08

subota

listopad

2016

Novovjeka kuga



Novo (bez)vlašće


Milanovićeva era je imala osobinu jednosmjernosti. Krivog puta, ali po direktivi jednog čovjeka. Lakoća uočavanja kataklizmičnosti takve politike i lakoća kritiziranja. (Milanović je mila majka u odnosu na ove koji dolaze.)

Nadolazeća vlast će biti kriva, ali u sedamnaest smjerova (jer će svaka budala vući na svoju stranu).
Uistinu će biti teško suvislo i konstruktivno objediniti kritiku ... a demagogija kojom su oboružani će relativizirati takve kritike.
Kada lopovi zaposjednu na vlast (s koje nikad nisu ni odstupili) nastaje dugoročno destabilizirajuće stanje oporavka i stalnih obećanja o boljitku. Koje nikad neće stići. Osuđeni smo na dugogodišnje stanje gorega.

Potkradanjem i prikrivenim otimanjem produžavati će sumor ovog društva, uz stalnu anesteziju (događaje koji će umrtljivati percepciju o katastrofičnosti vlasti koja je bešćutna i zločinačka).
Plenković, Petrović, Stier, (Šeks, Kovačić, ...) su poluga vlasti?
Plenkoviću je stotinjak tisuća hdzeovaca morala dati potporu (na neviđeno) na unutarstranačkim izborima, podjednako su morali dati potporu (neprovjerenom, tatekovom glupku) na parlamentarnim izborima, moraju dati porezne priloge kako bi taj isti Plenković s pozicije vlasti (i upravljanja novcima) od njih proizveo sluge (iako su se nadali državnim dotacijama).
Pao je i prije nego je poletio (isto se zgodilo s milanovićem ... isprazna bratija koja nema skrupula, niti sposobnosti sračunati koliko treba sredstava za funkcioniranje vlasti).
Kad glupan izjavi kako su svi koji će se pridružiti potpisima podršci vladi dobrodošli (zanemarujući kako oni predstavljaju interese svoga biračkoga tijela onda je razvidno o kakvoj se besprizornoj nakazi radi). Budali je netko rekao neka šarmira ... i na šarm dobije podršku sračunatih i mukotrpno osvojenih mandata.
Kada nikome ne daješ, nitko te nije dužan trpjeti ... iz priloženog se da isčitati koliko ja dobivam novom vlašću (* im materina).
Od dobivenog ću sagraditi zakladnu kulu (od obećanja).

Probudite me kada kuga prođe ...



Oznake: milanovićeva era, krivi put, kataklizmičnost, sedamnaestosmjerna, demagogija, pad (jastreba), kuga