28

utorak

veljača

2017

Nezavisna država (nakupine most)



Penal ili ne, Most nezavisnih lista je šrot, a utakmica u Vinkovcima nogometna ljepotica


U Vinkovcima je odigrana nogometna ljepotica.
Dinamo (Zg) vs Dinamo (Vi) (nekad i sada Cibalija).

1:1 (u korist vinkovčana)(dakle, zagrepčani gube neriješeno). 88 minuta.

Igra podrazumijeva nadigravanje (a sve prevare su elementarno nadigravanja).
Dinamo (ZG) prati suca, odigravaju uigranu varijantu lopte u šesnastercu, sudac je na udaljenoj blizini lopte, jedan nogometaš Dinama (Zg) prima loptu u šesnaestercu, pored njega (ali se ispriječio između suca i zagrebčanca) vinkovački dinamovac, a drugi dinamovac (Zg) utrčava prema sucu kako bi se postavio između one spomenute dvojice i suca (koji je ionako fokusiran (frustriran nepovoljnom pozicijom) na događaje oko lopte. Stop.
Igrač Dinama (Zg) koji utrčava u prostor između igrača koji se pozicioniraju i bore za loptu i suca ključna je figura obmane (uigrane varijante zagrebačkog dinama). Psihologija kaže kako će prijetnju sudaranja sudac pokušati izbjeći skretanjem pogleda na nailazećeg igrača koji se ne bori za loptu i u tom trenutku u šesnaestercu pada igrač Dinama (Zg) kojem je lopta upućena.
Sudac mora donijeti (sudačku) odluku. Svirati penal (jedanaesterac) ili pustit igru dalje (zaustaviti igru i dati žuti karton zagrebačkom igraču koji je pao). U 88. minuti na sedam metara od gola.
Obzirom da nije vidio niti je mogao biti fokusiran na loptu i događaje oko lopte (zbog nenadane opasnosti od trčećeg igrača) mora pogađati. Pogodili ste, sudac je u pravu (jer tako nalažu pravila nogometne igre). A to su znali igrači Dinama (Zg). I iz jedanaesterca postigli pobjedonosni gol.
Jednako su mogli odigrati (nadigrati) obrambenog igrača (i postići gol). Jer igraju na rezultat.
Ljepotica.
(Maradona je dao Englezima gol rukom. Jer ih je morao pobijediti.)

Političko krilo nezavisnih lista (te se liste bore oružano za nezavisnost Hrvatske) odlučilo je pokrenuti politički progon čelništva HNSa (ne onog, omraženog) jer a) ne zna nogometna pravila; b) ne zna nogometne metode; c) ne zna kako je profesionalni nogomet zabava (pa i uigrana obmana suca); d) ne za kako statut međunarodnih nogometnih udruga priječi uplitanje politike u rad nacionalnih saveza; e) ne zna da je profesionalni sport sredstvo financiranja mukotrpnog rada (a ne zabava za socijalističke mase); f) ne zna da ništa ne zna; g) ne zna da ih (most) motrimo.

Šrot (koji se hvata nogometa jer su loši psihijatri). Nemaju pojma, a napuhani su kao komunistička jugoslavenska klika (prije pada Rankovića). Držati se zakonodavcima (kao da živimo u faraonsko vrijeme) i političiti (bez trunka osjećaja za stvarnost) postalo je kamen spoticanja, iskra koja je nedostajala da takav sustav izgori u plamenu slobode.
Rodili smo se jednaki, život nam je stvoren za širenje slobode.



Oznake: Dinamo, Vinkovci, ljepotica, sudac, penal (jedanaesterac), nogometna pravila. oružana borba, borba za nezavisnost, političko krilo, dva krila, rezultat, Maradona

27

ponedjeljak

veljača

2017

Kako mržnja? Zar nije satira?!



Posvećeno Hrvatu i saborskom zastupniku Stivu Culeju


D0RH je leglo jugo pijonira.


Titioisti (lagali su titu, lagali su franji, lagat će (uskoro) i imamu) imaju neobičan dar za oglašavanje nefunkcionalnosti društva.
Već izrečene tvrdnje o ekonomskoj, pa onda i svoj ostaloj, nefunkcionalnosti društva (pod budnim okom čuvara nereda) stvaraju promicanje društva u kojem caruje zlouporaba prava, države i represivnoga aparata (vojska, policija/milicija, službe, doušnici, tužilaštvo i sudstvo, zdravstvo, obrazovanje, mirovinski i ostali sustavi).
Država počiva na trodiobi vlasti (a ja sam u četvrtom kvadrantu), bez utjecaja bilo izborima, bilo kontrolom nijednog stupa (balvana) vlasti.

Postupak koji je pokrenuo DorH protiv neimenovanog (web) glasila, po pitanju neimenovane javne službenice, zbog photoShopa nije satira nego djelo poticanja mržnje. Neimenovanu nije teško mrziti, teško ju je voljeti (unatoč godinama koje je nakupila).
Pošteni (neizabrani) sude, kriv sam jer ne mogu voljeti. Olakotna okolnost mi je što ne volim ni vlastitu majku. (Ona voli mene.)(I prva lajka na face ...)
Sudite pošteno, ali nemojte meni.

Poigravanjem satirom (i odbacivanjem optužbe) i podizanjem optužbe (odbacivanjem satire) postali ste kukavelj koju ne želim u svome svinjcu. Pokvariti ćete mi idilu u kojoj žive moji prasci. (Prasce sam odabrao, i moram se za njih brinuti.) Vi se ne brinite, ni mi ne brinemo o vama.

Ovo nije satira ...



Oznake: DŘRH, SS, jugo pijoniri, titoisti, imam, oglašavanje, nefunkcionalnost društva, čuvari nereda, trodioba vlasti, četvrti kvadrant, neimenovano glasilo, neimenovana službenica, Photoshop, voljeti, satira, optužbe, službe, kukavelj, svinjac

26

nedjelja

veljača

2017

Fašizam je socijalistički tip društva



Ima li fašizma u Hrvatskoj?


