ponedjeljak, 28.02.2011.

MASKENBAL U GRADU MLADIH

Maskirali smo se i otišli u Grad mladih. Na ulazu nas je dočekao Žirko!I Grad mladih čuva svoj okoliš i bine za njega.
Proveli smo dan prepun aktivnosti.

- 01:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

GLOBOVCI U GRADU MLADIH

Danas su naši najmlađi GLOBOVCI posjetili sa GLOBEvoditeljicom, učiteljicom Dubravkom Rušnov, Grad mladih.
Kakvi bi to GLOBOVCI bili kada i tamo ne bi izmjerili temperaturu i tlak zraka!!

- 01:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 27.02.2011.

DeforestAction

što je DeforestAction?
DeforestAction je globalni suradnički projekt osnovan od strane učenika kako bi se zaustavio uništenje važnih prašuma, stvorio trajan dom za orangutane te spasio planet. Mladi ljudi iz cijelog planeta već su uključeni vraćanje zemljište Borneu, razvoj projekt te mnogobrojne aktivnosti za prikupljanje sredstava i kampanju k podizanju svijesti i suradnju na globalnim projektima.
DeforestAction uključuje kolaborativno učenje, a ima za cilj osnažiti sve mlade ljude širom svijeta da postanu aktivni te sudjeluju u nizu programa diljem planeta na projektima koji imaju cilj zaustaviti ili ograničiti sječe šuma.

Nadolazeći tjedan videokonferencijskim linkom GLOBE skupina uključit će se u razgovor o toj temi s mnogo škola širom svijeta.Do tada više o akciji možemo pročitati na mrežnim stranicama.

Photobucket

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Predstavljanje GLOBE aktivnosti

GLOBE aktivnosti naših učenika predstavili smo i na blogu DNEVNIK UČITELJICE te smo tako nastojali što većem broju učitelja predstaviti ovaj odličan program.

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

STRUČNI SKUPOVI

U zbrajanju svega što smo radili u GLOBE programu proteklih godina prisjetili smo se i stručnih skupova; Zagreb, Daruvar, Delnice, Karlovac....
Uvijek radno, ali i ugodno!

- 05:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VRAPČAK SE ZABIJELIO

Naša postaja pod snijegom....Prije nekoliko dana Vrapčak se zabijelio...

- 04:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.02.2011.

PODACI ŠKOLE ZA MEDICINSKE SESTRE

Škola za medicinske sestre izuzetno je aktivna i provela je mnoga istraživanja na potoku. Pogledali smo i njihove podatke.

- 19:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.02.2011.

MEGACONFERENCE JR. 2011.

Danas, 24. veljače 2011. godine bili smo jedina osnovna škola iz Republike Hrvatske koja je sudjelovala u projektu Megaconference Jr. za 2011. godinu.Megaconference Jr., sada u 8. godini, je međunarodni program osmišljen kako bi dao učenicima u osnovnim i srednjim školama diljem svijeta priliku da komuniciraju, surađuju i pridonose međusobno učenju u stvarnom vremenu, koristeći napredne tehnologije video konferencija .

Videokonferencijski timovi i njihovi partneri interaktivno će se razvijaju na taj način te dijele aktivnosti usmjerene na akademska i kulturalna pitanja. Timovi surađuju sa zemljopisno različitim vršnjacima na autentičnim aktivnostima učenja, gradeći međunarodnu kulturnu svijest.

Zajedno s našim prijateljima OŠ Horvati bila je nositelj ekonomske teme u sklopu koje smo razgovarali i o zašititi okoliša u RH budući da je jedna od okosnica naših gospodarskih primanja turizam. Budući da je sudjelovao velik broj škola iz USA pronašli smo i neke koje provode i aktivnosti u sklopu GLOBE programa.



Tijekom videokonferencije predstavili smo Hrvatsku, Zagreb i našu školu Power Point prezentacijom.


- 12:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.02.2011.

INTEGRACIJA UČENIKA S MOTORIČKIM TEŠKOĆAMA

U našoj školi već godinama smo ponosni na integraciju učenika s motoričkim teškoćama. GLOBE učenici u tome su vrlo aktivni.

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.02.2011.

AKCIJA SIGURNIJI INTERNET ZA DJECU 2011.

8. veljače je dan posvećen sigurnom internetu. Zajednica učitelja okupljena oko portala Suradnici u učenju ove godine organizirala je akciju Sigurniji interent za djecu.
Kako je GLOBE program usko vezan uz korištenje interneta ovo nam je bila izuzetno važna tema.
U školi su učenici petih i osmih razreda u radionicama izradili prezentacije, kvizove pa čak i dva filma, a naša GLOBE voditeljica, učiteljica Suzana Delić, zajedno s Microsoft stručnjakom Daliborom Gotićem, održala je u Knjižnici Knežija predavanje na tu temu za roditelje i odrasle.



- 05:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.02.2011.

Dan zaštite vlažnih područja - močvara

Na današnji dan obilježavamo Dan zaštite vlažnih područja (močvara).
UN-ova Konvencija o biološkoj raznolikosti ovu godinu proglasila je godinom šuma te je slogan ovogodišnjeg dana Ramsarske konvencije “Šume za vode i vlažna staništa”.
Dovoljan razlog da učenici izrade tematske plakate, ali i porazgovaraju o važnosti šuma i vlažnih područja.

- 06:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.