GLOBE blog Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac

01.03.2013., petak

Školsko GLOBE natjecanje

Dana 20. veljače 2013. u organizaciji profesora Ivane Čordašev i Mladena Matvijev provedeno je školsko natjecanje GLOBE uz sudjelovanje šest ekipa učenica/ka razreda 2.M, 3.M i 4.M

U uzbudljivoj i tijesnoj utakmici na kraju je pobjedila ekipa u sastavu Demjen Rožman, Marko Vuković i Vladimir Ribičić, što i nije bilo neko iznenađenje. Natjecanje je pokazalo, međutim, da u Školi ima nekih novih "klinaca" koji već sada ozbiljno prijete našim neprikosnovenim postavama pa će naredne godine natjecanje biti još uzbudljivije....
Karlovac, 21. veljače 2013.
- 10:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

PREDAVANJE O SATELITSKOJ METEOROLOGIJI

Dana 25. veljače 2013. godine u Knjižnici za mlade Dr.sci.Nataša Strelec-Mahović održala je predavanje o suvremenoj satelitskoj meteorologiji......- 09:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

POSJET UČENIKA IZ NORVEŠKE HOYDALSMO SKULE

U utorak 2. listopada u posjet našoj školi došli su učenici, nastavnik i roditelji iz Hoydalsmo skule iz Norveške. Ta škola je naš partner pri provedbi projekta „Tree ring“ koji je pod okriljem GLOBE-a. Tim projektom pokušava se utvrditi postoji li korelacija između širine godova i klimatskih čimbenika na prostorima Norveške, Češke i Hrvatske.

Tijekom posjeta održana je mala prezentacija i upoznavanje, razgledavanje školskih kabineta i radionica. Isti dan gradonačelnik grada Karlovca prof. Damir Jelić primio je naše goste i zaželio dobrodošlicu istaknuvši kako je najbitnije druženje među ljudima i veze koje čitav život ne prestaju.

Slijedeći dan zajedno smo obišli muzej domovinskog rata u Turnju, šumu pokraj Perjasice u kojoj su uzimati uzorci za potrebe projekta. Nakon toga pošli smo obići NP Plitvice koji se posebno dopao našim gostima.


- 09:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Predavanje o Meteorološkom laboratoriju

Dana 28. studenog 2012. u Knjižnici za mlade Grada Karlovca u organizaciji Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac i Državnog hidrometeorološkog zavoda iz Zagreba održalo se predavanje:

„ Meteorološki laboratorij Državnog hidrometeorološkog zavoda“

koje je održao Krunoslav Premec, načelnik laboratorija.

- 09:28 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ODRŽANA PREDAVANJA AGROMETEOROLOGIJA I ZAŠTITA ŠUMA OD POŽARA

Dana 2. svibnja 2012. godine u srijedu s početkom u 13.00 u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac Dr.sci. Višnja Vučetić, dipl. inž. & Marko Vučetić, dipl. inž. održali su kombinirano predavanje: AGROMETEOROLOGIJA I ZAŠTITA ŠUMA OD POŽARA


- 09:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

PROJEKT "GODOVI DRVETA" - "THE TREE RING PROJECT"

Predstavnici Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac Mladen Matvijev dipl. ing. i Danijel Kos dipl. ing. prisustvovali su međunarodnoj radionici u sklopu Globe programa pod nazivom "The tree ring project". Ovo je druga radionica toga tipa i održala se u češkom gradu Piseku od 19. - 22. rujna 2012. godine. Svrha projekta je utvrditi postoji li korelacija između širine godova i klimatskih činioca i to na prostorima tri države sudionice Republike Norveške, Češke i Hrvatske.

Ukratko, program radionice bio je sačinjen od utvrđivanja dosadašnjeg napretka projekta, predstavljanja nove web stranice Globe-a, terenskog dana u okolici grada Zvikova tijekom kojeg su sudionici uzimali izvrtke drveta uz radionice o ciklusu Ugljika i pedološki praktikum. Ostale dane održana su predavanja znanstvenika koji su davali upute profesorima na koji način pripremiti izvrtak za analizu te postupak analize.

Tijekom prve radionice koja je održana lani u Baškoj na otoku Krku kao partner škola dodijeljena nam je norveška Hoydalsmo skule u blizini grada Osla. Suradnja s partnerskom školom je jako dobra čemu će posvjedočiti skori posjet norveških kolega i učenika republici Hrvatskoj i našoj školi.
- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Obilježeno 15. godina GLOBE projekta u našoj Školi

U petak 23. ožujka 2012. Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac obilježila je Svjetski dan meteorologije te 15. godišnjicu GLOBE programa u našoj školi.
Posjetile su nas mnoge škole kojima smo održali razna predavanja o meteorologiji.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Posjetili smo "Festival znanosti"

Posjetili smo "Festival znanosti" u Tehničkom muzeju u Zagrebu.
Održali smo predavanje o 10 rodova oblaka.
Festival su posjetili svi učenici meteoroloških tehničara Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac.

Naši učenici također su sudjelovali i na drugim radionicama.- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< ožujak, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ožujak 2014 (4)
Ožujak 2013 (8)
Svibanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (11)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Listopad 2010 (1)
Lipanj 2010 (2)

Opis bloga

Linkovi

METEOROLOŠKA POSTAJA

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se