Socijalizam ima više oblika. Jadan od tipova je internacionalni tip. Nacionalni tip socijalizma (npr. fašizam, nacizam) se razlikuje po reduciranju na nacionalnost, ali ne i teritorijalnost (pripadajućoj naciji). Hrvatski socijalizam se (nakon jugo-fašizma (socijalizma), koji je ima obilježja i internacionalnog i nacionalnog) sveo na nacionalni (uskogrudno jugo-fašističko poimanje ostataka nekadašnjeg hrvatskog kraljevstva).

Osobina izvornog (italijanskog) fašizma (Mussolini je socijalist, pobornik Marxa) je agresivnost koju su članovi pokreta iskazivali u svakodnevnom životu. Slučaj s njemačkim nacistima je bio još okrutniji (nasilje u prednacističkoj Njemačkoj je bilo izraženo).
U Hrvatskoj nametati pitanje fašizacije društva (u kojem nema nasilja, reketarenja političkih grupa) izaziva čuđenje. I pojašnjenje.

U predsoscijalističkoj Jugoslaviji terorom su se bavili komunisti (kako me nitko ne bi prozivao, politička i programska načela KPJ(kph) su bila revolucionarni i nasilni put nametanja komunizma).
U društvu su pristalice terora i nasilja manjina (ponajčešće ideološki nezreli, porivi njihove nasilnosti su druge prirode). Partija se oslanjala (na polukriminalne) članove društva. Nakon osvajanja vlasti (dolaskom Crvene armije) postali su nositelji društvenog života.
Domovinski rat (obrambeni, pravedni rat protiv agresije) potaknut je agresijom jugoslavenske vojske. Političko krilo te krvožderne zločinačke armije je ostalo netaknuto (i nazivaju se sdp).
Floskula o velikosrpskom projektu (koji je jna stavila kao paravan za svoja zločinačka razaranja Hrvatske, BiH)(vojni vrh, Milošević i oružje kojim je agresija izvršena nisu četnici, niti četnički).
Partija (nekad komunistička)(pa Savez komunista)(danas socijaldemokratska partija) je regrutirala sve terorističke kadrove (kojima ideologija nije primarna). Njihovo nasilje ima drukčije ciljeve (osobne i materijalne dobitke).
Svejedno, sdp ili hdz, vladajuća struktura je (neprikladno) regrutirala sve one koji su skloni nasilju (na ulici).
I time (s pozicija vlasti i zlouporabe državnog represivnog aparata) uskratila ikakvu mogućnost fašizacije društva.
Mafija je na vlasti, fašisti u foteljama. Vole za sebe reći kako se bore protiv fašizacije društva.

(Titova praksa društvenog promicanja revolucionarnih kadrova (koji su provodili teror) je poremetilo društvo.)(I izazvalo lavinu kriminalaca u borbi za fotelje.) Rad i vrijednost se ne cijene, zbog takve vlasti "fašizam" stalno kuca na vrata. A fašisti su kmetovi koje treba popljačkati. Svakodnevna politika obmanjivanja. (Za fašizam je potrebna pojava korporativizma (kojeg u Hrvatskoj nema)).)

A ja na ulici (nezaposlen, promrzao, gladan) ne otimam. I nikad nisam otimao. Nikad nisam bio fašist.
Za fašizaciju je potrebno malo više od režiranih predstava (paradiranja, svastika, uniformi, ...). Malo više opravdanog straha. I socijalizam (kojem se Hrvati protive).
(Strepite!)


Oznake: socijalizam, Fašizam, internacionalni tip, nacionali tip, agresivnost, predsocijalistička jugoslavija, teror, porivi, obrambeni, pravedni rat, domovinski rat, političko krilo, podrijetlo oružja za agresiju, regrutacija kadrova, nemogućnost fašizacije, etabliranje terora

25

subota

veljača

2017

Temeljna stranputica



Prekinite podržavati polulude idiote



Hrvatska je u osvit demokracije zagazila na krivi put.


Umjesto demokracije, kapitalizma nastavila je s obmanama (uvijek istih, mi ih nazivamo udbašija, orjunaši, komunjare, jugoslavenčine)(oni nas fašistima) (iako su nam korijeni seljački).
Mi smo seljaci. Oni su seljaci i prevaranti.
Nikad nisu bili jugoslaveni (plaćalo se), nikad nisu bili komunisti (plaćalo se).

Iako je novac smišljen prije 2700 godina, novac nije iskorišten (kao sredstvo s različitim funkcijama) u uspostavi društva.
U Hrvatskoj te funkcije (novca) nisu iskorištene i teško remete društvo.
Hrvatsko društvo je poremećeno u novčanom smislu (poremećena je uporaba novca).

Pravnici dominiraju političkim i državno javnim životom. Što je to Šeks pridonio demokraciji, razvoju društva ili boljitku? A vila ma ga ne možete otjerati s pozicije (sve)vlasti.
Hrvatska privatizira sve ono što ima tržišni potencijal (sumnjivim i netransparentnim, svi kažu, partijskim pretvorbama; prodaju sami sebi).

A najvećeg gubitaša (školstvo i znanost) ne žele privatizirati (i time regulatorno svesti u profitabilne okvire). Tržišno reguliranje određene djelatnosti bitno određuje sve dosadašnje vlasti.
Izvori prevelikog oporezivanja (i zlouporabe novca kao regulatora raspodjele (jedna od funkcija novca)) proističu iz netržišnih ponuda ("besplatnog") koje država održava (protivno načelima slobode tržišta).

Kad vam netko "uzme" novac (kojim bi na tržištu utjecali na procese koristeći funkcije novca)(država nametima i porezima) i besplatno nudi usluge onda vas je vratio u budućnost (koja je nastala prije izuma novca). ??
Da, prije izuma novca trampom se obavljala razmjena dobara. Vrijedio je zakon ponude i potražnje. Nakon socijalističkog izuma "besplatnih" usluga i zajedničkog vlasništva u okvirima novčane privrede teško je poremećena ta zakonitost (koja se regulira na štetu društva). Korupcija, pad društvenog dobra, negativna selekcija, nestabilnost privrede (s negativnim tendencijama), ...
Tko daje ikome za pravo sredstvima poreza potpomagati jednu društvenu skupinu (na štetu drugih skupina)?


