golly&bossy

nedjelja, 13.01.2013.

golly&bossy na križanju Držićeve i Vukovarske

Dragi Naši,
Križanje Držićeve i Vukovarske uvik nam je bilo zanimljivo. Na primjer, tamo je spomenik 16. meridijanu. To je ova crta : )
Photobucket

Izgleda da je to i nekakva datumska granica jer su s jedne i druge strane satovi, a pokazuju različito vrime
Photobucket

Križanje je postalo još zanimljivije kad je na njemu u deveti misec nikla neobična uglovnica.
Photobucket

Zvali smo je “De Chirico” jer nas je sa svojim iskrivljenim perspektivama i neobičnim sjenama podsjećala na njega.
Photobucket
(slika je s Wikipaintings.)

I čudili smo se u sebi toj neobičnoj zgradi i koji su to hrabri naručitelji naručili nešto tako čudno i svemirski. I nismo znali jeli nam se sviđa ili ne, ali nismo je mogli prestat gledat jer je stvarno čarobna. Zato smo jedva dočekali tulum na kojem smo sreli našega prijatelja i uvaženog fana s Facebooka arhitekta Damira.
“Jesi vidi onu zgradu na križanju Držićeve i Vukovarske.”
“Jesan, genijalna je”
“Meni je malo čudna.”
“Ma da?”
“A e. S onim iskrivljenim perspektivama i čudnim sjenama. I one crne terase. Uopće ne izgledaju kao terase na kojima je ugodno. Ali cilo vrime razmišljam koji su to hrabri naručitelji.”
“Pa to ti je crkva. Opus Dei, zapravo.”
(Stvari su momentalno postale stoputi zanimljivije jer su naravno uključile sve moguće teorije zavjere i davinčijeve kodove.)
“Ne! Kako znaš?”
”Imaš na stranicama Društva arhitekata Zagreb, jer je to bi javni natječaj, tako da se tu vidi cila dokumentacija.”
”To je bi natječaj? Svaka im čast na hrabrosti odabrat nešto tako drukčije.”
“E. A znaš onaj zeleni dio na uglu? Tu će zapravo bit stablo i ić skroz do prvog kata.To se vidi na natječajnoj dokumentaciji”
“Zakon.”

Odma smo zaključili da će to bit super post i zamolili drugega prijateja koji živi odma do i amaterski se bavi fotografijom da nam slika kuću i satove i križanje i 16. meridijan. Zato su ovako dobre slike, a ne one črbave koje obično stavjamo.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

I na kraju, kad smo sve slikali i smislili post u glavi izađe članak u Jutarnjemu pod bombastičnim naslovom Kontroverzni Opus Dei u centru Zagreba otvorio studentski dom za mladiće vrijedan 2,5 milijuna kn. Onda smo odlučili malo pričekat s postom, da ne ispade da kopiramo. Čekali smo da novine završe u kanti za recikliranje, pa smo čekali još malo, pa još malo, pa je bi Božić, pa Nova Godina… …i tako, eto nas sad.

I za kraj još jedan super dokaz o posebnosti križanja je da je upisano na Foursquareu pod Semafor koji je zelen 10 sekundi taman da prodju 2 auta. Svaki put se checkiramo, naravno.

Vaši


- 22:45 - Komentiraj (2) - Isprintaj - #