People should smile more...

srijeda , 06.01.2010.

Mislim da je vrijeme za novi post.

Nedavno sam otkrio, zapravo ponovo otkrio jednog veoma zanimljivog izvođača. Zove se Newton Faulkner i dolazi iz Engleske. On svira na svojoj akustičnoj gitari veoma intrigantne i optimistične pjesmice koje u potpunosti imaju drugačiji pristup životu (pjesme, ne ljudi) od recimo banda tipa Three Days Grace. To su tekstovi više tipa "život je težak, ali preživjeti ćemo" za razliku od TDG-a koji malo depresivnije prilazi tomu i više je onak "život je težak, uživaj u depresiji".
No u jednom su se složili....život je težak.

I mislim da ćete se i vi složiti u tome. Samo razlika svakog čovjeka jest kako se nosi s tim teškim životom i situacijama koje život nosi. Ja pokušavam izanalizirati problem, izlučiti uzroke i posljedice, te shvatiti strahove koje imam u vezi toga. Nakon toga obično donesem odluku kako ću se nositi s tom situacijom. Problem nastaje kada ta odluka ili nije provedena ili nije dovoljna ili je pogrešna. Ova prva dva slučaja su najteža, jer u slučaju ovog zadnjeg shvatiš lekciju (prije ili kasnije) i donosiš novu odluku. U svakom slučaju tu dolazi do neizbježnog do nereda u glavi...i depresije.

No bez obzira na sve to, u mojoj glavi je uvijek takav mentalitet da znam da može ili da će biti bolje (samo po sebi). Za ovo prvo je potreban trud i volja odnosno volja, pa trud kojih ja nemam...zašto? ne znam.

I tu sam stao...jer dalje ne znam.
Što je potrebno da ta volja bude dovoljno jaka da izdrži neke odluke da se provedu koje će dovesti do toga da se moj nered posloži u red?

To je to pitanje na koje ne znam odgovor i koje pokušavam riješiti dulje vrijeme (možda čak i duže nego li to ja sam shvaćam). Znate li vi odgovor?

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.