24

četvrtak

listopad

2013

Red veličine

Prikaz složenog stanja razlučiti ćemo izricanjem tri tvrdnje.
Prva tvrdnja se odnosi na višestoljetnu (a posebno treba istaknuti jugoslavensku) okupaciju. Rezultat te okupacije je demografsko slabljenje hrvatskog korpusa.
Zbog demografskog slabljenja nismo dostatno ni po kvalitativnim osobinama niti po kvantitativnim odrednicama doprinosili samostalnosti, razvoju i očuvanju hrvatske države.

Druga tvrdnja se odnosi na specijalni rat (intrige) uobičajen baš svugdje, ali u Hrvatskoj je taj rat polučio i luči nevjerojatne rezultate.
Specijalni rat u općoj opasnosti uobičajeno mobilizira (grupira) snage prema kojima je usmjeren ... U Hrvatskoj se prakticira specijalni rat iza opće opasnosti. Tada je (barem iz višestoljetnog iskustva uočenog na primjeru Hrvatske) poguban.
Poguban je u primjeru Hrvatske (kao rijetko u kojem primjeru drugog naroda ili druge države).
U Hrvatskoj se specijalni rat provodi na razmeđi civilizacija, kultura, religija, ...

(Poseban problem Hrvatske je povijesno pripadanje AU carstvu, čiji su vladari posljednji nosili titulu careva Svetog rimskog carstva. Dakle, povijest Svetog rimskog carstva hrvatska je povijest i ključ rješenja današnjih problema ...)(Dominacija nekatoličkih država.)



Treću, pomoćnu (ali ključnu), tvrdnju o redu veličine značenja pojedinih događaja iskoristit ću u objašnjavanju HDZ-ovog progona, stalnih repova, (kriminalnih?) radnji i sudskih epiloga.
Besprizornost prozivanja i nabrajanja HDZ-ovih grijeha (uvijek je riječ o osobama koje su sudjelovale u nepoželjnim radnjama) spada u zagušivanje javne misli ekscesima (isključivo iz HDZ-ove kuhinje, iako politika obiluje takvim anomalijama diljem svijeta, pa je u državi nastaloj oslobodilačkim i obrambenim ratom to očekivanije).
Nabavljanje oružja (mimo embarga) za obranu i priskrbljivanje financija za ratne napore jesu ekscesni. Lobiranje za priznavanje neovisnosti jeste ekscesno.

Maleni narod/nacija koji nikad (skoro nikad) nije imao države (ne barem u modernom obliku). U specijalnom ratu brzo i lako podlegne aferaštvu. Afere su lijek protiv ropstva. Afere su lijek protiv okupacije. Afere su lijek protiv tuđina.
Afere. Afere. Afere. (Što je više afera, više smo napravili za svoju slobodu i svoje dobro.)


U kontekstu spoznaje o izvanrednom lijeku za državni probitak, ostaje tvrdnja o redu veličine ...
Medijski (pa i sudski) podmeću nam naše oružje protiv nas samih (borbu za samostalnost i suverenitet), a pokušavaju nametnuti njihov put (porobljavanja kroz nepostojanje i nepridržavanje suvereniteta) na našu štetu ...
Njihova osnovna greška je guranje Hrvata i Hrvatske izvan kršćanskog, zapadno-civilizacijskog, demokratskog kruga.

U tim okolnostima nam ništa ne znače sudovanja Sanaderu (niti uskočke tužbe za HAC, FIMA-mediu ili nešto treće)!

U općoj mobilizaciji (ljudstva i materijalnih sredstava) sva dobra i svi ljudi su pod posebnim tretmanom. Zato smo svi dio jedne velike afere. Oslobodili smo se neprijatelja i obranili smo se od agresije (tog neprijatelja).
Sve što smo napravili protiv njih mora biti afera. Velika afera slobode!


(Sve upućuje na nužnost izricanja četvrte tvrdnje ...)(zbog složenosti)
Uz korištenje sudskog procesa protiv Ive Sanadera i "istina" kojim nas svjedoci zasipaju ...selektivna istina je laž i kad je istina (jer su joj okolnosti i smisao izokrenuti)