31

ponedjeljak

kolovoz

2015

blog U Blog

Svesti diplomatske aktivnosti sa Srbijom na minimum ...


Osvrćući se na hrvatsko-srpsko pitanje (bespotrebnog "sjedinjenja" (integralizma) i bezrazložnog unitarističkog izbjegavanja federalizma na definiranim državno-pravnim osnovama) nepobitno uočavamo tendencioznost (svojstvenu specijalnom ratu). Argumentirani pristup antijugoslavenske politike je sustavno proglašavan zločinom (svojstveno državnom pravu na samoodržanje).
Svi koji su zagovarali državno pravo (na samostalnost) (iako su to prvotno zastupali civiliziranim metodama - političkim zauzimanjem - proglašavani su protuzakonitim čimbenicima).

Vrlo je važno određenje naroda (javno i nedvosmisleno), kako bi se osporilo pravo na državno nasilje (nad protivnicima).
Srpsko priklanjanje neselektivnoj uporabi državnog nasilja (na granici civilizacija), posrbljavanje (s ciljem teritorijalnog širenja) zahtijeva oštriji odnos prema srpskom pitanju. Uobičajena (dobro)susjedska praksa političkog dijaloga je u slučaku Srbije i Srba bespotrebna. Srbi nemaju nikakva međunarodno-pravna sredstva (uspostavljanja diplomarskog dijaloga, mimo onih minimalnih). Sa Srbijom treba imati diplomatske odnose, ali na minimalnoj razini.
Bilo kakva popustljivost potpiruje srpske apetite ...

Srbi koriste odnose s Hrvatima kao sredstvo prikrivanja vlastitih ne civilizacijskih postupaka genocida, progona, posrbljavanja, ekspanzionizma, stvaranja diplomatske, među vjerske i međunacionalne napetosti.
U tim okolnostima, Hrvatska se diplomatski treba distancirati (i zatvoriti vrata) od Srbije (i njenih postupaka). Treba ih ostaviti na čistini i prokazati njihovu zloćudnu narav.
Politiku otimanja i širenja britansko/sovjetsko/ruskih interesa (kao produkt antigermanske politike), korištenja nacionalno neformirane Srbije kao mamca za geostrateško pozicioniranje, korištenje specijalnog rata (u kojem se Hrvati stalno pravdaju) su shvatili i (zabludjele) titove partizančine (pozicionirane u SFRJotu na doktorska, profesorska i generalska mjesta). (Nakon tog otriježnjenja, izgubili smo BiH, Vojvodinu, Boku, ...)
Povratak (popustivljivih) političkih snaga (srpsko-ruskih agenata) (kukuriku koalicija) iznova je probudila srpske niske pobude (prisvajanja).

(oni koji su promovirali djecu borce, nemaju nikakva (moralna/druga) prava)





Zajedništvom (prije nevolje) ka boljem ...


Problem s proruskom-prosrpskom izdajničko-orjunaškom politikom nije jedini.

Hrvatska (i Hrvati/ce) ima problem uspostave (modernog) cjelovitog (strukturiranog) društva. U takvom društvu pojedinci zauzimaju društvene (i ekonomske) pozicije (po mogućnosti po zaslugama) i najbolje pridonose napretku društva. Današnje (i ono titovo) društvo ignorira sve spoznaje o učinkovitosti društva. (Tko bi poluidiota, narkomana, lažova i orjunaša birao za premijera, a njegove patuljke trpio na mjestima ministara??)
Razorenost hrvatskog društva ("hrvatske razvaline") uzrok je nemogućnosti uspostave funkcionalnog društva. (Voditi računa o tom prilikom glasovanja na sljedećim parlamentarnim izborima!)

Ali, ... (uz sve teorije upravljanja društvom, sociološkog razmatranja formiranja modernog društva, ...) zaboravljamo istaknuti veliki nedostatak hrvatskog društva.
Nismo nikada (nikada) bili sposobni organizirati se na interesnim osnovama (podmirivanja potreba, osiguranja teritorija i stanovništva, osiguravanja razvojnih uvjeta).
Na stadiju smo polunomadskog naroda (koji se ujedini tek pri velikim krizama). Politički, uvijek nekoga rušimo. Nikad nismo uspostavili politički sustav i održavali ga na stadiju koji bi zadovoljavao naše političko stremljenje. (Žal za tuđmanovim zajedništvom me rastužuje, jer je odraz velike krize u koju smo upali ...jer se ne znamo braniti (zajedništvom) prije nevolje ...)

Hrvati nisu sposobni izbjeći krizu (nesreću), već se u nesreći nastoje spasiti. Tako su nam se vratili rusko-srpski agenti (orjunaši), i pretakanjem poreznih novaca nastoje dobiti glasove oduzimajući jednima, a dajući drugima (slučaj kredita u francima), što je zabranjeno poveljom UNa (ali što ta zabrana vrijedi kad se nitko na nju ne poziva ...).

(oni koji nemaju snage osigurati vlastitoj djeci bolju budućnost nisu glasački sposobni/podobni ...)


29

subota

kolovoz

2015

Zašto nisu/nismo sudili Paveliću

Dr Anti Paveliću nije (nikad ??) suđeno ... a ipak je osuđen na smrt (u Kraljevini Jugoslaviji dva puta, u titovoj Jugoslaviji bez suda je osuđen na smrt povjeravanjem likvidacije titovim eskadronima smrti).
Što je to toliko opasno u ponašanju Dr Ante Pavelića da je osuđivan na smrt, anatemiziran za vrijeme života i poslije smrti?

Suprostavljao se određenoj politici, kroz legitimne institucije tadašnjih državnih tvorevina. Kao pravnik i političar sudjelovao je u političkom životu AU, zabranjeno mu je političko djelovanje u kratkom životu Države SHS, sudjelovao je u političkom životu Kraljevine SHS, u Kraljevini Jugoslaviji mu je zabranjen politički rad i dva puta je osuđen na smrt (sud u Beogradu ga je osuđivao oba puta na najstrožu kaznu u odsustvu), sudjelovao je politički i stvarao NDH, u titovoj (DFJ, FNRJ) Jugoslaviji mu je zabranjen politički rad. (Titovi eskadroni smrti su dobili zadaću pripremiti i izvršiti atentat na Dr. Antu Pavelića, što su i uradili u Buenos Aires-u (10. travnja, 1957.)).

