje obilježja krvoločne jugoslavenske, partizanske, komunističke ideologije.
(Hrvatski partizani nisu ustali protiv fašizma, jer bi onda glavne bitke u kojima bi ginuli bile bitke za oslobađanje Splita, Zadra, Rijeke a ne Kozara, Neretva i Sutjeska. Išli su u partizane jer je partizanija s komunističkim komesarima zagovarala revoluciju (krv) i Jugoslaviju.)

Poglavnik

Nad starim dvorom usred glavnog grada

ko plamen vječnog svietla stieg vihori;

u dvoru, blied od neprekidnog rada:

Poglavnik bdije, jer narod se bori.

I premda svu noć, ko uklete sjene,

more Ga brige mnogih podanika,

ipak Mu bdienjem izmučene sjene

sa smieškom prime stranog poslanika.

Ko dobra majka često prigne čelo

nad uzglavljima ranjenih junakâ;

ko brižan otac izlazi u selo

vidjeti poljske radove seljakâ.

A ipak nikad nitko ne će znati:

sa koliko se boraca On bori,

od kolikih Mu boli srdce pati

i kolikom Mu snagom duša gori!

Tek će budućnost, što će vedra teći,

znati, što bješe činio i htio,

a poviest naša s ponosom će reći:

Naš Poglavnik je velik vladar bio!

Vladimir Nazor



A. Augustinčić - poprsje A. Pavelića

Oznake: bista, nestali, IL Riba/, revolucija, ilegalno, sudbina skojevca, ikona, krvoločni režim, konspiracija, likvidacije, rusko financiranje, hrvatski partizani nisu antifašisti. oslobađanje S, Neretva, Sutjeska, Kozara