sensualissimo

nedjelja, 30.07.2006.

zvijeri

Kada razmišljam o konobarima prvi izraz koji mi pada na pamet je MRCINE,
divan starinski sleng koji savršeno opisuje njihova najčešće napuhana,istrenirana tijela,praznoglavce u kolutovima bestidne drskosti i prištovima prljavih nakana,kojih se ne mogu okaniti ni kad su uhvaćeni na djelu:eto neko veče promiče jedno ni po čemu posebno veče,jedna djevojka pije martini bjanko,ja pak pivo po mjeri,ceh je već par puta isti(5,5 eura) ali pošto smo promijenili rejon,istog fuckin jebenog lokala u kom nikad ružnijih faca više na jednom mjestu(al moram ispoštovat mladu rodicu),
naplaćuje nam mrgud 6 ovlaš-malo tiše to izgovara-i odnosi 10,naravno eura.ž
Lik se ne pojavljuje desetak minuta sa kusurom,već sam nervozan,rođaka časti turu,
ona je zabrinuta.Vučem frajera za kragnu i on se NARAVNO iznenadi i KAO samo treba da usitni,donosi 3,5 posle par minuta i progovara NEMAM TI JA VIŠE...
Pa šta čovjek da učini hajvanu,već da ga objesi!
Ali kakva je to samo bezobrazna gestikulacija,odsustvo bilo kakvog stila,šarma,
kakva prepotentna samouvjerenost brava koji dere sve oko sebe bez pardona,bez milosti.Valjalo bi ga stući motikama,u nekoliko navrata,i očitati lekciju finog ponašanja,ali i to bi bilo uzalud-konjušar je to,al ne bečke škole,kara nas sve u šesnaest,
bez izvinjenja,poput mnogih kolega.
ZVIJERI,zvijeri su to,kao kakve hijene koje se obrušavaju na plijen,otvorenih usta i iskolačenih očiju,grubo i osorno,prgavo i prostački,fukara.
Navodim tek primjer al skoro svaki put je ista priča u diskotekama i prepunim klubovima,ovdje u crnoj Crnoj Gori,gdje mušterijama gori pod nogama-svaki put uzimaju bez pitanja,i to ne 50 centi već euro,dva-KAO DA SE TO PODRAZUMIJEVA.
I izgledaju nedodirljivi,nepobjedivi,sve ih je više i sve su više nadrkani,ako i s mukom vratite SVOJ novac,nikakva je to satisfakcija,jer nije stvar u parama,već u stavu-dajem bakšiš kad želim(vrlo često) i koliki želim,al što je previše previše je-jesmo li stvarno ovce za šišanje,već toliko puta šišane?Jesmo li stoka za žigosanje,već žigosana?
Ne kapiram ni logiku,da li biste poručili PONOVO od konobara koji vas je upravo zakinuo za 2 eura(što je skoro jedno piće)????
Nema tu inteligencije,samo bezobrazluka,luka i praziluka,i perverzne pohlepe za novcem,koji je tako jeftina stvar,naročito zarađena na tako prljav,nitkovski način.
Ne bih da probam,hvala,niti bih obraza imao ikada...

- 12:41 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>