16

ponedjeljak

veljača

2015

Otriježnjenje, suočavanja s posljedicama titoističke politike

Dan poslije inauguracije (3 prije preuzimanja predsjedničke dužnosti).
Gospođa Kolinda Grabar Kitarović ne spada u osobe koje neodgovorno pričaju ili neodgovorno postupaju ...

Poslije Mesića i Josipovića svakako će joj biti lakše/teže.
Srpsko-rusko-britanski dvojac (u poplavi (višestruko) umreženih agenata (u Hrvatskoj su agenti uobičajeno višestruko podložni)) zapravo nije imao nikakve šanse uraditi išta dobrog što bi Hrvatska i Hrvati pamtili.
Otvoreno stajanje na antihrvatskim (upamtimo Tuđmana kao obnovitelja hrvatskog (izvornog) suvereniteta) stajalištima negiranja suvereniteta jednog naroda uistinu je za svaku osudu.
Uokolo pričati o ustaškoj zmiji ili agresiji Hrvatske na BiH kretenizam je koji je stigao na naplatu. Dva kretena na (plaćenom) dopustu.

Uistinu, povratak suverenitetu i hrvatskim stremljenjima izgradnje države (kao dostojne života) kod svih racionalnih će proizvesti podršku. Ali, kod dijela neracionalnih će (zbog gubitka vremena i štete koju su počinila dva prethodnika u proteklih 15 godina) stvoriti (onaj, neartikulitrani) bunt i nezadovoljstvo ...
Dužnost nam je suzbiti ono loše u našoj državi, lakoću odustajanja od Hrvatske ... lakoću nošenu na pijanstvu ropstva i ludosti slobode.
Niti je ropstvo onakvo (i lako) kakvim ga većina prikazuje, niti je sloboda slatka (bez opora) kakvu je mnogi sanjaju.
Dužnost je razboritih (prvenstveno se odnosi na akademsku zajednicu, slobodne intelektualce i sve koji doživljavaju svijet na razborit način) aktivno sudjelovati u uzdizanju hrvatske domovine, svesrdno pomagati državne institucije i državne dužnosnike u funkcioniranju i obavljanju državnih poslova.
Dužnost nam je staviti svoje potencijale u službu državnog razvitka i boljitka. U demokratskim i kapitalističkim sustavima to najbolje radite savjesnim obavljanjem onog što najbolje znate ... brigom o sebi u društvenom okruženju. Zadaća je državnih ustanova stvoriti (zakonske) uvjete prosperiteta pojedinaca na temelju njegovih vrijednosti i države prihvaćene po društvenom ugovoru kao nadogradnje u službi njenih građana.

Vrijeme je osloboditi stvaralački i radni potencijal hrvatskog naroda. Vrijeme je svakodnevno mjeriti i podsticati radišnost, marljivost i poštenje. Vrijeme je razborito priopćiti hrvatskom puku kako ih država neće zapošljavati (iako smo to dogovorili odabirom ukidanja socijalizma). Treba hrvatskom puku objasniti kako su račanovih 200 001 radnih mjesta (i meni su obećavali radno mjesto za birački glas), mesićevih 2x200 000 radnih mjesta, pusićkinih 200 000 radnih mjesta nerazumna obećanja (koja ukazuju na naše slabosti).
Postali smo stogodišnje trulo drvo koje se teritorijalno i demografski (a to znači i gospodarski, vojno, ... civilizacijski) suzilo.
Vitalni dio (genetski otporniji) stanovništva smo izgubili u pijanim pričama tita o socijalizmu, samoupravljanju, nesvrstanima, jugoslaviji, bratstvu i jedinstvu, marksizmu. Radno i sposobno stanovništvo smo gubili u pijanim pričama titoista (račana, mesića, josipovića, milanovića, čačića, pusićke, ...) o ustaškim zmijama, agresijama i zločinačkim pothvatima, o stotina tisuća radnih mjesta, uništenju sela, uništenju agrara, ...
Većina Hrvata nije sposobna raditi niti poduzimati. Većina Hrvata nije uporna ... većina takvih je odselila i gradi Australiju, Čile, Kanadu, Njemačku, ... (nitko nije odselio u Rusiju, osim titovog sina).
Znajući to slijedi nam proces suočavanja s posljedicama titove i titoističke politike (potpunog uništenja). I demografske obnove (koja je temelj svekolikom procvatu hrvatskih vrednota).
Odabir gospođe Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu RH je dobar znak (u ozdravljenju hrvatskog društva). Ali će proces trajati generacijama.

Ne dozvolimo više povratak antihrvatskih političkih snaga na pozornicu. Povijest pišimo vlastitim trudom. Ne dopustimo više nikome do nas samih upravljati našom sudbinom!
Vrijeme je za odvažne! Vrijeme je za razumne! Vrijeme je za odgovorne!
Hrvatska treba vlastite sinove i kćeri! Hrvatska je potrebna vlastitim sinovima i kćerima!

Hrvatska, za sva vremena!

Anton Dominik Fernkorn, Sv. Juraj (inicijativa za preimenovanje Trga MN u Trg Sv. Jurja)