U Hrvatskoj država osiromašenjem stanovništva održava političku diktaturu (koja nema ciljeve, upravljana je izvana, jer su vidljivi zastupnici te politike odreda ljudske nakaze koji nemaju cilja).
Običnom čovjeku je to neshvatljivo, bori se pribjegavanjem primitivizmu. (Onaj tko ne zna živjeti i privređivati u slobodnom društvu, spušta se na životinjski nivo (preživljavanja)).
(Država u kojoj se Šeks zadržava na vlasti 25 godina ne može bolje ...)(Društvo koje negira zakon ponude i potražnje nije sposobno opstati.)

Boga ti i Hrvati!


Primjena zakona ponude i potražnje u slučaju povećanja minimalca u odnosu na stvarni čime je prouzročeno preusmjeravanje poslodavaca na zapošljavanje onih koji imaju primanja veća od novog minimalca, čime se povećava broj nezaposlenih za razliku (Q1-Q2) ...

Oznake: demokracija, krivi put, obmane, seljaci, prevaranti, novac, funkcije novca, Poremećaj, pravnici, Šeks, privatizacija, školstvo i znanost, netržišna ponuda, zakon ponude i potražnje, održavanje diktature osiromašivanjem, slobodno društvo, životinjski nivo

23

četvrtak

veljača

2017

Zašto je HDZ jugoslavenska stranka!


Osnovne zablude hrvatskog pitanja


Stoljetno pitanje opstojnosti hrvatskog naroda i hrvatske države suprotstavljeno je jugoslavenskoj ideji.
Jugoslavenstvo je smrtni neprijatelj hrvatstvu.

Zabluda je (time i mit o genocidnosti hrvatskog naroda naspram Srba) kako se Hrvatska (ultra)nacionalistički suprotstavlja postojanju Srba.
Srpska povijesna i državna prava nisu ozbiljna prijetnja hrvatstvu. Zbog toga je jugoslavenstvo (nadnacionalna i državno bespravna zamisao) jedini i istinski neprijatelj hrvatstvu.

Hrvatsko pitanje (prava na državu i naciju) se ne rješava u političkom ili ratnom sukobu s nacijama, već unutar hrvatskog korpusa kao borba za nacionalno jedinstvo. Ljubav prema domovini (u predplenkovićevom hdzu deklarirano kao Domoljublje).
Zbog tog Plenković ne može politički opstati na čelu Vlade RH, a HDZ ne može opstati kao politička stranka sa značajnijim učešćem u kreiranju politike RH.
Ili dok HDZ igra ikakvu ulogu u političkom životu RH, hrvatsko se nacionalno biće neće ujediniti (i pobijediti sebe), nećemo poraziti jugoslaviju. (S jugoslavenstvom (novovjekom religijom potkupljivih) koje se zavlači u Hrvatsku (kao što se zavlačio i prije 100 godina) osuđeni smo na propast.

Žalosno je što se niti nakon sto godina jugoslavenstva, genocida, iseljavanja i propasti ponavljaju (zbog jugoslavenčina) podjednake zlobe i u RH.
Demografski gubitak, grupiranje stanovništva u tri ili četiri urbana centra, pad gospodarskog proizvoda, osiromašenje stanovništva. Preko 50 godina demografi i ekonomisti ukazuju na krivi model i štete koje nastaju, političari (kako god se zvali) se oglušuju na ta upozorenja i donose krive odluke.
Vrijeme je za narodne odluke.

Hrvatska, dovijeka!




Oznake: opstojnost, Hrvatska država, jugoslavenstvo, genocidnost, državno pravo, nacionalno jedinstvo, uloga HDZa

20

ponedjeljak

veljača

2017

Prokletstvo HDZ-a (srušiti HDZ zavazda)



U vrijeme pada Berlinskog zida, osvit slobode se nazirao za Hrvatsku.
Raspad Jugoslavije (pod stalnim pritiskom hrvatske porobljenosti i eksploatiranosti) obećavao je novo vrijeme.

Hrvatska mobilizacija (protivno tvrdnjama o pomirbi na nacionalnoj osnovi) oslonila se na živi dio hrvatskog naroda, u borbi protiv totalitarizma (jednoumlja).
Program političke borbe nedvosmisleno je isticao ideale (nove, hrvatske) države: suverenitet, demokracija, slobode (tržišta, rada, političke, osobne), demografska obnova, boljitak.
Idealima se suprotstavila jugoslavenska oružana sila (s političkim krilom kpj/kph).

Borba za suverenitet (iako je početno (razoružana) Hrvatska taj suverenitet tražila u federalnim okvirima (nije ga dobila), ponudila konfederaciju (kako bi olabavila federalne okove suvereniteta)(nisu prihvatili) potakao je (hrvatomrzce) na agresiju.

Iako je osnovica rata bila osporavanje Hrvatima pravo na suverenitet (koji su negirali jugoslavenski vojni i politički vrh sa sljedbenicima), rat je predstavljan kao nacionalistički (ili velikosrpski, ili ustaški ovisno o strani).
U tim složenim propagandnim okolnostima, prva postava HDZ-a (s isprikom o ratnim okolnostima) (iako i sama djelomično tvorac krive percepcije) s Tuđmanom, Đodanom, Brozovićem, Pavletićem, ... jasno se izjašnjavala o ciljevima Hrvatske. Poslije smrti tih političara u HDZ-u je nahrupila (skrivena iza moćne postave) donjeligaška, velikopljačkaška rulja (Granić vs Pašalić. Pašalić vs Sanader, Sanader vs Kosor, Karamarko vs Plenković). Sa Šeksom, Gregurićem u pozadini.

Iako je suverenitet trebao poslužiti razvoju demokracije, sloboda, demografskoj obnovi, boljitku HDZ je političkim kockanjem (sa sdpom) sveo Hrvatsku na postsocijalističku neosocijalističku tvorevinu (bezgranične socijalnosti (socijalizam) i gladnih koji se iseljavaju). Dvopartijsku državu s parlamentarnim apsolutizmom (u kojem se apsolutizam proteže samo na sljedbenike (jer se ostatak odupire anarhizmom i negacijom (države)).
Manevrom su pripustili sdpu (koji je brutalnom političkom obmanom proveo referendum o ulasku u EU, i pritom urušio i ono malo nade u hrvatsku politiku) mandat (kukurikavaca, koji su divljački crpili pljačkom proračunski novac).
Dugove neće imati tko vratiti. Preskupo su nas koštali izlasci i ulasci u državne tvorevine.

