27

subota

listopad

2012

Krivnja VI

Od dolaska na vlast sdp-ovaca (ateista, anacionalnih jugoslavena, prosrba, orjunaša, (obrijanih) četnika, antifašista, ... domaćih izdajnika) stalno se nameće tema iseljavanja mladih u druge zemlje.
Iseljavanje mladih nije posljedica bolje pogodnosti u inozemstvu, već nepostojanje kapitala (akumulacije) i poduzetničkog duha (svi idu vani zapositi se za veću plaću nego bi imali ovdje ...).

Stalno ponavljanje te teme može se smatrati svojevrsnom promidžbom (s ciljem iseljavanja mladih, što je i prije bio cilj kpj/kph/skh/skh-sdp/sdp-a). A manjak kapitala (proletarizaciju) i pomanjkanje poduzetničkog duha su zagovarali upravo kpj/kph/skh/skh-sdp/sdp-a partijaši ... (u svojim programskim načelima).


Krivnja je njihova ....



Povodom učestalog napominjanja mogućnosti iseljavanja (a bez obrazloženja tog procesa ...) Drugovi, Zna se!

20

subota

listopad

2012

Političko regrutiranje ...domaći izdajnici

SDP je stranka koja paradoksalno regrutira svoje političke djelatnike. Nasljednica zloglasne KPJ/KPH/SKH postala je SKH-SDP (skh-sdp stranka demokratskih promjena kad se naknadno ozloglasila dodatnom izjavom o HDZ-u kao stranci opasnih namjera ...) te se nakon gubitka izbora preimenovala u SDP (socijaldemokratsku partiju).

Bez prave podrške i političkog programa koji je od početka (osim naivnima) komunističke misli bio promašen, kriv i prazan. Ustoličen sovjetskim vojnim osvajanjem, pod partizanskom doktrinom (interesantan je naziv partizan, -ana, 5. partizane franc. (partisan- pristaša, pristalica, privrženik, gerilac, strančar; a partizani bi bili borci snaga oslobodilačkog pokreta koji, formirani u posebne jedinice, djeluju samostalno ili u suradnji s jedinicama regularne vojske; njihovi zadaci mogu biti: plitičko djelovanje u vlastitim narodnim masama i kod neprijatelja, zaštita naroda od nasilja, uništavanje neprijatelja i dezorganizacija njegova komandiranja i pozadine, suradnja s jedinicama na fronti (izviđanje, prepadi, napadi na izolirane dijelove, komunikacije, aerodrome, itd.) s krajnjim ciljem da se neprijatelj oslabi, uništi i protjera s okupiranog teritorija)(po b. klaiću rječnik stranih riječi)).

Doktrina nametanja vlasti, s kupovanjem i manipuliranjem političkim osobama.

Financiranje takve stranke (partije) i njeno funkcioniranje puno je paradoksa. Od suradnje s Ustašama (do 1936., do kad su ih obučavali revolucionarnom radu), preko članova HSS-a koje su do pojave Sovjeta puštali da nesmetano funkcioniraju u partizanskom pokretu (misli se na dio hss-ovaca koji se priklonio partizanima), Šubašića i prijelazne Vlade,... Po raspadu Jugoslavije su sklopili vrlo povoljan pakt s Tuđmanom (iako su samo čekali trenutak da ga razvrgnu; u tom se očitovala povoljnost tog sporazuma ..). Suradnja u koaliciji 2000. s HSLS-om (pa razvrgavanje te suradnje s Budišom), suradnja u koaliciji 2011. s IDS-om (pa razvrgavanjete suradnje).
Uvijek isti model. Suradnja do prelomnog trenutka. Kupovanje političara (malen broj) i zaklanjanje iza mogućih nositelje istinske političke ideje ...

Paradoks je da unatoč zlu koje su tako počinili i dalje koriste isti model zloupotrebljavanja vlasti i narodne volje. Paradoks je da golobradi članovi nakon 6 mjeseci članstva u partiji i danas postaju saborski ili gradski zastupnici. Svi su na funkcijama. Drže više funkcija nego imaju aktivnog članstva (pa im pojedini, vrbovani, čanovi obnašaju istovremeno nekoliko funkcija iako nisu u stranci proveli više od nekoliko mjeseci .)

