31

subota

kolovoz

2013

Duh ratnika




28

srijeda

kolovoz

2013

Nova (crnačka) vlada

Vlada i premijer ne trebaju dati ostavku ... njih treba opozvati (najuriti).




I dovest crnce (koji nemaju pojma o srbima).



Ako nova (crnačka) vlada bude prosrpska, onda imamo dokaz kako republika srbija potplaćuje hrvatske državne dužnosnike.

25

nedjelja

kolovoz

2013

Zašto je hrvatska kriza složenija od svjetske?

Tko nas čini nesretnima?

Politika, kao i vezana gospodarska politika, imaju veliki utjecaj na naše živote.
Država/e je/su razvile poreznu politiku na naučnim osnovama (maksimalizacije) poreznih prihoda. Obzirom na glomaznost državnog aparata, opširnog zakonodavstva, složenosti politike i (znanstvenih) resursa državne uprave pojedinac je nemoćan. Uistinu nemoćan kontrolirati tijek događaja.

Krize diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, imaju jednu zajedničku odrednicu. Građani pogođenih država nemaju vizije budućnosti. Vizije zajedničkog života pod patronatom Države.
Države varaju građanstvo. I kad ne varaju, koristeći se znanstvenim dostignućima (koje građanstvo ne shvaća), upravlja bez učešća građanstva.

Države su izgubile vjerodostojnost, iako se financiraju od i u ime svojih građana.


Razumljivim jezikom: bez obzira na tehnološku revoluciju (treća industrijska revolucija je u tijeku), na nemogućnost praćenja te revolucije i istovremenog obrazovanja i upućivanja građanstva, države koriste tehnokraciju i/ili političke elite za upravljanje društvom/državom. Na štetu građana (počesto na svoju vlastitu korist).
Prevedeno na domaće prilike, koliki god bili troškovi države veliki, ako građani shvaćaju smisao tih troškova prihvatit će te troškove i osiguravati stabilnost države. Ako im troškovi nisu shvatljivi (bez obzira na ispravnost), izbjegavaju snositi taj trošak (poučeni totalitarnim sustavima koji su nacije/države odveli u sunovrat).

U Hrvatskoj je problem složeniji, jer je na vlasti politička (neuka i malom količinom novaca potplaćena) izdajnička nakupina (kojoj je Hrvatska nepoželjna). Politički plaćenici. (Bez osnovnih znanja o politici.) Kvorum. Poputbina protunarodne vlasti. Nekoliko desetaka (pitaj boga kako pozicioniranih) bolesnih umova u procesu rastakanja nacionalnih vrednota.

Hrvatska se mora okrenuti proklamiranju i podržavanju državnih/nacionalnih vrednota (u koje spada i dostojan život građana pripadnika države/nacije).

21

srijeda

kolovoz

2013

Protiv čega se danas borimo (bore)

Jedna istinita priča iz predgrađa (građanskog rat i agresije)



Cijeli sustav državnog inspektorata, kao i invalidskih komisija su utvrdili komunisti prije rata (sjećam se priča o decentralizaciji ... to je bila kampanja 80-ih).

Osnovno, srednje i visoko školstvo su reformirali (tada je počela znatna korupcija na fakultetima).

Znalci točno znaju tko je i kad zametnuo sjeme onog protiv čega se danas moramo boriti.

Tako su 80-ih fakulteti upisivali i po 6 puta više studenata od onog što je bilo sposobno završiti (diplomirati) na tim fakultetima ...

Na profesorskom vijeću jednog (zagrebačkog) fakulteta profesori nepartijaši su odlučili riješiti misterij ... te je jedan od upućenijih profesora ponudio model (koji se trebao primjenjivati na prijemnom - selekcija) po kojem bi većina upisani i završila uspješno taj fakultet ...
Proanalizirao je područje koje gravitira zagrebačkom fakultetu, i na temelju statističkih podataka došao do broja koji ima sposobnosti uspješno savladati fakultetske obaveze i napraviti završni/diplomski rad.

Elaborirajući svoja znanja i spoznaje na Vijeću, izazvao je odobravanje većine profesora ali je tada temu zaustavio (jedan) profesor (član partije) i rekao da nije njihova briga prevelik broj upisanih i prevelik broj nezavršenih studenata ...


Studente nisu poučavali stručnim fakultetskim znanjima, ali su ih obučavali korupciji, prepisivanju, varanju ...

