.......................................................Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us Dan D - Football Zone - Blog.hr

Football Zone

22.06.2006., četvrtak

Dan D

Evo ga, priblizava se taj toliko ocekivani dan, odlucujuci susret grupe F sa Australijom. Racunica je jasna, pobijedimo i idemo dalje ( osim ako Japan ne rasturi Brazil barem dve razlike, sto se naravno nece dogoditi ).

Kako treba igrati? Pa sigurno ne kao protiv Japana. Tu ne mislim ne igrati onako smuseno kao protiv Japana, nege treba promjeniti nacin igre. Japanci su mali, pola su kepeci i prirodno je bilo igrati na prekide, tj. osiguravati sto vise kornera i slobodnjaka. Iako smo to dobro radili, rezultata nije bilo. Kao sto je eurosport rekao, da su igrali jos 3 utakmice, ni Japan ni Hrvatska ne bi dali gol. Mozda je razlog tome bila velika vrucina, Japanski izbornik Zico se jadao na to, bojeci se cak za zivote svojih igraca, rekavsi da se boji da neko ne zavrsi kao Marc-Vivien Foe prije par godina koji je umro na terenu. A mozda je i razlog bila smusenost nasih napadaca, mozda njihova sebicnost, ko zna... Uglavnom pritisak je velik, gola jos nismo dali a Australija igra jako cvrstu odbranu.

Dakle, ne igrati kao protiv Japanaca. Australci nisu mali, fizicki su jaci od nas, imaju snage za trcati jako puno, ali u tehnickom djelu igre smo bolji. Treba polako, strpljivo graditi napad, ne jurcati, vidjeli smo Brazilce prvo poluvrijeme protiv njih, nisu ni jednom uspjeli pucati po golu.

Australci su dobri i u odbrani i u napadu a i u sredini. Napad je vjerojatno najjaci, Mark Viduka i Harry Kewell su tamo. Sredina je nacinjena od odlicnih igraca koji su takodjer u Europi. Tim Cahill, Marc Bresciano, Vince Grella, Brett Emerton su vrhunski vezni igraci iz Engleske i Italijanske lige. U odbrani igraju Lucas Neill, Tony Popovic, Scott Chipperfield. Ne treba zaboraviti Jasona Culinu koji obicno igra u sredini a onda se Brett Emerton transformira u branica. Popovic je sumnjiv jer je napustio igru protiv Brazila vec u prvom HT, a izgleda se oporavio i bice spreman.

Image Hosted by ImageShack.us
Tim Cahill

Pravi dzoker sa klupe je John Aloisi koji je Japanu dao gol. Al mozda i najveca snaga Australije je izbornik Guus Hiddink. Covjek koji je jednostavno stvoren za reprezentacije, 2002. je napravio pravi podvig i odveo Koreu u 1/2 finale SPa. Poslje SPa napusta klupu Australije i odlazi u Rusiju u pokusaju da njima vrati staru slavu u sto ja ne sumnjam da ce uciniti. U karijeri je trenirao i Nizozemsku, bio 4. na SP u Francuskoj, od klubova je trenirao PSV ( 1983 - 1990 ), Fenerbahce ( 1990 - 1991 ), Valenciu ( 1991 - 1994 ), Real Madrid ( 1998 - 1999 ) i Real Betis ( 2000 ). Hiddink ima veliki motiv, ako izvuce bar nerijeseno veceras, dobija premiju od Australije u visini od 500 000 eura.

Mi imamo tri Australca u timu, ali Australci imaju zato 7 hrvata. Najpoznatiji su svakako Mark Viduka i Marc Bresciano ( taj ipak ne zna pricati nas jezik, iako mu je mama Hrvatica ). Viduka je igrao u Dinamu, sada je u Premier ligi i dokazani je igrac.


Citam da ce ovu utakmicu startati Ivica Olic. Ne znam koliko je to dobro, Olic me je propisno nazivcirao protiv Japana. Nadam se da ce se snaci. Klasnic ce zasigurno dobiti svoju priliku kasnije u utakmici. Veliki hendikep bice neigranje Roberta Kovaca.

Image Hosted by ImageShack.us
Gol Olica na SP 2002 protiv Italije

Na kraju ostaje nam se samo za nadati da cemo proci ovu utakmicu onako kako svi prizeljkujemo, jer Hrvatska jeste jaka, al nazalost Hrvatska ne igra dobro protiv slabijih i ne zna juriti rezultat ( sjetimo se samo Islanda kada smo jedva dali golove u 2. HT, te Malte ). Ako prodjemo, mislim da nas niko nece pozeljeti za protivnika upravo zbog nase odbrane, sto su osjetili i Brazilci.

Evo za kraj jedna zanimljivost, naime Nostradamus je predvidio da ce Spanjolska osvojiti ovo prvenstvo. Evo i citata njegovog prorocanstva.
In the sixth month of 2006 the King of Spain will cross the Pyrenees with his troops. The legions of Beelzebub will battle him in central Europe and suffer doom and destruction. The Holy Grail will then come to Spain.

No s druge strane, Nostradamus je i predvidio kraj svijeta 1. 7. 1999. tako da ovo ipak treba uzeti s rezervomsmijeh.

Rodman


- 13:22 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv








Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us