O političkoj misli ili djelu ne treba trošiti riječi. Bernardić je u Zagrebu, potpisivanjem pristupnice, postao vječni kandidat za najveće funkcije u gradu čiji je proračun iznosio 12 milijardi kuna ...
U Splitu se oslanjaju na nekog Baldasara .. kad ga nisu uspjeli profilirati (oni nikad ne stiču simpatije), guraju Grubišića (koji je ušao u Sabor na najčudniji način). Grubišić je bio svećenik, dake politički nije djelovao ali to nikom nije smetalo pa podigao glas protiv tog političkog analfabeta, diletanta (koji svoju najjaču stranu, sociologiju, izvrgava sramnoj redukciji (na komunističko/socijalističku misao; čak ne ni na socijalnu).
U Zadru koriste isti model s 60-godišnjim zadarskim bankarom Ivom Bilićem ...

Uvijek netko drugi (jer su nepopularni), uvijek laži i obećanja (laži o društvenim procesima i obećanja na tim lažima) ... i uvijek novac u sprezi s vlašću.

...

U demokratskom društvu vlast nije svrha, jer je Ustavom zagarantirana zastupnička demokracija te je agresivnost sdp-a protuzakonita. Vlast je projekcija volje glasača.
Po obliku političkog regrutiranja spadaju u domaće izdajnike (nemaju podršku naroda jer su spremni napraviti sve protiv vlastitog naroda ...).

Povodom aktivnosti sdp-a (medijski dobro popraćenog, što neumitno izaziva pitanje finaciranja te stranke) na lokalnoj razini (priprema za lokalne izbore) i pojašnjenja potrebe te stranke za izrazitim novčanim sredstvima (kojima hrani svoju ambiciju za vlašću, makar na štetu glasača kome ta vlast pripada ..)

17

srijeda

listopad

2012

SDP, Tuđman i domaći izdajnici ...

Pad komunističkog bloka u istočnoj Europi je izazvao promjene i u sfrjotu (kao satelitskoj tvorevini).
Sociološke i demografske promjene, iako međunarodnim normama branjene, su uzele maha ali je jugoslavenska dikatatura na čelu sa srbima pretendirala nastavak održavanja te tvorevine. Iako je kao rezervni plan imala proširenu Srbiju (za koju baš i nisu vjerovali da je vjerojatna). Jugoslavija im je bila prva (i najbolja) opcija.

Za jugoslavenstvo su trebali imati (uz političko nasilje) podršku u ostalim republikama. Trebali su se osloniti na domaće izdajnike.
Kovanica domaći izdajnik skovana je i rabljena u Hrvatskoj iza prijetvornog ujedinjenja s Kraljevinom Srbijom u jednu državu ... Oni koji su proveli ujedinjenje na prijevaru prozvani su domaćim izdajnicima. Kako se kovanica specifično odnosila na projugoslavene, Tito je iza drugog svjetskog rata tu kovanicu prenamjenio na svoje protivnike. Ta je praksa, koju je 90-ih promovirao Mesić, i danas prisutna (što ukazuje na upletenost Mesića u hajku i puč sdp/kukuriku koalicije naspram najjače političke stranke HDZ-a). (Pojašnjenje: povicima o upropaštavanju i korupciji podmeli su sve svoje grijehe stranci koja je izrazito suprotna po ponašanju i idejama od samog sdp-a ..).

U osvit sobode, jugoslavenstvo kao ideja je bila jedina nada srbima za zadržavanje hegemonističke, okupatorske, dominatorske i dikatatorske uloge. Samo su im domaći izdajnici u tom mogli pomoći ...

Tuđman je, uvidjevši opasnost, ponudio tadašnjoj stranci oprost (za počinjene zločine), neprovođenje lustracije (ako ste se ikad zapitali zašto?), ostavio im znatna materijalna dobra (kako u nekretninama tako i u novcu ...), poziciju neutralnosti (prema srbima) pa su bili slobodni bez sankcija napuštati Sabor pri svim značajnijim državnim odlukama koje su se ticale suvereniteta, ..
Toliki oprost (u ime politike oprosta, a zapravo u ime pragmatične politike neutraliziranja domaćih izdajnika ...) dao im je hrabrost izvoditi političke vratolomije (napadajući HDZ koji je pristao odigrati rolu prikrivanja ratnih kredita ...).
No, nedostatno za pravo biračko tijelo ... Jedino SDP globrade članove, netom učlanjene, za 6 mjeseci partijskog staža šalje u izbore za gradonačelnike, saborske fotelje i ostale političke funkcije . Nemaju niti podršku niti članstvo. A za takav isprazan način djelovanja trebaju im novci. Nakon 20 godina se istopio tuđmanov poklon (prilog hrvatskoj lijevoj ideji) (te su stoga istog trena najoštrije i pokvareno napali HDZ).
Odabirom Čačića, Linićevim haračom i pasivnošću samih birača sdp trči u svoju propast. Novce neće dobiti (nema više Tuđmana), niti imaju ikakvu drugu značajniju ulogu ... sad su obični, najobičniji DOMAĆI IZDAJNICI.

Hrvatska mora/je morala pobijediti!

15

ponedjeljak

listopad

2012

Krivnja V

Površno uzimanje postulata (navodno proisteklog iz pojma socijalne pravde) o prevelikoj cijeni ljudskog rada u Hrvatskoj (iako su i ona prijašnja primanja bila nedostatna za normalan život, mimo ropstva ...) dovela su do još jedne krivnje.

Uz krivnju držanja ljudi u ropstvu (gdje, bez obzira na količinu i produktivnost rada, primanja nisu dostatna za održavanje osnovnog metabolizma), smanjenjem cijene ljudskog rada, a povećanjem cijena svega ostalog stvaraju se pretpostavke za povećanje stope korupcije.

Formiranje niže cijene ljudskog rada od stvarne dovodi do nadopunjavanja te cijene koruptivnim putem.
Uz sveukupno smanjivanje bogatstva društva, i faktor koruptivnosti proizišao iz uobičajeno krivo formiranih cijena usluga i roba koje kontrolira država, zaključujemo da se ova vlast odlučila za produbljavanje krize i kupovinu političke podrške toleriranjem korupcije ..

Krivnja je njihova ...


Uz napomenu, (komunističko/socijalistička) revolucija i jugoslavenstvo su uvijek jahali na istoj premisi (koruptivnost kao faktor kupovine političke podrške).

Međunarodnim pravnim normama zabranjena metoda uništavanja građana ...

12

petak

listopad

2012

Krivnja IV

Problem iseljavanja mladih osoba iz Republike Hrvatske ima svoje korijene ...

Iseljavati ima potrebu netko tko nalazi bolje životne uvjete negdje drugdje i ima želju napustiti matičnu državu ...

U ova vremena, problem sagledavaju (koliko ih društvo zaduži) sociolozi, ekonomisti, politolozi, ...

Poticaj iseljavanju je besplatno školovanje. Takve osobe iseljavaju (iako su poluobrazovane). Socijalisti svojim smanjivanjem primanja (koja su u tijeku), povećanjem poreza (koja su u tijeku) i besplatnim školovanjem izuzetno pogoduju iseljavanju (koje bi i bez toga postojalo). Ali se javno često očituju o toj temi prikazujući se kao oni koji su zatekli to stanje ...

Sve je poznato. (Postojeće stanje pogoršavaju, a ciljano pogoršanje prikrivaju prijašnjim postojanjem problema ...).

Krivnja je njihova (pogodovanje iseljavanju i istovremeno ustrajavanje na povratku odseljenih srba postaje težak teret ove i ovakve vlasti).

Povodom učestalih istupa, kako vladajućih tako i polupoznatih osoba (s društvenih margina), s propagandnim ciljem (zavaravanja javnosti).

11

četvrtak

listopad

2012

Krivnja III

Ustrajavati na reduciranju teoretsko-praktičnih metoda sagledavanja i razvijanja društva veliki je grijeh s predumišljajem.
Jednoumlje je ciljano.

Svaka okupatorska, nenarodna vlast teži dikataturi i nametanju rješenja. Teži jednoumlju i isključivanju ikakvih rješenje do željenih (protunarodnih).

