31

petak

siječanj

2014

Što HDZ zna o nama a mi prešućujemo ...

Socijalistička revolucija je pomno isplanirana. Sovjetska (ruska) psihološka škola razradila je osnovne elemente provedbe revolucije.

Prihvaćanje društvenih promjena kroz povijest nije teklo brzo niti bez otpora. Izlazak iz primitivne zajednice u robovlasničko društvo stvaralo je otpor kod mnogih (kasnije su nazvani barbari). Izlazak iz robovlasničkog sustava u feudalni izazivao je kod mnogih (robova) potrebu ponašanja (prema robovlasnicima) ropski.

Sustavno (i brzo) mijenjanje feudalno-kmetskog podaničkog mentaliteta naspram plemstva izvedeno je slučajnim odabirom novog povlaštenog sloja. (Novi) Vlastodršci (komunističko-boljševički dikatatori) ustrajno su promicali slučajno (onako ili ovako podobne) odabrane pojedince koji su se uzdigli na socijološkoj i materijalnoj osnovi. Društvena lutrija.

Današnja Hrvatska (duboko okovana polufeudalnim mentalitetom) nije ukidala društvenu lutriju, koja je obavljala sociološku ulogu ukidanja feudalizma. Mnogobrojni (teorija 200 bogatih familija) povlaštenici su produkt ustrajnog ukidanja feudalizma, a ne krivog društvenog sustava (pretvorbe i privatizacije). Netko (pametan) nije niti pomislio prekinuti proces kojeg sam narod drži za svjetlo (u mraku).
Kao i na lutriji (novčanoj igri na sreću), svjesno uplaćujemo malene iznose sanjajući glavni zgoditak ...
Hrvatsko (zaostalo) društvo, svjesno svoje nesposobnosti, podržava društvenu lutriju, nekozistentnog nagrađivanja pojedinaca, jer je nada osnova beznadežnih (nesposobnih). Psihološki mehanizam preživljavanja ...
Mi sami podržavamo društvenu nepravdu, jer nam omogućava psihološku zaštitu od stvarnosti (koja nas okružuje).

Mi smo sami stvorili tajkune, Kutlu, Sanadera, Vidoševića, ministre, pa tako i Milanovića (apsolutno nesposobnog i nezaslužnog), njegove ministre i Josipovića (netalentiranog muzičara sa netalentiranim pravnim nagonima). Nagrađujemo nesposobne (jer smo sami nesposobni).
Ovo su razlozi zašto ih toleriramo.

A razlog zašto je HDZ (pokret i snaga koja Hrvatsku vodi iz ropstva i okupacije ka nečemu dostojnijem življenja) tolerirao takav proces je davno započet proces ukidanja feudalizma.
U uvjetima kad Vidošević, Barešić, Kosor ili Sanader (Milanović, Ostojići, Grbin, Opačić, Pusić, ...) mogu biti netko, uistinu nitko ne priželjkuje imućno i školovano (možda socijalno neosjetljivo) plemstvo ...
(Kakve su još uloge imali spomenuti, u ovom tekstu nije razmatrano ...iako su svi društveno-ekonomski procesi višesloženi.)

HDZ Zna (se)!






28

utorak

siječanj

2014

Strahovlada i oslobađanje (intelektualnog) potencijala

Nastavak nesposobne i neobrazovane (straho)vlade se nastavlja.
SDP osporava pravo HDZ-u prozivati ih zbog korupcije ...

Kako je osnovni generator korupcije (po ekonomskoj teoriji, pa je tako i nobelovac P. A.Samuelson (veliki američki ekonomist) tvrdio) manja određena cijena (po zakonu ponude i potražnje) od stvarne, začuđujuće je koliko moraju biti nepismeni članovi ove vlade i SDP-a kad se usuđuju progovarati o korupciji.

Oni su, naime, uz postojanje korupcije dodatno snizili cijene rada u javnom sektoru i generirali korupciju jačeg inteziteta. (Umjesto nastavka politike priznavanja pravih cijena ...)
Svrha tog postupka je stvaranje uvjeta hrvatske šutnje. Zaustavljanje intelektualaca u (intelektualnom) razmišljanju i postupanju naspram vlastite države.