Tako su i (razne) inspektore obučili i od korupcijom stvorenih fakultetlija (koji su morali vratiti uložene novce u kupljene diplome) napravili razno razne državne službenike (carinike, inspektore razne, činovnike, ...).

Znamo da je to partija intenzivno stvarala 80-ih.

(Tako sam i ja znao da se jugoslavija na čelu s partijom sprema za raspad.)



Interesantno, Linić je i onda bio partijaš (doduše ako je završio kakav fakultet nije ga platio novcima, ali ga je završio bez potrebnih znanja (kako bi danas vodio Ministarstvo financija)).
Stvaranje karizme na zamkama koje su sami posijali partijaše čini još omraženijim.
Oni se ne bore (za dobro), protiv njih se treba boriti (svim silama).


Uz pokušaj stvaranja fiskalnog reda (natuknica ... red je ukazati tko je taj nered stvorio)
Partija je zlo ... profesionalne ubojice, lopovi i lažci

Zna se! (baš sve!)

18

nedjelja

kolovoz

2013

Partijaneri

Porezna disciplina u uvjetima pune zaposlenosti je poželjna.

U uvjetima rata i poraća, tranzicije i turbulentnosti gospodarskih događanja na svjetskoj/domaćoj sceni je odraz nepostojanja sluha (za probleme).
U tim uvjetima je i odraz nepostojanja naobrazbe ...

Pri punoj zaposlenosti, porezna politika preusmijerava radnu snagu i poduzetništvo ka profitabilnijim (ili strateškim) djelatnostima.
U uvjetima nepotpune zaposlenosti, porezna disciplina (sustavno) pogađa faktore ionako krhke gospodarske stabilnosti i s potpunom sigurnošću društvo gura ka potpunoj nestabilnosti ...
(Grane i radnu snagu na rubu rentabilnosti (ili promjenjive likvidnosti) (bespotrebno) potpuno gasi. Bez analize uvjeta gospodarske stabilnosti. Gospodarstvo je (složeni) sustav i potrebno je zahvate na tom sustavu provoditi uz sagledavanje međuovisnosti pojava i aktivnosti provođenih nad tim sustavom. )



Tvrdnja (skj/h) : partijski kadar nema potrebne vještine i znanja voditi državu (građane) u bilo kakvim uvjetima (u kriznim pogotovo, jer samo produbljuju krizu).

Tvrdnja (skj/h)2 : partijski kadar sustavno producira krize (ili ih produbljuje).

Partijaši (stigli s partijskih kurseva) nisu sposobni niti imaju autoritet naspram uobičajenim putem (školstvom) naobraženog kadra ...


Tvrdnja (skj/h)3 : Kadar, oslonjen isključivo na volju za vlašću, potpuna je opasnost za demokraciju i normalno društvo; kršeći sve zakone RH (ponajprije Ustav) svakodnevno ukazuju na pravnu zapreku obnašanja vlasti.


Partijaneri nisu partijaši, i potpuno su prihvatljivi ako ne partijaju na naš račun (u odnosu na potpuno neobrazovane partijaške kadrove kojima je neobrazovanost zapreka u svekolikom postupanju ....)

13

utorak

kolovoz

2013

Domaći izdajnici (bez milijardi)

Opetovano spominjanje desetaka milijardi US$ koje su (po informacijama CIA-e) iznijet iz Hrvatske, nisu opljačkane.


Novac koji je unijet za obranu Hrvatske od velikosrpske agresije morao se vratiti (u inozemstvo). Taj je novac garancija demokracije u Hrvatskoj.
Velikosrbi i njihove sluge (domaći izdajnici) orjunaši/jugoslaveni bi sve uradili da Hrvatsku porobe i okupiraju, iznova.

Politički marketing nalaže oštre riječi (a neutemeljene priče o HDZ-ovoj pljački izostavljaju novce koje je upravo HDZ unio za obranu Hrvatske), te se nelogično pretpostavlja kako je hrvatsko iseljeništvo dalo i davalo novce za Hrvatsku ...
Iseljeništvo je dalo novce HDZ-u, jer je HDZ poveo i sproveo suprostavljanje velikosrpskim ratnim i osvajačkim planovima. Usprkos i protiv domaćih izdajnika (koji sada obnašaju vlast). Dužnost im je bila raspolagati tim novcima u korist Hrvatske, a podjednako (zbog demokracije) voditi strateškog računa o deponiranju tih novaca (kako ne bi postali plijen pljačkaša/domaćih izdajnika/orjunaša/prosrba).
Sanader/Barišić/Polančec/ Čobanković ... su žrtve za Hrvatsku. Nema tu kriminala (jer su na isti način novci stizali). Nestali novci su garancija hrvatske opstojnosti i demokracije.

