14

subota

veljača

2015

Proljetna vrsta



Borba za demokraciju (V)

Donošenje zakona po žurnom postupku (to je postala protustavna nakaradna praksa ovog saziva Sabora) koji se ne odnosi niti na jednu (političku) osobu (prisjetimo se kako je Sanader dobrovoljno odstupio i izgledi kako bi se kandidirao za Sabor i pri tom na izborima polučio rezultat su nikakvi)odraz je politike koja je trajna (odrednica antihrvatstva).
Paraliza sustava.
Trajno se izruguju sa svime što Hrvatsku čini funkcionalnom.

Preferencijalno glasovanje (prakticirano samo u nekoliko država u svijetu), kao ni zastupljenost na temelju ravnopravnosti spolova (ne znam zašto tu ravnopravnost nisu zastupali u ratno doba; iako osobno ne razlikujem kandidate po spolu već po političkom programu i sposobnostima te programe provesti) neće vratiti vanjski i javni dug, neće poboljšati standard hrvatskog puka.

Time se vraćamo na osobinu (svih učinkovitih) sustava. Rezultat sustava nije jedino mjerilo, ali je svrha. Sustav mora biti uspješan.
Stalne (zakonske i proceduralne) zavrzlame i partijska samovolja (svojstvena komunjarskoj sorti) caruje ovim sazivom Sabora. Hrvatska je (bespotrebno) pretrpjela i gospodarsko i svekoliko unazađenje (očekivano).
Nakaradnost vladajuće koalicije toliko je bespredmetna i sveopća kako zapravo niti nemate argumenta u njihovoj promašenosti.

Kad netko nema dobre namjere, a pri tom je nesposoban onda je šteta trostruka ...
Od gluhih se možeš obraniti samo šutnjom.