golly&bossy

nedjelja, 20.03.2011.

golly&bossy na izložbama o spravama za mučenje i bursama

Dragi Naši,
bili smo vidit dvi izložbe. Tko nosi ne prosi (S torbom po hrvatskim krajevima) u Etnografski muzej i Srednjovjekovne sprave za mučenje u Arheološki.

Prvo torbe. To jest burse.
Na početku povijesni pregled. Tko, što, kad, zašto. Lipo
Photobucket

Ali izložba nam je nikako, ne znamo, ni nan se previše svidila. Burse nam nisu nešto. Mislimo, OK su, ali ništa što bi poželili nosit. A postav nam je nikako predizajniran.
Photobucket

Ali puno tega nam se i svidilo. Super nan je kako u Etnografskemu uvik proširu temu s kojom se bavu. Npr. na snove.
Photobucket

Ili na El Shatt
Photobucket

Bilo nam je drago vidit i da su pripremili i vodič na engleskemu.
Photobucket

Naučili smo i puno izreka o bursama:
- Prazna je torba teža od pune
- Ne čuva Bog torbe, nego uzica
- Sto puta mimo torbe, jednom će u torbu

Kad već spominjemo izreke, mislimo da je pravo vrime da svojim čitateljima pokažemo burse koje smo lani učinili za svoje obožavatelje. A i ovu godinu ćemo.
Photobucket
Koga zanima vidit još stvari iz radionice golly&bossy neka posjeti našu Facebook fan stranicu facebook.com/gollynbossy i album stvari/things


Eto. A sad o izložbi sprava za mučenje. Inače ne volimo gledat zlo i ružnoću. Nemamo želudac ni za horrore. Ali smo otvoreni prema novim iskustvima i dugo nismo bili u Arheološki muzej i tako smo išli vidit ovu izložbu.

Moramo reć da smo ostali zgroženi. Ljudska zloća i izopačenost su nevjerojatni, a najgore je što povijest nikad ni učiteljica života i što se ljudi i danas muču na svake moguće načine.
Photobucket

Nevjerojatno je zapravo kako su oni koji su radili ove sprave bili kreativni i žalosno je što tu kreativnost nisu usmjerili u boljem smjeru.

Što se nas tiče, kad smo već kod mučenja i sprava podnosimo ih jedino u izuzetno stiliziranem obliku starih majstora. I od ovakvih gradija...
Photobucket

...puno nan je draže gledat Tizijanovu interpretaciju mučenja svetega Lovreta. Uvik.


Vaši

- 19:51 - Komentiraj (4) - Isprintaj - #