Beware! The Blog!

ponedjeljak, 03.07.2006.

Off - topik: jednaki smo

Prije nekoliko dana skupina studenata i aktivista pokrenula stranicu http://jednakismo.blog.hr/ . Na tom blogu oni protestiraju protiv zakona, donesenog prošle godine, prema kojemu djeca dragovoljaca Domovinskog rata imaju pravo izravnog upisa na fakultet ukoliko prijeđu bodovni prag.

E sad, svi znamo da fakulteti primaju samo određeni broj studenata svake godine. U svjetlu ovog zakona to znači da će djeca sa posebnim statusom koji prikupe minimalnih (da lupim sad cifru bezveze) 300injak bodova, imati prednost pri upisivanju u odnosu na studente koji do i za vrijeme prijemnog ispita prikupe recimo 500injak bodova al, jebiga, po zakonu nisu imali pravo na posebni status.

Mogao bi sad pričati o nedemokratičnosti i nepoštenju takvog zakona. Umjesto toga, bit ću jednostavno praktičan. Hrvatskoj danas više od svega trebaju visokoobrazovani ljudi. Prošlo je doba radnih akcija. Ak želimo da Hrvatska i njeno gospodarstvo preživi u zajebanom svijetu europskog kapitalizma, trebat će nam ful pametni, sposobni i dobro obrazovani ljudi.

Kao da ionako nemamo dovoljno problema sa nepotizmom i korupcijom, sada imamo i zakon donesen od hrvatskog Sabora koji mlade ljude od samog početka uči da nisu svi ljudi jednaki i da je što znaš i možeš manje bitno od toga što jesi. Protestirati protiv ovog zakona nije stvar predrasuda prema hrvatskim dragovoljcima, ljevičarskih stavova, vanzemaljskog utjecaja ili čega god, već samo rezulat vjerovanja u važnost kvalitetnog obrazovanja za Hrvatsku.

A sad odite ovdje:



- 12:01 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>