18

ponedjeljak

kolovoz

2014

Singularna množina

Sujetni (prenosi se s oca na sina, s majke na nevjestu ...) i nesposobni, Josipovići je uskovitlao (po ruskom nalogu) Hrvatsku.
Hrvatska će se zacrveniti ... iluzija koja s rusima u pozadini postaje prelomnica ...


Zapravo, kad vas nesposobni zaokupljaju osuđeni ste na vlastiu nesposobnost (posvetiti se vlastitom dobru).
Jedan mali, klempavi, sijedi pravnik, pijanist i propali dječak (sa 17 godina je imao viziju kako ga nitko ne treba) prevelik je promašaj za nešto više od 4 milijuna stanovnika.

Ako taj može biti predsjednik, (neuspješni) pravnik i (neuspješni) muzičar, onda uistinu svatko može (i bez prava i bez sviranja klavira) biti predsjednik ...
Krivo (negativna selekcija). Negativna selekcija je razlog zašto polovica birača ne izlazi na izbore (nisu im smisleni hrvatski izbori).

U okvirima te negativne selekcije javljaju se politički kameleoni, spremni na trgovanje glasačkom podrškom (iako je to zakonima zapriječeno).
Neostvarivanje političkog programa, neustrajavanje na političkom programu glavna je karakteristika tih političkih skupina ...

Hrvatska ima hipoteku ... nesazrijevanja nacije (i samosvijest kojoj čak nije ni potreban razlog za neuklapanje u naciju i državu). Teška hipoteka nepoštivanja minimuma za postojanje nacije i države.
Vanjski faktor (Rusija) najviše direktno (specijalnim ratom) koristi to stanje ... Ostale (razvijene) zemlje ne podliježu uzdizanju posrnulih (propalih, isčezlih) već grade vlastite države.

Siromaštvo, duhom i materijalno, rađa novu generaciuju siromaha ... Uskoro ćemo prositi vlastitu državu (kao što smo je prosili i proteklih 1000 godina) ...

Radna teza: Sirotinja je uništila i popljačkala Hrvatsku.

Obrazloženje.
Neki politički predstavnici (Lukić, Savez za Hrvatsku) propovijedaju milijarde (30ak milijardi (€,$??) u inozemstvu ... Nekad se pričalo o zlatu kralja Aleksandra, Pavelićevu zlatu, Titovim milijardama u Švicarskoj, ..
30 milijardi (€) je oko 6666,66 € po stanovniku (ili 333,33 € godišnje)
Ako je to državna pljačka ja sam Adolf Aron Charli Janis Dopin ...
U 20 godina 5 godina me pratio rat (s ratnim plaćama). Iza rata pokušaj restrukturiranja (privrede) dodao mi je 10 godina na Birou za zapošljavanje. Onda je počela lagana recesija (prisustvo MMF na nebu iznad Zagreba ...).
Dok ja nisam radio (koliko je to koštalo državu a koliko je koštalo mene?), ni drugi nisu radili ... Imam toliko obrazovanja pa mogu razlučiti privredu od glumatanja ...
Trošilo se (automobili, garderoba, bijela tehnika, kompjutori, mobiteli, alati, hrana ...). Sveukupno, onih 6666,66 € su sitnica (u usporedbi s propuštenim i potrošenim).
Ponosan sam. (Nisam nasjeo na obmane!)

Nemamo Hrvatsku, jer je ne gradi svaki njen građanin svaki dan.
Sve što je (normalno) zamišljeno u ovoj državi, crveni (vragovi)(komunjare i orjunaši) rastaču ...
U državi u kojoj se istopi 2/3 BDP-a, a nitko se ne pobuni zaista nema poduzetnika, radnika niti domoljuba. Domoljublje se pokazuje svakodnevnim radom, podmirivanjem poreznih obaveza i bogaćenjem ... (materijalnim i duhovnim).

Za Hrvatsku blagostanja ...