GLOBE program u Virju

subota, 23.02.2008.

Suradnja sa OŠ Josip Kozarac iz Slatine

Gosti iz Slatine i domaćini

U četvrtak 21. veljače posjetili su nas GLOBE učenici i njihova voditeljica Ružica Vujić iz OŠ Josip Kozarac u Slatini. Nakon kratkog razgledanja škole, mjerne postaje i razmjene iskustava u radu prešli smo na konkretan rad u informatičkoj učionici. Glavna tema naše radionica bila je izrada GLOBE bloga s kojim će se škole moći predstaviti na međužupanijskoj smotri i natjecanju. Ove godine takva prezentacija rada je alternativa već dobro poznatoj posterskoj prezentaciji rada. U tri školska sata naučili smo kako kreirati i editirati blog, te kako postaviti slike i linkove na stranice. Voditelj radionice bio je naš GLOBE voditelj i učitelj informatike Darko Herbai

- 22:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.02.2008.

ENO program (međudržavna suradnja)

Kako GLOBE i ENO program imaju puno zajedničkih tema jako smo sretni što možemo ove godine sudjelovati na međunarodnoj konferenciji ENO škola koja se održava u mjestu Joensuu u Finskoj. Tamo ćemo sudjelovati i na brojnim radionicama. Više o ovoj konferenciji i temama kojima se bavi ENO program pogledajte na ovom linku.


Ako se želite uključiti u ENO program za slijedeću školsku godinu sada je pravo vrijeme za to. Sve što je potrebno je popuniti obrazac za prijavu (zadnji rok je 2. svibanj) i pričekati povratnu informaciju da li ste postali ENO škola. Ako se i ne prijavite za ENO program možete sudjelovati u nekim akcijama koje provodi ENO program kao što je „Sadnja drveta mira“ povodom Svjetskog dana mira 21. rujna. Cilj ove akcije je posaditi milion stabala diljem svijeta.
Link za prijavu:
Prijava za ENO program u šk. god. 2008./09.
Više o sadnji drveta mira možete pronaći na ovom mjestu.
sadnja drveta mira
ENO i GLOBE učenici sade drvo mira.

obilježavanje olimpijskog dana šetnjom po eko stazi

Šetnja Eko stazom

Obilježavajući Olimpijski dan prošetali smo našom Eko - stazom i zaustavili se kod starinske školske kljeti da se odmorimo i poigramo.



- 12:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 05.02.2008.

Međužupanijska suradnja GLOBE škola

Sudionici radionica

Obilježavajući Svjetski dan močvarnih staništa ( 2. veljače), učenici naše škole i OŠ Ivana Brlić Mažuranić iz Virovitice započeli su uspješnu suradnju u Globe progamu. Domaćini su bili Virovitičani. Tema susreta bila je Drava – rijeka koja nas spaja. Učenici su u radionicama obradili temu te ju prezentirali po skupinama. Razmijenili su i iskustva u radu Globe škola. Dogovorena je i daljnja suradnja u kojoj se planira zajednički projekt koji će se pripremati za državnu smotru. Osim prezentacije učenici su i crtali te su proglašeni i najbolji likovni radovi. Za uspomenu na ovaj susret učenici su pripremili i poklone za škole.


- 14:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #