golly&bossy

subota, 22.09.2012.

golly&bossy vas pozivaju na Korčulu u posezoni

Dragi Čitatelji,
Već smo spominjali kako imamo super apartmane na Prižbi i u Lumbardi u kojima ćemo vas rado ugostit po povoljnim cijenama. A samo bi vam htili napomenut da je najbolje da dođete u posezoni. Izbjegnite gužvu i ciku sedmoga i osmoga miseca i dođite u deveti kad Jadrolinija još ima litnji red plovidbe, a vozu i trajekti iz Drvenika (najbolji način da dođete na Korčulu.)


More je super toplo, više ni onako vruće, a ako tempirate dolazak za zadnji vikend u osmi misec možete poć na motorijadu u Smokvicu (klik). Smokviška Motorijada organizirana je tako dobro da nan cilo vrime ni jasno di je nesta mediteransko-šlampavi duh koji inače prati sve manifestacije u Staremu Kraju. Svi su pristojni i ljubazni, piće i hrana se kupuju na posebne bonove, ima i kamp, a rokenrol praši na najjače. Pod prašenje posebno mislimo na požeški bend Vrane.
Photobucket

Photobucket

Scenografiju upotpunjavaju ready-made objekti. Zašto da propadu stare gume i konop što ga je izvrglo more, je li tako?
Photobucket

Photobucket

A ima i motori.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Drugi razlog zašto su Korčula i naši apartmani najbolji izbor tek u devet misec je Konoba Mate u Pupnatu.
Photobucket
(slika s Facebook-stranice Konobe Mate)

Zašto? Zato što u Konobi Mate možete jist ono što ninđi drugo nećete. Na primjer: ravijole od kozjega sira u umaku od kadulje, menestru s pestom od mindeli i menestru iz mora i poja (s kozicama i tikvicama)...
(Ove slike koje smo mi slikali nisu ništo, ali to zato što smo jedva čekali jist.)
Photobucket

... i ukusni sir neobične boje za koju nikako nismo uspili shvatit od čega je i zaključili da moguće da ga držu u gospinem ulju i zato je ljubičasti. Ali konobar nam je objasni da ga činu s vinom. To je ovo što izgleda kako nika salama, ali ni salama nego sir s vinom. Preukusnost!
Photobucket

U Konobi Mate čin sedete za stol dobijete neki od njihovih domaćih likeri. Od ruže, od kaduje, travaricu...
Photobucket

U Konobi Mate imaju i puno smisla za detalje. Npr. pribor za jelo je u ručno izvezenoj platnenoj vrićici. Ručni rad je i na kofici od kruha. Inače, činu svoj domaći kruh (za to je zadužen konobar) i kruh je tako dobar da smo odnili doma dvi-tri fetice koje su nan ostale.
Photobucket

Photobucket

Dobro, to možete jist i da dođete na početku sedmega miseca. Ali smokve punjene mladim sirom omotane u pancetu i zapečene na gradije ne možete. A-a. Jer smokava nema do kraja osmega miseca, normalno.
Smokve su vrh vrhova, najbolje od najboljeg, plus ultra. Om nom nom. Samo radi ovega se isplati doć. Om nom nom.
Photobucket
(slika s Facebook-stranice Konobe Mate)


U očekivanju vaših upita srdačno vas pozdravljamo
Vaši
golly&bossy



- 21:02 - Komentiraj (1) - Isprintaj - #