Druga komponenta, iskorištavanje same korupcije u izjedanju hrvatskog društva i gospodarstva (dipomacije, pravnog poretka, vojske, školstva, ...), je dodatni element destrukcije i izdajničkog čina. Odavno prosrpski marionetski režimi u Hrvatskoj (od Pribićevića preko Bakarića, Blaževića, Savke, Šuvara, Račana pa do današnjeg Milanovića) izjedanjem hrvatskog drušva stavaraju uvjete neodređenja bosanskohercegovačkih pravoslavaca i muslimana.
Nikad Srbi (do Tita) nisu bili konstitutivni u Hrvatskoj niti u Bosni i Hercegovini. Inače bi se BiH zvala Bosna, Srbija i Hercegovina.

U uvjetima sveukupne destruktivnosti, takvoj vlasti ne preostaje ništa do okretanja strahovladi.
Umjesto oslobađanja intelektualnog potencijala, što je neophodno prije revitalizacije društva u cjelini (pa i gospodarstva).


Bog i Domovina, Ante i Gotovina, Jure i Boban, Djevica i Marija, Isus i Krist (samo mi ne spominjite komuniste)



26

nedjelja

siječanj

2014

Perković (na Golom)

Partizanski pokret (oblik gerilskog ratovanja) u raspadnutoj Kraljevini Jugoslaviji svodio se na kominternovksu agenturu ...
Ubojice i razbojnike (koji su atakirali na uglednije i imućnije članove društva koji nisu simpatizirali komunističke ideje), kominternovskim zlatom vrbovalo je više sovjetskih agenata (uključujući i Tita).

Historiografija KPJ/SKJ, koja je za vrijeme krvave i diktatorske vlasti koju je provodila, jednoumljem je nametnula taj osvrt kao službenu historigrafiju. (Sramotno je sudjelovanje i danas mnogih "povjesničara" koji zastupaju tu verziju proteklih događaja.)

Maleni broj agenata, potplaćen kominternovskim zlatom i novcima, ustrajan u svom zločinačkom putu, dočekao je ulazak Crvene armije. Oslobađanjem Makedonije, Srbije i Vojvodine stvaraju se uvjeti za uspostavu marionetske vlade (iako je dogovor Churchill-Staljin podrazumijevao demokratski Ustav (što prvi privremeni Ustav FRJ i jest bio) i demokratske izbore (što prvi poslijeratni izbori svakako nisu bili, iako je Narodni Front u kojem su sudjelovali i titovi komunisti otvorio vrata budućujo diktaturi; titova partija je na tim prvim izborima imala 13% glasova).
Narodni front (sastavljen od svih političkih partija koje nisu surađivale s okupatorima; npr Šubašić i krilo HSS-a, Grol i Demokratska stranka, ...) je lako iskorišten za "demokratsko" preuzimanje vlasti. Tito je sa svojim agentima (ubojicama) "izgurao" sve demokratske političare i stranke te na sljedećim izborima (za Ustavotvornu skupštinu) potpuno preuzeo kontrolu ... Diktatura.

Treba uočiti Titova obilježja: agentura, nasilje (političko i krvavo), marionetski satelit Sovjetskog saveza i Kominterne, nedemokratsko preuzimanje vlasti (zastrašivanjem).
Tito je ustrojio svoju partiju na vojnom režimu i organiziranom nasilju. Pojedinačnim i masovnim ubojstvima. Smjena pojedinačnih i masovnih likvidacija pratila je njegov poitički put do same smrti.
Od samog početka partija je organizirana kao faktor zastrašivanja, likvidacija, progona. Organizirana snaga (zla).

