.......................................................Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us Pocelo je, World Cup Germany 2006 - Football Zone - Blog.hr

Football Zone

10.06.2006., subota

Pocelo je, World Cup Germany 2006

Eto, danas konacno pocelo, od sada, pa sljedecih mjesec dana samo utakmice i utakmice.
Na otvaranju, svecano kako se to i ocekivalo od Njemaca. Naravno, bilo je tu tradicionalnih Bavarskih nosnji, i tradicionalnih bavarskih plesova.
Na kraju je u teren uslo oko 180 nogometnih legendi, igraci koji su igrali za reprezentacije koje su bile Svjetski prvaci. Neki nisu bili, medjutim vecina je bila tu, predvodjena Peleom, Matthausom, Blancom, i ostalim legendama. Treba spomenuti i komentatora Dragu Cosica koji se povremeno gubio, primjer: kamera u krupnom planu prikazuje Rudy Vollera iz Njemacke a Cosic za to vrijeme prica kako je Voller sprijecen i nije dosao.zijev No dobro, na takve bisere smo ionako vec naviknuti.

U 18.00h pocela je i prva utakmica, Njemacka - Costa Rica. I to pocela je muski, pravo, zanimljivo. Vec u 6. minuti gol za Njemacku, i to kakav gol, Lahm u raslje cilja i pogadja, Svabe vode. Nije dugo trebalo i Wanchope izjednacava. Njemci medjutim tu ne staju, kontroliraju i ponovno vode golom Klosea na ubacaj Schweinsteigera. Na 3-1 opet Klose poslje ubacaja Lahma, 3-2 Wanchope iz ofsajda i konacno 4-2 Frings super golom i udarcem sa 30 metara.

I sta reci o ovoj utakmici? Obicno utakmice otvaranja otvara svjetski prvak, ovog puta nije bilo tako, domacin je dobio prednost. Te utakmice otvaranja su cesto puta bile dosadne i zavrsavale sa 1-0, 0-0. Ova ne. 4-2, prava goleada, sa dva super gola, Lahma i Fringsa.
Svabe su krenule u utakmicu bez Ballacka, Tim Borowski iz Werdera je igrao umjesto njega. Konacno je svijet mogao vidjeti i tog famoznog Lukasa Podolskog, Poljaka sa Njemackom putovnicom, koji je presao u Bayern.

Ko je odusevio, a ko razocarao?

Kao prvo, u odsustvu Ballacka u prvi plan je izasao Bayernov mladi igrac Bastian Schweinsteiger i iskreno da kazem odusevio. Nasljednik Stefana Effenberga i po igri i po izgledu ( moram da napomenem jos jedan biser Cosica, kaze to je Njemacki Beckham po izgledu, mislim stvarno, ili je Cosic corav ili nije normalan ) je odlicno igrao, proigravao, bio opasan.

Image Hosted by ImageShack.us

Drugi koji je ocekivano igrao odlicno je bio Miroslav Klose. Ocekivao sam od njega da ce dati bar jedan gol, a eto dao je 2 komada. Proslo SP je dao 5 golova u tri grupne utakmice, i na pravom je putu da to ponovi. Imao je fenomenalnu sezonu u Werderu, 26 utakmica 25 golova, 14 asistencija djeluje zaista impresivno. Jos jedan igrac me je odusevio, radi se o Philippu Lahmu. Ljevi bek se odlicno pridodavao napadu, postigao odlican pogodak, asistirao za drugi i bilo ga je svugdje. Thorsten Frings je postigao fenomenalan pogodak, ali osim tog pogotka nije se nesto posebno istaknuo, tako da bi ja dao prednost ovoj trojici nabrojanih kao najbolje igrace Njemacke na ovoj utakmici. Jos kad dodje Ballack i zauzme poziciju neprimjetnog Borowskog... jaki su Njemci, to se mora priznati.

