30

subota

travanj

2016

Ustaški grijeh


U susret Danu pobjede


Gospođa Kolinda Grabar Kitarović se izgubila na (širokom i dugotrajnom) prostoru hrvatske žrtve.
Bleiburg, Križni put (na kojem je jedna od postaja bio i Jasenovac), sustavni progon i ubojstva Hrvata su revidirali povijesnu krivnju tog naroda.
Državopravna teorija (teorija međunarodnog prava) ukazuje na neodrživ položaj Hrvata.

Navesti ću enciklopedijsko viđenje pojma međunarodnog prava i nastaviti logički slijed (proistekao iz tih spoznaja).



Međunarodno pravo (naziva se još i međunarodno javno pravo, kako bi se napravila razlika u odnosu na međunarodno privatno pravo) je sustav pravnih pravila koja uređuju odnose između subjekata međunarodnog prava.

Izvori međunarodnog prava

Polazeći od članka 38. stavka 1. Statuta Međunarodnog suda, izvori međunarodnog prava su sljedeći:

međunarodni ugovori, odnosno međunarodne konvencije bilo opće ili posebne, koja ustanovljuju pravila, izrijekom priznata od država u sporu;
međunarodni običaji kao dokaz opće prakse, prihvaćene kao pravo
opća načela prava priznata od civiliziranih naroda
kao pomoćno sredstvo za utvrđivanje pravnih pravila - sudske rješidbe te učenja pravnih stručnjaka različitih naroda

Subjekti međunarodnog prava

Subjekti međunarodnog prava su subjekti kojima međunarodno pravo priznaje prava i dužnosti, i koji djeluju po odredbama međunarodnog prava te su podvrgnuti međunarodnom pravnom poretku.

Subjekti međunarodnog prava, u prvom redu, su države, koje su redovni subjekti međunarodnog prava. Drugi subjekti su sekundarni, izvedeni, pa čak i fiktivni subjekti međunarodnog prava.

Drugi važni subjekti međunarodnog prava, koji su se naročito razvili nakon II. svjetskog rata, su međunarodne organizacije.

Također, u određenim slučajevima subjektima mogu biti i ustanici i oslobodilački pokreti koji su priznati od stranke međunarodne zajednice kao zaraćene strane.

Postoji i cijeli niz područja s posebnim položajem, kako u povijesti tako i danas. Danas je najpoznatiji takav subjekt Sveta Stolica.

Čovjek pojedinac u pravilu nije subjekt međunarodnog prava. Međutim, u određenim slučajevima, a naročito u novije vrijeme, međunarodno pravo daje određeni subjektivitet pojedincu. Primjeri za to su pravila međunarodnog prava koja se izravno obraćaju pojedincu te mu daju prava ili mu nalažu obveze, a primjeri za to su kažnjavanje piratstva, kršenje blokade, pravo pripadnika manjina da podnose peticije, te pravo pojedinca da izađe sa svojim zahtjevima pred organe međunarodnog pravosuđa.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Me%C4%91unarodno_pravo


Hrvatska je osporavanjem legitimnosti "prisajedinjenja" (srpske okupacije pučem) 1918.g. ozbiljno narušila opstanak tvorevine južnih slavena pod srpskim opankom. Uspostavom NDH taj je proces poništen (ali pred dijelom međunarodne zajednice, koja je u tom trenutku bila u svjetskom ratu). Ustrajnost na političkom pravu ponukao je pobjednike (onaj dio međunarodne zajednice koji se nije slagao s uspostavom hrvatske države) na iskorištavanje (prividnog) položaja Hrvatske države u ratnom sukobu za osporavanje postojanja iste. (Mogli su fašističku Italiju pripojiti Libiji (pa bi Gaddafi rušio revolucijom Giorgio Napolitano-a), ali nisu ...).
Pripremajući novu međunarodnu organizaciju (Ujedinjene narode), koristeći teoriju međunarodnog prava, sovjeti su preko svojih krvoloka (titovih komunista i partizana) odlučili hrvatsku organizacijski onesposobiti u potraživanju svojih državotvornih prava (te naložili pokolj i progon poznat kao bleiburška tragedija).

Podjednako danas, padom ruskih diktatura (Iraq, Sirija, ...), Rusi su odlučili zadržati (Siriju) jednu državu po američkim standardima te su ratnim pokoljem (300000 mrtvih) progonom i iseljavanjanjem odlučili "demokratskim" izborima zadržati Assada ...
Tito je tek 1946.g. (neutralizacijom državotvornih Hrvata) uspostavio socijalizam i vlast partije ...

Komunisti, partizani, Tito i njegovi sljedbenici (danas titoisti) nisu stvarali drukčiji svijet. Stvarali su krvave zločine (kao srpsko-ruska poslušna (Hrvatima krvoločna) paščad). Osporavali Hrvatima pravo na postojeće državo pravo ... Kolinda sramotno odbija naučiti hrvatsku povijest i prekinuti zasipanje Hrvata povijesnim krivokletstvom.

Hrvati smo, graničari stari (mi volimo crven bijeli plavi ... i nismo antifašisti koji su pobijedili). Mi smo ratovali za priznavanje hrvatskog državnog prava a ne za fašizam ili antifašizam.







Oznake: KGK, prostor hrvatske žrtve, Bleibur, križni put, Jasenovac, sustavni progon, državopravna teorija, subjekti međunarodnog prava, prisajedinjenje, uspostava NDH, međunarodna zajednica, UN, osporavanje hrvatskog državnog prava, nametanje jugoslavije, povijesno krivokletstvo

29

petak

travanj

2016

Goni to u * materinu



Hrvatska ratuje (budalama) s budalama.
Praksa političkog podmićivanja (oslanjanja na besprizorne i nekarakterne ljude, prvenstveno na nezrele i umno zaostale) izrodila je kastom (povlaštenih) izgubljenih.
Moram pojasniti karakterizaciju umno poremećenih. Onaj tko u narodu koji 1000 godina priželjkuje vlastitu državu podupire Srbiju i Jugoslavije nije ispravno sklopio neuronske mreže ...
Moždana aktivnost nije produkt samo karaktera osobe. Uvježbanost i dugogodišnja ishranjenost, ali i spoznaja kako se nemoral ne isplati ...
Ne možete budali reći kako je budala od jučer, on je budala od 3. godine kada je umjesto uporabe mozga za održavanje ravnoteže padao na glavu ...
Nije Milanović budala jer je 4 godine uništavao Hrvatsku, već zbog toga jer je od ranog djetinjstva padao na glavu. Oni koji to nisu primijetili i birali su takvu osobu na odgovornu dužnost podjednako su padali (na glavu).

Jednako moram pojasniti termin kasta (povlaštenih) izgubljenih. Oni koji se uzdaju u društvenu nadgradnju kao način preživljavanja (svi odgovaramo za vlastite živote) zaboravljaju kako ne postoji (prirodni) zakon po kojem je netko podređen nekome drugom ... obmana traje dok je podupire nasilje (koje ubrzava rušenje obmane). Paradoks društvene nadogradnje. Društvo je prisiljeno graditi nadogradnju na drugim (sveprihvatljivim) osnovama.

Što je istinski problem hrvatskog društva? Društvena nadogradnja.
Društvena nadogradnja (pravo, religija, obrazovne institucije, obitelj, država (ideologija)) uvjetovana je ekonomskom osnovicom.

Nametanje (okupacija) je izrodilo sukobom u društvenoj nadogradnji (obitelj, običajno pravo i religija protiv obrazovnih institucija , prava (a ne pravde ili običajnog prava) i države), jer okupacijski sustavi podmićuju sljedbenike. Stvaraju izdajice (uglavnom od nekarakternih i nesposobnih).

Hrvatska bespotrebno lamentira o Jasenovcu, Bleiburgu, ustašama, partizanima, antifašizmu, ... Oni ništa ne razumiju (jer se ne igraju na takav način).
Protivnici hrvatskih, obiteljskih, običajno pravnih uzusa nisu radno aktivno i sposobno stanovništvo kojem se možete obraćati argumentima. Oni promjenom ideološkog okvira društva postaju neprijatelji i gube materijalne privilegije. S takvima raspravljati nije uputno.
Parazitima se ne dokazuje, njih se tretira kako dolikuje njihovom doprinosu (društvu).

Portrait of Lydia Delectorskaya, Henri-Émile-Benoît Matisse, 1947.



