Gorf Grogmug

ponedjeljak, 24.07.2006.

Sutra...

Jedva čekam sutra! Napokon idem u pravu misiju!
Sjajan je osjećaj znati da sam se za ovo pripremao otkad sam primio prvu sjekiru u ruke. Dosad je bilo sjajno, ali sada tek počinje prava stvar!
Prvo pauci, pa goblini, pa orci, pa divovi... Ne znam di će mi biti kraj...
Ali korak po korak. Prvo treba riješiti pauke.


Ovo je mapa bliže okolice mojega grada, a ova šuma lijevo od njega je ta šuma ispod koje idemo. Karte podzemnih putova su prilično nejasne, na ovoj mapi to izgleda jasnije.

24.07.2006. u 23:57 • 10 KomentaraPrint#

nedjelja, 23.07.2006.

Lovina. Ili, ako se Boliga pita, hrana njami


Evo, protiv ovog se moramo borit. Ovo je divovski podzemni pauk koji lovi plijen tako da isplete mrežu po cijelom promjeru tunela i čeka da se žrtva uhvati u nju. Mreža nije previše gusta, ali je zato jako ljepljiva i kad se plijen jednom zalijepi, teško se izbavi iz nje. Dobra stvar je da je ta paučina lako zapaljiva.
Ovi pauci imaju samo jednu slabu točku, a to je prostor gdje im se nalaze oči. Ali taj prostor je branjen s dvjema opasnim šiljatim hvataljkama koje su pauku jedino oružje. Kada jednom uhvati žrtvu, u nju ubrizga otrov koji odmah počne djelovati. Druga jaka strana mu je velika pokretljivost, iako se na prvi pogled ne čini tako. Noge mu također nisu slaba strana, te u slučaju da mu se odsijeku po dvije sa svake strane i dalje je 100% pokretan. Ljuska mu nije jako tvrda i popusti već nakon prvog, najviše drugog udarca.


Ovo je još jedna vrsta na koju su nas izvidnici upozorili, ali nije tako brojna. Ovo je pauk rovaš koji ne plete mrežu, nego kopa rovove. On se ukopa u zemlju i tamo čeka plijen. Kada plijen naiđe, iskoči iz zemlje i zgrabi ga. Njegove hvataljke su jače nego kod divovskog pauka, ali mu otrov nije toliko jak. Trup mu je čvršći, ali su mu slaba strana prednje noge bez kojih je izgubljen i ne može kopati. Ako mu se obje odsjeku, uglavnom pobjegne. Problem je kaj u borbi uvijek digne te noge visoko u zrak i napada štipaljkama.
Obje vrste su mnogo veće od patuljaka.
To sve smo jučer naučili u zapovjedništvu i do danas smo svi to morali zapamtit. Danas smo pak uvježbavali na koje načine ih najlakše možemo onesposobit. Istina, radili smo to na lutkama koje samo oblikom predstavljaju te pauke, ali bile su prilično stvarne. Također smo se podijelili u grupe od po 10 patuljaka, a uz svaku ide i po jedan svećenik. Nažalost, ni Bolig ni Herno nisu sa mnom. Moju grupu vode mlad ali iskusan ratnik Nur'toak i svećenica Hezre. Ona je vrlo poznata svećenica boga rata Clangeddina i sretan sam kaj je u mojoj grupi.
Sutra opet slijedi dan na vježbalištu uz još neke dodatne savjete i završnu pripremu.
Preksutra krećemo!!!

23.07.2006. u 21:59 • 27 KomentaraPrint#

subota, 22.07.2006.

Nova sjekirica!

