petak, 03.02.2006.

...and the winners are....

Image Hosted by ImageShack.us

Na našem najpoznatijem i najposjećenijem gay portalu gay.hr, završeno je glasovanje povodom akcije Queer nagrada 2005 Izbor za queer prijatelja/icu i queer foba 2005. godine.

Kako prenose, "u nedjelju je završio 4. izbor za najgay-friendly i najhomofobičniju osobu u protekloj godini, koju dodijeljuje hrvatski queer portal gay.hr. Nakon jednomjesečnog glasovanja hrvatska online gay zajednica za Queer.prijatelja 2005. izabrala je glumca Marina Kneževića, (inače ste ga mogli pratiti u Zabrenjenoj ljubavi kao Leona, op.a) a pjevača Jacquesa Houdeka za Queer.foba."

U konkurenciji su, za naj.gayfriendly osobe još konkurirali i političari Šime Lučin, Ivo Banac i Furio Radin te grupa Lollobrigida.

No Knežević je zbog svoje interpretacije prvog gay lika u hrvatskim sapunicama odnio najviše glasova. Naime, on je svojom interpretacijom Leona Bauera u RTL-ovoj "Zabranjenoj ljubavi" uspio srušiti klasične stereotipe o homoseksualnosti i tako pasivno napravio iskorak u osvještavanju javnosti o toj problematici. Nagrada mu je tim više dodijeljena što je ulogu konkretno odigrao do kraja usprkos neugodnostima koje mu je donjela i u privatnom životu.

S druge strane pjevač Jacques Houdek je izazvao ljutnju hrvatske gay zajednice nizom netolerantnih homofobičnih izjava za hrvatske medije. Među ostalim je homoseksualce nazvao psihički i fizički bolesnim i ekvivalentom Sodome i Gomore. Unatoč tome što je protiv njega podnesena i prijava, osvojeni naslov najhomofobičnije javne osobe u 2005. s gotovo trećinom glasova, dao bi naslutiti da mu hrvatska gay zajednica to još nije oprostila.
izlaže gay.hr.

Ekipa gaysusreta svakako pozdravlja ovakvu akciju, te se nada i daljnjem ostvarenju ovakovih akcija. Inače glasalo je 550 glasača, a slijedeće godine želimo ekipi gay.hr-ai još veći odziv.

Image Hosted by ImageShack.us

Više o nominiranima i rezultatima glasovanja saznajte na službenoj stranici.

Trenutno na gay.hr portalu djeluje i još jedna akcija, a to je natječaj za coming-out priču. Stoga, ne šaljite svoje priče samo nama, već se okušajte i kod žiria gay.hr-a.

SRETNO!

| 11:10 | Svrši (3) | paper_edition | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

gay susreti