Oznake: ratovanje s budala, političko podmićivanje, besprizorni, nekarakterni, nezreli, umno zaostali, kasta (povlaštenih) izgubljenih, neuonske mreže, moždana aktivnost, karakter osobe, ishranjenost, uvježbanost, budala, uporaba mozga za održavanje ravnoteže, društvena nadogradnja, prirodni zakon, obmana, nasilje, paradoks društvene nadogradnje, ekonomska osnovica, nametanje (okupacija), nerazumijevanje, igra na drugi način, promjena ideološkog okvira i posljedice, gubitak materijalnih prava, rasprave

28

četvrtak

travanj

2016

Četnički (priprosti) reformator (Martin lUther u Omišu)


Omiš na tvrdoj stini (Omiš nije u Q(ataru))


Reforma (antiHDZ kampanja) hrvatskih državnih institucija (zasnovana na četničkoj jugonostalgiji ("mešanih" brakova i pravoslavne zatvorenosti (pravoslavizaciji vlaha i katolika, zasnovane na sustavnom stvaranju kriza i kupovini gladnih duša sićom otetom od naroda))) sustavni je (i nametani) obrazac zastrašivanja hrvatskog (narodnog) političkog tijela.
Politička prepredenost (četničke) djece (Pusić, Kovačević, Pupovac, ...) u antiHDZ kampanji nije politička zrelost, već politička bezobraznost.

Tko vas drži iznad (i protiv) naroda?

Francuzi su svoje vlastodršce giljotinirali (kako bi ostvarili republiku i državu sloboda).

Četničko derište psovkama izaziva strpljivost (nepartizanskih) odreda ... nevolja je na vidiku!

Propovijedati reforme zagovaranjem jugo-četničkih političkih ciljeva, kojih smo se riješili obranom u nametnutom ratu (agresiji) nije reforma. Vrijeme je za političku okrutnost. Laži i protivljenje narodnoj volji zaslužuje lustraciju.
Četnici ne mogu politički djelovati u Hrvatskoj.
(Svakodnevna radikalizacija orjunaško-četničkih snaga zahtjeva smislen i odlučan odgovor hrvatskih (narodnih) snaga. Zaustavite četničko divljanje lustracijom na radnom mjestu, trgovini, ulici, biračkom mjestu, biranjem tv kanala, biranjem radio stanice ...
Lustrirajmo ih potpunim bojkotom (neka uginu od žeđi, gladi, samoće, ...).(One službe koje podupiru i potiču antihrvatske elemente doživjet će okrutnu sudbinu.)

Omiš nije četnička utvrda. Omiš je bio i bit će hrvatski ... i zaslužuje gradonačelnika Hrvata.



Oznake: reforma, antiHDZ kampanja, četnička jugonostalgija, pravoslavizacija kupovinom osiromašenih, obrazac zastrašivanja Hrvata, politička bezobraznost, giljotina, strpljivost, agresija, politička okritnost, lustracija, četničko divljanje, lustracija bojkotom, antihrvatsko djelovanje, Omiš i gradonačelnik

27

srijeda

travanj

2016

Reforma zdravstva (je početak demokratizacije društva)



Ili o političkom ropstvu


Otpor koji se uspostavlja predloženim reformama zdravstva ima svoju dublju (i skriveniju) pozadinu ... Potječe (iz) i organiziran je u tajnim centrima moći.
Hrvatsko zdravstvo je premreženo liječničkim kadrovima kojima nije mjesto u ustanovama koje u ime HZZO-a pružaju medicinske usluge.
Centralizirana sredstva (prošlogodišnji proračun je planirao 24,5 milijardi kuna za ministarstvo zdravstva(zdravlja)).
Teorija poreznih sustava ukazuje na povećanu stopu korupcije i kriminala pri takvim sustavima (to je u Hrvatskoj postiglo dramatične razmjere). Po medicinskim ustanovama prakticiraju kriminalne skupine (liječnika i pomoćnog osoblja) koje u potpunosti zakriljuju predani rad onih liječnika i osoblja koji su posvetili život plemenitoj svrhi (brizi o zdravljo osiguranika).

Izgradnja sustava u kojem pojedinac (pacijent) sudjeluje s više sredstava pri samom liječenju nužan je korak ka ozdravljenju zdravstva (pročišćavanju od kadrova(korova) koji su ogrezli u kriminalu).

Model osiguranja od dodatnih troškova pri liječenju uvođenjem dopunskog zdravstvenog osiguranja je korak od reforme koja pospješuje demokratizaciju društva. (Iskorak je u susret socijalističkim dušama, koje su navikle na "besplatno" liječenje ... centralizacijom sredstava i povećanjem korupcije, kriminala u tom sustavu.
Financijski je dodatna mjera smanjenja rizika povećanja troškova koji mogu nastati pri liječenju. Povećanje iznosa mjesečne rate dopunskog osiguranja (u rasponu od 50 do 150 kn koja se prakticirala u proteklim razdobljima) pokušaj je optimizacije financijskog poslovanja u tim okvirima (zdravstvenog osiguravanja).

Onaj tko to ne shvaća, a komentira povećanje iznosa rate dopunskog osiguranja, zloban je.

Tvrdnja o zlobnosti kritike mjera novog ministra zdravstva (gosp. Nakića) koji je mjere predložio nakon poraznih izvješća o negativnim poslovnim rezultatima zdravstvenih ustanova u protekloj godini (iz kojih je razvidno o neodrživosti modela potplaćivanja zdravstvenog osiguranja (koji uplaćuju osiguranici kojima bi sustav trebao služiti) dobiva svoju potkrepu.
O nedemokratičnosti protekle prakse (stvaranja dugova u zdravstvu) kazuje ustrajavanje na izbjegavanju povećanja iznosa dopunskog osiguranja i osporavanja korisnicima tog osiguranja preuzeti odgovornost za dio društvene organizacije koja služi njima.
Zdravstveni sustav je (za sada) obavezna mjera preuzimanja brige za vlastito zdravlje (ustavnim odredbama o socijalnosti države i pravu pojedinca na medicinsku skrb) svedena na centralizirani sustav (prikupljanja i raspodjele novca) isprepleten korupcijom i kriminalom.
Jedini ispravni put je pojačano učešće osiguranika u financijskom dijelu sustava (čime bi se svijest o "besplatnom" liječenju trajno iskorijenila, a kontrola raspoređivanja sredstava znatno povećala ... ).
Oni koji ustrajavaju na neodrživosti povećanja iznosa mjesečnih rata dopunskog zdravstvenog osiguranja, u uvjetima stvaranja dugovanja ustanova koje pružaju medicinske usluge u sastavu HZZO-a, osporavaju korisnicima brigu za učinkovit sustav zdravstvenog osiguranja...

Posebno me smetaju javni istupi u ime korisnika osiguranja koji osporavaju potrebnost mjere povećanja iznosa dopunskog osiguranja. Zaštita korisnika zdravstvenog osiguranja nije moguća u uvjetima kada nitko nije proveo rasprave i dobio suglasnost zdravstvenih osiguranika o takvim javnim istupima. U mojoj okolini nitko nije protivan povećanju (ali se nije ni izjasnio za, očigledno nužno, povećanje). Nitko ih nije niti pitao što misle (o vlastitom osiguranju).
Nametanje javnih stavova očigledno je produkt tajnih centara moći (koji ili se nastoje razotkriti ili nastoje zadržati moć upravljanja centraliziranim sustavom).
Protivnici demokracije (sustava donošenja odluka preuzimanjem odgovornosti za vlastitu sadašnjost i budućnost).
Onaj tko nije spreman preuzeti odgovornost za vlastito zdravlje ne može biti (politički) slobodan ... (roblje).



Oznake: dopunsko zdravstveno osiguranje, otpor, tajni centri moći, centralizirana sredstva, izvor korupcije i kriminala, teorija poreznih sustava, modeli osiguranja, modeli dopunskog osiguranja, mjera smanjenja finacijskog rizika, raspon proteklih izdvajanja, dugovanja zdravstvenih ustanova, osporavanje prava na učinkovit sustav osiguranja, nepostojanje kvalitetnih javnih rasprava, zadržavanje moći upravljanja centraliziranim susta, protivnici demokracije, političko roblje

26

utorak

travanj

2016

Od budale stvoriti dvije budale



Budale se množe socijalnim kontaktom


U političkom okružju nepotpuna raščlamba stvara uvjete produžene političke borbe ...

(Nije Jasenovca sporan ...)