Dobio sam novu sjekiru od tate i ujaka Trempa. Ujak je kovač i u dogovoru s mojim tatom napravio mi je sjekiru. I to ne bilo kakvu! Čeličnu patuljačku ratnu sjekiru! Ujak se stvarno potrudio i s jedne strane oštrice ugravirao je Moradinov simbol, a s druge simbol našeg klana. Guntar mi je rekao da tata tu sjekiru čuva već nekoliko godina i čeka da krenem u prvu pravu bitku da mi je pokloni. Tek sam se tada sjetio da su Guntar i Gantar isto dobili svoje prvo pravo oružje tek kad su krenuli patrolirat.
Osim jutra, kada sam bio kod kuće, dan sam proveo u zapovjedništvu, slušajući savjete iskusnih ratnika i pripremajući se za pohod. Svi patuljci koji su pozvani u misiju morali su biti na tim predavanjima te smo tako saznali da s nama putuje i pet svećenika, od kojih su dvojica zeleni ko i ja. Osim taktičkih savjeta, pregledavali smo mape tih tunela i "opasne točke", tj. područja gdje pauka ima najviše. Nije mi trebalo dugo da skužim da ta predavanja nisu pretjerano zanimljiva. Jedino je zabavan bio Bolig koji je stalno ispitivao koliko bačvi pive nosimo i koji su od tih pauka jestivi. Mislim da vođa pohoda, narednik Megrak, već sad žali kaj ga je pozvao! Ja ne žalim, jer znam da je Bolig, osim što je neozbiljan, jako dobar ratnik i da će pauci sami počet bježat od tog njegovog čekića.
A u njegovu sposobnost baratanja oružjem narednik se može uvjerit već sutra, jer sljedeća dva dana radimo na vježbalištu, gdje uvježbavamo taktičke manevre i dijelimo se u manje skupine. E, to je već puno zanimljivije od sjedenja u dvorani i slušanja o tome kak je mreža divovskog podzemnog pauka jako ljepljiva.

22.07.2006. u 23:59 • 5 KomentaraPrint#

petak, 21.07.2006.

Idem u patrolu!!!

I to ne bilo kakvu patrolu, nego u misiju čišćenja!
Izvidnica u kojoj su bila i moja braća vratila se i izvijestila da su se u podzemno područje zapadno od Adbara, točno ispod Hladne šume, počeli masovno nastanjivati divovski pauci. Stoga zapovjedništvo šalje 50 ratnika da očiste to područje, od kojih 20 ide u patrolu po prvi put. I ja sam među njima!
Još sam se više razveselio jer mi je tu radosnu vijest donio moj brat Guntar. Rekao je da ti pauci nisu pretjerano opasni, ali da ih ima jako puno i da su zakrčili većinu tunela svojim mrežama i tamo čekaju plijen. I prije su živjeli ispod Hladne šume, ali nikad tolko blizu Adbara.
Da stvar bude još bolja, idu i Bolig i Herno, a još su nas i povukli sa Zapadnih vrata da bismo se mogli što bolje pripremit za misiju. Zbogom, Zapadna vrata! Nek vas odsad čuva netko mlađi od mene, ja idem koristit svoju sjekiru tamo di je doista potrebna!

21.07.2006. u 15:53 • 8 KomentaraPrint#

četvrtak, 20.07.2006.

Na straži II

Danas sam pola vremena proveo na straži, pola vremena hodajući po gradu. Naime, došla su dva glasnika iz Silverymoona s vrlo važnom porukom za kralja Harbromma. Pošto glasnike moramo osobno provesti do kraljevih odaja, ponudio sam se da to napravim samo da ne budem na onom dosadnom mjestu. Putem sam ih pitao o čemu se radi, ali mi nisu htjeli reći jer je poruka namijenjena kralju osobno. Rekli su mi samo da se radi o političkim pitanjima. Poznavajući svog kralja, dat će im nogu u guzicu jer ga ne zanimaju previše te političke dužnosti. Da mu na vrata pokuca dvadeset tisuća do grla naoružanih orka znao bi ih ugostit na pravi način. A kad mu dođe službeno poslanstvo iz nekog ljudskog ili vilenjačkog grada, jadnik je potpuno izgubljen!
Na dvoru sam morao pričekati da kralj završi s glasnicima pa sam vrijeme iskoristio da se raspitam kaj je bilo s Boligom. Zapovjednik mi je rekao da ga je zaista poslao u rudnik da se malo smiri, ali kaže da je Bolig bio oduševljen „kaznom“ te da je rekao: „Sve je bolje od Zapadnih vrata!“. Taj Bolig možda smrdi i nepristojan je, ali zna kaj je dobro! Od zapovjednika sam još saznao da bi mi se braća trebala sutra vratit iz patrole. Jedva čekam da ih vidim i da mi pričaju kak je bilo.
Ma zapravo jedva čekam dan kad ću i ja ić u patrolu!