U tom kontekstu, s pregršt nasilja, u želji uspostaviti stabilnost takvog sustava (gradeći kult ličnosti) Tito nije štedio niti svoje okorjele (plaćenike) vojnike partije. Goli otok je bio razračun s velikim dijelom partijskog kadra (koji je bio potencijalni faktor pobune i likvidacije Tita).
Jednako tako je (u kontekstu kulta ličnosti) uspostavio strukturu odobravanja i provođenja likvidacija. Slovenija je pripala E. Kardelju, Hrvatska i BiH J. B. Titu a ostatak Jugoslavije (Vojvodina, Srbija, Kosovo i Metohija, Crna Gora) A. Rankoviću.
Bez odobrenja samog vrha (J.B. Tita) nitko nije mogao narediti i provesti političku likvidaciju ...
Zločinačka, izdajnička i necivilizacijska vladavina nezakonja (toliko izvitoperenog pravnog sustava koji je zapravo negacija prava).


U tom kontekstu treba sagledati i slučaj Perković, s cjelovitim nastojanjem SDP-a taj slučaj okončati prije samog početka ...

Partije, njihovih istomišljenika i simpatizera, kao i prakse koju su zastupali ali i danas na vlasti prakticiraju treba se civilizacijski zavijek osloboditi!

Ropotarnica povijesti!




otok Goli

23

četvrtak

siječanj

2014

Nedostatak intelektualaca ...

Hrvatskoj nedostaju intelektualci.
Dvadeseto stoljeće je stoljeće intelektualaca. Zbog toga je to najkrvavije stoljeće, iako ih je bilo i prije, kroz povijest (prisjetimo se samo pomora Gala, koje je proveo Cezar (Galski ratovi)).
Hrvatska šutnja se svela na nedostatak intelektualaca, ili na ušutkavanje intelektualaca. Produciranje stručnih kadrova sustavom besplatnog školovanja uskraćena je katoličkoj crkvi zadaća stvaranja kršćanskih, katoličkih i domoljubno-hrvatskih intelektualaca. Sustavom besplatnog školstva stvoreni su kadrovi skloni socijalističkoj korupciji, nebrizi, neodgovornosti i otuđenosti.

Od titove ere, preko Bleiburga, Križnog puta, sustavnog rastakanja nacionalnih i katoličkih vrijednosti uništen je borbeni duh hrvatskog naroda. Vitalnost.
Vjekovna borba protiv turskih (i inih) osvajanja ukazao je na oslonce i mehanizme stvaranja narodnog otpora. Netko je, u vrijeme intenzivnog iskorištavanja intelektualnih dosega, obustavio produciranje hrvatskih pogleda i prorijentirao demografski kapital na bezlično anacionalno i ateističko obilježje. Ogolio narod. Ostavio ga bez obrane. (Pokazalo se kako je katolički odgoj višestruko nadmašio besplatni titoističko koncept.)

Ni danas Hrvatska ne obrazuje sustavno pojedince kao buduće nositelje državnog suvereniteta. Hrvatska nema intelektualce. U tom nedostatku, nema strategije, proroka ali ni karizmatskih kritizera (onog što će doći sutra i zateći nas nespremne). Društvena norma. Stvaranje društvene norme. Održavanje društvene norme.
Hrvatska je bila poligon društvenih ekperimenata. Titova agentura (čiji se blijedi i prestrašeni kraci danas protežu Hrvatskom) je uništavala tradicionalni (provjereni) sustav uspostave društvenih vrijednosti. I odgajanja novih generacija na tim vrijednostima.
Nekoliko tisuća plaćenih kominternovskih agenata uspjelo je ono što osmanlije nisu uspjevale vjekovima.
Stvorili su prazan prostor u odgoju novih generacija ...
Nedostatak intelektualaca u Hrvatskoj je očigledan i na primjeru društvenog odgoja ...
Povelja UN-a zabranjuje uništavanje etničkih skupina primjenom (socioloških) spoznaja i onemogućavanjem toj etničkoj skupini pristup novim spoznajama koje će ih činiti vitalnijim.