Ustrajnost nove (sdp/kukuriku) vlasti na jednoumlju iskazuje tu vlast kao nenarodnu ...

Krivnja je njihova ...

07

nedjelja

listopad

2012

Krivnja II

Sociološki, nastupanje pobornika komunizma, koji su rušili postojeći sustav (u kojem je postojala struktura društva), oslonjeno na pro jugoslavene (kao što su i pro jugoslavenski elementi više vjerovali komunistima nego hrvatskim nacionalnim snagama), pa čak i ustaški pokret (željan rušenja društvenog sustava) postaje dio zajednice sa komunistima, etablira sociološku nestabilnost. Nositelji društva, pa i njegove obrane nisu oni koji najviše profitiraju od društva i njegove stabilnosti.

Dakle, nestabilnost društva uvode jugoslaveni, komunisti. Ta nestabilnost je konstanta jugoslavenskog društva.
Društvo brane i održavaju neke nove (sirotinja) snage. Postulat koji su nametnuli komunisti.

I u zadnjem ratu, oni koji su u komunizmu materijalno napredovali, uglavnom nisu sudjelovali u obrani postojećeg ili nametanju novog društvenog uređenja.
Ostaje upitno, da li će sudionici prevrata, borbe za neovisnost, borbe za obranu, borbe protiv agresije, a bez da su vođeni (osim vlastitim pozivom) dozvoliti minoriziranje i razdiobu na svoju štetu... (ono na što je kukuriku koalicija podigla najviše povike).

Sociologiju stanja su upravo skh/sdp prosrbi, jugoslaveni, ateisti, komunisti etablirali i svojom Jugoslavijom uspostavili ...
Krivi su što je nastao (sociološki) vakuum i društvo ne funkcionira (sociološki) normalno (do normalno kao posljedica stanja).

Krivi su (krivnja je njihova).

Uz pokušaj sdp/kukuriku koalicije prikazati ratne kredite kleptomanijom, a prikazujući sebe na čelu "pokradenih " (naprosto nisu imali nikakvih zasluga do negativnih i produžavaju ih) ...

05

petak

listopad

2012

Krivnja

Uzroci razdijeljenosti hrvatskih građana leži u u opredjeljenju nakon raspada AU monarhije. Nakon toga hrvatsko stanovništvo se podijelilo, s teškim posljedicama.
Želja za hrvatskom nacionalnom državom naišla je na suprostavljanje pobornika jugoslavavenske ideje.

Skoro sto godina aktivnog ustrajavanja na jugoslavenstvu uzrok je teških sukoba (građanskih ratova) koji su buknuli pri svakoj političkoj ili vojnoj svjetskoj krizi koja je otvarala vrata građanskog rata.

Sputavanje Hrvata u formiranju nacije i nacionalne države uzrok je teških nesuglasica. Poborništvo anacionalne Hrvatske, dijela neke zajedničke države proizvelo je ujedinjenje s Kraljevinom Srbijom u Kraljevinu SHS, pa stvaranje Kraljevine Jugoslavije s jugoslavenskom nacijom. Iza Drugog svjetskog rata, stvorena je Narodna Republika Jugoslavija (s NR Hrvatskom), Federalna Narodna Republika Jugoslavija (s Narodnom Republikom Hrvatskom kao dijelom te federacije), Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija (sa SR Hrvatskom).

Odbijanje prava Hrvata na stvaranje nacionalne države (i nacije) provodile su snage koje su se u mnogo pojavnih oblika predstavljale ispravnim (proglašavajući legitimno pravo nacionalizmom i zakonom ga branili). To je uzrok podijeljenosti i građanskih ratova. Uzročnik i povod.

Jugoslaveni, orjunaši, rojalisti, integralisti, komunisti, partizani, ... protivili su se legitimnom pravu na nacionalnu državu. Političkim i drugim nasiljem. Krivci su za sva zla koja su proizišla iz tog protivljenja.

Krivci su za stvaranje podijeljenosti hrvatskog društva, koje je uzrokovalo građanske ratove (41.-45., kao i građanski rat 91.-95. kao dio agresijskog rata Srbije na RH i BiH).
Politika trenutno vladajućeg sdp-a na politici je polarizacije i produbljavanja razlika unutar hrvatskog društva. Bez zadrške stvaraju uvjete novog građanskog rata ...