HDZ je ostao bez kadrova koji shvaćaju zašto smo izlazili, a zašto bi ulazili u nove državne integracije. I time obznanili besmisao svog postojanja. Hrvatska je (iznova) okupirana (velikopljačkašima). Pljačkaju na cijeni vode, plina, struje, svega što je u državnim rukama ...

Politika Karamarka koja se izjašnjavala domoljubnom, s namjerom okupiti šire narodne slojeve je (iz kuta današnje politike) naivna, ne pozivaš na političko savezništvo one koje imaš namjeru opljačkati.

HDZ-ovo prokletstvo je besmisao postojanja onih koji niti jednu odrednicu HDZ-a nisu voljni ispuniti (sve odreda titovi vojnici). Zbog toga je Dan državnosti nepromjenjen (rek˙o Šeks), Karamarko smjenjen (rek`o Gregurić), Hrvatska porobljenja, pljačka u tijeku, gladni odumiru. Pljenković na čelu.
Neka samo kažu tko im je pisao prvi program, a koji im je sada program i za što se zauzimaju (osim floskule o desnom centru bez ekstremne desnice (novi desni centar)). I što su ostvarili?
HDZ titovih (velikopljačkaških) manira.
Ugasiti.
(Nisu pitali one što su stvarali HDZ što su htjeli, ne pitaju one koji su krvarili zašto su krvarili, s novcima ne znaju (osim u vlastitu korist), o politici nemaju pojma.)



Oznake: Berlinski zid, jugoslavija, eksploatiranost, mobilizacija na nacionalnoj osnovi, mobilizacija protiv jednoumlja, ideali države, oružana sila, političko krilo, Suverenitet, velikopljačkaška rulja, dvopartijska država, parlamentarni apsolutizam, neosocijalizam, domoljublje i novi desni centar, besmisao postojanja na obmanama, titovi vojnici, politički program, ostvareno, ugasiti

16

četvrtak

veljača

2017

Seljoberi i industrijsko društvo



Industrijsko društvo ima svoje zakonitosti.
Planiranje i razvoj društva nije povjereno političarima već tržišno orijentiranim stručnim kadrovima.

Kako tržišno djeluju obrazovani i i stručni kadrovi (sposobni planirati industrijsko društvo)?
Planiraju, istražuju, predviđaju, (ne političe).

Krško (vodoslivno) područje ne koriste za industrijske zone (jer uništavaju šire ekološko područje od nužno potrebnog).
Pogotovo ne koriste takvo područje za zbrinjavanje otpada.

Zašto je onda Dalmatinska zagora izložena neprimjerenom napadu polupolitičara (koji namećući svoju samovolju) krše pravila struke i odabir stanovništva, zašto ugrožavaju najvrjednije - vodu?
(Odgovor ne znam, ali znam reakciju. Treba ih gurnuti u duboku vodu ignoriranja. Opozvati i izgraditi društvo istinske demokracije, društvo koje će koristiti prirodne i druge resurse u interesu društva a ne u interesu pojedinaca. Priroda nije podložna državnim režimima, ali iza svakog takvog nerazumnog režima nudi manje.)

U vodoslivnom području odlagati otpad s namjerom prostrijeti vodonepropusne folije rizično je (bespotrebno) ponašanje (koje će se jednom pokazati kobnim. Takav je rizik neprihvatljiv.
Otpad se sanira tamo gdje se proizvodi proizvode (a ne gdje nastaje otpad ili na lokacijama na kojima nema proizvodnje, nema potrošnje proizvoda (??)).
Kako Hrvatska nije industrijsko društvo (nema proizvodnju), traženje odlagališta otpada ili (u novije doba) mjesta saniranja otpada je prezahtjevna zadaća. Za seljobere koji se nazivaju županima ili gradonačelnicima.
(Hrvatska mora saniranje otpada prepustiti stručnjacima, ali seljačine tako zahtjevne financijske zahvate ne žele ispustiti iz ruku (zbog provizija i zlouporabe javnog novca).)
Vrijeme je za obračun (i slom velikopljačkaške politike).

Hrvatske seljačine, podmeću klipove (ne zadugo).

Londonski ugovori 1915.




Oznake: industrijsko društvo, planiranje, razvoj, stručni kadrovi, krško područje, vodoslivno područje, voda, rizično ponašanje, proizvodnja, lokacije, seljačine, velikopljačkašla politika

15

srijeda

veljača

2017

Zabuna




Z(a)bunjuje me oslanjanje Vlade RH na procjene gospodarskog rasta koje je objavila EK (Europska komisija)?

Procjenama se koriste neprijateljska (konkurentska) gospodarstva, jer nemaju pristup podacima.
Zašto se predsjednik Vlade RH koristi procjenama (uz statistički zavod, poreznu upravu i sve instrumente praćenja gospodarske aktivnosti u RH)?



Oznake: zbunjivanje, procjena gospodarskog rasta, EK, konkurentska gospodarstva, pristup podacima

13

ponedjeljak

veljača

2017

Slučaj Saucha nije slučaj nego praksa



Teorija (nadnaravnog)(i praksa samouzajamnog obmanjivanja)


Gospodarska slika porobljenog društva ocrtava (samo) društvo.
Nakon zalaska feudalizma (koji je unatoč formalnom ukidanju - ban J, Jelačič 1848.g. - društveno jako prisutan) model ekonomske - političke - ekonomske ovisnosti (iako nakon ukidanja feudalizma koji je obznanio ban Jelačić demokracija nije nastupila niti nakon 150 godina) zadržao se kao model osporavanja prava naroda na demokratsku vlast. Proglašavanje demokracije tek 1990.g. još uvijek nije popratilo i ekonomsko oslobađanje koje je preduvjet demokracije (ili je demokracija preduvjet ekonomskog oslobađanja).