Uz Ukrajinsku krizu, koja je u osnovi vrlo povezana s krizom u Hrvatskoj ... narodi koji se bore protiv zlog (bezdušnog) i opakog neprijatelja (koji se ne susteže od kršenja osnovnih načela UN-a)



portret Rene Descartes, Frans Hals, 1648

19

nedjelja

siječanj

2014

U malo

18

subota

siječanj

2014

Mrzim partizane i njihovu hrvatsku

Antifašizam nije temelj Republike Hrvatske.
Repubiku Hrvatsku su stvarali i branili oni koji mrze partizane i njihov "antifašizam".

Republiku Hrvatsku su stvarali demokratski opredjeljeni. Demokracija je iskazivanje volje naroda.
Onu drukčiju Hrvatsku su stvarali partizani, Socijalističku Republiku Hrvatsku kao dio Jugoslavije, bratskih naroda i narodnosti. Ta je Hrvatska imenom ali ne i ostalim ono što većina Hrvata želi ili je željela (Hrvatska).
Ne zavaravajte nas. Mrzimo vas jer znamo da nas mrzite.
Partizane su oformii i vodili boljševički nastrojeni komunisti-agenti (kominterne). Povijesna tvrdnja o demokratičnosti partizana je neutemeljena. Partizane su nadzirali komesari (osobe zadužene za politički rad i pravovaljanost na partijskim osnovama). Zablude nije moglo biti.
Prestanite nas trovati svojim lažima. Pobili ste i protjerali na sotine tisuća ljudi, lagali i proganjali (na ideološkim osnovama). Stvarali ste neku državu u kojoj je većina Hrvata smetala. Zbog tog ste ubijali i proganjali. Zbog zločina i zločinaštva vas mrzimo.

Antifašizam je nusprodukt demokracije, a ne temeljna vrijednost. A mi smo demokratični ...

(O razlozima ovakvih zabluda i dvojake uporabe imena (Hrvatska) što stvara iznova krize u nekoj drugoj temi ... (Hrvatska nema intelektualce!))

Napomena: riječ mržnja je uporabljena kao iskaz demokratskog otklona od onog što oni zagovaraju, te sužavanja prostora za obmanjivanje većine kojoj pripadam o političkoj stvari, a ne kao emotivni poziv na neartikuliranu reakciju ... rofl


12

nedjelja

siječanj

2014

Trajno

Politika suvereniteta nije politika HDZ-a već politika hrvatske državotvorne političke i svekolike misli.
To je politika na čijim su premisama nastajali hrvatski domoljubni (spremni!) pokreti. Ilirski, pravaški, seljački (HSS i braća radići), domobranski (početkom 30-ih godina prošlog stoljeća), komunistički (s Hebrangom straijim), ustaški, križarski, krščansko-katolički (šutnje), proljećarski (71.), ... preporodno HDZ-ovski (objedinjavajući i trajni), ...

Medijsko ustrajavanje na krivnji (HDZ-a, Tuđmana, branitelja, hrvatskih generala, ...) hrvatskog državotvornog, suverenističkog bloka je odraz neznanja.
Prvenstveno, prokazivanje pljačkaškog i zločinačko-udruženog HDZ-a je odraz nepoznavanja socioloških teorija o nužnim društvenim s/mjenama.
Društvene promjene pokreću i provode one društvene snage koje ne poštuju normu. Socijalističko-prosrpsku normu nitko normalan u Hrvatskoj ne može smatrati prihvatljivom. Dikaturom (koju ta prosrpska manjina i danas nastoji uspostaviti) su prisiljavali (krvlju) većinu na posluh ... Okupacija. Stvarali su roblje.

Drskost je svojstvena ili genijalcima (prosvjetljenim) ili društveno neadaptiranima. Genijalci se mogu adaptirati ali ih misao vodi preko vlastite udobnosti, dok neadaptirani imaju problema sa sustavom i nastoje tu neadaptiranost smanjiti. U Hrvatskoj je postepenim prosrpskim odmakom broj neadaptiranih porastao preko kritične mase.