Javno i nepokolebljivo protivljenje jugoslavenskoj ideji stvorilo je okružje stalnog atakiranja na život Dr. Ante Pavelića.


Kao osoba kojoj je uskraćeno pravo javno iznositi svoje političke stavove, bio je proganjan. Kao politički izopćenik i osuđenik (na smrt) imao je razumijevanja za (političku i svekoliku) nepravdu ...
U svojim političkim izjašnjavanjima, programima i nastojanjima nije težio nasilju koje mu se pripisuje.
Jednostrani prikaz Pavelićeva političkog djelovanja izostavlja diplomatska nastojanja borbe za hrvatsku državu. Samo ozbiljniji povjesničari navode Pavelićeva nastojanja kod Francuza, Engleza, ... u stvaranju hrvatske države. Odbijanjem svjetski centara moći pomoći (diplomacija je jedno od sredstava uspostave i priznanja države) u stvaranja hrvatske države suzio je prostor zastupanje ideje vlastite države.
...

Suđenje takvom političkom protivniku, u odsustvu (bez staljinističkih otrova i tortura), nije pogodno ni jednom režimu ...
Poznajući pozadinu (nastanka titova režima), dobru vezu ustaša i komunista (onih koji su zastupali Crvenu Hrvatsku), Hebranga i Krajačića (koji je Paveliću za vrijeme rata mogao doći bez najave), ukazuje na postojanje neke druge percepcije Pavelića (u očima titova režima).

Postoje dva klišea o Paveliću. Pavelić, domoljub, borac za neovisnost, ... Drugi kliše ustajava na izdajici, zločincu, fašisti, diktatoru, ...
Uz poklonike ta dva klišea postoji treća (najopasnija) strana. Nezainteresirani i neodlučni. Zbog njih se stalno promoviraju klišeji (kao da će medijsko ponavljanje Pavelićevih osobina promjeniti karakter samog Pavelića). Da, koristi se u dnevno političke svrhe (to je razlog zašto povjesničari nisu dominantni u ocjeni Pavelićeve i Titove ličnosti).

U ponavljanju Pavelićevih osobina, svi zaboravljaju na Dr. Antu Pavelića (zubara) koji je hrvatske interese izdao i predao hrvatsku državu bezuvjetno srpskim svinjarima (Karađorđevićima). Tim je činom (nelegalno) ponudio privid prava primjene sile (svojstvene državama) i izazvao spiralu (bezrazložnog) nasilja (u nastojanju osporavanja državnog prava). Onaj tko je Hrvatsku pučem predao u okupaciju je nevidljiv, a onaj tko se tome suprotstavio je zločinac ...


Okupacija je teška, ljudska zloba preteška (a laži bezgranične). Onaj tko narode baca u ropstva, spreman je i na laži kako bi opravdao svoje namjere. Specijalni rat (koji uvijek vodi ratu).


27

četvrtak

kolovoz

2015

Sirija do Zemuna

Izbjeglička kriza (koju potiče EU svojim programima prijema ograničenog broja izbjeglica) poprima (kroz povijest) uobičajene razmjere ...
Svi žele biti službeno prihvaćene izbjeglice u Njemačkoj (sa sedamsto € po osobi, TV-om u boji, ...)
Društvena lutrija (s povijesnom tradicijom). Lutrije (robne i novčane) su stvorene po uzoru na osnovicu seoba naroda ...
Slavna Sirija (Assad-ova proruska to nije) juriša (po eure) ...

Suosjećajnost (kršćanska, ili ateistička (koje u kršćanskoj Hrvatskoj nema jer su ateisti orjunaši i komunisti, Asaad-ovi sudruzi u proruskoj strategiji (ukopavanja i betoniranja bunkera za vojne potrebe)) nije upitna, kao što nije upitna ni onda kad se netko podvrgava kirurškoj operaciji (ali nam nije dozvoljeno sudjelovati pri tim zahvatima ...).
Stvaranje uvjeta (partizani, komunisti, orjunaši ili ISILovci, kmeri, ...) izoliranosti od zapadne kulture (provođenjem luđačke isključivosti rušenjem i klanjem (vrlo svojstveno titovim partizanima i titoistima)) ukazuje na isti centar (specijalnog rata). Moscow.

U duhu spoznavanja osnovice specijalnog rata (kao sredstva sijanja bijede i zabluda), povikati ću: Sirija do Zemuna!


25

utorak

kolovoz

2015

Krivci su svi koji se javno ne odrede protiv ovakve vlasti

Izborna je godina (mada se vladajući ponašaju kao da je predizborna).

Zašto nije poznat datum sljedećih parlamentarnih izbora?
Datum izbora nije poznat jer su partijaši preglupi/ne znaju datum. Oni ne znaju bili im poseban datum pomogao na izborima, stoga nisu ni odredili datum izbora.
Ta nedoumica će trajati do zadnjeg roka. Partijaši bi 5 minuta produžili vlast (pokrali su prošle izbore, pokrali bi i ove ... ), kako bi onda odredili izbore prije krajnjeg roka (osim ako im se ne ukaže prigoda pokrasti izbore).

Kukurikavce treba izbrisati s političke karte. Izborima (ili bez izbora). S lustracijom (koja sada više nema smisla) ili bez lustracije. Nasiljem ili bez nasilja.

Krivci su oni koji se javno ne odrede protiv ovakve vlasti i orjunaško-četničkih-komunjarsko-srbenderskih idiota.

(Krivci su oni koji se javno ne odrede protiv ovakve vlasti ...)


zgrade bugarske komunističke partije, arhitektonsko čudo u periodu od 1981 – 1991, zgrada u obliku letećeg tanjura brzo je postala zapuštena nakon pada Sovjetskog Saveza ...


24

ponedjeljak

kolovoz

2015

Hrvatske razvaline

Hrvatska (u raljama titoista).

Sedmoligaška politička garnitura (titoista; iako su današnji titoisti uglavnom fakultetski obrazovani (naobraženi) sedma su liga političkog svijeta, a titovi (savremenici) titosti su (uz neke iznimke) marksistički podučeni (na kratkim kursovima)).
Po osvajanju (nedemokratskim (pokradenim) izborima) vlasti, proveli su zakonske promjene koje su izmijenile uvjete održavanja referenduma (mn.) (pa tako i referenduma o pristupanju u EU). Proveli (sporni) referendum (i s manje od 29% biračkoga tijela pristupili u EU).
(Sada nastupa obrazloženje o sedmoligaškom statusu te političke svojte.)

