Crna rijeka (VIDEO)

25.08.2022.

Plitvička jezera nastaju od Crne rijeka i Bijele rijeke. Ove dvije rijeke spajaju se u Maticu koja se širi i utječe u Prukljansko jezero, prvo u nizu plitvičkih jezera. Crna rijeka dobila je ime od duboke sjene koja vlada u gustoj šumi bukve i jele. Mnogi su trupci prevaljeni preko rijeke. Također, mahovine u koritu koje joj daju tamni obris na dnu (iako su zapravo tamno zelene). Crna rijeka izvire između kamenja podno visokih litica u podnožju planine Kik na 670 metara nad morem.

Oznake: Plitvička jezera, plitvice

VIDEO: Plitvice!

09.06.2021.

Predstavljam novi video: Čarobna priroda Plitvičkih jezera

Snimljeno uz dozvolu i suradnju NP Plitvička jezera


Oznake: plitvice, Plitvička jezera

Kako smo snimali dokumentarac na Plitivcama NOVI VIDEO!!!

19.07.2020.

Video o trotjednom snimanju dokumentarca na Plitvičkim jezerima...ovo je samo dio tajni, jer većinu toga ne smijem odati :)

Oznake: Plitvička jezera

VIDEO: Plitvička jezera kroz godišnja doba

17.12.2019.



U čarobnom zelenilu vode, jezerskog bilja i drveća te šume koja ne prekriva samo najstrmije litice niže se šesnaest srebrnih stuba Plitvičkih jezera. Smještena na dodiru Like i Korduna, jezera su nastala u brdovitu području gustih šuma između Male Kapele i visoke Plješivice, čiji se vrh bijeli još dugo pošto u njezinu podnožju okopni snijeg. To je područje duge i snježne zime s hladnim i kišnim proljećem. Prvi snijeg padne u studenome, a može ga biti i u svibnju. Tuda prolazi nekadašnja glavna cesta iz unutrašnjosti u Dalmaciju, otprilike na pola puta od Zagreba do Zadra.

Većina ljudi vide jezera ljeti, kada su ona najmanje atraktivna, jer tada teče najmanje vode. Ujedno, tada je i najveća gužva i vrućina. No, jezera i slapovi zanimljivi su i u ostala godišnja doba. U proljeće ima najviše vode, a zelenilo je najsočnije. Staze nisu nakrcane gostima, a temperatura je ugodna. Nakon što jesenje kiše ponovo vratu vodu u jezera, i vrućine popuste, slapovi se opet razgoropade. Uz to, listopad pruža predivne boje koje se zrcale na vodi. Ni zimi ne gube draž. Štoviše, zaleđena jezera i slapovi postaju posebna atrakcija.

Oznake: Plitvička jezera

VIDEO: zaleđena Pitvička jezera

07.03.2018.

Poštovani predstavljam vam novi video, o zaleđenim Plitvičkim jezerima:



Plitvička jezera su naš najpoznatiji park. Slapovi, jezera, kanjon, šuma...sve to privlači više od milijun gostiju godišnje. Zimi ona postaju carstvo zaleđenih slapova. Plitvička jezera lijepa su u svako doba, no, i zimi ne gube draž. Štoviše, zaleđena jezera i slapovi postaju posebna atrakcija. Kako to izgleda, pogledajte u novom videu.

Ove scene nastale su uz dozvolu Nacionalnog parka Plitvička jezera, a za potrebe filma Rijeke Hrvatske.

Oznake: Plitvička jezera, Zima, led, slap, vodopad, jezero, snijeg, leg

Podvodni svijet plitvičkih jezera

16.10.2017.

Svi smo bili na Plitvičkm jezerima i istražili gotovo svaki kutak, ali malo je zavirilo u hladne dubije jezera i slapova. Evo prilike da se vidi kako to izgleda ;)



UPOZORENJE: plivanje i ronjene na plitvičkim jezerima strogo je zabranjeno!
Ove fotografije nastale su uz dozvolu nacionalnog parka

Oznake: plitvice, Plitvička jezera, ronjenje, podvodno, voda, NACIONALNI PARK

Hrvatski nacionalni parkovi - SLIDESHOW

11.10.2017.

Imao sam sreće da sam dugo sam i puno obilazio i radio u nacionalnim parkovima. Složio sam stoga kratak slideshow s nekim od fotkama.

Podsjećam, ima ih osam: : Plitvička jezera, Mljet, Brijuni, Risnjak, Sjeverni Velebit, Kornati, Paklenica i Krka.



Na žalost, zbog cijena postaju sve nedostupniji hrvatskim građanima :( Bio sam na Krki, obitelj s dvoje djece potrošit će i do 100€ u par sati.

Oznake: nacionalni parkovi, Plitvička jezera, Mljet, Brijuni, Risnjak, Sjeverni Velebit, kornati, paklenica, Krka

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.