Sam način finaciranja rata neću razlagati ( tri zvjezdice, čitaj: ***), ali je dužnost običnog građanina/ke, Hrvata/ce odati priznanje HDZ-u koji je znalački razmontirao okupacionu-zločinačku silu ...
Po sociologiji, lakovjerni su korišteni za rušenje do zuba naoružanog režima. Znanje.
Nažalost, medijsko prezentiranje fino ustrojenog sustava dosezanja državne i nacionalne slobode dokaz je potpunog nepoznavanja samih procesa, smatram kako je dužnost svih Hrvata ignorirati priče o HDZ-ovim "pljačkama" ... HDZ je pokret (s trajnim vrijednostima i mora trajno postojati).
HDZ nije "pljačkao", onaj tko ne zna kako se Hrvatska suprostavljala srbo-četničkoj agresiji (koristila je minimalne resurse, i ljudske i materijalne) ne smije vjerovati u "pljačku".
Istina je kako te teze upućuju (razotkrivaju) malen broj umiješanih u stvaranje hrvatske države i slobode. (Polovica "kukavica" birača ne izlazi na izbore ... u ratu su bili još tiši.)
Robovski mentalitet.

Medijski stvaranje sinonima za hrvatsku pljačku suđenjem i prozivanjem (meni neomiljenog) Sanadera samo je dokaz robovskog mentaliteta.

Sloboda naroda i nacije su stvar slobode pojedinca .. (robovi ne stvaraju države niti ih mogu zadržati).
HDZ (pokret, a pokret smo mi ...) mora osloboditi pojedinca. Moramo se sami osloboditi. Zabluda!
...

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska !





09

četvrtak

siječanj

2014

I ja sam Ustavan ...

Demokracija je pluralistički oblik vladavine. Pluralizam je ideja mirnog suživota ljudi različitih interesa, vjeroispovjesti i načina života. Mirni suživot je oblik društva koje priznaje pravo na različita gledišta ...
Ali odluke se moraju donositi. Kriza je stanje nesposobnosti donošenja odluka. Tako je sadašnja gospodarska kriza u Hrvatskoj plod nesposobnosti donošenja oduka. Zadnja velika odluka koja nas je mogla dovesti u takvo stanje je pripajanje EU (začudo, nije takozvana HDZ-ova pljačka - koje nije bilo). Onaj tko nema novaca, radi! Onaj tko ima novaca, radi (za više novaca). Gospodarska se kriza rješava radom.
Ali ulazak u novu državnu zajednicu se ne rješava (lažiranim) referendumom.
Tema ulaska u EU će biti faktor krize dok bude RH u toj zajednici...

Hrvatsku ne potresa nesposobnost donošenja bio kakve odluke, već spremnost donijeti odluku koja je protivna izdajicama i vanjskim centrima moći. Hrvatskoj je potrebna EU kao i Feničanima.
Stvaranje uvjeta krize (nesposobnosti donošenja odluke, u društvu koje spada u mlado demokratsko društvo) preduvjet je umanjenja suvereniteta i izigravanja volje većine.
Cirkusi s referendumima (od kojih oni, a inicirana su dva, koji osporavaju referendum o ulasku u EU nisu provedeni) ukazuje na zlouporabu demokracije.

Iako se trenutno vladajući (vladajući, ali ne zadugo) pozivaju na legitimnost (vrlo upitnu) demokratskih parlamentarnih izbora, pa time sebi pridaju slobodu vlastitih zahvata nad društvom, suvremene demokracije ne podrazumijevaju imperativnu slobodu zastupničke vlasti. Bez imperativne slobode (u tom slučaju se govori o delegatima), zastupnici su dužni zastupati stavove svoje izborne baze i glasovati onako kako im oni odrede.

Zabudu o isključivoj legitimnosti postignutoj na izborima treba zamjeniti legitimnošću na izborima i legitimnošću postupaka poslije izbora. Legitimnost djela.
Po karakteru ponašanja ove vlasti pri donošenju odluka nije teško zaključiti o legitimnosti izbora ... A stalna kriva tumačenja osnovnih definicija i ustavnih odredbi potvrđuje karakter vlasti. Traži brzo i oštro razračunavanje s takvom (zlo)vlašću!





07

utorak

siječanj

2014

Hrvatska mora pobijediti ovu vlast!

