Hrvatska - zemlja slapova (NOVI VIDEO)

15.05.2023.


Poštovani, predstavljam novi video - Croatia - land of waterfalls / Hrvatska - zemlja slapova. Koji je vaš omiljeni slap?

Oznake: slapovi

Ban Gioc slap (VIDEO)

31.12.2022.

Ako tražite veličanstveni vodopad od kojeg će vam zastati dah, vodopad Ban Gioc u Cao Bangu u Vijetnamu pravo je mjesto za vas! Spektakularan Ban Gioc, u Kini poznat i kao slapovi Detian, jedan je od najvećih slapova na svijetu. Nalazi se na granici Kine i Vijetnama i nezaobilazno je odredište za svakoga tko želi iskusiti prirodu u njezinom najboljem izdanju.

Oznake: Vijetnam, kina, slapovi, vodopad, Putovanja

Manojlovački slapovi (NOVI VIDEO)

04.05.2022.

Samo nekoliko stotina metara od arheološkog lokaliteta Burnum, na cesti Knin - Kistanje nalazi se Manojlovački slap, treći, najviši, po mnogima i najljepši, slap rijeke Krke.

Slap se sastoji od niza sedrenih barijera, ukupne visine 59,6 m. Najveća barijera visoka je 32,2 m. Kanjon oko slapa obrastao je bogatim submediteranskim raslinjem a uz tok rijeke nalaze se mala polja i pašnjaci.

U razdoblju visokih voda slap se zaglušujuće obrušava u dubinu obavijen velom satkanim od kapi u paleti duginih boja. U toplom dijelu godine suh je jer mu vodu uzima akumulacija obližnje hidroelektrane Miljacka.

Godine 2011. obnovljena je i za posjetitelje otvorena staza s vidikovcem. Tad je otkrivena i spomen-ploča podignuta u čast austrijskom caru Franji Josipu I., koji se, zajedno sa suprugom Elizabetom, upravo s toga mjesta divio ljepoti Manojlovačkog slapa.


Pogledajte video slapa u proljeće kada sve pršti vodom:

Oznake: Krka, slapovi

Rastoke – očaravajući spoj čovjeka i rijeka - NOVI VIDEO!!!

16.11.2019.



Rastoke u Slunju su vodeničarsko naselje nastalo na spoju rijeka Slunjčice i Korane. Rastoke mnogi nazivaju i „Plitvicama u malom“, a jedinstvene su kao spoj kulturne i prirodne baštine.




Rastoke su vodeničarsko naselje nastalo na golemom sedrenom slapištu koji je Slunjčica izgradila na utoku u Koranu. Niz ovo velebno sedreno slapište voda se rastače preko više desetaka kaskada. Između njih su mirniji dijelovi,jezerca, mali sedreni otočići i hridi.

Posljednji slapovi preko kojih se konačno ruši u Koranu zbog svoje su slikovitosti prozvani Vilinskim kosama. Slapove su zaposjeli brojni mlinovi, zapravo cijela domaćinstva. Uz mlinove, tu su i maleni vrtovi, a guske, patke i ostala domaća perad brčka se u jezercima nastalim ispred mlinskih ustava. Danas je nekoliko vodenica rekonstruirano i prilagođeno turističkim posjetima. Maleni restorančići i vodeničarska seoska domaćinstva nude frišku pastrvu, svježe mljeveno brašno, pogaču ispod peke i smještaj.

Oznake: Rastoke, slapovi

Veličanstvena rijeka Krka - VIDEO

13.09.2017.

U sklopu filma Rijeke Hrvatske, napravili smo kratak video o ovoj dalmatinskoj rijeci.



Snimljeno uz dozvolu i podršku nacionalnog parka Krka. Ovaj video dakako ne prikazuje sve vrijednosti Krke, već samo ono što smo snimili za potrebe filma.

Pretplatite se na naš Youtube kanal!

Oznake: Krka, rijeke, film, dokumentarac, priroda, Dalmacija, Šibenik, slapovi, skradinski buk, NACIONALNI PARK, trailer

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.