Tranzicija (iz sustava jednoumlja ka slobodnom društvu pluralnih političkih pogleda, slobodne ekonomije i sloboda tržišta rada i roba) je reforma koju smo dužni provesti. Sve ostale reforme su kozmetičke naravi (prikrivanja hibridnog nakaznog sustava).

Današnja Hrvatska je hibridna tvorevina polu feudalnog, polu socijalističkog, jugoslavenskog, prosrpskog, titoističkog, malobrojnog (elitističkog, medijski eksponiranog), policijskom stegom i doušničkim aparatom održavanog sustava ...
(Tranzicijom smo morali iz polu feudalizma-polu socijalizma napraviti otklon ka modernom društvu sloboda.)

Hrvatska nije završila svoj društveni razvoj feudalizma, revolucijom je nametnula komunizam/socijalizam, a okupacije prikrivala jugoslavenstvom.

Kad danas pojedini zagovornici onog najgoreg (nabrojanog) dobivaju medijski prostor, pokušava se od jedne budale stvoriti dvije ...


Oznake: politička rasčlamba, produžena politička borba, tranzicija, društvo sloboda, reforme kozmetičke naravi, polufeudalno društvo, polusocijalističko društvo, jugoslavensko društvo, prosrpsko društvo, doušničko i policijsko društvo, društveni razvoj, okupacija, prikrivanje jugoslavenstvom. umnažanje budala

25

ponedjeljak

travanj

2016

Ustaše (21. vijeka)



Ustaše (novovjeke) su mitska (s)tvorenja koja žive u mašti okorjelih orjunaša.

Orjunaši su otpadnici (otuđeni dijelovi) naroda koji se nekad izjašnjavao (ponosno) hrvatskim ... (to što je taj narod naseljavao krajeve do Drine orjunašima je trn u oku, jer potpomažu genocidnu, osvajačku (agresivnu) velikosrpsku zločinačku politiku (zaogrnutu rusko-sovjetsko-ruskim planovima izbijanja na jadranovo more ...).

Ustaše su prevelika prijetnja (svojom revolucionarnom doktrinom rušenja kraljevine i kraljeve velikosrpske otuđene vlasti u službi srpskog (malobrojnog i neobrazovanog) kapitala) orjunaškoj (polu(protu)humanističkoj) ideologiji ...
Pravo na revoluciju (širih razmjera)(pokolja i iseljavanja naroda) imaju samo komunistička partija i četnički pokret (ovisno tko je na vlasti).

Kad razmislim, sačuvaj nas Bože kuge, rata, gladi, srpske vlasti i srpske ekspanzionističke industrije ...

Ja sam rekao!


Oznake: ustaše, mitska stvorenja, orjunaši, otuđeni dijelovi naroda, trn u oku, prijetnja, revolucionarna doktrina, kraljeva velikosrpska otuđena vlast, pravo na revoluciju, komunistička partija, četnički pokret

24

nedjelja

travanj

2016

Antifašizam, motika i proljeće



Svjedoci smo svakodnevnog licitiranja antifašističkom/fašističkom prošlošću.
Uzroci su jednostavni: razloge i smisao Drugog svjetskog rata opančari nisu mogli pojmiti.

(Krivo) Naučeno ponašanje (korištenje "antifašizma" u održavanju i nametanju samovolje) nije posljedica već indikator tog nerazumijevanja.

Jeste antifašiti, jeste (umišljeni) borci za humanizam. Samo nas nemojte uvjeravati u to s pozicija vlasti.
Uzmite motiku i antifašistički kopajte svoje vrtove (ako ih imate).


Oznake: licitiranje, uzroci, drugi svjetski rat, naučeno ponašanje, indikator nerazumijevanja, motika, Vrtovi

23

subota

travanj

2016

Izkustvo (mu ne ide u prilog)



Bio sam polovičan (spermi, kad razmislim nije mi otac bio nestrpljiv ...), zametak, plod, novorođenče, dojenče, dijete (od 1. do 3. godine), predškolsko dijete, mlađe školsko dijete (od 7. do 11. godine), starije školsko dijete (od 11. do 15. godine, pubertet), mladenačko doba (od 15. do 22. godine, adolescencija), u ranoj odrasloj dobi (od 20. do 40. godine), u srednjoj (zreloj) odrasloj dobi (od 40. do 60.godine), u kasnoj zreloj dobi (starost, preko 60 godina). Za qurac.

Bio sam predsjednik općine (Orahovica), premijer Hrvatske, potpredsjednik SFRJ, zadnji predsjednik predsjedništva SFRJ, predsjednik Sabora RH, bio sam dva puta predsjednik RH. Ta iskustva mi ne idu u prilog ... (Mi, koji smo kušali njegova razdoblja, uvjereni smo kako nam je bespotrebno zaklanjao godišnja doba.)

Hrvatskom plutaju budale, i odnose miris proljeća ...



Oznake: spermi, zametak, plod, novorođenče, dojenče, dijete, predškolsko dijete, mlađe školsko dijete, pubertet, adolescencija, rana odrasla dob, sernja odrasla dob, kasna zrela dob, starost, predsjednik općine, premijer Hrvatske, predsjednik predsjedništva, predsjednik Sabora, predsjednik RH, budale, miris proljeća

18

ponedjeljak

travanj

2016

10. travnja je i 18. u mjesecu



Društvena pravednost

Ili što predsjednica nema ...


Objede i politički pritisak (iskorištavanja prilika za teritorijalno, demografsko i vojno-političko pozicioniranje (Srbija etnički čisti Vojvodinu i rEpubliku Srpsku (područje BiH) ... )) na Republiku Hrvatsku ne prestaje.
Geostrateški rat ne prestaje.

Hrvatska (treba priznati) pridaje previše pozornosti takvim (malicioznim) radnjama (odgovor na takve radnje je vojno jačanje). Sustavno vojno slabljenje (u vremenu vladavine socijal-nacionalista) je pružilo prigodu takvim političkim stremljenjima.

(Tko je i kada glasovao za sdp-hns-orjunaški hss (s tomčićem) - hsls (s budišom) - ids - i slične umirovljeničko-nedomoljubne strančice (Orah. zid, ...)? Tko je ustuknuo pred takozvanim legitimitetom takvih ...?)


Prvu hrvatsku industrijalizaciju su u sastavu AU monarhije provodili Nijemci, Austrijanci, Židovi, Mađari. Drugi hrvatsku industrijalizaciju je provodila Komunistička partija Jugoslavije. Hrvatska prvom industrijalizacijom nije postigla značajniju zaposlenost (mimo tradicionalističke privrede - samozapošljavanja na vlastitim imanjima).
Druga industrijalizacija je sustavno rastakala tradicionalno hrvatsko društvo (temeljenjem industrijalizacije na marksističkim postavkama razvoja teške industrije za koje Hrvatska nije imala uvjeta). Ni druga industrijalizacija (unatoč, i zbog toga, socijalističkog principa o pravu svih na rad) nije postigla punu zaposlenost.
Treće hrvatske industrijalizacije nema ( i neće biti) jer su Hrvati industrijski neosviješteni i nepoduzetni (a industrijska su društva postala postindustrijska).
Privrede koje ne mogu postići punu zaposlenost nazivaju se zemlje u razvoju.

Komunisti-orjunaši su Hrvatsku odveli u privredu koja je neisplativa (ali je socijalnim kategorijama omogućila mirniji život (u neimaštini)). Treba pojasniti pojam neimaštine i socijalnih kategorija. Siromašni žive u neimaštini (i u socijalizmu i u socijalno neosjetljivijim sustavima (kapitalizmu)), u socijalizmu imaju proklamirana prava, u kapitalizmu nemaju.
Socijalizam nije uspostavio pravedniji sustav, nije potakao rast blagostanja (suprotno, umanjio je prihode pričama o socijalnoj pravdi; proizveo ulaganja u neisplativu privredu). Razvoj države proizveo je državne službe (upravne), besplatno školovanje proizvelo je državne zaposlenike u obrazovnom sustavu, organiziranje obaveznog (državnog) zdravstvenog osiguranja stvorio je radna mjesta u zdravstvu ...
Država je (ne poštujući zakonitosti industrijalizacije) proizvela preveliku razliku između onih koji imaju "besplatno" školovanje i kasnije osigurano zaposlenje (do mirovine) u odnosu na većinu (jer nije postignuta puna zaposlenost). To je društvena nepravda koju je organizirala država i proizvela društveni stampedo (na političku podobnost). Osvajanje vlasti zbog (materijalnog) pozicioniranja unutar društva.
Oni koji su se osjećali pogođeni tom nepravdom emigrirali su ekonomski (i politički). Društvo je svedeno na zauzimanje državnih poslova (izvora korupcije).

