Image Hosted by ImageShack.us


Gen3 su djevojčice i djevojke od 9 do 17 godina (obično se susreću u dvije dobne skupine), koje su dio nove generacije Pokreta fokolara. Nastale su kako bi u čitavom svijetu, a nadasve među dječacima, izazvale revoluciju ljubavi i ostvarile Isusovu oporuku:-Da svi budu jedno-, unatoč malim i velikim preprekama. Gen3 žele biti generacija svetaca pa stoga žive evanđelje, a njihov je zaštitnik Duh Sveti. Poput Marije na Navještanju, kažu svoje DA volji Božjoj. A poput Isusa, kada se kao dječak zatekao među učiteljima u hramu, slijede Božji poziv. Gen3 izabiru Boga Ljubav kao njihov ideal i u svome životu Ga postavljaju na prvo mjesto. Žive zapovijed uzajamne ljubavi, spremne dati život za druge. Nastoje uvijek imati Isusa među njima i svima donose jedinstvo. Živeći čistoću i druge kreposti, idu protiv struje i poput Marije nose Isusa svijetu! Pokret gen3 proširen je po čitavom svijetu. Osnovni čvor mreže gen3 je Svjetski Centar gen3. Njegov je zadatak svim gen3 svijeta donositi život Centra Pokreta fokolara, te u Centar prenijeti život gen3. Stoga Svjetski Centar gen3 svake godine organizira kongrese i međunarodne škole, te koristi svako sredstvo komunikacije kako bi poraslo jedinstvo čitavog Pokreta. Život gen3 upotpunjuje se i ostvaruje življenjem za -Pokret Djece za jedinstvo-, čija su oni duša. Stoga nastoje što veći broj djece različitih naroda, vjere i uvjerenja uključiti u zalaganje za izgradnju ujedinjenog svijeta. Periodično s Djecom za jedinstvo organiziraju i velike svjetske i zonalne susrete za djecu (npr. Superkongrese). Gen3 surađuju s djecom drugih grupa, udruga i pokreta kako bi među djecom ostvarili sveopće bratstvo!





Pokret fokolara
Teens4unity
Gen3

Image Hosted by ImageShack.us

Run4unity
Image Hosted by ImageShack.us

Rim, 2007.
Image Hosted by ImageShack.us

Špancirfest, 2007.
Image Hosted by ImageShack.us

Kaštel Sućurac, 2007.
Image Hosted by ImageShack.us

Zagreb, 2007.
Image Hosted by ImageShack.us

Castel Gandolfo, 2006.
Image Hosted by ImageShack.us

Faro, 2006. (škola gen3)


Drugi blogovi za posjetiti:
Isuse volim te
Mir vama
Triptih
Hrvoje
Prostor Duha
Dobroipozitivno
DVS
Ivan Pavao
Obraćena
Mirta
Mladi duhovni velikani
Blog patera Jakova
Spasite bebe!
Vjerovat radosti -ovo je blog koji zajednički uređuje kršćanska mladež, pa ako se želite pridružiti za šifru i username javite se meni na hana.m@rock.com


S OBZIROM DA POSTOVE PIŠEMO SAMO NAKON NEKIH SUSRETA, AKO NETKO IMA VOLJU ILI ŽELJU (smijeh)NEŠTO NAPISATI, SLOBODNO SE JAVITE NA MAIL...
(jelena_milisic@net.hr ili
monika_stiglic@net.hr)wave

Gen3-Pokret fokolara

Run4unity

10. svibnja održana je druga svjetska utrka RUN4UNITY. Od 16 do 17 sati (u svim vremenskim zonama) povezalo se 340 gradova iz 70 različitih država, među kojima je i Hrvatska. Trčalo se u Zagrebu, Splitu, Zadru, Križevcima, Kninu i Murteru. Vrhunac utrke bio je izravni prijenos putem satelita i interneta sa Trga Navona, iz Rima.

Taj dan izabrali smo moto koje se nalazi u Evanđelju, ali je prisutan i u svim vjerama i zapisan je u srcu svakog čovjeka. On glasi: "Sve što želite da drugi vama čine, činite i vi njima”.

