27

subota

srpanj

2013

Strašni, fašistički antifašizam

Po svjedočenjima V. Mačeka, nacistička njemačka je nudila Kraljevini jugoslaviji pakt po kojem ta Jugoslavija ne bi učestvovala u vojnim operacijama, pa pakt u kojem bi zauzela Solun (srbi). Kraljeva vlada je u pregovorima dobivala izuzetno povoljne aranžmane. Pakt je potpisan, ali kako su Srbi tražili i drugu stranu (britance) za osiguranje sigurnog ishoda rata, pučem su (general Simović) htjeli osigurati i pakt s nijemcima i pakt s britancima. Fašistički antifašizam.

U Srbu su, 1000 četnika i 60 komunista 27. srpnja 1941. digli (spustili) ustanak. Srpski.
Pobili su jedinu preostalu hrvatsku obitelj u Srbu (bespotrebno) i katoličkog svećenika ispekli na ražnju. Fašistički antifašistično.

Ako je , po srpskoj vojnoj doktrini, četnički pokret gerilski, onda je nepobitno planiran.
Partizanski pokret, vođen od KPJ, planiran je nepobitno. Čekali su 22. lipnja (hitlerov napad na SSSR), poštujući nacističko-komunistički sporazum. Tito je ponudio 1943. (preko Vladimira Velebita) nijemcima u Zagrebu vojnu suradnju u slučaju iskrcavanja britanaca na jadransku obalu ...

Zaključak: ustanak/pobuna u Srbu nisu odgovor na ustaške "zločine" (uspostave NDH). Aktivnosti komunista i srba su planirani otpor uspostavi bilo kakve (zločinačke ili ne zločinačke) hrvatske države.

Fašistički. Antifašistički.
Fašistički antifašizam.


Hrvatska živi vječno!