Nakon pristupa u EU, iskorištavanje pristupnih fondova (u koje RH uplaćuje (onoliko koliko ima pravo povući sredstava (uvećana za 2 milijarde €, jer je Hrvatska nerazvijena i ratom devastirana (ratom za slobodu)) naglo se smanjuje i nakon skoro četiri godine smo na začelju članica EU koje još imaju pravo na pristupne fondove po korištenju tih (naših) sredstava.
Suludo.

Ugurati (promjenom zakona u hitnom postupku) RH u EU, a onda sabotirati odnose RH sa EU i članicama EU je suludo. (Sedma liga.)

Izlaziti na slijedeće parlamentarne izbore s pedigreom idiota nije stvar kandidata, već birača (koji bi ipak trebali manje slušati instrukcije slane putem HRT programa (mn.), a više se oslanjati na vlastito poimanje normalnoga).

Na hrvatskim razvalinama niknuti će cvijet ... koji će cvjetati U-istinu.




23

nedjelja

kolovoz

2015

Još i danas sam žrtva (onog čega se sjećate)??

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. 23. kolovoz 2015.

Autorirana Rusija (Rusija/SSSR/Rusija) izvor je današnje svjetske krize (osvajanje Sibira (i uništavanje sibirskih naroda), komunizam, Hladni rat, širenje ruskog utjecaja, ...).
Strategija korištenja UN-a (u kojem je današnja Rusija/nekad SSSR zlobni slijepi putnik) za stalno kršenje ljudskih normi možemo nazvati nedostatkom interesa za dobrobit Svijeta.
U SSSR-u su stalno ratoborno propagirali nasilje i kršenje ljudskih prava. Propagirali su (krvavu) revoluciju.
Današnja Rusija (na čelu s krvolokom Putinom) nastavlja koristiti nedorečenosti međunarodnog prava (s čijim se nedostacima upoznaju sudjelujući u radu Un-a; sami ne mogu dokučiti svrhu pravnih normi ni njihove dosege).

Feudalna svita svakodnevno smišlja opačine, zlo.
Hrvatski titoisti su vjerne sluge takve (ruske) politike. Tioisti nisu proruski orijentirani, oni su ruske sluge.
Stalno na rubu krvavog sukoba, bez volje za konstruktivnim odnosom prema životu.
Ne interesira ih funkcionalno društvo. Jedini im je interes nametnuti svoju (rusku) volju/vlast.
Feudalni mentalitet (održanja vlasti).
Atomska bomba u rukama feudalnih kmera (koji se vole nazivati socijalistima).

Na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima sjećam se žrtava takvih režima, ali šaljem vapaj: I danas sam/smo žrtva/e totalitarizma i autoritarnosti, nemojte me/nas se sjećati na Dan sjećanja.... Učinite/učinimo nešto!

Titoiste u ropotarnicu ...


22

subota

kolovoz

2015

Rodrigo Díaz de Vivar (protiv Putina)

Pri UN-u (Organizacija Ujedinjenih naroda) postoji tijelo koje skrbi o izbjeglicama. United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR).

Izbjeglički val, uz nepoštivanje UN-ovih tijela i procedura, zapljusnuo je EU (uz veliku potporu same Unije).
Samovoljno i bezrazložno, EU se prihvatila rješavanja izbjegličke krize ...
Specijalni rat (masovnog egzodusa), interesi muslimanskih vođa islamizirati (birokratizirane) Europe. Karlo Veliki je mrtav, Habzburzi su mrtvi, Ramiro II. Leonski je mrtav, El Cid je mrtav ... mrtvi su i Zrinski i Frankopani.
Euro (novčana valuta), upravo zbog mogućnosti manipuliranja valutom, postaje sredstvo osvajanja Europe.
Na djelu je civilizacijska, a ne izbjeglička kriza (jer su izbjeglice mogli smjestiti u civilizacijski istorodne države pod kontrolom UNHCR+a).
Ali europski birokrati nisu htjeli propustiti prigodu osporiti primat UN-u (amerikancima) i platiti uobičajenu kvotu za zbrinjavanje izbjeglica na civiliziran način. Pomažu (ne pomažu, nego su potplaćeni) Rusima još jednom osporiti civilizacijske dosege međunarodnog prava kroz institucije UN-a. Rusija (SSSR) je najveća antidržava svijeta.
Jedino Rusija može provoditi specijalni rat (nepoštivanja UN-a, što radi od osnutka te organizacije; prvotno kao SSSR, danas kao Ruska Federacija).
Daju sebi za pravo braniti Rusiju sijući teror i kaos nad drugom državama, narodima (pa i nad vlastitim narodom).

Treba ukinuti novac i vratiti davanje posjeda (feudalnih), kako bi sveli odgovornost europskih političara na vitalnu učinkovitost. Ovako nas prodaju (za eure), koje im mi dajemo a zauzvrat ih moramo zaraditi ....

Isti (novčani) krug zatvoren je u Hrvatskoj. Idioti (kukurikavci) od nas dobivaju novce kojim nas kupuju (za ruske interese; ukidanja nacije i države, širenje ruskog interesa (na našu štetu), promjene civilizacijskih okvira koji nas određuju ...).

Kriza je produkt specijalnog rata (ruskih nuklearnih prijetnji uništenjem svijeta). Taoci smo idiota koji glume vojnu silu (iako nuklearnu bombu može imati tko god hoće, ali je ne može svatko koristiti u mirotvorne svrhe).

Koristiti specijalni rat za promjenu civilizacijskih granica mogu samo Rusi (što rade od osnutka UN-a). Obračunajmo se s titoistima (kukurikavcima, orjunašima, idotima i kleptomanima) (oni nas stalno guraju Rusima). Biti će nam bolje.


20

četvrtak

kolovoz

2015

Crkva hrvatskih mučenika (svakodnevno promiče nove mučenike)

Podloga (zastrašivanjem) upravljanja Hrvatima podrazumijeva uporabu nasilja.
( Slučaj Perković/Mustač zorno ilustrira zločinačku narav vladara nad Hrvatskom ...)

U doba Tita, povodom 10. travnja u jugoslavenskim su kazamatima nasumice (bez suda i krivice) ubijali 10 Hrvata ... (Slobodan Penezić Krcun je otišao korak dalje pa je kao strastveni navijač Crvene Zvezde pri gubitku utakmice voljenog kluba ubijao nasumice (neopterećen nacionalno) nekoliko zatvorenika ...
Utkano nasilje u vladajući mehanizam. Zastrašivanje.(Smrt najviše zastrašuje.)