Za Hrvatsku!

09

petak

kolovoz

2013

Tko je popljačkao Hrvatsku?

Kapitalizam je društveni sustav izgrađen na kritici feudalizma.
Bitne odrednice (teorije podrijetla) vlasti, sloboda (osobnih i inih) te državnog ustroja ..

Kritika kapitalizma na anomalijama tog sustava proisteklog iz različitosti pojedinaca i skupina, kanalizirana u komunističko-marksističku teoriju naučnog socijalizma uistinu na bitno različitoj premisi izvodi drugačiji sustav.
Socijalisti (marksisti) kritiziraju pokretanje proizvodnog ciklusa i raspodjele nastale na tom pokretanju...

Ispuštajući pravi smisao kapitalizma (koji je oslobodio kmetove feudalnog jarma), stvaraju sustav koji ne zadržava slobode proistekle iz građanske revolucije.
Jugoslavensko/hrvatski komunisti/socijalisti podjednako (što ideološki, što ciljano (zbog prosrpstva i jugoslavenstva)) upadaju u zamku gušenja sloboda pojedinca (u sklopu društvene zajednice i osobne).

Gušeći slobode (ideološki pretpostavljajući društveno osobnom, i drukčije ...) stvaraju društvene odnose koji (neumitno po marxovoj teoriji) ukazuju na stupanj proizvodnih sredstava. Čitaj: reverzibilno naprednije proizvodne sustave prilagođavaju (nazadnijim) društvenim odnosima (degradiraju).


Uz progon osoba koje su "žviždale" premijeru na službenoj proslavi operacije Oluja u Kninu 2013.

07

srijeda

kolovoz

2013

Ko je*e Gotovinu

kratko. gotovina.

Obzirom na trud uložen u školovanje (vojno i svekoliko) svakako ne spada u stratege i teoretičare (što znači da je fake (čitaj: lažnjak)).

Gotovina je sav (od vrata do nogu; glave nema ... josipović je njegov intelektualac a kotromanović partijski oficir za vezu)) lažni.

U tom kontekstu je pogodan za specijalni rat (korišten u tom ratu s naše strane protiv njih; sad ga oni pokušavaju koristiti protiv nas ...).
Ženskar, lak na novcima, nasmijan, avanturist, ... (bez sposobnosti iscrpnog i istinskog analiziranja koje traži dugogodišnje (cjeloživotno) obrazovanje i naobraženost).
Koriste ga za pokretanje rasprave tko je uistinu strateg Oluje i pobjede u Domovinskom ratu. (Tko to je*e Gotovinu?) Neka traže ...nismo naivni.



Tko jebe Gotovinu ! (pozdrav iz čavoglava)

06

utorak

kolovoz

2013

Teza AK47

Teza AK47: U Hrvatskoj žive Hrvati (ma kojeg podrijetla)
(Socijalističko-orjunaške floskule o konstitutivnim srbima i nacionalističkim Hrvatima u podjeli rada (uskoj specijalizaciji) producira građansku međusobnu nesnošljivost (a ne kako oni tvrde međunacionalnu netrpeljivost).


Socijalističke teorije, koje su u Hrvatskoj paravan jugoslavenstvu i prosrpstvu, ionako nemaju prihvatljiv ili provjeren model uspješnog funkcioniranja etnički višesloženog industrijskog društva.

Tri gracije













Tri kuma, sišli s uma ... Čavoglave (dan poslije)

05

ponedjeljak

kolovoz

2013

Trebamo na (prijevremenim) izborima poraziti (s)UDBU

Narodna fronta, naziv je za savez demokratskih stranaka protiv uspostave fašističke diktature. U Europi, pa tako i u Jugoslaviji, u tom frontu su najutjecajniji bili komunisti (do sporazuma Ribbentrop–Molotov).
U Hrvatskoj su tu politiku zagovarali lijevi intelektualci (Krleža, ...) i dio HSS-a.
Geneza pojma "korisnih budala", od beogradskog rabina preko Moša Pijade i Bogdana Radice, ukazuje na premještanje tog pojma na zapad gdje je postao i sinonim za popuštanje komunistima. (Čak su Churchill-a i Roosevelta tako etiketirali, ukazujući na politiku dogovorenu na summitu na Jalti.)
Od srpskih političara u Narodnoj fronti je sudjelovao predsjednik Demokratske stranke Milan Grol. ...