Slučaj Saucha (to nije slučaj nego praksa).
U porobljenom društvu (koje je porobljavanje izvršilo političkim kadrovima primjenom ekonomske ovisnosti producirajući kvazidemokraciju) ekonomsku moć stičete jedino i samo kriminalom aktivnošću.
Zakonitim djelatnostima niste sposobni stvoriti značajniju ekonomsku moć (iz koje proističe i politička sloboda).

Milanović je kriv (jer je svjestan modela proizvodnje političke ovisnosti)(iako je i bio nalogodavac produciranja lažnih putnih naloga).

Problem sdpove (porobljivačke) vladavine (koja je ciljano porobljivačka i zločinačka) ne proističe iz namjere nego modela, koji podjednako koristi HDZ kad je na vlasti. Razlika je u smjeru vođenja države (koji bi morali određivati birači, ali u svojoj porobljenosti ostaju obespravljeni i u tom (važnom) segmentu).

Ko j* partije!


Oznake: teorija, porobljeno društvo, feudalizam, demokracija, kvazidemokracija, ban Jelačić, ekonomska moć, politička sloboda, model političke ovisnosti, model ekonomske ovisnosti, porobljivačka vladavina, smjer vođenja države, otuđenje političke moći

12

nedjelja

veljača

2017

Kmeri, ne piše vam se dobro



Povijesne neistine
Hrvatska je u Domovinskom ratu porazila jugoslavensku, socijalističku i komunističku politiku (SDP je na koljenima)



Crvene nakaze patroliraju drumom (povijesne stranputice).

Redizajnirana partija nastoji ostaviti dojam utjecajne političke snage.

Intervju R.(ajka) Ostojića, potpredsjednika sdp-a, u Intervjuu tjedna Hrvatskoga radija
“Ako je netko kriv ili ako postoji osnovana sumnja, treba biti isključen”.
Ne očekuje da će taj slučaj naštetiti stranci. Uvjeren je kako je riječ o individualnoj odgovornosti.
“Tko vara, treba odgovarati, tko krade – treba odgovarati. SDP će poštovati odluku i, molio bih vas, brzu i pravednu istragu. Vjerujemo DORH-u. To je u krajnjem slučaju jučer rekao i Zoran Milanović – da vjeruje institucijama.

http://narod.hr/hrvatska/rajko-ostojic-buducnosti-tomislava-sauche-sdp-bernardicu-kandidatu-gradonacelnika-konzervativnoj-revoluciji

T. Saucha je otuđio proračunske novce u Vladi RH; svi ostali sdpovci negiraju genocid, ratne zločine, zločinačku narav titova i titoističkog režima, terorističku narav titove jugoslavije, tottalitarni, diktatorsku, ekonomnski nefunkcionalnu satrapsku tamnicu naroda jugoslaviju, velikosrpsku prćiju.
Svi sdpovci rođeni prije rata su srpska služinčad. Onaj tko je podanički srbima omogućavao bezdušnu agresiju mora odgovarati.


SDP je (bez obzira na Putina, Ruse, Srbe zakucao zadnji čavao u lijes odumiruće partije.
Tu nakupinu moralnih nakaza treba razmontirati (a T. Sauchu poslati ne preodgoj u Sibirske tajge).

Dvopartijska država na principima pomirbi ustaških i partizanskih sinova je politika udbaških djelatnika, koja je nerealna i vrijeme takvih zabluda je nepovratno prošlo.
Hrvatska se Domovinskim ratom suprotstavljala zločinačkom jugoslavenskom, komunističkom sustavu.
Naivnost komunjara kako Hrvatska percipira Domovinski rat kao nacionalnistički rat proti velikosrpstva je konačno dovelo tu nakupinu avanturista pred zid (odgovornosti).
Početak rata u Jugoslaviji je dočekao Slovence s Teritorijalnom obranom (bez oružja i potpore JNA), Hrvatsku bez oružja Teritorijalne obrane (bez oružja i potpore JNA), Bosnu i Hercegovinu bez oružja Teritorijalne obrane (bez oružja i potpore JNA), Srbiju s Teritorijalnom obranom (bez oružja ali s potporom JNA), Crnu Goru s Teritorijalnom obranom (bez oružja i potpore JNA), Makedoniju s Teritorijalnom obranom (bez oružja i potpore JNA). (Vojvodina i Kosovo bez oružja i potpore).

Nisu se pobunjeničke (srpske) snage naoružale i preuzele JNA, već je JNA naoružala pobunjenike kako bi stvorila paravojsku koja će vojno i politički pripomoći održanju (diktature) jugoslavije. SDP je odbijao sudjelovati u proglašenju neovisnosti, nije vidio (niti vidi Hrvatsku) izvan jugoslavenskih okvira.
SDP je političko krilo komunističke i jugoslavenske oružane sile (protiv koje se vodio Domovinski rat). Političko krilo nikad nije osuđeno, niti prokazano. Svejedno su došli kraju (postojanja).

Povijesna je neistina kako su Hrvati u Domovniskom ratu porazili velikosrpsku politiku. Hrvati su porazili komunističku, socijalističku i jugoslavensku politiku a velikosrpske pomagače (u njihovoj naivnoj slabosti) Hrvati su porazili usputno.

Uz sdp treba i HDZ lustrirati (jer desetljećima u svojoj pohlepi (za lakim položajima i osobnoj koristi) podržava krive teze i ozbiljno obmanjuje Hrvate).
Vrijeme dvopartijske države je isteklo (jer su se obje partije urušile u takmičenju tko će više naštetiti Hrvatskoj, napučene članovima koji svoju nemoć naplaćuju razarajući Hrvatsku).
Nesposobni toliko da su spremi činiti zlo protiv vlastitog naroda (s kojim ne mogu živjeti).

Umjesto dvopartijske države želimo dvodomni Sabor!



Oznake: kmeri, povijesne neistine, domovinski rat, SDP, Saucha, moralne nakaze, dvopartijska država, rat protiv komunizma, rat protiv jugoslavije, rat za održanje jugoslavije, političko krilo jugoslavenskih snaga, dvodomni Sabor

10

petak

veljača

2017

HDZ je socijalistička stranka, SDP je socijalistička partija



Saborska rasprava o (ne)povjerenju ministru Barišiću nedvosmisleno je ukazala na neke (neizrečene) istine.