Osobina masovnih ubojica je lakoća i potreba za novim ubojstvom/vima.
Bilo koje hrvatsko masovno okupljanje nošeno nacionalnim i nacionalno-političkim nabojem obilježeno je nečijim stradanje (koje je prouzročila udba; kako nekad tako i danas).
Velebno obilježavanje 20-godišinjice Oluje, kao i okupljanje na Udbini (od posvećenja crkve, tradicionalno svake zadnje subote u kolovozu ...) primjeri su udbaški ubojstava koja imaju svrhu zastrašivati Hrvate.
Otmica i ubojstvo Salopeka, "samoubojstvo" Zvonka Bušića, ...
Ubojstva (feudalno-barbarski kodeks) kao sredstvo držanja vlasti.

Nacija postoji samo ako brinemo o svakom članu nacije. Hrvati smo ako brinemo o svakom članu nacije.

Crkva hrvatskih mučenika je najveća crkva na Udbini i hrvatsko nacionalno svetište.
(znamo mi tko su i zbog koga mučenici ...)



18

utorak

kolovoz

2015

Bitka za Vukovar (u mom srcu)

Porast pravoslavnog (srpskog) stanovništva u Vukovaru (unatoč pokoljima 1945.-48., pokoljima 1991.-95.). Bezprizorno ustrajavanje na (lažnim popisima) pravima manjina (koja su lažima premašila uobičajena).

To stanovništvo (većinom) naseljeno iza 1945. g. nema pravo niti na državljanstvo RH (a tako se i ponašaju).

(SDP politikanstvom i ustrajavanjem na premisi o nepostojanju hrvatske nacije i države provodi politiku autonomaštva i stvaranja vlastitih oaza (Vukovar, Rijeka, ..., Istra).)


Nacionalna struktura stanovništva Vukovara 1910.-2001. godine:


16

nedjelja

kolovoz

2015

J(*) vas lude

Problem hrvatsko-srpskih odnosa (unatoč složenosti povijesti tog odnosa) ne leži u hrvatsko-srpskim sukobima (i međusobnom ratu koji nije priznat).
Problem leži u različitim civilizacijskim postavkama i sociološkim razlikama.

Srbija je (pod osmanlijskom okupacijom) sociološki kasnila (problem svih naroda i pokrajina koji su bili pod osmanskom vlašću) s formiranjem nacije (srpske).
Kasnila za hrvatskim postignućima u nacionalnim stremljenjima. (Iako je i Hrvatska u tom procesu u ranoj fazi nacionalnog formiranja).
Razlika u tim procesima je nepremostiva i stalni izvor netrpeljivosti.
Nacionalno formiranje (i zaokruživanje državom (nacionalnom)) podrazumijeva pružanje interesa na narode i teritorije za koje se smatra kako nisu nacionalno i državno određeni ...

Srbi (srpstvo) su potpomognuti (geostrateški određeno), prvotno od Francuzua i Britanaca, a kasnije (i danas) od Rusa. U antigermanskoj i antipapinskoj (antikatoličkoj) kampanji.
Ukrupnjavanje Srbije (formiranjem mitske (nepostojeće)) srpske nacije i države, različite od povijesne Srbije (kojoj nitko ne osporava pravo), satkane od posrbica (umjetne sociološke tvorevine), poigravanje je sa Srbijom i njenim susjedima.
Hrvatskoj nije izvor problema ideja Velike Srbije, već sociološko stanje (male) Srbije. Nepostojanje srpske nacije otvara prostor velikim silama (Britaniji, Francuskoj, Rusiji) poigravanje s mitovima (o Velikoj Srbiji) kao načinu zaustavljanja širenja germanskog utjecaja.
Geostrateški, kontrola svih susjeda, jer su svi ratovali s/a (mitskom) Srbijom ...


U kontekstu razlika sociološkog razvoja, kočenje hrvatskog razvoja ima zadaću otvoriti prostor srpskom širenju u mitskim razmjerima ...
Sagledavati sve političke elemente u Hrvatskoj kojima je hrvatski nacionalni naboj nacionalizam, a srpsko divljanje prihvatljivo, bez oštre osude je besprimjerno.
Stalno osporavanje Hrvatima prava na nacionalno određenje samo je podupiranje sukoba (koji je ionako produkt nacionalnog sazrijevanja uz neprincipijelno miješanje ...).

Velika Srbija je antigermanski produkt velikih sila, sastavljena je od posrbica (i političara koji se prodaju, te gluposti koje propagiraju).

(Ukratko, nepostojanje nacije niti povijesti nacije otvara prostor lažima i ustrajavanju na tim lažima, kao sredstvu ostvarenja ciljeva ... Hrvatska se neće zadugo riješiti te politike jer je zasnovana na mitu.)
(Ustrajavanje posrbica i orjunaša na nacionalnom sukobu, titistički formiranog, samo je sredstvo stvaranja zabluda ...)
Tko u tim okolnostima podržava prosrpsku (orjunašku) vlast, lud je!



14

petak

kolovoz

2015

Strepite

Demokracija. Potpuna.

U potpunoj demokraciji (potpunoj disperziji političke moći), kukurikavci (srpske-orjunaške sluge upregnute u sovjetsko-rusku britansko-antigermansku politiku) nisu sposobni predstavljati Hrvatsku.
Njihovi djedovi, očevi i oni su počinili toliko zločina i progona, krivih stvari (od presedana i bezpogovornog bacanja Hrvatskog kraljevstva srbima pod noge, jugoslavija, orjunaštva, ...).
Na unutarnjem planu nisu zbog porodičnih zločina sposobni zastupati nikoga. Na međunarodnom planu, zbog prorusko-prosrpske bezobzirne politike negiranja hrvatskog državnog prava, nisu sposobni ništa do i dalje služiti (starim) gospodarima, prorusko-prosrpskoj politici.

Hrvatska, umrežena medijskim okupacijskim poltronima (novinarčićima), bez javnih rasprava i informiranja osuđena je na neučinkovite reakcije nositelja vlasti - naroda.

U nepotpunoj demokraciji (u Hrvatskoj je na djelu kvazidemokracija), orjunaška svojta iz generacije u generaciju juriša na hrvatske vrednote. Uvjereni kako je Bleiburški pokolj ustrašio Hrvate.
Ponašaju se kao zaštićena vlastela (utopljena u ustaške mase). Gospodari. (Vlastitog straha.)
Opstruiraju demokraciju, kradu izbore, koriste Sabor i vlast (ministarstva) za vlastite (direktive istinskih gospodara) ideje (uništavanja).