Obzirom na opasnost svog političkog izričaja, moraju lagati i krivo optuživati (kao i do sada) kao dio plana kamufliranja ...

Krivnja je njihova.

Uz nastojanje vladajućih prikazati se popularnim (lažnim anketama o popularnosti Josipovića i Milanovića ...) Ili tko ne može biti popularan

03

srijeda

listopad

2012

Uz Sanadera ...

Ja ne mogu shvatiti ... bio je rat (koji nije izazvao Sanader). Popljačkalo, poklalo, popalilo, razrušilo, silovalo, ... kriv Sanader!
NIJE!

To je projiciranje krivnje.

Mehanizam nastranog suočavanja sa stvarnošću ..



Uz Temu o Sanaderu, podržavajući borbu pojedinca protiv društvene urote

01

ponedjeljak

listopad

2012

Što je rekao Sanader

Gostujući u emisiji NU2, dr Ivo Sanader je iznio svoje razloge odlaska s mjesta premijera, priopćio ponašanje njegove odabranice (gos. Jadranke Kosor, u suradnji s glavnim državnim odvjetnikom) na mjestu predsjednice stranke i mjestu predsjednice hrvatske vlade i iskazao stav o svojoj nedužnosti.

U razgovoru je elaborirao ponašanje državnih struktura, uključujući ponašanje glavnog državnog odvjetnika g. Bajića (uključivo dostavljanja dokumenata medijima javnog priopćavanja).

Nadalje, ponašanje g. Bajića, koji je u ovisnosti o saborskoj većini dva puta molio G. Sanadaera za mandat glavnog državnog odvjetnika ...


Sanader je postavio tezu o pritisku na teritorijalne ustupke prema Sloveniji u sklopu pristupnih pregovora. Poznato je da nako nagodbe s g. Kosor, slovenska strana sada uvjetuje nerješavanje duga Ljubljanske banke kao preduvjet ratifikacije pristupnog ugovora.

Po spoznajama iz zakulisnih krugova, pritisci Austrije, Nizozemske i još nekih članica EU, može se zaključiti da je Hrvatska za pristu u EU stavljena pred mnogobrojne ustupke koje je morala učiniti za završetak pristupnih pregovora ..

Teza I :(koju Sanader nije izrekao, ali je dao naslutiti ...) britanci (englezi) su tražili smjenu državne vlasti, od svehrvatskog HDZ-a ka prosrpskom SDP-u jer je HDZ pro nijemački orjentiran i time bi se ojačao nijemački blok u EU.

Obrazloženje: Englezi su pravili najviše prepreka u pristupnim pregovorima (pa je i posjet pape nijemca te podrška gos. Angele Merkel Kosorici za parlamentarne izbore bilo samo odnemaganje HDZ-u na čelu s Kosor u parlamentarnim izborima). ...


Teza II (ili Ia): Znajući britanske sklonosti zapletima, oni se nisu suprostavljali jačanju njemačkog bloka, nego su pomogli svojim diplomatsko-zakulisnim igrama prikriti nehrvatsku vlast koja je jedina bila voljna organizirati "uspješni" referendum o pristupanju u EU.

Kako je Sanader u gostovanju kod Stankovića iznio tvrdnje koje se bez dodatnih pojmova ne mogu jednoznačno protumačiti (svi komentatori tog nastupa imaju poteškoća postaviti suvisle zaključke) jasno je da bez (naknadne) dodatne konstrukcije izrečeno nije cjelina.

Kao što ne možemo suvislo shvatiti ponašanje EU prema Hrvatskoj u pristupnim pregovorima, i očito je da su sudjelovali u unutarnjim stvarima Republike Hrvatske ... protuzakonito.
Politički manevar prema RH i g. Sanaderu, oslonjen na domaće pojedince, ukazuje da su sanaderovi progonitelji krivlji od njega samog ...

Dakle, po svemu sudeći, g. Sanader je izrekao i više nego što je rekao ..

Potaknuto gostovanjem stručnjaka za komunikacijske vještine u emisiji Tema dana na HRT1 30. rujna 2012. g (i samim gostovanjem g. Sanadera u emisiji NU2)