08

ponedjeljak

travanj

2013

O prosvjedu i ćirilici (preciznije)

I još ponečemu ...


Prosvjed je (u organizacijskom smislu) veleban odraz volje hrvatskog naroda za dostojnom državnom upravom (na čelu ministarstva uprave je onaj mali karijerista bauk, iskompleksiran vlastitom ograničenošću zbog koje su ga postavili na čelo tog ministarstva; završio je matematiku a o politici ili upravi nema pojma).


Zašto branitelji prosvjeduju protiv uvođenja ćirilice u Vukovaru? Jer znaju da nisu ostvareni zakonski uvjeti za uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru!
Tko zna da nisu ispunjeni uvjeti za taj čin? Branitelji, Hrvati, Bauk i Sdp!

Međunarodna javnost doživljava prosvjed kao šovinistički ispad ... Branitelji su trebali istupiti na prosvjed s legitimnim zahtjevom za odstupanjem prosrpske vlasti.
Legitimno su mogli izraziti nezadovoljstvo s trenutnom vlašću (i ne spominjati ćirilicu).


Milanović se oglasio. I izjasnio. Poštivat će zakon. Kao kad je zakon (Ustav) nalagao neobjavljivanje Registra branitelja. Izglasao je ustavni zakon i otklonio prepreku objavi.
Nelogična je formulacija Milanovića o poštivanju zakona ako se zna da on zakone koji mu ne odgovaraju većinom u Saboru prilagodi svojim potrebama. Nelogično je kako se nije izjasnio o svojoj volji uvesti ćirilicu u Vukovaru (unatoč dokazima o lažnim popisima i neuskalađenosti popisa sa stvarnim stanjem u Vukovaru).


Umjesto međunarodne dvojbe, branitelji, Hrvati, prosvjednici protiv ove i ovakve vlasti ubuduće moraju preciznije postavljati svoje zahtjeve.


Dovoljno im je reći da ne vole ovu vlast. To je njihovo legitimno pravo izraziti nezadovoljstvo vlašću koja krši Ustav, hrvatske zakone i izdajnički služi drugoj državi/državama na štetu vlastite države (koja očigledno nije njihova; jer se za nju nisu ni borili).


Protivljenje ćirilici nije glavni motiv prosvjeda. Stoga je neophodno precizirati i povod prosvjeda i ulogu ćirilice u povodu.

(Prilog temi o Unutarnjoj agresiji, potaknuto odnosom i postupcima trenutne vlasti prema građanima RH)