Strepite ... dolaze dani obračuna.



13

četvrtak

kolovoz

2015

Teroristi (titoisti) protiv Salopeka

Hrvatska, satkana od socijalističkih direktora i orjunaško udbaških kadrova, je iz(g/r)u(r/g)ana.

ISIL je isplanirao i organizirao otmicu, proveo otmicu, objavio snimku otetoga i prijetnju pogubljenjem (hrvatskog državljanina zaposlenika u francuskoj firmi koja je radila u Egiptu).
USA i UK ne pregovaraju s teroristima, Francuska pregovara (i plaća otkupnine). ISIL je tražio puštanje zatočenih muslimanki (koje drže egipatske vlasti). Rok je bio 48 sati od objave prijetnje.
Tko je pucao u Tomislava Salopeka?

Izvesti akciju koja košta (otmica a ne slučajno zarobljavanje), bez ikakvih izgleda ostvariti materijalne ili nematerijalne ciljeve ukazuje na važnost pozadine otmice i smaknuća.

Žrtva je Hrvat, otet isplaniranom otmicom pred velebnu proslavu 20-godišnjice Oluje, smaknuće objavljeno (po usporedbi video snimke pri čitanju prijetnje i slika nakon smaknuća, vjerojatno se smaknuće obavilo nedugo iza snimanja prijetnje, na istom mjestu) nekoliko dana iza proslave ... U bezizglednoj ucjeni, s posebnim trudom. Očigledno je ISIL postigao i materijalne i nematerijalne ciljeve (i bez pregovora o žrtvinom životu).

Klasičan orjunaško-udbaški rukopis (rusko-srpske) terorističke aktivnosti. Svaku brojniju i značajniju aktivnost Hrvata opterećuju isplaniranim terorističkim činom.
Tito i titoisti su dio prosovjetske-proruske međunarodne terorističke zavjere i jedina im je zadaća sijati teror diljem svijeta.

Pitanje je samo tko je Salopeka u Hrvatskoj kontaktirao u ime sigurnosnih službi (jer zbog važnosti akcije organizator nije čekao nasumičnu otmicu, već je morao imati žrtvu na poziciji/raspolaganju) i dostavio raspored kretanja žrtve teroristima?
Proruske i prosrpske kadrove u državnim sigurnosnim službama treba smjesta najuriti (otpustit/zatvoriti/likvidirati), a rusko-srpske agente u Hrvatskoj protjerati/raseliti.

Hrvatska nije provela, kazneni progon nositelja prorusko-prosrpske politike (terora i zastaršivanja). Samim tim nije ni prokazala nedemokratičnost i zločinačku narav te politike!
Vrijeme je za oštro kažnjavanje terorista (koji su nas desetljećima držali u jednoumlju i svojim tvrdnjama o vlastitoj humanosti).

(uz dužni pijetet prema stradalom i njegovoj obitelji ...)



11

utorak

kolovoz

2015

Val (bezobraznosti)

Specijalni i medijski rat su preteče, suputnici i slijednici rata, te vjesnici novog rata (rat nikad ne prestaje).

Uz medijski rat opaska: rat je rat, a verbalni (specijalni) rat nakon oružanog rata nema značenje (za pobjednike).

Što moramo znati (o ratu i specijalnom ratu)?

VRO Oluja je bila legitimna operacija hrvatskih oružanih snaga. U toj operaciji stradali na hrvatskoj strani žrtve su pravednog i oslobodilačkog rata. Civilne žrtve među srpskim stanovništvom su malobrojne. U oružanim djelovanjima civilne žrtve su kolateralne žrtve. Karakteristika srpskih stradalih civila je pobunjenička/agresorska narav etnički očišćenog stanovništva. Sam odabir ostanka u Krajini (mada se pojedinac nije morao slagati sa pobunjeničkim ciljevima) je odabir (pobunjeničke) strane. U dugom (petogodišnjem) razdoblju pojedinci i skupine su (gledajući progon i iseljavanje nesrba, povratak srba iz naselja koja nisu bila obuhvaćena velikosrpskim planovima) imale prigodu iseliti s privremeno okupiranih teritorija. I time se svrstali uz legitimnu hrvatsku vlast. Sudjelovali su u etničkom velikosrpskom grupiranju (srba) i protjerivanju-ubijanju nesrba.

Pasivno svrstavanje uz velikosrpske planove ih kvalificira kao agresore i pobunjenike (pravoslavni živalj koji je sudjelovao u agresiji na RH su i pobunjenici i agresori, jer su aktivno ili pasivno potpomagali agresiju).
Bezobziran i nepromišljen pokušaj stvaranja alibija za agresiju (teritorijalnu pretenziju) nastojeći poduprijeti tvrdnju o građanskom ratu i pobuni, obzirom na (višegodišnju) dužinu trajanja sukoba, ne ostavlja prostora dvojbama.
Kolateralne (popratne) žrtve nisu planirane (i obilježavanje njihova stradanja potiče sumnju u ciljeve operacije), a povećano stradanje civila iza operacije je posljedica (povećanog) kriminala ... proisteklo iz nepoštivanja ratnih normi kojih se srpska strana morala pridržavati. Po nastupu hrvatskih oružanih snaga, milicija (policija) srba i civilna uprava su morali (bez iseljavanja stanovništva) ostati na raspolaganju hrvatskim oružanim snagama, do uspostave pravnog reda i mira. Sklapanje mira (a ne potpuna kapitulacija), razlozi su nametanja specijalnog rata, kojeg srpska strana (preko domaćih izdajica) nameće Hrvatskoj. Selektivna materijalna solidarnost s uzročnicima rata i ratnih šteta, trajno je obilježje orjunaša ...

Zahtijevati obeštećenje (bez naplate ratne štete) i dan sjećanja na te žrtve dio je specijalnog (verbalnog) rata, dio specijalnog rata koji ima zadaću nagomilati (uz ratne štete) nova materijalne izdatke hrvatskoj strani.
Ako po međunarodnom pravu (poraženi) agresori/pobunjenici nemaju pravo na naplatu ratnih šteta, onda je bespotrebno razmatrati ta prava ...