Hrvatska je sustavnim orjunaško-komunističkim uplitanjem u osnove razvoja (i ekonomskog) društva) dobila u potpunosti razoreno hrvatsko društvo (tvrdnjama o njihovu doprinosu ...).
Ono što danas predstavlja hrvatski demografski potencijal ostatci su (nikad industrijski poduzetni i osviješteni) demografskog rasipanja genocidom , protjerivanjem, iseljavanjem i izgradnjom društva na društvenoj nepravednosti. Treba se samo sjetiti dodjele stanova u socijalizmu (u uvjetima kad nisu svi mogli dobiti socijalistički stan).
Hrvatska ekonomija (netradicionalna, s nepotpunom zaposlenošću) produžava društvenu nepravdu. Na takvim se temeljima ne može graditi država. Hrvati su duboko razdijeljeni (odavno bi tolike ideološke razlike dovele do građanskog rata da je društvo kompaktnije) na pojedinačno traženje položaja. Hrvati su ekonomski u pretpovijesnom razdoblju (grupnog nomadenja). Pojedinačno rješavaju pitanje vlastite egzistencije. U takvim okvirima ni hrvatska nacija ni hrvatska država nemaju zaštitnike.
10. je 18. u mjesecu ...

Nemojte očekivati od Kolinde (koja je pozicionirana prvotno u MVP, pa u NATO-u, zatim na predsjedničko mjesto) kako će se ona zauzeti za društvenu pravednost (ona niti ne zna da to postoji u tom obliku, niti da je to osnova države i nacije). Ne zna ona kad je 10., još manje kad je 18..
Monstruozna Vesna Pusić troši naše novce kako bi se promovirala u međunarodnoj politici ...

Hrvatska za sva vremena!


Oznake: društvena pravednost, politički pritisak, vojna snaga, geostrateški rat, vojno slabljenje, socijal-nacionalisti, glasovanje, izvor vlasti, prva hrvatska industrijalizacija, druga hrvatska industrijalizacija, treća hrvatska industroijaklizacija, puna zaposlenost, nezaposlenost, zemlje u razvoju, materijalna neimaština, proklamirana prava, socijalističko uplitanje u razvoj, sustavno stvaranje društvene nepravednosti, grupno nomadenje, teškoće uspostave i održavanja države, teškoće osnivanja nacije

17

nedjelja

travanj

2016

Ratni zločini (protiv razuma), uzročna veza



Srpski zakon o univerzalnoj jurisdikciji za ratne zločine počinjene u ratovima nakon raspada Jugoslavije ima zadaću prikrivanja agresije .... Koji ratni zločini, kad nikad nisu priznali rat (agresiju), nisu imenovali agresora, ...?

Poniženje Srbije je po pitanju (prihvatljivog) prava na univerzalnu jurisdikciju je obrazložio UN, pri osnivanju ICTY (privremenog međunarodnog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije i Ruande). Uspostava međunarodnog suda je mjera kojom se potvrdila nesposobnost nacionalnih sudova voditi nepristrano sudske procese protiv osumnjičenih (što je osnivač, organizacija Ujedinjenih naroda i navela u obrazloženju). Hrvatska je zbog suradnje dobila poseban status i imala je jedina mogućnost odbiti nadležnost ICTY-a za slučajeve koje je ICTY istraživao ili je imao namjeru voditi proces (ali je RH pružala punu potporu tom sudu u radu).
ICTY je za bilo koji slučaj s područja RH trebao zatražiti i dobiti odobrenje od Vlade RH (što sa slučajevima BiH, Srbije, Kosova nije bio slučaj).

Iako je ICTY niže slučajeve prepuštao nacionalnim sudovima, zašto bi Republika Hrvatska dopuštala Republici Srbiji univerzalnu sudsku nadležnost (za razdoblje i djela koji su posljedica agresije i genocida koje je Srbija pokrenula ...)?

Stavovi pojedinih EU političara i dužnosnika (protivno dokumentima UN-a) ne obavezuju Republiku Hrvatsku u ukidanji agresije iznova (ovaj put pravnim putem). Netko mora zaustaviti srpski teror i samovolju (koji su upereni protiv Hrvatske, (BiH, Kosova)).

Rasprave i dokumente UN-a pri osnivanju ICTY-a neću citirati ... samo ističem kako sam svjedok kratkog pamćenja kad su srpski zločini u pitanju. To je samo poticaj Srbiji na putu koji je odveo u višestruku agresiju i osude za genocide. Članica EU ne može graditi takvu (ne)politiku.
Hrvatska ne smije Srbiji popuštati. Zbog budućih generacija ...

(Srbija je rasadište međunarodnog terorizma koji su uspostavljali redom Carska Rusija, Ujedinjeno kraljevstvo, Francuska, Sovjetski savez, Ruska Federacija, Ujedinjeno Kraljevstvo, ... Neka ne pokušavaju iskorištavati vojno-diplomatsku nadmoć u nastavku politike srpske nametljivosti (jer srbija više neće biti predmet suprotstavljanja ... problemi se rješavaju uzročno)).


Oznake: univerzalna jurisdikcija, privremeni međunarodni sud za ratne zločine, nacionalni sudovi, UN, dokumenti o uspostavi ICTY-a, agresija i genocid, rasadište međunarodnog terorizma, uzročnost

14

četvrtak

travanj

2016

Sociologija ustaške gluposti



O jednoumlju


https://blog.dnevnik.hr/goto/2014/01/index.html

Sociologija razaznaje slijedeće stupnjeve društvenog razvoja: primitivna zajednica, robovlasništvo, feudalizam, kapitalizam, (komunizam/socijalizam).

Po Marksu je društvo uvijek podijeljeno u dvije suprotstavljene društvene grupe (razlikuje 4 razvojna stupnja društva i odgovarajućih društvenih odnosa).
Primitivna zajednica (primitivni komunizam) je oblik pretpovijesnoga besklasnog društva do pojave privatne imovine.
Robovlasničko društvo je satkano od robovlasnika i robova, feudalizam (feudalci i kmetovi), kapitalizam (kapitalisti i najamni radnici).



U primitivnoj zajednici nije postojalo privatno vlasništvo, u robovlasništvu se društvo temeljilo na robovskoj radnoj snazi, u feudalizmu kmetstvo (dualnost vlasništva, kmet i feudalac su bili vlasnici imetka koji je kmet obrađivao), a u kapitalizmu kapitalistički odnos (proistekao iz vlasništva nad sredstvima za proizvodnju, najamne radne snage). ("Društvena osnova ima ekonomsko obilježje ...")


Onda su došle Ustaše i mrzili Srbe, otvorili logore smrti, činili zločine i pokolje, divljali dok ih nije sutigla zalužena kazna ... ruka pravde.
Ustaše nisu htjeli državu (kao rezultat potrebe za zaštitom opstanka društva i njenih članova ...). Stoga su osnovali marionetsku tkz. NDH (koja je dozvolila teritorijalne ustupke i okupaciju (fašističko-nacističkim silama) (jer nisu mogli ponudiztti samo okupaciju kad Hrvatima nije dopušteno imati državu) koja nije htjela uspostaviti društvo na ekonomskim obilježjima. Ustaška načela u 17 točaka (dopunjena Domobranska načela u 15 točaka o Hrvatima kao samosvojnom narodu koji ima pravo na neovisnu državu) je odraz nezastupanja narodne volje i interesa hrvatskog naroda.
U isto vrijeme komunistička partija organizira revoluciju kojoj je cilj ubrzanim postupkom (uklanjanjem neprijatelja revolucije) preobraziti društvo utemeljeno na nekom od oblika privatnog vlasništva u besklasno društvo bez privatnog vlasništva (čemu su se protivi skoro svi članovi društva)(zbog čega se nekolicina proglasila avangardom i predvodnicima revolucije). Ta revolucija je bitno različita od ustaške revolucije (koja je zagovarala oružanu borbu (revoluciju) u skidanju srpske (kraljevske) vlasti i uspostavu hrvatske države (republike, ...).
Komunistička doktrina ukidanja privatnog vlasništva, osporavanja nacije i države na nacionalnoj osnovi (kao i sve komunističke postavke) izvitoperile su se u stvaranje jugoslavenske nacije i jugoslavenske države (zašto se Tito suprotstavljao Staljinu??).