Uz nenarodnu vlast, jedini mediji koji mogu postojati mogu biti samo nenarodni.

U okolnostima (prikrivanja, uništavanja i umanjivanja hrvatskog suvereniteta popraćenog svekolikom devastacijom hrvatskog društva) nasilnog i prevratničkog pridruživanja RH Europskoj uniji, domaće izdajice ("domaći izdajnici") provodili su i provode uvjeravanja svjetske i diplomatske javnosti u svoju autentičnost.

Vlast i politika, koja nema potporu u narodu, upravlja u ime tog naroda protiv samog naroda (u ime nekih drugih gospodara). (Vrijeme je za smjenu takve vlasti!!)
Onaj tko nema brojnu (demokratsku) podršku mora kontrolirati medije, jer tako koči bilo kakve demokratske procese (koji bi državnu/narodnu politiku odveli u njima i njihovim gospodarima neželjenom smjeru). Ponovno su nas (uz našu šutnju) porobili.
Dadoše nas Europskoj uniji, bez ikakve koristi ...


Stalno sukobljavanje s narodom medijski je usredotočeno na srpsko pitanje (iako je pitanje mađara, ukrajinaca, albanaca, rusina, čeha, slovaka, ... važnije, jer su aktivno sudjelovali u stvaranju i obrani RH) jer najbolje prikriva (nepravomoćne) interese europskih gospodara ...
Izdajnici uvijek služe protiv svog naroda. Nekad Pešti, Beču, Beogradu. Sada Bruxelles-u.
Srpsko pitanje nameću kao paravan pravoj izdaji. Honorarno (od Srbije) zarađuju jačajući interes Srbije i Srba za zajedničkom (EU) tvorevinom u kojoj bi velikosrpski mit živio dalje ...
Ruše gospodarstvo kako bi srpsko pitanje u BiH ostalo otvoreno. Do Tita, Srbi u Bih nisu bili konstitutivni niti su kraljevstva (bosanska) bila srpska kraljevstva ...
Kad bi Hrvatska bila znatno razvijenija od Srbije, i pravoslavno i muslimansko stanovništvo BiH bi se opredjelilo za Hrvatsku (ta opredjeljenost odavno je putokaz srbijanskoj politici prema Hrvatskoj kao ključ ulaska i upravljanja BiH teritorijem ...).
To što Hrvatska politika nikad nije imala sustavni pristup baš niti jednom svom problemu (čitaj: niti političko pravo, niti sredstva a samim tim niti kontinuirani pristup stvaranju političkih kadrova koji bi zastupali tu politiku) samo je iskorak potpunom metežu ...

Eh, da! Hrvatska (po uzoru na Čile, Rumunjsku, ..) ima problem od 2000-3000 plaćenih izdajica koji kao agenti (plaćeni iz vanjski centara: Beograd ili neki drugi centar) rovare protiv vlastitog naroda. Agenti. (Allende je bio agent a ne nositelj narodne volje čileanskog naroda ...).


Hrvatska po nenarodnim medijima zna kako njome upravljaju agenti (doduše, malo nepismeniji i malo gluplji od prosječnog Hrvata ... jer takvu agenturu mogu provoditi samo nesposobni).
Pobijediti ćemo mi takve ...!!

Hrvatska mora pobijediti!







05

nedjelja

siječanj

2014

Partizanska i ustaška država (smjena vlasti/suverenitet)

Sklonost pojednostavljivanju i/ili iskrivljavanju stvarnosti uobičajni je (kompromisni) način stvaranja javnog mišljenja ...


Hrvatsku (državu) nije stvorio narod (već ta država pripada narodu)(jer je pravo naroda stvoriti državu)(paradoks?)(pravo koje nije iskoristio).
Država je tvorevina koju, po nalogu naroda, stvaraju stručne osobe. Međunarodno priznatu državu stvaraju diplomati.

Tvrdnja AK47: Branitelji nisu stvorili hrvatsku državu, već su branili (i obranili) stvaranje države i stvorenu državu.


