30

četvrtak

listopad

2014

Pajdo und Jaranen

Oslobađanje Splita s 20-ak komunjara ... (predvođeni Josipovićem Blesavijim).

Prvi splitski (partizanski) odred imao je tri voda (s po 22 člana). Pri odlasku na Dinaru, jedan je vod zalutao i zakasnio pa su ga rasformirali a od ostatka je zbog nedostatka vode i hrane 13 članova preživjelo. Ostali su ili ubijeni u okrašajima ili zarobljeni (pri odlasku na Dinaru) pa strijeljani. Sve je trajalo nekoliko dana.
Tada je Split brojio 50-ak tisuća stanovnika. Ustanak i odlazak partizanskog odreda organizirala je partija.


Split je antifašistički, ali na drugačiji način. Split je hrvatski, a ne komunistički. Kao hrvatski grad je bio protiv talijanske fašističke okupacije, a ne komunistički antifašistički.
Komunisti su razglasili svoj antifašizam (kojeg su poslije postavili kao opću vrijednost). Hrvatski antifašisti (splićani odreda) su bili za narodnu slobodu, dok je komunistički antifašizam bio suprostavljanje fašizmu i nametanju komunističkih nesloboda.
Partija je jasno proklamirala dikataturu proleterijata i revoluciju. Svjedoci (tko je preživio) mogu potvrditi koliko je bio human takav antifašizam.
Split je antifašistički, ali nije partizanski, nije komunistički!

Ruska (carska) politika, nastavljena i u SSSRu i u sadašnjoj Rusiji, osvajanja ogromnih prostranstava i ovladavanja prirodnim bogatstvima, naročito se u SSSR-u oslanjala na alijenaciju i stapanje naroda u jednu masu. Takvi procesi uobičajeno omoguće hegemonizam najbrojnijeg naroda (Ruskog). I danas taj proces traje u Rusiji.
Rusi (sovjeti), pri naseljavanju sibirskih prostranstava imali su dva mehanizma upravljanjem narodima. Prvo su koristili prisilne deportacije (u Sibir i iz Sibira). Drugi mehanizam je stvaranje siromaštva kao mehanizma ostvarivanja prisile.
Titoisti (i partizani) su kao sovjetski agenti oba mehanizma donijeli u Hrvatsku (Jugoslaviju). Začudo, stapali su jednako narode (s hegemonijom srpskog naroda - iako nije bio jači i brojniji - ali je bio pravoslavni i ne prosovjetski (ali je bio proruski)), koristili prisilne deportacije (nijemci, italijani, mađari, hrvati) i siromaštvo kao mehanizam prisile (iseljavanja, poslušnosti).
Titova industrijalizacija se u temeljima sastojala u produciranju siromaštva (i omogućavanja lakšeg iseljavanja). Čemu besplatno školovanje (školovanje kao proces profesionalnog osposobljavanja, a ne općeg kulturnog uzdizanja) kad je koncept cijele industrije zamišljen kao ovisnička privreda vojnog karaktera vezana za Sovjetski savez?
Titova Jugoslavija je trošila 70% državnog proračuna na vojsku (a država je bila vlasnica cjelokupne privrede, što je kasnije samoupravljanjem hibridno pretvoreno u društveno vlasništvu u kojem je partija uzimala i davala po partijskim direktivama).
Urušiti cjelokupnu dotadašnju industrijalizaciju u Hrvatskoj (oslonjenoj na laku industriju, jer Hrvatska nema sirovina niti energenata) a po marksističkoj teoriji prijeći na ovisničku-vojnu tešku industriju za koju Hrvatska nema uvjete) proces je dvojakog jačanja vojne i političke moći sovjeta (hegemona: komunista, srba, prorusa) i osiromašivanje i iseljavanje (ekonomsko i demografsko slabljenje hrvatskog naroda). Fašizam (zvao se fašizam ili komunizam).
Uništavanje svih potencijala (često izvođenih krivim ulaganjima; primjerice, u turizam s predivnom obalom ali na sindikalnim osnovama umjesto elitnog turizma).
Složene radnje ulaganja sa svrhom konačnog sloma i stapanja hrvatskog naroda u južnoslavensku, panslavensaku masu tlačenu ruskim (i srpskim) hegemonizmom produkt je komunističkog antifašizma.


Josipovićevo prozivanje vođa protesta pred Ministarstvom branitelja ideološki je istovjetan titoističkim strujama (složenog mehanizma upravljanja proizvodnjom siromaštva).
Mentalni sklop umno poremećenog djeteta ne smatra bogatstvo svoga naroda dobrodošlim (pa krade gdje god stigne). Odrastao je u ideološkoj okolini koja bogatstvo smatra grijehom. I takav krkan obnaša predsjedničku funkciju!?
Siromaštvo je oružje kojim osvajate/gubite kontinente (a ne samo državu).

Prozivanje nove predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović zbog zamrznutog statusa u NATO-u, spada u red većih blesavosti.
Ropotarnica (za jOsipovića bLesavijeg) povijesti.

Za Hrvatsku dostojnu življenja! I hrvatski Split!