Prikaz Ustaša kao nesociološki, nedržavotvorno i negospodarski nastrojenih (negirajući ideološki ustaške smjernice) izrodio je proglašavanja Ustaša zločinačkom skupinom ...
Prikrivajući totalitarnost i komunističke zločine uputno je bilo sotonizirati sve ostale, čime ste isključili mogućnost novih rasprava o (novom) sustavu (orjunaško-boljševičkom četničko-komunističkom boljševičko-titoističkom (marionetskom) nakaznom omalovažavanju razuma).
Proklamirani sukob na liniji ukidanja Jugoslavije i uspostave nezavisne hrvatske države, nasuprot ukidanju privatnog vlasništva i uspostavi antidržave (države koja odumire) jasno ukazuje na protivnike i razmjere stradanja kao posljedica revolucionarne oštrice.

"Unatrag nekoliko godina došli su ljudi koji su govorili da hrvatski narod nije sposoban sobom upravljati. Neprijateljske novine i ljudi propovijedali su da hrvatski narod treba tutora, a ja kažem: je li moguće da ti ljudi nemaju pravo, kad vele da su Hrvati nesposobni za život? Hajde da vidimo je li ti ljudi imaju pravo. Oni pišu i govore da je Hrvatska malena da bi mogla sama za se postojati, da je presiromašna da bi se mogla sama uzdržavati, da je hrvatski narod bedast da bi mogao sam sobom upravljati: Hajde da vidimo je li Hrvatska tako malena da ne bi mogla biti mala i slobodna. Pogledajmo Švicarsku, zemlju manju od Hrvatske, stisnuta među velebnim gorama između velikih naroda i država, a ipak tako dobro uređenu i bogatu, da nitko iz nje ne želi otići, jer je narod zadovoljan i pripravan svagda ju braniti i obraniti. Pa kad može biti slobodna i mala Švicarska, zašto ne bi bila slobodna i Hrvatska koja je od nje veća i prirodno bogatija?"
14. kolovoza 1927. (A. Pavelić)


A onda je došao zeko i preskočio potok ... (tema je neiscrpna u sociološkoj usporedbi dva (suprotstavljena) sustava, s aspekta nauke vjerodostojno se može dati tumačenje tog sukoba i naravi svakog sustava zasebno). Današnje (inertno) proklamiranje supremacije boljševičkih "antifašističkih" floskula nije u domeni razumno prihvatljivog ponašanja ...


Oznake: sociologija, primitivna zajednica, robovlasništvo, feudalizam, kapitalizam, komunizam, socijalizam, Marks, društvena osnova, ekonomsko obilježje, oblici društvenog života, nacija, Drava, ustaše, ustašjka načela, domobranska načela

13

srijeda

travanj

2016

UN



Društvo je složena pojava (koje proučava sociologija).

Društvo se može definirati kao cjelokupnost odnosa ljudi prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi.


Odnos ljudi prema prirodi uglavnom je jedinstven. Njegova suština je u kontinuiranom nastojanju ljudi za podčinjavanjem prirode sebi. Odnos među ljudima je mnogo složeniji i obuhvaća sve vrste odnosa od onih manje složenih i manje važnih, do vrlo složenih i najvažnijih. Među njima su i najsloženiji i najbitniji za razumijevanje društva proizvodni odnosi. Pojedinačne, emocionalne i intelektualne veze među ljudima rezultat su njihovih pojedinačnih volja, ali odnosi u koje stupaju živeći u narodu, naselju ili obitelji su nužni s obzirom na objektivnost ovih dijelova društvene stvarnosti.

Društvena struktura
Društvena struktura sastoji se iz dva osnovna načela: ekonomske osnove i društvene nadgradnje, s tim što se društvena nadgradnja diferencira na društveno-političku organizaciju društva i oblike društvene svijesti.
Ekonomska osnova predstavlja područje društvene proizvodnje materijalnih dobara koja omogućuje društvenu i individualnu egzistenciju čovjeka.
Društvenu nadgradnju čine sva ostala područja društvene stvarnosti koja su u konačnici uvjetovana ekonomskom osnovom društva. To su grubo diferencirano društveno-politička organizacija društva (država, pravne institucije, političke organizacije) i društvena svijest koja se sastoji iz pravno-političke nadgradnje i viših oblika svijesti (religija, moral, filozofija, znanost i umjetnost).

Društvena osnova
Društvena osnova ima ekonomsko obilježje i sastoji se iz proizvodnih snaga i proizvodnih odnosa, koji se zajedničkim imenom zovu način proizvodnje
U širem smislu, društvena osnova obuhvaća i proizvodnju ljudi, Zemljopisne čimbenike i ostatke prethodnog načina proizvodnje.


Oblici društvenog života
Horda, rod, pleme, narod, nacija, (klase, kaste, staleži), država, političke stranke, obitelj

Država je nastala kao rezultat potrebe za zaštitom opstanka društva i njenih članova, koji su bili ugroženi klasnim sukobom kada je izbio između prve dvije antagonistički međusobno suprotstavljene klase. Prema organizaciji vlasti država se dijeli po
Obliku vladavine na monarhije i republike.
Kriteriju političkog režima na autokracije i demokracije
Kriteriju državnog uređenja na jednostavne i složene države, pri čemu složene države mogu biti federacije i konfederacije.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Dru%C5%A1tvo


Političko ponašanje dijela političkog saziva Sabora, proistekao iz titoističkog nasljeđa, sustavno iskazuje nebrigu za osnovne društvene probleme (društvenu osnovu).
Ustrajni na svom konceptu političke nadogradnje (kao osnove njihova društva), voljni sastančiti i polemizirati (protivno nakani društva ostvarivati i ekonomsku stranu društva), s namjerom podvesti većinu u političko (time i ekonomsko) ropstvo.
Energija koju (dodvoravajući se svima samo ne glasačima) iskazuju u ispraznim i ispirućim javljanjima ukazuju na potrebu javnog, aktivnog i djelotvornog uređivanja društvenih odnosa (na koje glasači imaju ustavno pravo).
Treba organizirati referendum i zabraniti socijaldemokratsku partiju, antihrvatsku (veleizdajničku, kako god da je u hrvatskom zakonodavstvu veleizdaja definirana), razjuriti sve one koji se ne ponašaju u skladu s preuzetim obavezama prema žitelji proisteklih iz dokumenata UN-a.
Hrvatska ima pravo na djelotvornu i prosperitetnu državu.
Socijaldemokratsku (titoističku) (izdajničku)(šarlatansku) svojtu treba politički obespraviti.

(Jednom ću citirati i obaveze koje proizlaze iz članstva u UN-u (na čije je čelo Hrvatska kandidirala (??) Vesnu Pusić (koja s poveljom UN-a ima koliko tuka sa školskom kredom ... (guske u magli, tuka u magli))).)

Hrvatska za sva vremena!



Oznake: društvo, sociologija, društvena struktura, društvena osnova, oblici društvenog života, titoisti, političko ropstvo, referendum o političkim odnosima, izdajnici, šarlatani

Jasenovac (remont)



Totalitarni sustavi stvaraju iskrivljene priče. Stvaraju mitove.




Oznake: Jasenovac, totalitarni sustav, Mitovi

12

utorak

travanj

2016

Rat i (po)ratne strahote



Završetak Drugog svjetskog rata je obilježen (kao i svaki rat) krajem. Kraj rata se sastoji u razoružavanju i demobilizaciji.
Ono što je urađeno pod Titovim vodstvom (potpomognut Crvenom armijom, komesarima i partijskom policijom (oznom)) poratno razdoblje najbolje dočarava.
O ratu se (najbolje) priča poratnim razdobljem.

Partijski komesari su propisali istinu: Ustaše su narodni neprijatelji, izazivači bratoubilačkog rata, zločinci i koljači, fašisti.
Srpske žrtve su proglašene planskim istrebljenjem. Broj žrtava je neodređen (ogroman).
Hrvati su ustaše, neprijatelji naroda, srbomrzitelji, židovski progonitelji. Podržavali su rasne zakone, organizirali genocid.

Srbima (preživjelim) je dan status žrtve (službeni povlašteni položaj žrtava rata), Hrvati su poubijani (uglavnom poslije rata) i zastrašivanjem zabranjeno spominjanje razmjera pogubljenja.
Sustav koji je zagovarao takvu povijest sukoba bio je komunistički, totalitaristički.

