17

utorak

rujan

2013

Boljkovac protiv Boljkovca

Boljkovac se brani.

Nema pojma o zločinima iz optužnice ...
Možda ga optužnica ne tereti za one zločine o kojima ima pojma!
Po njegovom svjedočenju, preuzeo je 8000 zarobljenika od kojih su (Boljkovac i skupina koja je kontrolirala zarobljenike) pobili 2000 a ostalih 6000 sproveli na novu lokaciju, predali drugoj grupi. Po riječima samog Boljkovca o njima više nikad nije čuo niti riječi.
Možda stvarno ima izgleda obraniti se od optužbi. Jer se optužio sam (svojim nedjelima i iskazima o tim nedjelima).

Obzirom na druženje s metodološkim istomišljenicima (Nož, žica, Srebrenica ...), na kraju rata je koristio vlastiti jezik (civilizacijske nepripadnosti).

Po Boljkovcu (kao i kod nacističkih zločinaca) odgovornost pripada zatvorenim crnim kutijama (obaveze i poslušnosti). On nije kriv, krive su žrtve.

Masovne likvidacije, punjenje jama i rovova nije učinio nitko (Sablazni komitet, oblasna OZNA, V zemaljska sjednica, proglas partije, ...).
Hrvati su se sami poubijali, to im je kazna za Jasenovac (i Gradišku Staru). Da je Gradiška Nova, sad bi partizani punili (pred kamerama CNN-a) jame, a njihovi sinovi ne bi bili iznova vladajući DOMAĆI IZDAJNICI.


Boljkovac se brani. Od samog sebe. Ovako mu je lakše podnijeti teret života i nečovječnosti koju je iskazao (tamo, davne 1945.).
Sam se i optužio. Mrtvi šaptom prozivaju svoje egzekutore. Taj šapat čuje samo Boljkovac (i njemu slični).
Osluškivati ćemo samog Boljkovca, on će nam reći tko ga (noću) progoni ...

Boljkovac vs. Boljkovac

Izvanredni, neočekivani, psihološki osvrt na pravno i civilizacijsko pitanje (progona nevino stradalih) ...