Specijalni (verbalni; primjećujem kako je u verbalnom ratu riječ o "vrsnim" intelektualcima npr. Klasnić, Markovina, Jakovina, Mesić, Josipović, Kosor, Manolić, ... koji nas svojim prijedlozima svrstavaju u red najneobrazovanijih naroda Europe ...) se primjenjuje i u drugim područjima društvenog života. I u njemu sudjeluju druge osobe. Primjedbe o zviždanju na velikim proslavama (proslava obljetnice VRO Oluje u Kninu, 300. sinjska alka, ...), koje su izrekli KGK i msg. Barišić, uistinu su dio lošeg plana.
Državni dužnosnici moraju shvatiti kao je zviždanje odraz nezadovoljstva, obzirom na uporno ignoriranje tog nezadovoljstva proslave su prigoda javnog očitovanja (a ne nepristojnosti i ugođaja) građana i njihova mišljenja o vladajućoj kasti (bezdušnika).
Naučite se slušati zvižduke i davati ostavke čim pomislite na zvižduke ...
Ja zviždim danonoćno (ali me ignorirate). Kad mi dosadi zviždati, ja ću pucati.

Specijalni rat (u kojem je zaštitni prsluk bezobraznost naj jače oružje).


10

ponedjeljak

kolovoz

2015

NDH

U ono vrijeme (reče Isus apostolima) ...

Idite i radite svi.

Do Tita je puna zaposlenost podrazumijevala rad cjelokupno sposobnog stanovništva, uključujući i malodobnu djecu (zbog niske produktivnosti).
Produktivnost (uvelike ovisna o inovativnosti, koja je ovisna o količini slobodnog vremena, akumulaciji, brojnosti nadprosječno nadarenih, te zaokupljenosti nadarenih ...) u zemlji/narodu/naciji na granici civilizacija (Hrvatskoj) nije bila na zavidnoj razini.
Unatoč nekim rezultatima (slavnim umjetnicima, naučnicima), Hrvatska (nacija/država) nije pružala bitne rezultate (što se očitovalo stagnacijom i propadanjem).
Ispodprosječnost je prevagnula (obilježila vremena slavne propasti). Od vremena Zrinskih-Frankopana hrvatskom dominira trećerazrednost ...
(Naseljavanje vlaha (s povlasticama), naseljavanje volksdeutsche-ra (zbog unapređivanja poljodjelstva), trgovaca (zbog zadržavanja trgovačkog monopola), poduzetnika (nakon industrijske revolucije), ... srba (u jugoslavijama) iritantna je politika kontroliranja (neslobodnog) naroda.) Hrvatski ultranacionalizam se nije slučajno našao na strani nacističko-fašističke vojne koalicije (unatoč katoličkoj naravi Hrvata), kojoj je bila zadaća ukloniti kolonijalno-okupatorske okove .... Unatoč spoznaji o hrvatskoj minornosti u svjetskim okvirima (što su saveznici iskoristili na kraju rata i dozvolili genocid nad Hrvatima).
Hrvatska je kažnjena zbog težnje za samostalnom (neovisnom) državom ...

Vratimo se današnjem trenutku: iskazu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o zemlji blagostanja.
Blagostanje je figurativan iskaz pune zaposlenosti (bez malodobnika). Uz punu zaposlenost i iskorištavanje djece, uz produktivnost i inovativnost na niskoj razini, Hrvatska nije zadovoljavala vlastite potrebe. Na granici civilizacija (Bizanta, Osmanskog carstva, kasnije pravoslavlja ... danas brana ruskom imperijalizmu), podložna iseljavanju izazvanom ratnom opasnošću, u posljednjih stotinjak godina je preživjela nekoliko valova velikih iseljavanja. Očito su vanjski faktori (po brojnosti i značenju) nadvladali prirodu hrvatskog društva. Hrvati (unatoč potrebnoj samokritičnosti) nemaju razloga na svoju povijest gledati negativno (do u dijelu priznavanja nedostatne poduzetosti u ostvarivanju neovisnosti). Neovisna država je prirodna težnja naroda.

Utopističko zlobno titovo poimanje stvarnosti (o dostojanstvu radničke klase), oslobodio je djecu rada, ali i bitno osiromašilo (ionako osiromašeno) društvo. Naseljavanje (nehrvatima) oduvijek je imalo zadaću oslabiti hrvatski narod/naciju. Produžiti ropstvo. Utopijski karakter (titova koncepta) bitno je pridonio razaranju hrvatskog društva (preko mehanizma naseljavanja nehrvatima, kontrole gospodarskih i ostalih procesa nehrvatskim kadrovima, ...)

Tek uspostavom Neovisne Države Hrvatske (NDH), suvereni bi narod odgovarao za svoju sudbinu.
U višesloženim sustavima disciplina i organiziranost, potpomognuta znanjem su neophodne za uspjeh.
Boljitak bi se ostvario značajnijim radom (bez malodobnika), manjom rastrošnošću (zbog niske produktivnosti, ograničenosti resursa) ... ali sa znatnom akumulacijom (koja do sada nije postojala). Što bi slijedećim generacijama omogućavalo znatno zrelije strateško organiziranje i ponašanje.
Kolinda je U igri...



08

subota

kolovoz

2015

Demokracija (bez pomirbe)

Hrvatska po mjeri (hrvatskog čovjeka).

Obillježje feudalnog sustava je proizvodnja dobara na način koji ne zadovoljava vlastitu potrošnju (unatoč punoj zaposlenosti).
U nedostatku dobara, povlašteni (feudalni) položaj je nuždan za opstanak.
Izlazak iz robovlasničkog odnosa, stupanjem u zakup dijela zemljišta iz kojeg se ulazilo u kmetski (neslobodni) odnos karakteristika je feudalizma.
Vlasništvo po dvojnoj osnovi i nedostatak dobara za podmirenje osobne potrošnje uz punu zaposlenost na udaru su (mladog) kapitalizma. (Uspješno.)
Kritizeri kapitalističkog sustava moraju znati što su glavna obilježja tog sustava.

Hrvatska ima političko-gospodarski sustav koji više odgovara feudalnom, no bilo kojem drugom.
Dvojnost vlasništva (koje vladajuće strukture nadomještaju kontrolom zakonodavstva i stalnom kontrolom uvjeta poslovanja) u stvarnosti je postignuto nepostojanjem transparentnosti obaveza prema državi. Porezna politika je sredstvo uspostave dvojnog vlasništva. (Po nekoj osnovi vladajući uzimaju koliko požele ...)