Uloge partizana, Komunističke partije Jugoslavije bile su neupitne (kontrolirane strogim sankcijama, svjedoke drukčije povijesti su ubijali).
Uspostavljena veza između Ustaša i srpskog stradanja građena na tvrdnji o zločinačkom nacionalizmu (uperenom protiv Srba) je dio totalitarističke ikonografije.

Zašto je komunistička partija ustrajavala na modelu neargumentiranog osuđivanja i licemjernog osporavanja ikakvog prava spominjati dio žrtava? Jer su bili totalitaristi (!?). (Da. Rekli bi, mogli su ...)
Ali, zašto je komunistička partija (koja bi morala zagovarati jednakost) temeljila svoj sustav na podjeli žrtava i nametanju podjele na etničkoj osnovi (iako je programski morala biti anacionalna)? Većinskom narodu (koji je morao graditi naciju uključujući etničke manjine) je osporavala pravo na spominjanje svojih stradalih ... osporavala pravo na naciju (u koju bi bili uključene etničke manjine), osporavala pravo na državu (kao instrument formiranja i održavanja nacije).

Svjedok sam nepostojanja poziva na etničko čišćenje (od ustaških vlasti). Potječem iz kraja koji je bio naseljen i pravoslavnim življem (u procesu stvaranja nacija, slobodan se izjašnjavati Srbima). Niti jedan Hrvat (bilo u Drugom svjetskom ratu ili Domovinskom ratu) (u mom kraju) nije pozvao na preseljenje, uništenje pravoslavnog življa. Svjetski rat je doživljen kao strahota koja mora prestati.

Totalitarni sustav (željan potpune kontrole) stvarao je (to je osobina totalitarizma) participaciju na kapilarnom nivou (aktivnu mobilizaciju koja je bila organizirana odozgo). Poigravanje žrtvama raspirujući etničku nesnošljivost dio je kapilarne pojave aktivacije u ostvarenju partijskih ciljeva (produciranja međuetničke napetosti kao izvora kontrole vlasti i opravdanja stravičnih zločina koje su počinili u ime partije).
Orkestrirano buđenje pozicioniranih dužnosnika na zaštiti partijskog kuta viđenja rata ukazuje na njihove totalitarističke korijene (koji su se zapleli u krošnju njihove podupirane povlaštene i produžene mladosti na grbači (zločinačkog/mučeničkog) naroda).

Ustrajnost na ustaškoj zločinačkoj nakani (a ne državotvornoj borbi) (bez obzira na stvarni karakter ustaša i njihova pokreta) pokriće je za stravične pokolje koje je partija pripremila (na granici civilizacija, na neformiranoj državnoj granici). S namjerom revolucijom promjeniti nekoliko stvari...

Slom totalitarizma nužno iziskuje i "reviziju", iznova sagledavanje postojeće povijesti ... (zločinački plan boljševičko-ruske komunističko-orjunaške klike).
Ne budi se (nikad stvoreni hrvatski fašizam, u Hrvatskoj nikad nije bilo fašizma) hrvatska zloba, samo istina kuca na otvorenom prozoru (savjesti).

Nema predsjednice države, predsjednika stranke, saborskog zastupnika koji može zatvoriti taj prozor!



Hrvatska za sva vremena!

Slika 1. Komponente infrastrukture prostornih podataka kao podsustavi (Coleman i McLaughlin, 1997)

Oznake: drugi svjetski rat, poraće, tito, ozna, partijski komesari, uloga Hrvata, položaj Srba, selktivost informiranja o stradalima, etnička netrpeljivost, etničko čišćenje, nepostojanje poziva, pozicionirani totalitaristički kadrovi, otvoreni prozor savjesti, revizija

11

ponedjeljak

travanj

2016

Jasenovac (i Gradiška Stara)


Jasenovac je nesumnjivo (bez obzira na broj i podrijetlo žrtava) mjesto opomene (i pijeteta).
Nikad više (crne kiše, nikad više Hirošime ...). (Iako je broj nuklearnih i termonuklearnih pokusa promijenio klimu i uništio Zemlju (kakvu smo znali), a Srbi punili logore u vrijeme CNN-a, interneta, mobilnih telefona, ...)
Istinski me veseli bojkot (??) (ne)hrvatskih udruga koje su najavile nedolazak na komemoraciju. Na sprovode i komemoracije se ne poziva. Dolazite jer osjećate potrebu nekome izraziti sućut, nekome odati pijetet.
Podjednako je neukusno (kao i za sva protekla vremena orgijanja u Jasenovcu) najavljivati nedolazak. Ne dođete (nećemo primijetiti.)
Hrvatska konačno može održati neideološku komemoraciju (sjećanje na vremena kad su ljudski životi vrijedili više nego u vrijeme njihovog ideološkog komemoriranja). Može konačno ukazati (bez obzira je li Jasenovac bio logor smrti ili radni logor, bez obzira je li postao logor smrti nakon rata ...) na povijesnu opomenu.
Jasenovac, kakav god bio, prvenstveno je bio instrument opomene.
Ustrajavanje na zločinačkom karakteru tog logora (kao da je bilo jednostavnije prikupljati stanovništvo i transportirati ga u logor, od (zločinački) jednostavnijih likvidacija na licu mjesta) je odraz političarenja. Izbjegavanja prave naravi.
Ni nacistički logori nisu zamišljeni kao logori smrti ( njemački ratni stroj je stvarao robovsku radnu snagu; transportirati nekoga s kraja Europe u tkz. logor smrti je suluda tvrdnja). Preokretom na ratištu, nacisti su logore preobratili u tvornice smrti (iako su i potpomažući ratnu privredu sijali smrt negdje drugdje ...)
Roblje, mrtvo roblje.
Jasenovac (u krugu ciglane) nije centar ropstva, smrti, ratne privrede. Jasenovac je na kraju svijeta ...
Jasenovac je mjesto opomene. Ali zbog licemjera to do sada nismo jasno vidjeli.

Nemojte mi nametati svoje viđenje naravi, broja žrtava, podrijetlu žrtava i vremena trajanja rada logora.


Ja sam iz kraja u kojem su obitavali pravoslavci (vlasi, srbi ili posrbljeni). Nitko nije transportiran u Jasenovac. Slobodno su nosili četničke uniforme, nikad protiv njih nije napravljena vojna akcija (kao npr. čišćenje Kozare (od partizana)), ponekad su upravo četnici ubili neke Hrvate, ali su svejedno sklopili sporazum s vladom NDH o financiranju (bolnice u Kninu i borbe protiv komunista). Iz takvog okruženja (suživota katolika i pravoslavnih) nisam spreman prihvaćati simboliku Jasenovca koju su licemjeri stvarali desetljećima (lažima i iskrivljavanjem činjenica). Ostalih manjina nije bilo (te mi je nezamislivo prihvaćati odgovornost za stradanje i sustavni progon etničkih skupina koje ni do danas nisam sretao (trebao bih mrziti one za koje ne znam ni postoje li ..??)).
Do sada je Jasenovac predstavljan kao centar srpskog istrebljenja, mjesto sumanutog zločina, simbol zločinačke naravi Hrvata.

Dužnost je sjetiti se Jasenovca, ali bez licemjera. Bit ćemo uzvišeniji.
Konačno je Jasenovac oslobođen klike koja progovara jezikom laži i mržnje. Vrijeme je za progon takvih iz javnosti (trovali su nas svojom zlobom, prijetili, otimali, nametali, ... progonili).


Oznake: logor. Jasenovac, komemoracija, nedolazak, najava, pijetet, narav logora, roblje, licemjeri, simbolika (Jasenovca)

Nije me briga što vas nije briga za ustaše ...



Sve ono što spočitavate ustaškoj vladavini (kolaboraciju s totalitarnim sustavom, selektivne zakone, logore, teritorijalne nagodbe, etnička čišćenja, ...) ustrajnije je provodila komunistička partija (kolaboracija s totalitarnim sustavom, selektivni zakoni, logori, teritorijalne nagodbe, etnička čišćenja, ...).
Vi ne osuđujete, vi se ulizujete ...

Zbog (vašeg) emotivnog stava nije moguće, niti ima potrebe raspravljati. Vi bi bili ustaše (da su ustaše pobijedile). Vi ste toliko emotivno vezani za pobjednike pa morate podilaziti njihovim stajalištima ...

Selektivnost u osudi ukazuje da ne znate što i zbog čega osuđujete ... Zbog tog me (nije) briga ...
Zabrinjava ustrajnost visoko rangiranih državnih dužnosnika na selektivnoj osudi proteklih vremena.