Narodnu froontu je kontroirala OZNA. Šubašić, Grol i svi istaknutiji predstavnici demokratskih, građanskih stranaka bivaju nadzirani i zastrašivani od oružane organizacije (zadužene za uspostavu titove-partijske dominacije) OZNA-e.
Na prvim "demokratskim" poratnim izborima za ustavotvornu skupštinu, oznina mašinerija istiskuje (lažnim glasovima, prisilom i terorom, otuđenjem političke moći) demokratske stranke i instalira komunističku partiju (što je rezultiralo višedesetljetnom krvavom i destruirajućom komunističkom diktaturom s kultom (titove) ličnosti).

Model račanove koalicije, model milanovićeve koalicije ima isti tijek. Taksativno nabrojane strane u koaliciji (iako brojčano nemaju glasačku prevlast) služi kao pokriće za sljedeći korak ... zastrašivanje i potkradanje.
OZNA model. OZN-a (Odjeljenje za zaštitu naroda) je kasnije preimenovana u UDB-a (UDBA je kratica za sr. Uprava državne bezbednosti (hr. Uprava državne sigurnosti)). Sigurnosno-obavještajna služba.Tajna policija.

Model današnje garniture dolaska na vlast i ponašanja vladajućih upućuje na UDBA-u.

Na prijevremenim izborima (ili van istitucionalnim mehanizmima) trebamo poraziti UDBU (a ne njihove marionete instalirane na slabo plaćene državne funkcije ... iz čega je vidljivo da su nesposobni i nedostojni zastupati nas). Iza Milanovića i razno-raznih ostojića stoji netko (Manolić, Boljkovac, Perković, ..) tko je već prije potkradao glasove i potkopavao demokraciju.
Dosta nam je (s)UDBE.

Borba protiv UDBE borba je protiv okupacije (i protiv srpsko-jugoslavensko-boljševičkog-izdajničkog fašizma).

Uz proslavu obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja ... kojom su hrvatski branitelji podrezali krila UDBA-škoj nemani i omogućili borbu protiv udbaških podmetanja i zastrašivanja
Hrvatska je naša, moramo se za nju boriti...


02

petak

kolovoz

2013

Očekujem da Josipovića odnese voda ...

Današnja Eu je krenula kao ekonomska unija - Europska ekonomska zajednica (EEC).

"Cilj EECa je bio ekonomska unija zemalja članica koja bi vodila i njihovoj političkoj uniji. Kretala se prema slobodnoj trgovini robe, rada i kapitala i razvijanju jedinstvenih politika o socijalnoj brizi, radu, poljoprivredi, transportu i vanjskoj trgovini."

Smisao pristupanja Republike Hrvatske Europskoj Uniji proizlazi iz ekonomskih, političkih i vojnih razloga.
Sama politika (dolaskom kukuriku-koalicije na čelu s sdp-om, dosljedno proruskoj i prosrpskoj politici) je napravila zaokret ka zaoštravanju približavanja članicama EU. Hrvatska je fenomen.
Kukurikavci (nakaradno) ustavnim zakonom omoguće manjini (25% biračkog tijela) referendumski izglasati pristanak na ujedinjenje RH i EU, pa zatim provode politiku pristupanja EU (formalnu), ali udaljavanje od članica EU i udaljavanje od ciljeva Unije. Hrvatska je članica Unije, bez vrijednosti članstva.
Hrvatska (nakaradna) kukuriku vlast provodi politiku priglupih i priučenih, odnarođenih domaćih izdajnika.

Josipović, plod istog kruga, ne odmiče od politike koja nije politika. Ne odmiče od priglupog domaćeg izdajnika. Nakon četnikovanja srpskih lidera po Hrvatskoj dan prije prijema, nakon svekolikog velikosrpskog otpora međunarodnoj politici, Josipović "očekuje" shvaćanje Oluje u hrvatskoj slobodi ...
Koristi retoriku "mazanja očiju". Diplomatski rječnik koji ništa ne govori. Ili govori ono što želite vjerovati.
Josipović može pričati što hoće. Srpsko je služinče, domaći izdajnik, bogobojazni ateist, loš muzičar, lošiji pravnik, izrazito loš muškarac (znate što mislim).

Očekujem da će ga neka nepogoda odnijeti iz mog života ...