U Hrvatskoj gospodarski sustav (u kojem ne možete postići ni sociološku ni materijalnu pokretljivost unutar društva) služi održanju političke moći.
Gospodarske aktivnosti služe produkciji isključivo političke moći. Kako bi razlikovali taj (feudalni) sustav od kapitalističkog, industrijski razvijenog, društva treba uočiti kako je svrha industrijalizacije produktivnost kojom se postiže zadovoljenje osobnih (i društvenih) potreba. U produktivnom društvu, zadovoljavaju se i osobne i društvene potrebe. Smisao gospodarske aktivnosti pojedinca je povećanje potrošačke moći.

Uz sve ekonomske teoretičare koji tumače hrvatski gospodarski razvoj (Horvat, Jurčić, Dalić, Marić, Zorić, ...) nitko nije ukazao na ograničenost gospodarskog sustava kojem je isključiv cilj povećanje političke moći.
Takav sustav nije sposoban osigurati punu zaposlenost, blagostanje svih svojih građana, demokraciju. Karakterizira ga povlaštena kasta (političara, vojske i (tajne/javne) policije) koja se održava na vlasti produkcijom kriza iz kojih izlazi netaknuta. I Domovinski rat je bila takva kriza. Pričom o politici pomirbe (po kojoj se netko s nekim mogao ravnopravno miriti, ali je i netko pomirljivo mogao oprostit grijehe nekome u ime mirnog suživota ...), vladajući socijalisti (orjunaši, komunjare, srbenderi, ...) su nastavili zadržavati povlašteni položaj. Održavajući neproduktivni gospodarsko-politički sustav koji generira (političku) ovisnost. (I Kolinda Grabar Kitarović je svoj ured popunila takvim kadrovima ...). Demokracija bez naroda.

Gospodo ekonomisti, ukažite na nepostojanje gospodarstva kojim bi se povećavala potrošačka moć. Ukažite na čimbenike koji zaustavljaju razvoj društva u smjeru veće gospodarske aktivnosti koja je neophodna za povećanje bogatstva i blagostanja. (O besplatnom školovanju i pogodovanju odlijeva (iseljavanju) viška kadrova, kao sustavnom postupku održavanja smanjene gospodarske aktivnosti s ciljem održavanja političke ovisnosti nekom drugom prigodom ...)

Tito/titoisti sustavno održavaju uvjete smanjenja potrošačke, a povećanja političke moći (koncentrirane, protivno demokratskom načelu disperzije te moći, u rukama pojedinaca). Tko je (iako mi je jasna ovisnost i podložnost birača) dozvolio povratak na vlast orjunaško-komunjarske svite? (Trebati će bez pomirbe reorganizirati hrvatsko društvo!)

GfK - Gesellschaft für Konsumforschung (Society for Consumer Research)
Purchasing Power - Kupovna moć


07

petak

kolovoz

2015

Sa Srbima protiv Velike Srbije

Politika srpskog rukovodstva (SANU, Milošević, JNA, ...) pri raspadu SFRJota (koju su, na srpskom mitu pogreške 1918. i stvaranja kraljevine južnih slavena umjesto aneksije i amputacije Virovitica-Karlovac-Karlobag, upravo oni rastakali) sadržavala je maksimalističke zahtijeve (Velika Srbija), ali i plan B (spašavanja politike koja ih je navela/navodi na agresiju).

VRO Oluja je posljedica nemogućnosti političkog dogovora hrvatske vlasti i srpskih agresorsko-pobunjeničkih snaga. Zašto je taj dogovor bio neostvariv?

Ustrajavanje na širenju Srbije na nesrpske teritorije (agresija), genocidom etnički očišćenih, temeljio se na (lažnim) procjenama sigurnosti te tvorevine (zaštićene tampon zonom koji su tvorile UN-ove mirovne snage). Pod okriljem povelje UNa (o zabrani rata i nužnosti pregovaranja), Srbi su užurbano provodili velike vojne operacije opsade Srebrenice i Bihaća.
Kad je izgledna stvarnost stvaranja srpskih krajina Olujom isčezavala, Milošević je aktivirao rezervni plan (iseljavanja krajišnika).

Srbiziranje nesrpskog stanovništva je dugoročnija politika i temelj politike stvaranja Velike Srbije.
Ratna sreća je varljiva (što se u Oluji potvrdilo), a gubitak (političkog) nadzora nad popravoslavljenim - posrbljenim stanovništvom u Hrvatskoj i BiH je prijetilo rušenjem politike posrbljavanja (Vojvodine, Kosova, Crne Gore, dijelova srbije koji su pripojeni Srbiji a naseljeni su Rumunjima, Bugarima, Vlasima, ...).
Oluja nije slomila veliko-srpsku ideju, jer ishodište te agresorske i genocidne politike leži u posrbljavanju. Upravo je Oluja potpomogla srbiziranje (nesrpskog pravoslaviziranog) stanovništva ...
Srpska politika oslonjena na rat, u slučaju neuspjeha, planski je iselila stanovništvo s okupiranih krajeva (i zadržala kontrolu nad nesrpskim stanovništvom koje se postupno posrbljuje).

Velikosrpstvo je utemeljeno na nesrbima (u toj politici orjunaši imaju značajno mjesto).



06

četvrtak

kolovoz

2015

Čežnja za domovinom

Kninom lepršaju zablude ...

Koncert Marka Perkovića Thompsona, povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja još je jednom okupio više domoljuba nego su režimski mediji spremni priznati.

" Po nekim procjenama okupilo se oko 60 000 posjetitelja ..." je ponoćna objava na vijestima HR (Hrvatski radio)...
Ograda formulacijom o nekim procjenama ukazuje na one koji procjenjuju (krivo), ali i one koji (krive) procjene objavljuju.

Procjenjujem kako je na samom koncertu bilo preko 150 000, a u gradu (koji je usluživao posjetitelje) istovremeno dodatnih 80 000 domoljuba.

Sam koncert (neopterećen i suočen s najvećim brojem posjetitelja u povijesti nastupa MPT-a), vješto vođen rasporedom izvođenja (poznatih) pjesama, ispričao je emotivnu hrvatsku priču.
Marko Perković Thompson (svojom lirikom i glazbom) može nastupati i na mega koncertima (bez obzira na broj posjetitelja). (Koncertom se nije moglo upravljati, prerastao je u okupljanje i hodočašće ...)

Hrvatska diše ...