Image Hosted by ImageShack.us
Super gol Fringsa

Costarikanci nisu razocarali. Oni imaju Paula Wanchopea, provjerenu klasu i to je dokazao. Bilo je dosta glasina da Rijeka i Dinamo oce dovesti ovog igraca, ali poslje ove utakmice mogu ladno zaboraviti na to. Wanchope je igrac za neku ligu petice, ne za nasu nesretnu ligu. Bilo je upitno kako ce se Wanchope snaci, cijelu godinu nije igrao ozbiljan nogomet, prvu polovicu sezone je pokupio lovu nekim seicima u Qataru ili Emiratima, ne znam ni sam di je igrao, drugu je igrao u slabasnoj Costarikanskoj ligi. Snasao se vise nego dobro i ne bi trebao imati problema oko pronalazenja buduceg angazmana.
Igrac koji mi je posebno zapao za oko zove se Walter Centeno. Igra u Saprissi i zaista plijeni svojom igrom, pravi kreativac i umjetnik s loptom. Pitanje je samo di je on do sada bio, jer sada vec ima 32 godine i malo mu je kasno za veliki pomak u karijeri. Zaista steta, odlicno je suradjivao sa Wanchopeom.

A sad o onim koji su me na neki nacin razocarali. Prije svih tu je Lukas Podolski. Svi su ga predstavljali kao cudo od igraca, novi Bayernov napadac. Ono sto sam ja vidio je bilo nista. Nije nista pametno napravio, par poluprilika i to je sve. Al ajd, mlad je, valjda je izgorio u prevelikoj zelji, nije mala stvar igrati na prepunoj Allianz Areni na otvaranju SPa.
Odlicni Tim Borowski je poceo mec umjesto Ballacka i bio totalno neprimjetan. Istina, nije mu to bila prava pozicija, ali opet...


Ecuador - Poland

Druga danasnja utakmica, i Ecuador je razvalio Poljsku. Istina, nisam ja bio bas uvjeren da je Poljska neka velesila, ali nisam ni znao da je Ecuador tako jak. Svi su im pripisivali plasman na SP zbog domaceg terena. Naime, oni u kvalifikacijama domace utakmice igraju na nadmorskoj visini od 3000m i tu ko god dodje u goste nema nekih velikih sansi. Ecuadorci su na to navikli, drugi nisu pa je na tom terenu Ecuador skupio glavninu bodovu, ukljucujuci i pobjede na Argentinom i Brazilom.
Ali na ovoj utakmici su dokazali da znaju igrati.

Cim sam ja vidio Poljsku protiv nas kako se brane od Bosnjaka, Buljata, Modrica, Tokica, Balabana i drustva odmah sam znao koliko je sati. Istina on su nas dobili, ali budimo realni, dali su slucajan gol a nase rezerve na drugoj strani nisu mogli, uprkos dominaciji izjednaciti. Takav tijek imala je i ova utakmica. Poljaci sve nesto bojazljivo i bezopasno prema golu, dok Ecuadorci odlucno. Tako je i pao gol, Ecuadorski napadaci odlicno igraju glavom, Carlos Tenorio i Delgado se odlicno nadopunjuju. Tenorio dakle za 1-0 na proslijedjenu loptu Delgada. Poljaci, kao nesto pokusavaju napadati, ali nista posebno. Jedini koji je nesto pokusavao bio je Krzynowek iz Leverkusena, ali i to sto je pokusavao, u vecini slucajeva nije urodilo plodom. I tako dok su Poljaci opet se vrtili oko pola terena, Ecuador akcija i 2-0. Delgado je pogodio na asistenciju Kaviedesa i tu je bilo gotovo. Tu su se Poljaci malo trgnuli ali nista posebno, jedna precka, jedna stativa i to je to.

Image Hosted by ImageShack.us

Delgado je odigrao odlicno, onako iskusni i racionalno, Carlos Tenorio je takodje dobar bio kao i njegova zamjena Ivan Kaviedes. Ecuadorski golman je katastrofa, pajac na golu, mali koji voli istrcavati i naravo ta istrcavanja su obicno kriva, pravo je cudo kako Poljaci to nisu iskoristili, sto jos jednom dokazuje njihovu pasivnost.

Dakle, Ecuador se iskazao kao dobra i iskusna ekipa, brine malo povreda najboljeg odbrambenog, Ivana Hurtada, ali nije mi se cinilo kao da je neka ozbiljnija ozljeda, nadam se da ce igrati na sljedecim utakmicama.

Da samo napomenem sukomentatora, Srecko Bogdan je to bio, i ladno je razocarao. Stvarno je bilo iritantno slusati 100 puta kako govor da Poljaci moraju igrati vise prema napred, i da se moraju drugi prikljuciti. Pa dobro, reci jednom, dvaput, triput, al nemoj 24 puta. Uz to, nista pametno nije govorio, a zbog toga je doveden, da daje strucne analize reprezentacija.

Rodman

- 17:17 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv








Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us