24

četvrtak

rujan

2015

Kako je matematicki izracun postao humanitarno pitanje

Spremnost ove (kukuriku) vlasti bezobzirno prikrivati svoju nespremnost postala je iritirajuce dosadna i nepodnosljiva.

Stalno ustrajavanje na nepripremljenosti na izazove trajna je odrednica ove (idiotske) vlasti. Steta sto nisu vlada neke druge drzave ...

Medijsko (HRT treba ukinuti) promoviranje nesposbne, zlocinacke vlasti zahtijeva ostro postupanje sa svim vinovnicima najnovije hrvatske tragedije.

Zasto se usudim (na temelju migrantske krize i odnosa vlasti prema tom problemu) ustrajavati na konacnom obracunu ( koji ne iskljucuje nasilje)?

Humanizam, na koji nas (i mimo ove vlasti) pozivaju, ima svoje licemjerno (lice) odredenje.
Ustrajavati na humanistickom pristupu pomaganja migrantima, mimo medunarodnog i domaceg prava ukazuje na nasu (nehumanu) nespremnost pomagati ljudima u nevolji koji su na lokacijama koje nisu nase ... Zbog tog smo spali na "humanizam" prema migrantima (osobama u prolazu ...). Te osobe ne bjeze od rata, vec od bijede siromastva. Oni su sracunali kako im je bolje u Njemackoj primati socijalnu pomoc nego u svojim drzava graditi drustva dostojna zivljenja.

S gledista upravljanja krizama, upravo je to kljucni krivi pristup rjesavanju krize. Pozivati na humanizam (zanemarivati uobicajene pravne okvire protoka roba i ljudi) potice osobe na masovne migracije (stvaranja posebnih uvjeta u kojima se postupa po humanitarnim pravilima, kao da su usvojeni zakoni i pravne norme nehumane ...).
Onaj tko upravlja takvom krizom (ako je strucan) niti ce osporavati postojece zakone, niti ce (povratnom vezom) poticati migrantski val ... ako nije ruski agent (i potpomaze unistenju Europe)(u specijalnom ratu ruske federacije nakon embarga po nastanku ukrajinske krize ...).