05

ponedjeljak

kolovoz

2013

Trebamo na (prijevremenim) izborima poraziti (s)UDBU

Narodna fronta, naziv je za savez demokratskih stranaka protiv uspostave fašističke diktature. U Europi, pa tako i u Jugoslaviji, u tom frontu su najutjecajniji bili komunisti (do sporazuma Ribbentrop–Molotov).
U Hrvatskoj su tu politiku zagovarali lijevi intelektualci (Krleža, ...) i dio HSS-a.
Geneza pojma "korisnih budala", od beogradskog rabina preko Moša Pijade i Bogdana Radice, ukazuje na premještanje tog pojma na zapad gdje je postao i sinonim za popuštanje komunistima. (Čak su Churchill-a i Roosevelta tako etiketirali, ukazujući na politiku dogovorenu na summitu na Jalti.)
Od srpskih političara u Narodnoj fronti je sudjelovao predsjednik Demokratske stranke Milan Grol. ...

Narodnu froontu je kontroirala OZNA. Šubašić, Grol i svi istaknutiji predstavnici demokratskih, građanskih stranaka bivaju nadzirani i zastrašivani od oružane organizacije (zadužene za uspostavu titove-partijske dominacije) OZNA-e.
Na prvim "demokratskim" poratnim izborima za ustavotvornu skupštinu, oznina mašinerija istiskuje (lažnim glasovima, prisilom i terorom, otuđenjem političke moći) demokratske stranke i instalira komunističku partiju (što je rezultiralo višedesetljetnom krvavom i destruirajućom komunističkom diktaturom s kultom (titove) ličnosti).

Model račanove koalicije, model milanovićeve koalicije ima isti tijek. Taksativno nabrojane strane u koaliciji (iako brojčano nemaju glasačku prevlast) služi kao pokriće za sljedeći korak ... zastrašivanje i potkradanje.
OZNA model. OZN-a (Odjeljenje za zaštitu naroda) je kasnije preimenovana u UDB-a (UDBA je kratica za sr. Uprava državne bezbednosti (hr. Uprava državne sigurnosti)). Sigurnosno-obavještajna služba.Tajna policija.

Model današnje garniture dolaska na vlast i ponašanja vladajućih upućuje na UDBA-u.

Na prijevremenim izborima (ili van istitucionalnim mehanizmima) trebamo poraziti UDBU (a ne njihove marionete instalirane na slabo plaćene državne funkcije ... iz čega je vidljivo da su nesposobni i nedostojni zastupati nas). Iza Milanovića i razno-raznih ostojića stoji netko (Manolić, Boljkovac, Perković, ..) tko je već prije potkradao glasove i potkopavao demokraciju.
Dosta nam je (s)UDBE.

Borba protiv UDBE borba je protiv okupacije (i protiv srpsko-jugoslavensko-boljševičkog-izdajničkog fašizma).

Uz proslavu obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja ... kojom su hrvatski branitelji podrezali krila UDBA-škoj nemani i omogućili borbu protiv udbaških podmetanja i zastrašivanja
Hrvatska je naša, moramo se za nju boriti...