(Nije Hrvatska osuđena na veličanje srpstva, staljinizma i komunističkog totalitarizma kako bi gubitkom državnog prava, teritorija i stanovništva izišla iz Austro-Ugarske monarhije. Ako niste sposobni politički voditi narod bez takvih zabluda, već se zbog BiH ponašate kao da su Hrvati krivci, objasnite tko vas na izborima bira ...!?)

Cain murders Abel, Pietro Novelli


Oznake: ustaška vladavina, totalitarni sustav, selektivni zakoni, logori, teritorijalne nagodbe, etnička čišćenja, osuđivanje, ulizivanje, emotivni stav, bespotrebnost rasprave, neznanje, selektivno osuđivanje, veličanje srpstva, veličanje staljinizma, veličanje tottalitarizma, gubitak državnog prava, gubitak teritorija, gubitak stanovništva, politička nesposobnost

10

nedjelja

travanj

2016

Deseti je početak (hrvatske) nove godine


Desetog ili bilo kojeg drugog



Industrijsko društvo je promijenilo civilizaciju.
Način (i ciljeve) ratovanja.

Industrijska društva prodaju moć (uz sve ostale robe i usluge). Praksa poticanja nenarodne vlasti (poduprte prodajom vojne i političke moći) stvorila je okorjele (krvave, prevarantske) režime koji su uništavali narode i pojedince.
(Navedene razloge krvavih sukoba, po osnivanju, UN je poveljom o zabrani rata, agresije i prava naroda na državnu upravu koja će skrbiti o boljitku (što isključuje oslanjanje na prodaju moći) učvrstio kao temelje civiliziranoga svijeta.)
O današnjoj međunarodnoj i državnoj pravnoj regulativi (koja isključuje arhajske (krvoločne) navike društvenog ponašanja ...) (unatoč njihovu slijepom držanju nekih prošlih vremena i loših navika) nekom drugom prigodom.

Deseti. U mjesecu. Svaki Deseti. Svake godine.
Očekujući Deseti.
Ekonomija je umijeće upravljanja kućnim budžetom. U državi (državama) u kojoj (kojima) se kupuje moć (na štetu stanovništva i njihova položaja (njihovih položaja)) Deseti je kraj (mjeseca). I početak novog nadanja.
Nije danas Deseti različit od onog Desetog 1921.g, 1928.g., 1930.g. 1941.g, 1971.g, 1985.g. ili 2000.g.
Desetog se budimo uvjereni kako imamo pravo na vlastitu državu koja će nam služiti. Bez zakulisnih igara (oslonjenih na zlouporabu nauke i industrijskih čuda ...). Onakvu državu kakvu je UN poveljama propisao.

Desetog (odavno) znamo da nećemo imati za troškove (tog mjeseca), desetog znamo da nismo imali posao (i nećemo dobiti plaću), desetog znamo da nam djete nema za školski doručak, desetog znamo da nemamo platiti misu pokojnicima.
Desetog se dogovaramo što ćemo narednog desetog prolongirati. Deseti nam je u krvi.

U Hrvatskoj je unatoč ratovima i nečlanstu/članstvu u UN-u Deseti ostao isti. Država ne služi stanovništvu već se služi stanovništvom. Nakon Milanovića potop (idiot koji se uvjeravao kako nas uvjerava). Naši su životi i naša prava u pitanju ... tko bi takvom dopustio značaj. Unatoč, Hrvatska je lagodno potonula.
Državna pljačka.

Hrvatska mi je emotivna rana (iako razum kaže kako je ovaj narod predaleko od onog što priželjkuje).
(Ono (čarobno) što nedostaje ovom narodu kako bi uspio je rad, pamet i ustrajnost ...)

Industrijsko društvo podupire državu (koliko država podupire industrijsko društvo). Naša je obaveza (bila) državu činiti jačom (ali to ne uradismo).
Danas su društva postindustrijska ... (o značaju aktivnog sudjelovanja u sukobima svjetskog značenja). Ratuju (mikro) dronovi.

Deseti je početak nove godine, godinama. Svaki dan.


Oznake: deseti, industrijsko društvo, civilizacijske promjene, prodaja moći, nenarodne vlasti, krvavi režimi, ekonomija, kućno upravljanje, nadanje, početak nadanja, vlastita država, UN i propisi, služenje stanovništvom, državna pljačka, postindustrijska društva

08

petak

travanj

2016

Hvalospjev nezavisnoj državi



Osvrt (na) jednog radikala ...


Pojava Vojislava Šešelja (nije slučajna) planirana je kao politički zaklon za krvoloke i zlobu (koja nadmašuje Šešeljevu dobrovoljačku krvoločnu udrugu ...).
Bez Šešelja su providni (zbog mogućnosti fokusirati se na dosege te krvoločne, pljačkaške politike).

Četiri godine je narkomanska, neradnička, zlobna, nesposobna, lijena i omražena partijica vodila državu u prošlo stoljeće (izgubljenu budućnost).
Zasjeli su na državne ovlasti i isisali od 50 do 100 milijardi kuna (preko 20 milijardi kuna godišnje) preko upravljanja državnim proračunom, uništavali (i uništili) sve koji su poslovali, osiromašili mnoge koji su štedjeli, ... BDP vratili na prijeratni (pobrisali 30 godina (BDP-a)). Ostavili sirotinju da 30 godina vraća ono što su oni uzeli ili uništitli.

Korištenje državnog monopola na zakonodavstvo, sigurnosne službe, monopol na korištenje (zlouporabu) policije, zlouporabu vojske, zlouporabu diplomacije s ciljem pljačkanja (i zaduživanja) stanovništva već je jednom izrodilo radikalizacijom (komunisti poučavali ustaše revolucionarnom radu, pa ih zbog revolucionarnosti revolucijom pobili ...).

Političko nagodbenjaštvo (s kim god da je sdp stvarao nagodbu) ne obavezuje pogođene na obzirnost.
SDP je četiri godine sustavno provodio zločinački naum uništenja Hrvatske (pljačkanja u vlastitu korist; stvaranja uvjeta političke koruptivnosti koja im iznova otvara vrata za možebitno osvajanje vlasti). Daleko je odmakla anomalija demokratskoga legitimiteta... Stvoreni su uvjeti nemogućnosti legalnoga sređivanja stanja i stvaranja društva normalnih odnosa. Preostaje jedino radikalan rez (revolucija).

Stvorili su (pljačkom) izgubljene generacije (generacije koje neće ništa stvoriti, generacije koje bi trebale vraćati ono što je sdp pokrao). Tko tuđe dugove vraća lud je (a ludima je sve dopušteno).
Radikalizirali su stanje (nadali se političkom manevru prikrivanja stanja (nekim drugim radikalima). Sve je isto kao (svakog) 10. ...

Bleiburška tragedija (proizišla iz želje ugasiti hrvatsku želju za normalnom (nezavisnom) državom) nije ugasila htijenje za nezavisnom državom koja će strogo pokažnjavati pljačkašku fukaru.
Pljačka u Kraljevini Jugoslaviji, pljačka u sfrjotu, pljačka za socijaldemokratske vladavine, ... nema se tu što proučavati.
Kad ja osvojim vlast prestati će državna pljačka (a krv će biti besplatna).

Nered kojeg (neometani, zaštićeni vanjskim političkim interesima) stvaraju, nadilazi društvo normi, nailazi na dobar odjek kod izgubljenih generacija ...
Kad ne preostaje drugi način, nasilje je jedini. (Sustav je sustavno kliznuo u nasilje.)
Strepite!

Nije nezavisna bila fašistička, već se suprotstavila pljački (jedini je problem te države bio što se bez industrijalizacije suprotstavila Sovjetskom savezu, i izgubila pravo na pravo). Bando četnička ...


Oznake: Osvrt, radikal, Šešelj, politički zaklon, izgubljena budućnost, izbrisana desetljeća, anomalija sustava, sustavne pčjače uz pomoć države, bleiburška tragedija, razlog i smisao, sustav i nasilje

06

srijeda

travanj

2016

B(z)latna liga



Provala u prostore policijske uprave i otuđenje eura, zlata potaklo je šaljive i ozbiljne komentare.

(Šaljivi me zanimaju, u smislu konzumacije humora).