HDZ je socijalistička stranka, SDP je socijalistička partija.
Boje se hrvatstva; hrvatske politike prema narodu, državi i Bosni i Hercegovini; politike prema Srbiji.

Socijalistička praksa "besplatnog" školovanja koje košta (porezne obveznike) milijarde kuna, bez privrede koja bi imala potrebu za stručnim kadrovima generator je neravnopravnosti u obrazovanju i zapošljavanju (u državnim službama)(sa zagarantiranim prihodima i mirovinskim pravima).
Osnovno školstvo je "besplatno" i obavezno, ali srednješkolsko obrazovanje (zbog upisnih kvota) nije "besplatno" već prva stepenica neravnopravnosti. Podjednako su sve daljnje stepenice obrazovanja selektivne i diskriminirajuće (s istim opravdanjem, upisnim kvotama).
Umjesto ukidanja "besplatnog" školstva, rasprava u Saboru nastoji stvoriti privid pravednosti školskog sustava (kojeg pojedinci izigravaju). Iako je istina drukčija.
Država sustavom izigrava vlastite građane, osiguravajući privilegirani položaj podobnim (stvarajući biračku masu). Ono što je poveljom UN-a zabranjeno.
Obaveza članice UN-a je uspostava državne vlasti kao servisa a ne samoodržavajuće diktature (koja kvazidemokracijom održava pozicije).
(Primjer je B. Glavašević kojeg su (diskrecijskim pravom) zaposlili kao znanstvenog novaka u doba Račana, iako je partija kojoj služi svojim primitivnim bezobrazlukom zdušno sudjelovala u obiteljskoj i nacionalnoj tragediji (koje on nije svjestan)(stražnjica mu je bolje prokrvljena od mozga).Primjer je bespotrebnosti besplatnog školovanja kojim produciraju bespotrebne kadrove koje zapošljavaju u važnim, nevažnim ili bespotrebnim državnim službama.)

Plenković je pravnik, Barišić filozof, Maras (ne znam), Jovanović magistar ekonomije, doktor interne medicini (a imam dojam kao da je stigao s brda punog ovaca), ...
Besposlen kadar (politički podoban). Dokaz promašenosti obrazovnog sustava koji producira socijaliste. Zapitajte se koliko je novaca stvorio Jovanović ekonomskim znanostima ili internom medicinom u pokušaju financirati socijalizam vlastitim novcima (ako se politikom bavi od svojeg maloljetništva).

Nastup HDZ-ovih zastupnika u saborskoj raspravi daje naslutiti kako se socijalistički principi vlasti i države neće mijenjati . Protivno obavezama koje je ova država preuzela pristupanjem međunarodnoj organizaciji Ujedinjenih naroda.



Oznake: ministar Barišić, sabosrska rasprava, povjerenje, plagijat, obrazovni sustav, socijalistička stranka, socijalistička partija, neravnopravnost u obrazovanju, pravednost školskog sustava, politizacija obrazovanja, politizacija zapošljavanja, kvazidemokracija, obaveze članica UN-a

09

četvrtak

veljača

2017

Zašto ???? (i kako Vrapče)



Zašto hrvatska kultura ovisi o proračunskim novcima (jer su orjunaško-komunistički prosrpsko-proruski smradovi koji indoktrinaciju nazivaju slobodom kulturnog djelovanja nesposbni tržišno djelovati)?

Teorija (jedna od teorija) porezne politike kaže kako su porezni novci izloženi složenim mehanizmima zlouporabe (smišljanja načina kako ih nekorisno potrošiti). U Hrvatskoj je (i prostim okom vidljiivo) na djelu preveliko porezno opterećenje (porezno preopterećenje) koje uzrokuje zlouporabu poreznih novaca ( uz bespotrebno financiranje svega i svačega, uključujući korupciju).

Zašto Hrvatska ustrajava na "besplatnom" školstvu, "besplatnom" zdravstvu?
Jer se prikupljanjem novaca za "besplatno" stvara novčana masa poreznog novca (u tim iznosima izrazito podložan krivoj namjeni i korupciji) koja premašuje polovicu državnog proračuna.


Zašto hrvatski političari (dužnosnici vlade i parlamentarci) ustrajno javno iskazuju svoje političke stavove, a ne iznose stajališta onih koje bi morali zastupati? Zašto promiču praksu stranačkog odlučivanja (iako je vladavina naroda)?
Po kvaliteti javnog priopćavanja (uključujući saborske rasprave) razvidno je kako je riječ o priglupim osobama koje nikoga ne zastupaju, javno ne brane društvene standarde, ne promiču interese društvenih skupina. Riječ je muljatorima koji lažu sami sebe.

(Ne vjerujem kako je u Saboru ili Vladi itko obrazovan kako bi upravljao društvom na pluralnim osnovama (usklađivanja interesa) stručno usmjereni u svim segmentima ljudskog djelovanja.
Evo npr. Plenković ... polupravničić kojeg cio život promoviraju kako pametnog ... sposban je sedam sati trackati o ničemu ... snimati se kad se dijele ("besplatni", tuđi) novci ...)

Zašto hrvatski političari podjelu poreznih novaca koje je Vlada uputila u fondove EU, uz odobrenje komisije EU i Vlade RH (bezrazložno, podložno prenamjeni i korupcijii (ovog puta i političkoj korupciji)) promoviraju kao sufinaciranje iz EU fondova?
Mi smo uplatili te novce u ime poreza (ili su nam pokrali te novce), prikazali ih kao novce iz fondova i politički odlučili dodijeliti određenim skupinama (fasade Rijeka, bolnice (gradovi a ne općine koje su izložene iseljavanju), ...




