svakodnevno

srijeda, 24.08.2005.

Ja i Brad Pitt

I ležim ja tako prije desetak dana na jednoj plaži u okolici Splita i čitam neki časopis. Kad ispred mene nitko drugi nego Brad Pitt. Gledamo se mi i mislim se, pa zašto da ne. Čovjek je zgodan, slobodan, a Anđa Jolie je najmanji problem. Nogice su moje, a među njima ... :).

Sve je ipak završilo samo na zajedničkom fotografiranju, jer do mene je ipak ležao moj suncem omamljeni dragi.
Image Hosted by ImageShack.us


A evo i još nekoliko sličica tog predivnog dana.

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 22:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 12.08.2005.

Trogir - grad iz snova

I gledam ja tako danas RTL Exploziv kad odjednom reportaža o predivnom brodu IMAN koji ovih dana kruži našim Jadranom i trenutno plijeni pozornost stanovnika i posjetitelja Dubrovnika. Malo bolje pogledam kad to je brod koji je i mene oduševio za posjeta Trogiru u subotu (06.08.) bila na Trogirskoj rivi.

Naime, Trogir je grad koji uvijek sa radošću i oduševljenjem posjećujem u bilo koje doba godine. Stvarno ne znam u koje godišnje doba je ljepši. Ali sasvim je sigurno da je po ljeti najživlji i najšareniji. U Trogir smo stigli već ujutro, malo prošetali, oko podne pojeli pizzu. I upravo tada je na Trogisku rivu «akoštao» brod IMAN. Baš smo promatrali kako je jedna jahta morala napustiti vez da bi ovaj brod mogao stati uz Trogirsku rivu. Naravno da smo se pitali tko je na brodu, a čak nam ni ljubazni konobar pizzerije nije znao reći, ali nas je obavijestio da je taj isti brod na Trogirskoj rivi već treći ili četvrti put. Bilo nam je vrlo zabavno da malo maštamo kako se iza njegovih tamnih stakala nalazi upravo Jordanska kraljica. Oko njega se odmah sjatilo mnoštvo znatiželjnika s kamerama i digitalcima (kao što se i na slici vidi), dok su članovi posade totalno nezainteresirano i užurbano radili, prali, spremali itd. Komentirali smo kako niti jedan od njih nema šanse da stoji i ne radi ništa. I tako je IMAN dana završila u Explozivu s tim da i dalje ne znamo tko je na brodu, kapetan je izjavio da ne smije davati takve izjave, na pitanje da li je na brodu jordanska kraljica član posade se nasmijao. Na kraju je ispalo da je na brodu neki njemački bračni par plemenitaškog porijekla sa svojim gostima itd. Uostalom, nije ni bitno tko je bio na brodu, ali ga je stvarno bilo lijepo vidjeti uživo.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

(Kliknite na sliku da bi bolje vidjeli)

I još jedna zanimljivost. U istoj emisiji Exploziva je bio prilog RTL-ovog kuhara koji dolazi (navodno nenajavljeno hahah) na vrata naših domova, ulazi u hladnjake i od onoga što nađe napravi savršeni obrok. E pa dotični gospodin kuhar (ne znam mu ime) je upravo taj dan u Trogiru u kafiću do «naše» pizzerije, ispijao nešto osvježavajuće. Pokušala sam ga slikati, slika nije baš najbolja, ali se nadam da ćete ga prepoznati.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

I na kraju jedna preporuka ukoliko vas put nanese u srednju Dalmaciju. Obvezno, ali stvarno OBVEZNO posjetite Trogir. Nisam subjektivna, nemam nikakve rodbinske Trogirske veze, čak nemam niti nekog od prijatelja koji su iz Trogira. Ali to je jedan zaista izuzetan grad, pun povijesti, divnih građevina, predivnih dalmatinskih kaleta, savršenih restorana, simpatičnih kafića. Obožavam otići tamo, šetati, svaka kuća u toj staroj jezgri ima neku svoju priču, i svaka je vrlo živopisna. Da ne kažem kako je predivan Radovanov portal i unutrašnjost same katedrale. Žao mi je ali unutra naravno nije dozvoljeno fotografiranje, ali se nadam da će makar netko od vas doći vidjeti to uživo. Čovjek ostaje bez daha.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Zvonik Trogirske katedrale

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ulaz u Muzej grada Trogira koji je na žalost bio zatvoren (u jeku sezone?!)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Detalj iz stare renesansne Trogirske jezgre (sorry, morat ćete malo okrenuti glavu :()

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jedna od brojnih predivnih Trogirskih kaleta

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ova slika ide u prilog onoga da svaka kuća ima svoju priču. Ovo je kuća pjesnikinje Cate Dujšin-Ribar.

Za jednog posjeta Trogiru zaustavili smo se pored ulaza u Muzej grada koji se tek uređivao. Sreli smo voditeljicu Muzeja i zadržali se s njim u polusatnom razgovoru. Između ostalog rekla nam je da se sređuje fasada katedrale i da se obnavljaju fuge na fasadi. Međutim, nije bila zadovoljna načinom na koji se to radi, smatra da način obnove nije adekvatan i da izrazila bojazan da takav način ozbiljno ugroziti taj predivni spomenik kulture. Šteta.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Radovanov portal se zbog skela, na žalost, ne vidi.

P.S. Ovaj post posvećujem Jasni koja je omogućila objavu ovih slika. Cmokić.


- 21:32 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.08.2005.

Pokušaj stavljanja slike

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Prvi pokušaj stavljanja slike a po uputama Jasne iz Pule. Inače slika se zove "Just merried".

- 20:24 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ljudi, događaji, dojmovi, moje i tuđe misli
Meni bliski, meni dragi i meni zabavni blogovi
Jasna
Helix
Felix
Opaljena
Alkion
Cramberrie
Veneca
xvii
Friva

Email
giorgino@net.hr