20.07.2006. u 18:26 • 5 KomentaraPrint#

srijeda, 19.07.2006.

Na straži

Baš kak sam i mislio, Bolig se nije pojavio niti na vježbalištu, niti kod stražarnice. Herno mi je rekao da je išao kod narednika na razgovor. Sigurno će ga za kaznu poslati u jedan od rudnika, iako mislim da to i nije neka kazna jer je dole pivo najbolje. Uostalom, kao da će se Bolig promijeniti. Stalno će zabavljat one stare jarce u rudniku i pit s njima te će bit još gori kad se vrati.
Na straži nije bilo previše zanimljivo. Prošla je jedna karavana iz Felbarra s tkaninama iz Silverymoona. Ti vilenjaci su tolko lijeni da ne mogu sami donijet svoju robu nego zapošljavaju patuljke. Kažu da im Adbar smrdi. Meni nikaj ovdje ne smrdi. Osim kad Bolig dođe.
Prošla su i dva čovjeka, a jedan je rekao da je došao raditi u rudniku. Hahaha! Očito mu niko nije rekao da tuneli u rudnicima nisu baš tak visoki. Sutra ga očekujem na povratku. Čovjek da radi u našem rudniku. Svašta.
Na moju velku žalost, došao je i zapovjednik straže i izvijestio nas da sljedeća tri dana ostajemo ovdje. Ni Herno nije oduševljen. Taj patuljak nas dvojicu očito mrzi.
A možda baš sutra dođu orci i goblini i mi ćemo biti na prvoj crti!
Možda.
Možda ja čitam previše knjiga.

19.07.2006. u 15:06 • 8 KomentaraPrint#

utorak, 18.07.2006.

Uf, taj mamurluk...

Mrzim orke!
Istina, nisu oni krivi kaj me danas boli glava, nemrem podnijet svjetlo, a u želucu mi oluja. Al ipak ih mrzim. Nisam ni slutio da patuljci, koji inače jako dobro podnose alkohol, čak i onu groznu mješavinu rakije i jabukovače u Starom Podrumu mogu imati takav mamurluk. Stvarno sam pretjerao sinoć.party Još kad se sjetim da danas navečer moram čuvati Zapadna vrata umjesto da idem u patrolu s braćom, još mi je gore.
Zapadna vrata! Pa tamo ni miševi ne prolaze! Najdosadnija stražarnica u cijelom Adbaru. I baš mene, i to baš danas zapadne čuvanje tih vrata. Jedina nada mi je da će možda Bolig i Herno čuvati vrata sa mnom, s njima nikad nije dosadno. Al trebao bih s Boligom ozbiljno razgovarat, da nije bilo njega jučer u krčmi, ne bi mene danas tolko bolila glava. Možda ga i ranije sretnem, ako se udostoji ustat i doći na vježbalište. Što me upravo sjetilo, moram i sjekiru očistit...

18.07.2006. u 11:31 • 7 KomentaraPrint#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Bit će govora...

...o mnogo zlata i ponešto srebra.

Moja malenkost

Hehe, kužite, malenkost, hehe!

Počujte

Ovo je pjesma mog omiljenog benda Cripples and Psychos - and two pretty elves:

The gold song

Gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold

And some silver!

Gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold

And some steel!

Gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold

And some ore!

Gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold

And some mithral!

Gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold

And some iron!

Gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold

And some more silver!

Gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold
gold gold gold gold

Gold!