10

utorak

veljača

2015

Nedemokratska Narodna Republika Cro-reja

Mlada demokracija je izložena pogibelji.
Demokracija je složeniji društveni sustav koji zahtijeva više (kvalitetnih) političkih kadrova koji se smjenjuju (i nadopunjuju).
Hrvatska je oduvijek imala problema s demokratskim ustrojem (bez okupacija i ideoloških zastranjivanja (u krvave diktature)).
Malena zemlja, malobrojno stanovništvo, izloženost brutalnom specijalnom i oružanom ratu (agresiji) u geostrateškom sukobu svjetskih sila.

Sve demokracije (izuzev razvijenih) prirodno teže nedemokratičnosti, samo razvijene demokracije imaju raspršenost političke moći što je jamac održanja demokracije. A raspršenost političke moći je posljedica gospodarske razvijenosti društva ... (Ili, kad shvatite koliko vam je lakše stvarati i živjeti s određenom političkom moći nikad više ne bi ugrozili demokraciju.)
Hrvatska nije razvijena (dostatno) za samo-održanje demokracije. Potrebne su intervencije (borba za demokraciju).

Nepostojanje demokratske tradicije izrodilo je dva povratka nedemokratskih snaga (račanova koalicija, kukuriku koalicija).
Nisu se oni vratili na političku scenu jer su politički jaki (služinčad, varalice i izdajice nemaju snagu), već nije postojala demokratska, hrvatska politička struja koja bi preuzela brigu za državu i boljitak ...
Hrvatska nema paralelno demokratsku alternativu (svi smo uvijek na istoj strani, osim onih koji nisu s nama ... (orjunaši, prosrbi, prorusi, komunjare, ...)).

Umoran sam od obespravljenosti i pravednosti koja me proganja cio život. Htio bih biti neopterećen politikom i krizama, ratovima i osvajanjima. Jer nemamo odnjegovane domoljube (koji su uglavnom domoljublje održavali po tamnicama), jer nemamo postupno odgajane političare, jer nemamo demokratske snage koje stvaraju nova pokoljenja demokratskih svjetonazora.
Uvijek smo izloženi agresiji (pomahnitalih spodoba koje neodgovorno raznose i uništavaju snove o našoj budućnosti).
Nedemokratske (sdp-ovsko orjunaško-kominternovske) snage, u službi britansko-rusko/sovjetsko/ruske antigermanske politike (osovine zla) prividno prokazuju i HDZ-ove vlasti kao nedemokratske. Ako su moguće Vlade koje vodi Račan ili Milanović, pomislili bi kako demokratičnost (disperzija političke moći) nije ni zaživjela. To je privid. Hrvatska je (već spomenuto) malobrojna država. Nakon okupacija, porobljavanja, genocida, teritorijalnoga sužavanja prirodno smo svi na jednoj strani. Specijalnim ratom rušenje slabih karika u toj politici poklonici antigermanske osovine zla uspjeli su dva puta (neprirodno, bespotrebno, vrlo štetno) osvojiti (demokratsku) vlast. Iako niti su demokratski, niti su dobronamjerni. Kolebljivost u političkom odnosu prema takvim pokazala se kao slabost (epskih razmjera).
(I Račanova i Milanovićeva vlast je gospodarski gurala Hrvatsku u ponor, politički u ralje globalne ruske agenture ...)
Hrvatska ne smije dopustiti tim i takvim (slugama koje po svijetu traže gospodare, nude im se ...) osvajanje vlasti. Hrvatska se ne smije umoriti u obrani svoje slobode, ne smije se umoriti u traženju puta za boljitak svoga naroda.
Demokracija (makar nepotpuna). Demokracija (makar svi glasali za jednu stranku).