Oznake: hrvatska kultura, porez, teorija, zlouporaba, korupcija, porezno preopterećenje, besplatno školstvo, besplatno zdravstvo, novčana masa, nametanje osobni politički mišljenja, muljatori, EU fondovi i pravo podrijetlo tih novaca

08

srijeda

veljača

2017

Arhivi i zakonska regulativa



Koliki kreten moraš biti i arhive koji se odnose na razdoblje okupacije i genocida (od 1945.g. do 1990.g.) smatrati uobičajenom državnom arhivom koja ima zakonsku zaštitu nedostupnosti.
Bilo koja osoba koja pokrene kazneni postupak protiv drugih osoba, organizacija ili institucija koje su počinile nedjela (naročito ratne zločine, zločine protiv čovječnosti)(po čemu je komunistička partija poznata) ima neosporno pravo pristupa dokumentaciji koja svjedoči o neljudskosti jedne ere.
Proglašavati tu dokumentaciju državnom arhivom drugi je nelogični postupak. U Hrvatskoj nikad nije postojala komunistička vlast, postojala je okupacijska (jugoslavenska ) vlast.

Ponajmanje je prihvatljivo ponašanje pojedinaca koji (svojim diletantizmom) podupiru važnost tih arhiva kao državne građe (koja ima poseban status zbog nacionalne sigurnosti). Te arhive su arhive zločinačke, okupatorske vlasti i nikakvim političkim manevrima (otvaranja ili zatvaranja, paljenja ili pročišćavanja) neće dobiti status dokumentacijske građe hrvatske države koja je bila federalna članica sfrjota. Jer Hrvatska tu tom razdoblju nije bila državnopravna, a tadašnja vlast je bila zločinačko-okupatorska. Takvu vlast ne braniš posebnim zakonom, nit se oslanjaš na njihove arhive (kao dokazni materijal zločinačke naravi okupacije).

Strategija odugovlačenja oko osude tog sustava (izbjegavanjem proglašavanja tog razdoblja okupacijom i zločinačko-genocidnim razdobljem) zaštita je zločinačke naravi (koju provode politički diletanti).

Razvlačili ste razračun s pobornicima totalitarnog jednoumlja i zločinačke prakse. I postali suučesnici.

Politika je oblik interesnog organiziranja. Vi ste umno poremećeni i niste sposobni interesno se udružiti. To svakodnevno potvrđujete svojim nesuvislim nastupima.




Oznake: okupacija, genocid, državni arhiv, Zakon, neljudskost, komunisti, socijalizam, pojedinci, diletantizam, strategija odugovlačenja, suučesnici

07

utorak

veljača

2017

Revizija (duboke nutrine)



Hrvatska je iznova izložena modularnom seksualnom nasilju.
Opće nad nama i dijelom mozga koji percipira stvarnost.

Potaklo me ponašanje Hribara (obrazac koji se zlorabi u Hrvatskoj skoro sto godina).


Sotoniziranje (pavelićevih) ustaša (jer je različitih ustaša kroz povijest bilo) ima zadaću prikriti velikosrpsku genocidnost i agresije koje su vršili kroz stoljeće (nad nesrpskim stanovništvom: Rumunjima, Mađarima, Bugarima, Makedoncima, Crnogorcima, Albancima, Hrvatima, Bošnjacima, Vlasima i ostalim).
Orkestrirano ustrajavanje na fašističkim karakteru pavelićeva ustaškog pokreta, genocidnosti nad srpskim stanovništvom i pravedna osveta nad takvim elementima (bez suda) nije usmjerena na humanističku osudu (hrvatskih zločina) već kompozitnog prikrivanja srpskih zločina.
Velikosrpska krvava agresija (koja sustavno traje preko stotinu godina) produkt je pojave industrijskog društva (normalno, ne u ondašnjoj Srbiji) koje je u geostrateškim okolnostima sustavno prodavalo moć (oružje) (prethodno stvorenim uvjetima društvenih sukoba).
Povijest (današnjih) političkih ideja potvrđuje sustavnost na stvaranju stalne ratne napetosti (koju perfidnošću nije teško pretočiti u optužbe o genocidnosti). Zapanjuje samo jugoslavensko-srpska propagandna mašinerija koja dokumentirane odnose jednoznačno i sustavno tumači desetljećima. Nepokolebani u moć (kupljenoga oružja).

Ponašanje (bivšeg) ravnatelja HAVC-a (nečovjeka koji je poreznim novcima plaćao 12 000 kn godišnje parking za osobno vozilo) identično je negiranju srpske genocidnosti, prešućivanju povijesti, jednostranom tumačenju povijesti, prikrivanju pokolja i ponavljanju pokolja.

Ovo nije revizija povijesti, jer se ne osvrće na "službenu" povijest. Službene istine nema, nema ni službene povijesti. Postoje samo službene budale koje nasilno iskrivljuju istinu. U nutrini prazni.



Oznake: Hribar, percipiranje stvarnosti, sotoniziranje, ustaše, povijest, velikosrpstvo, genocidnost, agresije, propaganda prikrivanja zločina sotoniziranjem

04

subota

veljača

2017

Pametan sam ja ...



Hrvatska propagira liječenje od raka (kancera) (skupi lijekovi na teret H(D)ZZO-a, kao da su raspisali natječaj za korupciju).
Teorija nastanka korupcije kaže kako su uzrok korupcije niske cijene (skupocjene tretmane uvrstiti u skoro besplatno liječenje (putem niskobudžetnog zdravstvenog osiguranja) klasični je primjer poticanja korupcije). Otvaranje lutrije (za koju morate doplatiti kako bi bili dobitnici (u nesreći)). (Normalno, povjerenstvo za sukob interesa je sastavljeno od (letičine snahe) nepismene bulimente, indoktrinirane kvazipolitikom ... nije primijetilo sukob).

Vršiti centralizaciju sredstava (promotivno obećavajućim ljekovima protiv raka (kancera), za koje nema sredstava koji bi omogućili svim oboljelim podjednak tretman) šireći lažnu nadu me upućuje na potraživanje prava na vlastito promišljanje života i zdravlja, posebno stanja koje je neželjeno - bolesti.
(Nepojmljivo mi je skupe tretmane svoditi na jeftino zdravstveno osiguranje što znači kako većina neće dobiti niti jednostavnije i jeftinije zdravstvene usluge jer će strukture preusmjeriti koruptivnim putem novce na malobrojne ali skupe tretmane).


