.......................................................Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us Day 2 - Football Zone - Blog.hr

Football Zone

11.06.2006., nedjelja

Day 2

England - Paraguay

Evo i drugog dana, Englezi su poceli sa Paraguayom i vec u toj utakmici se desio rekord svjetskih prvenstava sto se tice izmjene golmana. Vec poslije 5 minuta povrijedio se golman Paraguaya Vilar ( branio 5 minuta i dobio gol no ). Gol je dakle pao dosta rano, vec u 4. minuti, Beckham je centrirao i Gamarra skrenuo loptu u gol. Poslje toga, blaga nadmoc Engleske, no bez ozbiljnijih sansi, tek u posljednjim trenucima 1. poluvremena bljesak Valdeza i sut, pored gola.

Image Hosted by ImageShack.us
Downing i Caniza

Drugo poluvreme nije donjelo nista novo, utakmica spora, dosta ne zanimljiva, tek 2 zapazena suta Lamparda iz daljine. Tek u sudackoj nadoknadi Paraguayci krecu prema golu Robinsona ali vec je bilo kasno.

Zapazeni, nezapazeni?

U Engleskoj niko posebno, dali su jedan gol u 4. minuti poslje greske Paraguayaca i to je bilo sve sto su napravili. Eventualno Lampard sa svojim pokusajima, te Steven Gerrard koji je bio neprijelazan na sredini terena i on je bio taj koji je sve akcije Paraguayaca prekidao. Joe Cole je pokusavao driblinzima i cesto se u tim driblinzima samo smuvao i navukao Paraguayce na sebe. Sve u svemu, jedna neuvjerljiva igra prema naprijed, Crouch je visok 198cm ( i 69 kila samo ) i osvojio je mozda 2,3 visoke lopte upucene prema njemu.
U Paraguayu niko, tek istina Valdez je pokusavao, kad je usao Cuevas igra je malo zivnula. Roque Santa-Cruz neuvjerljiv, slab, nevidljiv, niti je sta pokusavao, niti je mogao bilo sta pokusati jer jednostavno nije bilo lopti prema njemu. Acuna je vec ostario, nije to vise onaj stari definitivno.


Trinidad&Tobago - Sweden

Evo odma na pocetku meca, tj. jos prije pocetka Trinidad je ostao bez golmana, Jacka, na gol je stao iskusni Shaka Hislop, dugogodisnji golman Newcastlea iz Engleske. Swedjani su jos juce ostali bez prvog golmana, Isaksson je zadobio potres mozga nakon sto ga je u glavu spucao Kallstrom na treningu.

Image Hosted by ImageShack.us
Sancho na visini zadatka

Prvo poluvrijeme kako se i ocekivalo, Swedjani napadaju, T&T se brane ali rezultata nema. Larsson, Willhelmsson, Ibrahimovic i ostali pokusavaju, Hislop ili ima srece ili brani. T&T igraju jako prljavo, dosta grubo, cim neki Swedjanin dobije loptu blizu gola odma dobije i po nogama. Dwight Yorke igra cini se sve u ovoj ekipi, i odbranu i sredinu i napad a lik ima 35 godina, ocito mu snage ne manjka.
U drugom poluvremenu nije se mnogo toga promjenilo, osim da su Swedjani jos vise napadali. John Avery dobio je crveni vec u 50. minuti i cinilo se da je to kraj svih nadanja T&T. Napadi su se redjali ko po traci, Sanse su zapucavali, redom, Ibrahimovic, Allback, Ljungberg, Larsson, Edman, Wilhelmsson, kasnije i Jonson i Kallstrom. T&T mogao je cak i gol dati, John je opalio u jednoj kontri i na iznenadjenje svih lopta je odsjela na precki. Ovo je povjesan dan za T&T zasigurno, prvi nastup na SP i odmah prvi bod.

Dobar, Los, Zao

Kod Swedjana je tesko reci ko je dobro igrao buduci da su cijelo vrijeme napadali, napadaci ne mogu dobiti prolaznu ocjenu zbog niza zapucanih sansi. Mozda treba izdvojiti defanzivnije orjentiranog veznog Tobiasa Linderota, koji je bio neprijelazan na sredini terena.

Kod T&T, najvise treba izdvojiti trojicu sjajnih igraca. Prvi je naravno Dwight Yorke, nevjerojatno, 35 godina i covjeka je bilo svugdje na terenu. Dok je igrao u Manchesteru bio je cisti napadac, ovdje je igrao najvise na DM ( defensive midfielder ), zadnji vezni. Druga junacina je 37 godina stari golman Shaka Hislop. Golman koji je neocekivano stao na gol jer se Kelvin Jack, prvi golman ozljedio na zagrijavanju. Hislop brani za West Ham United u Engleskoj. Odbranio je zaista velik niz udaraca, uljevao je veliku sigurnost ostalim igracima. Treci junak je odbrambeni igrac Engleskog nizeligasa Gillinghama, Brent Sancho. Sve lopte koje su isle prema njemu rascistio je, neprijelazan za Swedjane, odlican u zracnim duelima. Pohvala naravno i ostalim igracima, veliki je to uspjeh.


Argentina - Cote d'Ivoire

Ovaj mec bio je mec tehnike protiv snage, bar se tako mislilo na samom pocetku. No Drogba i drustvo pokazali su uz trkacke sposobnosti i zavidnu tehnicku potkovanost. I dakle, Afrikanci su napadali a Argentinci davali golove, tako se moze reci za prvo poluvrijeme. Riquelme uzme loptu pa kilavi s njom 3 dana i onda samo odjednom posalje pas koji niko ne skuzi osim onog kome je upucen i to se ne moze braniti. Crespo i Saviola to dokazuju kad pogadjaju za vodjstvo Argentinaca.

Image Hosted by ImageShack.us

Drugo poluvrijeme, Argentinci nesto agresivniji, dosta Drogba i dalje napada i konacno je pogodio u 80 minuti za 2-1 i to je bilo sve, nije se bilo snage za nesto vise. Inace cini se da je ponisten cist gol Argentincima, ali svejedno su dobili. Na terenu se nisu pojavile dvije zvijezde, Messi i Tevez.


Zvijezde

Riquelme je dokazao da je jedan od najboljih kreativaca na svijetu i treba uvijek biti na oprezu kad je lopta kod njega. Crespo i Saviola su bili odlicni u napadu, konacno su i oni nesto pokazali, jer do sada u klubovma nisu imali nesto preterano puno srece. U odbrani Ayala je bio neprijelazan, jedan od najboljih odbrambenih na svijetu sigurno.
Na drugoj strani, gotovo svi od Bjelokoscana su odusevili, jedino je Bonaventure Kalou bio los, promasivao je dobre prilike. Drogba je bio odlican, lopta mu se nije mogla uzeti nikako. U odbrani odlicni Zokora ( trazi ga vecina veliki Europskih klubova ), Toure, Boka i Eboue, sredina isto odlicna, svi prodorni, puno trke, bice zaista tesko Nizozemskoj i SCG protiv ovakvog protivnika. Usudjujem se cak reci da su Afrikanci i favoriti u tim mecevima.

Rodman

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv








Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us