Kninom su lepršale hrvatske zastave i čežnja za domovinom.



05

srijeda

kolovoz

2015

Spasitelj

Čavoglave (5. kolovoza, ljeta gospodnjeg 2015.).

Hrvatski branitelji (danas je njihov Dan), u Savskoj (66) prosvjeduju. Paralelno sa stvarateljima ove vojske i ove države, idioti koji Hrvatsku nisu htjeli paradiraju ... pod ratnim obilježjima (branitelja koje ne priznaju).
To se zove preuzimanje (povijesti, zasluga, identiteta).
A radi se o prevratu.

S Josipovićem su htjeli promjeniti Ustav, s Milanovićem i Kotromanovićem stvaraju novu vojsku (u kojoj nema tradicije branitelja s prve crte). Skrivaju se iza retorike, ali djelima su titoisti.
Cjelokupna retorika i koreografija (proslave?? Oluje) je titoistička!
Prepuna laži i poltrona.

Uz prevrat (okaljanje pravedne borbe protiv srpske agresije), provode otklon od (napaćenog) puka. Vojnim ceremonijalima (svojstvenim nenarodnim režimima) izbjegavaju masovne proteste (i zvižduke).
Trackaju o demokraciji i slobodi, borbi za narod ... a narod je patio, pati i nema iluzija o boljitku.
Dok idioti (govorancijama) zavaravaju sebe, narod (s kraja svijeta) priželjkuje Isusa ...

Spasitelja.

Ovi to nisu (svi su odreda titoisti, idioti, pokvareni).

(Zašto na vojnom mimohodu u Zagrebu među povijesnim postrojbama nije bilo ustaško-pučkih postrojbi (s kojim je Vlatko Maček sudjelovao u Prvom svjetskom ratu), zašto nije bilo domobranskih postrojbi??)


04

utorak

kolovoz

2015

Mirotvorci (bez duše) vs Mirotvorci (bez ekstremiteta)

Vojni mimohod.
Titoisti (titovi pionirčići) obožavaju parade. Nakićeni (i nahranjeni).
Titova praksa propagiranja humanizma vojnim odorama i paradama ostala je bezličnoj (amoralnoj) klijenteli uzor (održavanja (političke) važnosti).

Propagirali su hrvatsku krivnju za agresiju (??), hrvatsku krivicu za rat u BiH, hrvatski obrambeni i pravedni rat nazivali građanskim ... a paradiraju hrvatskom vojskom.

Kad je trebalo obuti "tenisice" i s praćkama jurišati na tenkove, boriti se za hrvatsku slobodu, čekali su u podrumima srpske tenkove (s pripremljenim popisima "ustaša").
Licemjerje (uvijek podobnih). Koristite politiku antipolitički.

Nisam ateist (katolik sam), nisam anarhist. Kad gledam organiziranu silu (u rukama orjunaškog otpada) kojoj je cilj rušiti i ubijati, cijelim se svojim bićem protivim mimohodu i onima koji se mimohodom misle učvrstiti na vlasti.


Hrvatski su branitelji naš ponos i naša obaveza ...
Mimohod naših branitelja traje u Savskoj 66 (ali ih nabrojani ne čuju, ne vide ...)





Ivica Možić ponosni je hrvatski branitelj čije su jedine privilegije rane stečene u obrani hrvatske domovine. U rat je krenuo s dvadeset i sedam godina; devetnaest godina kasnije, jednako je bio hrabar kada je pokazao svoju intimu tjelesne ožiljke, koji će ga zauvijek podsjećati na njegova ratni put.

- Stradao sam tri puta. Prvi put ranjen sam 14.11.'91. u Glinskoj Poljani. Na istom mjestu stradao sam i 1992. godine, a najteže sam ranjen 11. veljače '93. na Maslenici, kada sam pogođen u glavu. Stradalo mi je oko, ruka, noge; jedva sam preživio.- objašnjava nam svoj put stradavanja hrvatski branitelj Ivica Možić.


http://www.zagrebancija.com/hr-scena/dani-poslije---branitelji-u-objektivu-damira-hoyke_304390

02

nedjelja

kolovoz

2015

Ivan Korade je živ!

Bliži se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Prije okupljanja u Kninu i centralne proslave (unatoč pokušaju ovladavanja zapovijedanjem oružanim snagama RH od strane otuđene manjine trenutne vladajuće (sramne) koalicije), prije velebnih protokola (okupljanja, sv. mise, otkrivanja spomenika dr. Franji Tuđmanu, koncerta (domoljubnih muzičkih snaga)), prije prepuštanja domoljubnom zanosu (punom sjete, ponosa i optimizma) ... sjetimo se onog kojem pripada taj dan.
Pobjednika. Čovjeka kojem Domovina duguje zahvalnost. Branitelja.

Ivan Korade (general bojnik).

Tko je "pucao" u generala. (.)
Specijalni rat (rastakanja hrvatskog identiteta, hrvatske pobjede), operacija stvaranja okružja neometanog rastakanja nacionalnih dosega (postignutih u neravnopravnom, nametnutom, obrambenom i pravednom ratu) računao je na loš odjek bilo kakvih radnji povezanim s Hrvatskom vojskom.
"Pakiranje" hrvatskom generalu je primjer zlouporabe sigurnosnih službi, koja PTSP traume pojačava i koristi protiv branitelja (koji su već žrtve okrutnog rata).
Prije proslave 20-godišnjice Oluje, treba odgovoriti tko je specijalnim operacijama uništio istinskog junaka Domovinskog rata ... koji je obilježio i Domovinski rat i konačnu pobjedu u operaciji Oluja.
(Perković/i, Mesić, operativci u službi tih ubojica ... Bajić, razno razni miševi (koji su skrivali stražnjice dok se spremala Oluja)).

U trajni spomen na hrvatskog generala, žrtvu vojne agresije, žrtvu (aktivne, pasivne, indirektne (pomaknute)) agresije u psihološkom smislu ... čovjeka kojem su hrvatske (orjunaško-udbaške) sigurnosne službe umjesto stručne (svekolike) pomoći poslale "poljubac" smrti ...

Slaviti ću obljetnicu u Kninu, ali u vlastitom smislu (obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja). Dogodine se vidimo u Čavoglavama (gdje je uobičajeno uz crkvu Hrvatskih mučenika sjetiti se Koradea, a ne onih koji Hrvatsku nisu htjeli ...)
Za Dom Spremni!