18

četvrtak

travanj

2013

Sanader konačno HDZ-ov adut

Ili kako je kradeze postao HDZ

Svojedobno je Sanadera na parlamentarnim izborima potpomogao pok. Račan (povlačenjem), predsjednik Mesić kao imenovatelj mandatara (tadašnje) nove vlade i SDSS (Stanimirović, Pupovac) svojim koalicijskim glasom (potrebnim za imenovanje mandatarom).
Sve neHrvat do neHrvata.

Sanaderovo doba upravljanjem HDZ-om i Državom obiluje netolerantnošću i nedemokratičnošću. Obzirom na stručnost (Sanader je doktor znanosti), teško je vjerovati, da je osim tajnih i otuđenih centara moći u RH itko drugi utjecao na njegove odluke. Tako se i ponašao.

Tvrdnja (odavno znana): Sanader je bio Manolićev insider za urušavanje HDZ-a.

Poznata je i dogodovština o spremanju Sanadera za preuzimanje HDZ-a pred samu Tuđmanovu smrt ...
Normalno, niti je HDZ osoba (mada tu stranku često i krivo poistovjećuju s Tuđmanom; Tuđman je samo istinskim postavljanjem politike te stranke osvojio naklonost pučanstva), niti osoba može obilježiti stranku. Pojedinci mogu samo sebe prokazati u dobrom ili lošem svjetlu.

Politika suvereniteta (istinskog interesa građana RH) trajno je obilježje HDZ-a. Nikakvim političkim manipulacijama to nije moguće promijeniti.


U zadnje dvije godine, bilo koji događaj koji pogoduje popularnosti HDZ-u, rezultira "priznanjima" i "nagodbama" u slučaju Sanader. Dolazak pape Benedikta XVI pred izbore (izrazito nadahnuti i poučan iskaz o povijesnim zaslugama hrvatskog naroda), dolazak gosp. Merkel pred izbore (kao znak podrške gosp. Kosor), ...,oslobađajuća presuda u slučaju Gotovina, izborna pobjeda za EU parlament koju je ostvario HDZ, ...
Svaki događaj izazivao je promjene u slučaju Sanader.
Zadnji u nizu, izborna pobjeda HDZ-a, izazvala je g. Fiolić bez nagodbe u sudskom svjedočenju priznati svoje i Sanaderove grijehe... (koje, bili počinjeni ili ne, treba dokazati).
Nedvojbeno je da je Sanader postavljen i vođen iz tajnih (antihrvatskih) centara moći. Nedvojbeno je da je Sanader štetio nečijem ugledu (sad vidimo samo svome; i "ugledu" exudbaša koji ga "vode" ..).


Nedvojbeno je da je rastezanjem slučaj Sanader, Sanader konačno postao HDZ-ov adut!

(ili o specijalnom ratu i vremenu koje je potrebno da bi se uočio taj rat i postavilie pravovaljane protumjere ... Sanader je HDZ-ov adut!)