Ozbiljni komentari se odlikuju odmjerenošću, logičnošću i dubinom sagledavanja.
Ministar Orepić je priopćio svoj komentar. (Ne znam je li šaljiv, ali ozbiljan nije.) Ukazao je na mogućnost da su krađu organizirali krugovi koji žele oblatiti policiju (ali policija kojoj je ministar Ostojić, pa Orepić nema potrebe blatiti policiju ... ministri je blate.)
Zar inspektor koji je propustio službenu proceduru (pohraniti vrijednosti u trezore Narodne banke), a glasi za Ostojićev povjerljiv kadar (politički pritisci, zastrašivanja i organiziranja umorstava) nije mogao organizirati provalu (kako bi priskrbio otpremninu i naplatio svoj (protuzakoniti) angažman za sdp-ove (kriminalne) potrebe)?
Po Orepiću, očigledna umiješanost unutarnjih elemenata zasigurno je djelo protivnika ugleda policije i motivirano je pritiskom na Orepića kako bi smjenio Ostojićeve kadrove ... !?
Ja sam se rodio u blatu (ljudske gluposti). Zbog toga samo glupi zauzimaju važna državna mjesta (jer bi inače pocrkali od gladi).

A onda: „Mislio sam da je u vreći malo bijelog praha, a ne novac i zlato“.


U spomen na Otta Reissingera (4. listopada 1927. - 6. travnja 2016.)


Oznake: provala, policijska uprava, Komentari, šaljivost, ozbiljnost, ministri unutarnjih poslova, rođen u blatu

05

utorak

travanj

2016

Hrvatska ( u raljama gluposti)



Uporno reklamiranje Porezne uprave (reklamnim sloganom "Bez računa se ne računa") postaje iritantno.
Porezni sustav ima svoje zakonitosti (koje treba poštovati).
Teorija porezne politike navodi koštanje svake porezom priskrbljene novčane jedinice (1 porezna kuna košta (trošak poreznog aparata), više ili manje).
Prikupljeni porezni novac izaziva kriminalne ili koruptivne radnje u državnom aparatu (kad takvom novcu državni aparat uđe u posjed ... iako se radi o proračunskom novcu).

Stopa poreznog opterećenja je u Hrvatskoj među najvećim (ako ne i najveća) u svijetu. Daljnje ustrajavanje na prikupljanju poreza (pospješivanju naplate propisanih poreza) reklamnim poticanjem na smanjivanje sive (i/ili crne) ekonomije je bezobzirno iskazivanje nepoznavanja osnova teorija porezne politike.

Ne znate odrediti optimalnu poreznu stopu (iznos poreza koji vam osigurava maksimalne porezne prinose), ne znate transparentno raspolagati poreznim novcima (namijenjenim općem dobru; izvlačite novac preko lažnih projekata i preskupih usluga preko kojih perete porezne novce, ...), ne znate smanjiti troškove prikupljanja poreza (već trošite novac na reklame kojima prikrivate svoje greške i tražite da djelujemo protiv sebe).


Nadalje, centralizacijom sredstava (u zdravstvu), podjednako potičete na kriminal i korupciju, koju na državnoj razini prikrivate dopuštanjem manjih (kriminalno-korumpiranih) grupa ...
U zdravstvu vam nitko ne dobiva pravovremenu i pravovaljanu medicinsku uslugu (a stvorili ste gubitke izražene milijardama kuna). Nositelji (i obveznici) zdravstvenog osiguranja svakodnevno svjedoče korupciji i kriminalu u zdravstvu.
Iako sam godinama nezaposlen, nemam besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. (Trebao bih podnijeti zahtjev, iako sam rješavajući problem druge osobe dobio obrazloženje da je dotična izgubila pravo na besplatno dopunsko poreznim uvidom (doduše, neispravno). Zašto i ja nisam dobio uvidom besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje, već moram podnositi zahtjev ...? Na ostvarenu 1 kn, poduzimate mjere i oduzimate mi 3 kn ... Nitko s vama ne želi imati posla jer ne znate raditi. Pljačkate! Zbog tog vas ne tražim nikakva prava (ali niti sam voljan priznavati vaša prava (na obavezna davanja).)
U Hrvatskoj godišnje producirate najviše 5 kvalitetnih liječnika (doktora), utopite ih u bezvrijedne tisuće ostalih, a uzimate 24,5 milijardi novaca za (nepostojeće) zdravstveno osiguranje. Širite korupciju i kriminal.

Kad navečer stignem u (kvartovski) kafić, obaspete me reklamama "Bez računa se ne računa". Bez usluge se ne plaća (a lopovima se ne poklanja).
Naučite živjeti bez reklame (koja me vrijeđa).


Oznake: reklama Porezne uprave, Bez računa se ne računa, zakonitosti porezne politike, teorija, stopa poreznog opterećenja, trošak porezne novčane jedinice, optimalna porezna stopa, "pranje" novaca, centralizacija sredstava, kvalitetni liječnici, reklama i trošak

04

ponedjeljak

travanj

2016

(Ne)uračunjivost



Uobičajeno (nezainteresiran za događaje u SDP-u), osvrte na politička događanja gledam kroz prizmu interesa i logičnosti.
Korak naprijed, dva udesno (ulijevo bi nagazili na minu) ... kroz svakodnevicu političkog polja.

Onaj tko dopušta ljevičare (kvazi intelektualce, lažne teoretičare društvenog dobra, licemjere svakodnevice) nije u mogućnosti nadati se stabilnosti društva.
Sve mane socijalizma/komunizma sadržane su u kritici socijal utopije (najnesposobniji i najgori najviše najupornije galame kako bi zauzeli privilegirana mjesta).
(Svi znamo koji su položaji privilegirani (upravljački). Zbog tog su takvi položaji popraćeni dodatnom moći (na koje socijal-utopisti (nesposobni zauzimati položaj u društvu po zasluzi) revolucionarno (nasiljem) jurišaju). Društvo nije svrha (sebi), već predmet nesposobnih.)

Ono što je izvjesno, svako društvo ima zadaću samoodržanja, potiče na na uračunjivo ponašanje. Uračunjivost se nametne (sama po sebi) i nesposobnim (jer prevelik broj pokušaja stvara spoznaju o stvarnim dosezima). Vitalno društvo neuračunjive strogo kontrolira.

U svjetlu socioloških spozna, povratak "ljevičara" na vlast u Hrvatskoj produkt je zakulisnih igara sigurnosnih službi (koje, ako imaju nadzor, imaju svrhu zaštiti društvo (u demokraciji (??)). Cijela pozicionirana klika (sdp-ovaca i hns-ovaca) ima spoznaju o svojoj bezvrijednosti.

Milanović (prvotno, po ocu i očevom prijatelju (Stjepanima), hdz-ovac, po Perkoviću (i njegovim karakteristikama) pozicioniran prosperitetni kadar (u MVP promoviran), povratnik (u nikad njegov) SDP), iznova pozicioniran u SDP-u)(iako lijeni i priglupi komunjarski sin) pozdravom "drugovi i drugarice" (u svjetlu vlastite uračunljivosti (i spoznaja vlastitih (nevrijednih) osobina) (logično) se otklonio ka neuračunjivosti ...

(Stalna neuračunjivost onemogućava kritičko sagledavanje (stvarnih stanja), njome Milanović stvara sektu (izluđenih) koju ćemo poraziti uskratom državnih sredstava ... u ludilu kojim su opsjednuti neće preživjeti (na slobodnom tržištu rada). Konačno ćemo se riješiti komunjara-orjunaša-parazita ...)


Uračunjivošću nema što osvojiti, neuračunjivosti nema što izgubiti.
Hrvatska je objekt (podmukle namjere).
Smrt vreba ... (društvo). Sociološka smrt nastupa kad društvo vode neuračunjivi, zbog kojih se nitko ne osjeća pripadnikom društva.

Motrim vas, pozorno!


Oznake: političko polje, događaji u SDP-u, ljevičari, socijal utopija, samoodržanje društva, uračunjivost, neuračunjivost, sigurnosne službe, pozicioniranje nesposbnih, privelegiranost, upravljačke uloge, povećana moć, objekt podmukle namjere, sociološka smrt

01

petak

travanj

2016

Služinčad zlog



Da, nisu srpski četnici pokrenuli i kontrolirali agresiju/rat na području bivše sfrjot.
Komunisti su to uradili (nastavili genocid i etnička čišćenja koja su provodili 41.-45. i kasnije).

Hrvatske komunjare su sluge zla. (Hipokrizija zasnovana na lažnoj povijesti i jednoumlju.)

Saturn Devouring His Son - Peter Paul Rubens


Oznake: četnici, agresija na Hrvatsku, genocid i etničko čišćenje, nastavak, komunjare, sluge zlog, hipokrizija, laži, jednoumlje