Nisam samo nezadovoljan zdravstvenim promišljanjem (u Hrvatskoj).
Podjednako je školstvo (na podjednak način)(centralizacija sredstava) "zajahalo val".
Školstvo ovo, znanost ono, razvoj, naprijed, uokolo ... a zaboravljaju reći kako je privatizacija školstva jedina reforma koja ima smisla. (Školujte se, ali ne na moj račun!)
Ako nitko (ili netko) nije spreman financirati nečije školovanje (a država nameće model "besplatnog" školovanja, na račun proračuna)(i to država koja je na ljestvici korupcije visoko rangirana) onda je jasno kako je to prioritet zakonodavstva (što nije slučaj u RH).
Floskule o obrazovnom sustavu i znanosti kao pokretačima društva temelje se na prešućivanju istine.
Fašisti (i nacisti) nisu prouzročili Drugi svjetski rat. Pri osnivanju UN-a britanski monopol je imenovan uzrokom tog krvavog događaja. Britanski imperij je kontrolirao strateške sirovine i onemogućavao industrijski razvoj drugih država. Kako će Hrvatska obrazovanjem i znanošću (osim centralizacijom sredstava) nadoknaditi nedostatak strateških sirovina? Dodatnom nastavom ...?

Ujedno je temelj UN-a odgovor na politikantstvo antifašizma (u državi koja nije imala imperijalizam, niti korporativizam). Ali imaju laži i obmane (kojima pljačkaju narod).

Zbog politike omalovažavanja ljudskih potreba svode se na pojedinačne (malobrojne) kvazidemokratske kvazipartije (s vrhuškom koja je zadovoljna prisvajanjem sredstava koja im ne pripada).


Ima li lijeka za glupost i prijevaru (a da ne moramo plaćati školarinu)?



Oznake: Hrvatska, kancer, natjećaj za korupciju, centralizacija sredstava, školstvo, uzroci Drugog svjetskog rata, britanski monopol, imperijalizam, korporativizam, kvazidemokracija, kvazipartije

01

srijeda

veljača

2017

Sine (majčin)



Pad socijalizma-komunizma (i Berlinskoga zida) označio je civilizacijsku prekretnicu. Civilizacijsku.

Slom komunizma-marksizma označio je i raspad (zločinačke) jugoslavije.
Hrvatski tadašnji kadrovi (svaki narod ima svoje političke kadrove) razlog su "ustanka" hrvatskog naroda. Izdajice, beskičmenjaci, nesposobni, ...

Domovinski rat je obrambeni, pravedni rat nametnut srpskom agresijom. Podjednako nametnut velikosrpskom politikom, ali prvenstveno jugoslavensko-komunističkom agresijom oslonjenom na velikosrpsku pobunu kao instrument vojno-političkog pritiska na Hrvatsku. (Podupiran hrvatskim izrodima.)
Dakle, Hrvatska se Domovinskim ratom oslobađala komunizma (koji je kontrolirao velikosrpstvo, (iako oni koji bolje poznaju velikosrpstvo znaju kako je ono produkt (visoko) industrijaliziranog (nesrpskog) društva, a ne srpske snage i volje vršiti ekspanziju genocidom)) i komunističko-jugoslavenskog nasljeđa.
Svejedno je prvi predsjednik bio partizan (tuđman)(jugoslaven)(sin partizana)(predsjednik Partizana), drugi predsjednik (mesić) je bio partizan (jugoslaven)(sin partizana), treći predsjednik (josipović) (jugoslaven)(sin partizana), četvrta predsjednica (grabar kitarović) (unuka partizana), ... premijeri: prvi (mesić) partizan (jugoslaven)(sin partizana), drugi (manolić)(partizan)(jugoslaven)(krvnik), treći (gregurić) (komunist)(jugoslaven), četvrti (šarinić), peti (valentić), šesti (mateša)(komunist)(jugoslaven), sedmi (račan)(komunist)(jugoslaven), osmi (sanader), deveta (kosor)(komunistica)(jugoslavenka)(unuka četničkog vojvode)(ali i kćerka kosora), deseti milanović (hdzovac)(jugoslaven, glup, bahat)(unuk partizana, sin komuniste hdzovca komuniste), jedanaesti (orešković) (kratkotrajno, bez mogućnosti naučiti hrvate engleskom jeziku), dvanaesti (plenković)(jugoslaven)(hslesovac i beskičmeni, bezobrazni karijerist)(sim majke lekarke i oca suradnika).

Kako su vladale vlade i kako su predsjednici pridonosili životu (u demokraciji) dobro je uočljivo. Primjer ukrajinske krize podudara se sa jugoslavenskom krizom, podjednako su sve projugoslavenske vlade RH producirale stanje identično ukrajinskom modelu otkidanja teritorija (u ime ruskih interesa).

Zašto su pad komunizma i raspad jugoslavije iskoristile jugoslavenčine i partizani i Hrvatsku zakopali (po drugi put) u grobnicama Križnog puta?
Slom komunizma i jugoslavije (omiljenih hrvatskim političkim elitama) uz ideološku ima i moralnu dimenziju. Svi imenovani komunisti/jugoslaveni su karijeristički (imovinski i statusno) pristajali na komunizam/jugoslavenstvo. Tako je Hrvatsku zadesila dvostruka nesreća. I ideološki i moralno nepoželjni (srbenderi - srpska služinčad) su prisvojili vlast. Društvo nije sposobno zaliječiti rane sustava koji nas je isporučio nenaoružane i diplomatski nepripremljene velikosrpskoj (u pozadini jugoslavenskoj) agresiji. Unatoč porazu te politike u Domovinskom ratu, podjednakim su žarom nastavili istom politikom.

(Pi*ka vam materina, novokmetu, vidoviću i uvođenju vojnog roka ... ako takvi mamlazi raspravljaju na javnoj televiziji o bitnim temama društva onda ovaj narod nema budućnosti.)
(Slijedeći hrvatski rat će biti građanski rat (i sve se radi kako bi što prije započeo). )
Ima li u Hrvatskoj sposobnih i odgovornih koji bi preuzeli odgovornost za državu i poveli ovaj narod ka boljem?



Oznake: Berlinski zid, socijalizam, komunizam, hrvatski predsjednici, hrvatski premijeri, jugoslaveni, partizani, partizanski sinovi, komunisti, ukrajinska kriza, model krize, srpčad (srpske sluge), velikosrpska agresija, jugoslavenska agresija, nastavak produciranja krize