20

ponedjeljak

lipanj

2016

Antilogika logike nelogičnoga


Sunovrat organizacije društva ne počiva na sukobu društvenih skupina, već na nepriznavanju društvenih normi.
Sportske organizacije (unatoč profesionalizmu u sportu, koji je zakonom dopušten) su udruge građana, udruge građana osnivaju vlastite (pa i krovne) udruge. I miješaju profesionalne pogone sa amaterskim.
No, tu logika ne prestaje bilježiti nelogičnosti.
I amaterske i profesionalne organizacije (po zakonu udruga građana) organiziraju tržišna događanja (s namjerom priskrbiti novčana sredstva).
Voditi profesionalni pogon (u zabavljačkoj djelatnosti) zahtijeva posebne (profesionalne) vještine. Tu logika potvrđuje logiku (svih strana u nogometnom sukobu).
Nečlanovi udruga, posebno nečlanovi udruga koje posjeduju profesionalni pogon, ustrajno protestiraju protiv profesionalaca (profesionaliziranog kadra) koji organizira (sportska) takmičenja na profesionalnom principu (stvaranja zarade).

Nelogično je (ili logično) da društvo ne osudi one koji ometaju profesionalne pogone, one koji svojim izrazitim asocijalnim i devijantnim ponašanjem (droga, lopovluk, nasilje, ...) ometaju udruge u osnovnoj zadaći: organizaciji sportskih takmičenja na profesionalnom principu (takmičenja za publiku koja je platila kartu).

Oštećeni su organizatori i gledatelji.
Nelogično je da isto takvo ometanje društvo ne podnosi u pekarskoj, poljoprivrednoj ili nekoj drugoj industriji.
Nelogično je da isto takvo ometanje ne postoji u drugim sportovima (rukomet, vaterpolo, košarka, atletika, streličarstvo, ronjenje na dah, ...).

Jedina logična nit koja sukob može objasniti je novac koji se u nogometu zarađuje, sdp koji u tom nogometu ne zarađuje ništa i narkomani koji za stotinu kuna (pucaju u starice, otkad prave nerede po stadionima smanjio se broj ubojstava starijih osoba koje su izvršili narkomanski ovisnici) glume heroje (partije).

Da, u Splitu je osvanuo grafit Heroji a ne huligani. Heroji partije!

Ovo su heroji ...



Oznake: sukob društvenih skupina, društvene norme, sportske organizacije, udruge građana, profesionalni sport i zadaća, nečlanovi udruga, nelogičnosti i logičnosti, profil nezadovoljnika