Run4unity u kojem se povezalo tisuće i tisuće djece, u mnogim gradovima, željeli smo posvetiti Chiari, koja je do prije dva mjeseca bila među nama. Željeli smo joj se zahvaliti što nam je otkrila tajnu sreće – kao što nam je rekla, tajna je sreće ljubiti svakoga, ljubiti prvi, ljubiti uvijek!

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

- 10:24 - Iskustva (10) - Printaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2008  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Svibanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

CHIARA LUBICH-utemeljiteljica Pokreta fokolara
Image Hosted by ImageShack.us

Chiara Lubich je lik koji prelazi granice vjerskih okvira, kako ih obično zamišljamo. Naime, ona je danas na čelu jednog Pokreta svjetskih dimenzija u kome su angažirani ne samo katolici, nego i članovi drugih kršćanskih crkava, drugih religija, kao i osobe dobre volje koje ne nastupaju s vjerskih polazišta.
Rodena je u 1920. godine u radničkoj obitelji u Trentu (sjeverna Italija). Iz njezinog skromnog podrijetla u tradicionalnom društvu, nije se moglo naslutiti ništa neuobičajeno. Unatoč tome što ju je jako privlačilo prodrijeti u najdublju bit stvari i otkriti istinu, počela je obavljati svoje upravo stečeno zvanje učiteljice kako bi pomogla uzdržavati obitelj. Istodobno se upisala na studij filozofije na sveučilištu u Veneciji, no osjećala je da je sve više privlači Evandelje. Sve dok jednom, zbog naizgled slučajnog događaja, nije shvatila da je Bog zove da se potpuno daruje Njemu, što je odmah i učinila, iako još nije imala točnu predodžbu o svom pozivu.
Usred razaranja i nasilja Drugog svjetskog rata, zajedno s malenom grupom prijateljica, shvatila je da je Bog jedini ideal za koji vrijedi živjeti. Bog, kojeg je vidjela kao Ljubav, preobrazio je njen i život mnogih drugih. Pokazao im je smisao njihovog života: da rade zajedno na ispunjenju Isusove molitve za jedinstvo: "Oče, da svi budu jedno." Vremenom je postalo jasno da se Božji originalni plan može izraziti riječima: ujediniti cijelu ljudsku obitelj.


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Naša Meta sretan
Inače, ona je otišlacryu fokolar u Rusiju (Krasnojarsk)!

Image Hosted by ImageShack.us

Naša Gizi sretan

Image Hosted by ImageShack.us

Naša Irena sretan
Bog - Ljubav


Evo otkrića:
Bog je Ljubav, Bog je Otac.
Oči poprimaju novi način gledanja.
Bog je iza svega što nas se dotiče.
Osjećamo se ciljem njegove ljubavi
"uspeli smo se na dlan Božji"
i ništa se ne pokreće bez njegove suglasnosti.
To je oduševljavajuća, okrepljujuća vjera.
Prve fokolarine bile su njome toliko natopljene da su,
u opasnosti od smrti zbog nemilosrdnog rata,
izrazile želju da, ako dođe njihov čas,
budu sahranjene u istoj grobnici
i da na njoj umjesto imena napišu:
"Mi smo povjerovale u ljubav".

Chiara Lubich


ŽIVE RIJEČI

-Evanđelje je mala knjiga, no oni koji je ne žive ostaju nezreli krščani.

-Svaka je duša kao višestruko izbrušen kristal kojemu svjetlo Riječi daje različite nijanse boja tamo gdje ga dotakne. Bezbrojne su situacije u kojima se nalaze ljudi, bezbrojne su reakcije koje Riječ, Riječ Božja, izaziva u svakome.

-Da se po nekom čudu sva evanđelja svijeta unište, gen bi morali tako savršeno živjeti evanđelje da ga ponovno napišu svojim životom.

-Želim vam da tako dobro živite evađelje da tko god vas vidi, može reći: evo još jednog malog Isusa koji prolazi zemljom.