NDH nisu stvorili diplomati, te je unatoč volji hrvatskog naroda i spremnosti (hrvatskog oružja) ostala neostvarena ... NDH (u srcu). Zločinačko-zločinačka. Tko je zločinac, a tko zločinački skot!?


Sukladno, Jugoslaviju nisu stvarali partizani (već komunističko-orjunaška diplomacija). Na krilima pobjeda Crvene armije, širenja crvenog carstva i diplomatskih nagodbi (umjetno) je zaživjela Jugoslavija. Diplomatski.
Partizani su bili (antifašisti ili orjunaški crveni fašisti) suputnik diplomatskog stvaranja titove Jugoslavije. Sakrivanje tog zločinačkog pothvata, protivnog volji naroda, zaklanjanjem iz širine (ali ne i brojnosti) partizanskog pokreta školski je primjer specijalnog rata. Rata koji su orjunaško-komunistički diplomati dobili. Protiv naroda Jugoslavije. Pa i Hrvatskog naroda.

Tito nema karizmu. Nije intelektualna snaga. Prevarant (vlastiti je sprovod učinio "veličanstvenim" novcima od naplate ratnih šteta koje je Nijemačka morala isplatiti po sporazumu iz 1953. (ali tek po ujedinjenju dviju poratnih Njemački). Podmitio je svjetske čelnike (svi su političari podmitljivi, naročito ako je podmićivanje bezazleno ...) nastojeći se prikazati većim nego što jest. Diplomatski je htio produžiti život Jugoslavije.

Razumijevanje današnjeg stanja sa Republikom Hrvatskom se mora sagledavati u istom kontekstu. Branitelji nisu stvorili nego branili RH. Državu diplomati/pravnici (vlast) ruše. A branitelji je mogu braniti i obraniti jedino smjenom takve vlasti.

(Kriza je (po definiciji) stanje nesposobnosti donošenja odluka. Pri ulasku u EU upravo su slabljenje hrvatske države i uskraćivanje prava na suverenitet (Hrvati ne bi referendumom pristali na ulazak u EU) postignuti stvaranjem krize (paradoks, kriza nije nastala kao rezultat ulaska, već je producirana kako bi omogućila ulazak Hrvatske (bez narodne volje) u EU ...)

Država (suverenitet) okupacija ... (ne smijete primjetiti razliku).



02

četvrtak

siječanj

2014

Perković (moje mladosti)

Osvit drugog svjetskog rata ...

Slučaj Perković počinje upravo u to vrijeme. Nova podjela svijeta. Novi poredak (noviji od Hitlerovog, prije isplaniran).

Rasplet Drugog svjetskog rata je u ove krajeve doveo novog gospodara. Sovjetski savez. Ono što su kasnije provodili (uspostava marionetske Jugoslavije, genocid i zločini prema čovječnosti) očito je bilo planirano. I pokolj na Bleiburgu/Križnom putu. I raseljavanje (Nijemaca, Mađara, Hrvata, ...). I sociološka smrt (jedna klasa - besklasa). I ukidanje privatnog vlasništva (iako je privatno vlasništvo civilizacijski doseg i stečevina). I ekonomska smrt (utemeljena na sveukupnoj smrti društva). ...

Sovjeti su stvarali vlastiti dominion (privremeni). Sudjelovali u diplomatsko-vojnoj nagodbi (podjele svijeta). Gradili (privremeno) prosrpsko (antizapadno) društvo. ... Sovjeti su izgradili i omogućavali funkcioniranje genocidno-zločinačkog društvenog poretka (koji je negirao sve civilizacijske dosege). Održavali okupaciju.


Perković je (u lancu, uspostavljenom na premisama prikrivanja navedenih zločina) medijski krivac. Krivac koji je legalizirao srpsko-sovjetsko divljanje po Hrvatskoj. Žrtveno jagnje (iako je u njemu skriven okrutni ubojica vlastite hrvatske braće). Psihološki izvrstno (odabran kadar).

Perković nije početak niti kraj zločinačkog stroja. On je samo planirani krvnik žrtva.